Премини към съдържание

До гуша ми дойде от шофьори


valboss

Препоръчано мнение

Аман от некадърници!

Сутринта тръгвам за работа и като приближавам Каризмата - изненада!

Някой "професионален шофьор" забърсал задният калник!

Отрови ми целият ден... Ма.ка им и неграмотници!!! :icon_censored: :icon_censored: :icon_censored:

Чудно ми е, че не съм чул алармата - не се е включила, нито индикираше, че е била задействана?

А автомобила бе паркиран пред входа/аз съм на вторият етаж/ - тоест, бих я чул, ако се бе задействала...

 

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 51
  • Създадена
  • Отговор:

Най-активни потребители в тази тема

Най-активни потребители в тази тема

Моята по рождение има аналогична вдлъбнатина, само дето няма одрано. Чудя се има начин да се удари отвътре и да не се налага да ходя на тенекеджия да ми пребоядисва целия калник.

 

В София положението е още по-зле винаги се оглеждам да съм паркирал на възможно най-скатаното място, ама вече положението е толкова зле с паркирането, че щеш не щеш "подлагаш дупе" ;)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Няма се ядосвате за глупости ! Това са само едни тенекии. Възприемете го все едно е нещо оставено на атмосферните влияния и просто амортизация и поражения винаги ще има. :drinks:

Редактирано от todor
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам на предния калник една "дерюга".Ама колегите са прави, важното е да не е под капака на двигателя.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Няма се ядосвате за глупости ! Това са само едни тенекии. Възприемете го все едно е нещо оставено на атмосферните влияния и просто амортизация и поражения винаги ще има. :drinks:

 

Не може повредата на нещо чуждо и скъпо, респективно твое, след което измъкването като п***ня в гащи да бъде възприемана за нещо нормално и естествено. И причината за това ли /примерно пиян мъж или мила женица с подаръчен комплект : книжка+кола/ да приемаме за нещо естествено и напълно в рамките на приличието и добрите нрави.

Редактирано от Dell
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Сори колега, гледай филосовски на нещата.

Моята кола за всичките години на вярна служба е заприличала на войнишка манерка от натъртвания и охлузвания. Така е, като ежедневно я паркирам в централната градска част.

Свиква се. Навремето един по възрастен от мен ми разправяше: Купиш си нова кола и тук чукната, там натисната, докато се обърнеш, станала стара.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мама му стара, нямам думи!

Сега слизам пред офиса за парченце пица (малко, по препоръка на финансовият министър) и какво да видя - някой дивак ми е отнесъл страничното огледало......

Как карат тези хора, не ми стана ясно!?

Пууууууууууууу, аман!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А-ха да напиша на Вальо да не се коси и слязох да хапна - прималя ми. Все едно са ми разбили носа... пръснати пластмаси по асфалта.... стъклото на паяжина.... А има място, та място да се мине.....

 

Намерих си огледало, уикендът ще го сменя, че не мога да го гледам така... Тенекиите ми половината покривени от такива шофьори (вкл. и жената), не ги правя, че да не се ядосвам. Ама огледалото....... Откачих!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ела в Бургас и ще се нагледаш на чудеса. Моята кола за една година я намачкаха като консервена кутия. Не остана незасегнат детайл с изключение на тавана и багажника. Не пускам снимки, че ме е срам да си я покажа такава надраскана. И всичко това все по паркинги. Имам чувството, че са се учили да карат на блъскащите колички на лунапарка. А другия вариант е като видят софийска регистрация и си казват "Ай, ш'та и...а у кирливия шоп! Тъй ли са спира уа батка?!"

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги като искате да няма проишествия и т.н карайте колело като мен до работа ;) Аз с колелото за 4 години имам 35 000 км за разлика от дядо Лансер на снимката с когото имам по-малко за същото време(той е и пребоядисван и минал през Десо (Габрово) :) наистина изглежда като нов сега - ама кво да правиш като е член на семейството купен е 10.02.1991 почти нов), а за шопетата нямам нищо против тях ама за тия км с колелото съм се нагледал на всякакви некадърници ... най-голям процент са шопето (регистрация С и СА) не ми се обиждайте - карат като за последно а са като падне кишавицата гледайте пак какво става - както казва дядо ми който за Вили Бетс е навъртял 8 000 000 км майсторлъка е не да превърташ гуми а да караш бавно ...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да има една класация "най-големи" некадърници и "самоубийци" на пътя. По мое лично мнение : 1. Благоевград, 2. Перник , 3. Сф, 4. Враца, 5. Кюстендил, 6. Плевен, 7. Бургас ... Един път един пич с Галант щеше да ме отнесе на Шипченски проход :) т. че както казах не е майсторлъка да караш с 230 - то върви върви ама всеки може така ... За хвалене е колко години не си глобяван и дали всички точки ти стоят ;)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Бе не знам, ама миналата седмица бях в пловдив и се УЖАСИХ! Видях поне 10 автомобила да минават на ЧЕРВЕНО! Ама не "оранжево", ами абсолютно на четрвено, нямам думи!

 

Иначе - прав си, ако още месец не настъпя котето по опашката - ще съм абсолютно чист - 2 години от последния акт......

 

Иначе - за колелото - какво да ти кажа, опитах тук, но не е за мен. До 200 км на ден съм минавал, до 100 км планинско (шосейно) със супернепрофесионален велосипед...... Тук си е страшничко....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

С комшията гледаме темата и ми каза така:В Германия(като работеше 3 г.)една сутрин се качва в колата да отива на работа и гледа на чистачката защипана една визитка с телефонен номер и име.Слязал да я вземе и видал бронята си чукната и мигача счупен-тогава разбрал какво прави тази визитка там.Обадил се и човека отсреща му казал,че бързал за работа,затова не го е търсил.Вечерта си уредили среща.На нея немеца си платил щетите в почти двоен размер за да се извини за неудобството,причинено сутринта.

 

Аз за подобен случай в България не съм чувал!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Трябва една градушка да се изсипе и да видим кого ще обвинявате . :D Стига с този негативизъм и омраза, който лъха от темата. Това е положението навсякъде по света. И в Испания е подобно и в Италия и на много други места. Баси консервите, все едно се каните да векувате с тях...какво толкова ги жалите. Каското решава въпроса с излишните отрицателни емоции в такива случаи. За коли около 6000лв е 300-400лв. и спира да ти пука. Peace & Relax ! Живота е кратък , забавлявайте се... :victory: :dance:

Редактирано от todor
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

..... Стига с този негативизъм и омраза, който лъха от темата....

Каква омраза, бре...?!?

От темата лъха на копнеж.

Копнеж и желание. :icon_love: :heart: :icon_love:

Копнеж, желание и даже чувство за общуване...само да го бях видял!!!

Така щяхме да си общуваме, както съм над сто кила и както сутрин чувствата ми са силни, особенно що се отнася да помачканият ми автомобил!!!

Ма добре, че бързо се е изнесъл този син майчин, щото нали знаеш - силната любов е на една права с омразата, а не се знаеше от коя страна щях да подхвана чувствата си.... :icon_n_ninjastar: :guns: :nunjaku:

..............................

Даже си мисля, че този пишман шофьор, сам щеше да иска да ми даде визитката си.... :argue:

Редактирано от valboss
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Че животЪТ е кратък - факт.

Че си намерих огледало за 40 лв - пак е факт.

Ама че този може да не прецени дистанцията, докато си возя децата в колата, както и да не прецени правилно изпреварването - щом не може едно огледало да прецени - и това е факт.

Майната им на 40-те лв, ами другото?

 

До гуша ми дойде от шофьори!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами да говорите така и никога да не сте близвали дори чужда броня или никога не сте причинявали нещо подобно на колите си щях да ви разбера, но изобщо не го вярвам да е така. Да пребия някой заради това че изкривил некви скапани ламарини при маневра...Пфу, да им пикая на тенекиите. В колата ми има 2 ножа в кората на шофьорската врата, един по-голям в жабката, сгъваема стоманена палка и брадва в багажника. Единствено палката е по предназначение, но единствено като средство за самозащита понеже се е напълнило напоследък с психопати и озверели хора, които гледат само как да си изкарат нервите и комплексите и постояно сме свидетели на такива случки. Като гледам как всичките тези отрицателни емоции и ни заливат отвсякъде и как хората им се отдават направо се плаша. Моля ви се , не бъдете като тях !

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

... най-голям процент са шопето (регистрация С и СА) не ми се обиждайте - карат като за последно а са като падне кишавицата гледайте пак какво става - както казва дядо ми който за Вили Бетс е навъртял 8 000 000 км майсторлъка е не да превърташ гуми а да караш бавно ...

Колега, вече е почти невъзможно да прецениш шофьора по регистрацията.

Първо, че покрай глобализация съвсем се омешахме.

Второ, доколкото всички лизингови къщи с в София, лизинговите автомобили (които са страшно много), са със софийска регистрация, преобладаващо СА. И се карат в цялата страна...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги ще ви споделя какво се случва пред блока ни.Живея до заведение -шкембеджийница ,по обед се събират няколко учебни коли,инструкторите влизат да се хранят а курсистите започват сами да се учат да паркират между спрелите коли на паркинга.Поне два пъти видях как охлузиха и надраха автомобил.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям мненията на колегата todor. Тенекиите се правят, но нервите не се възстановяват :yes3: .

Прясна случка от тази сутрин, за която си бях виновен аз - давайки назад си търнахме броните с някакво Ауди, но колкото да си оставя боята по неговата предна ... на онзи само му трябваше да види че съм с ВТ регистрация, като почнаха едни кълнежи че съм селянин и да съм се връщал от където съм бил ... кофти ми стана, не че търнах колата, не че съм се разсеял и не погледнах в страничното огледало, а от това че веднага се скача на "нож" ... е после се смях на цялата случка и си взех поуката да се оглеждам повечко :icon_blush: .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам за неприятната случка колега. Аз го преживях същото преди 2 месеца, но какво да се прави.... дано да си при добър застраховател, а иначе моето мнение е, че трябва да се върне изпита на полигон за млади шофьори. Може би от 10 г. го няма. Не знаят какво е полусъединител и си нямат никаква представа за габаритите на колата, която карат и така все нещо им пречи - ту калник, ту огледало и т.н. докато се понаучат на гърба и нервите на околните шофьори.

Що се отнася до етиката май си е по-скоро до човека, но това е дълга тема. Както споменах преди около 2 месеца и мен ме забърсаха така - една кифла, но не успя да си тръгне и като я спрях, слезна от колата да и покажа какво е направила, а тя ми вика "А това аз ли го направих?" и успя да се убеди чак като видя собствената си кола с 2 метра дълга и 10 см. широка черта от моята броня. Не беше усетила нищо, а за моята аларма си помислила, че просто така си се е разсвирила. Стиснах зъби, извадих един споразумителен протокол/защото тя нямаше/ ,попълних го, а тя като разбра, че няма да викаме КАТ - чувстваше, че е спечелила 10 точки отгоре и си замина, а аз хайде една седмица без кола, че ми е нова и още ме дразнят разни щетички. Та моя съвет е ако може без нерви по-добре. Това е ситуацията в момента явно.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

... Тенекиите се правят, но нервите не се възстановяват :yes3: ...

 

Вярно е, тенекии се правят ... с още нерви (и ходене по инстанции). Загубеното време също струва пари, но никой не го плаща.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност само едно изтъркаване с парцал на бронята на Аудито и на моята и нищо няма да си личи, тъй като давах назад много бавно и не беше силна "колизията".

Но дано се окаже добър застрахователя ми, че преди известно време някой "сладур" е изтървал нещо върху гредата над шофьорската врата, докато колата е била паркирана пред кооперацията ми. Седи грозничко, но добре че не е ударил стъклото ... ще видим какво ще изплатят.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако човек има каско е добре,отиваш при застрахователя и почти 99% от случайте ти покриват щетите,макар че пак ядове,сервизи,майстори,време и т.н.,но ако нямаш каско е гадно започва едно изваждане за което не си виновен ти,та как колегата да не се нервира,но определено с бой и разправии няма да постигнеш нишо или ще изядеш боя или могат да те осъдят или да ти дочупят колата в по-късен етап.Ако го видиш запомняш номера и викаш КАТ те си го издирват и си му пишат актче а може книжката да му вземат защото е напуснал ПТП-то.А за колегите които не им изназя да карат в София,еми не си карайте колите щото и без това е тотална лудница и е пълно с некъдърници

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създаване...