Премини към съдържание

de4i

Потребител
 • От него общо

  1,231
 • Регистрация

 • Беше тук

 • Общо дни Първи

  6

de4i беше най-активен на 13 януари 2018

de4i има най-харесвано съдържание!

Местоживеене

 • Град
  София

Интернет контакт

 • Уебсайт адрес
  http://
 • ICQ
  0

Информация за профила

 • Пол
  Мъж
 • Кара
  Галант V6-24

Посетили профила

2,973 посетили

de4i's Постижения

Ментор

Ментор (12/14)

 • Отдаден Rare
 • Първа Публикация
 • Сътрудник
 • Машина За Публикуване Rare
 • Първа Седмица

Спечелени Значки

22

Репутация

 1. Хвърлете един поглед и върху ангренажния ремък/верига. Чувал съм /принципно, не за конкретния двигател/, че ако се разтегнат, симптомите са такива.
 2. de4i

  Питане за гуми

  Днес говорих с един познат, който, както разбрах, има три фамилни коли и през лятото е с такива гуми. Няма оплаквания, но подчерта, че не е карал на дъжд с висока скорост.
 3. de4i

  Питане за гуми

  Исках гуми средна хубост и добър компромис между цена и качество. От сайт за гуми избрах друга марка, обадих се по ТЛФ но нямаха налични. В друг сайт имаха, но стари - произведени 2019. В трети сайт като ми чуха бюджета направо ми препоръчаха тази марка, имали налични и производедени в края на миналата година. На пръв поглед шарката ми хареса и въобще не забелязах, че са асиметрични. По точно каналите видях, но не се замислих, че в тази ситуация трябва да има леви и десни. Между другото тази марка никога не съм ползвал, макар да съм я чувал отдавна. И понеже исках гуми, а вече ми беше писнало да ровя в нета и да говоря с продавачи, а и този магазин ми беше наблизо, аз поръчах и на следващия ден отидох да ги взема. Оказа се, че са произведени не 2021г., а месец по-рано /купих ги през март, а ДОТа е 0822/.Оз се зарадвах и изобщо не ги огледах. Едва онзи ден, СЛЕД МОНТАЖА, като огледах колата, нещо ми трепна и се замислих. Бяха монтирани правилно, т.е. надписът OUTSIDE си беше отвън и на двете гуми. С гумаджията не говорих, защото нямам приказка с него, а свършваше 24 часова смяна и изглеждаше на парцал. А и не знаех какво да кажа. Първо реших, че той е сбъркал, но явно не беше. Огледах подробно и не видях стрелка или надпис за посока на въртене. Нямаше и надпис лява/дясна. В магазина не съм звънял, защото беше минал повече от месец от покупката и рекламация не става, а и не вярвах да ми кажат нещо смислено. Два часа по късно съвсем случайно се видях с един приятел, който е бивш автомобилен състезател и дискутирахме ситуацията. Колата не беше с мен, но му обясних как изглеждат гумите и какво ме притеснява. Мнението му съвпадна с моето - че ако няма някаква магия или техническо обяснение, което не виждахме и двамата, може би е по безопасно дясната гума да се монтира наопаки - с шарката навътре. Така каналите са обърнати в правилната посока, като при дъжд лявата гума ще отвежда водата встрани от автомобила, а дясната гума ще отвежда водата под автомобила, но няма да има предпоставка за аквапланинг заради шарката на дясната. В този случай според мен проблем би имало, ако завихрящага се под купето вода някак си влияе лошо на аеродинамиката. Обаче говорим за високи скорости, а не за нормално шофиране. Ако ми се случи да има подходящи условия, ще наблюдавам какво се случва и ще пиша. Впрочем, досега май само веднъж съм управлявал колата с притеснение дали няма да се получи аквапланинг. Преди 20тина години със старото Мицубиши /тъкмо го бях взел/ при пороен дъжд и скорост 120 на магистрала, със стари гуми куча марка, бях на ръба да кача гумата над водата и си беше страшничко. Когато се прибрах, погледнах в калника и видях, че няма нито една песъчинка - окачването беше като на кола от завода. До такава степен огромното количество вода е центрофугирала около колелото.
 4. de4i

  Питане за гуми

  Емо, благодаря ти. Това е официалната им страница, не съм я търсил. Явно е имало множество въпроси, щом специално отговарят . Обаче отговорът им е общ и някак си не ме задоволява. Ок, ще карам така, пък да видим.
 5. Здравейте колеги, Наскоро купих и днес сложих гуми Унироял, мисля такива (сн.1). Асиметрични, нямат посока на въртене !! На колата изглеждат така. Лява и дясна И на двете гуми надписът OUTSIDE си е отвън Аз обаче съзирам проблем в дясната. Разтърсих се из нета, попаднах на тази тема от офроуд форума, https://offroad-bulgaria.com/forum/основни-форуми/тунинг-гуми-лебедки-и-екипировка/гуми-и-джанти/158190-има-ли-леви-и-десни-гуми-outside но и там не получих обяснение. Изгледах този клип https://youtu.be/A6ndkrup65E , но и в него показват работата само на лява гума. Според мен, така, както е поставена ДЯСНАТА гума, при стъпване върху вода, каналът ще я отвежда НАВЪТРЕ (към центъра на гумата) и при проложение, че там каналът се "затваря", "свършва", водата директно ще се събира и ще образува водна тапа. Така аквапланингът ми е в кърпа вързан. И тъй като лявата гума отвежда водата както трябва, завъртането на колата е осигурено. Къде бъркам ? -
 6. de4i

  Подарявам

  Подарявам /заменям срещу 1 биричка/ 2бр. летни гуми Дънлоп с около 4 мм. грайфер. 205х60х15. Без балони или каквото и да било. ДОТ 0317 Карани са само на Галант
 7. За събота съм взел биричка, червено вино и зеленчуци.
 8. https://e-services.prb.bg/epob-ui/#/home В прозореца - провери преписка. Попълва се номер на преписка и година.
 9. И аз съм трета група
 10. de4i

  Питане за камина

  Анди, благодаря за мнението, точно така смятам да направя. Ще кроя и правя сам. Наскоро ходих в една софийска фабрика за камини. Отказаха ми да ми гледат проекта, въпреки че не е сложен и е какъвто го описваш ти. При мен проблемът е в малкия входящ отвор за въздух, при което, по някой път, в зависимост от горенето, връща в стаята. Според мен решението е да сложа врати, при което да изолирам камерата на камината от стаята. Така стаята няма да участва в горивния процес. Само не зная дали около вратите трябва да е съвсем плътно, с оглед някаква условна херметизация. Илийка, за стъкла ще се ръся яко. И тук офертите доскоро бяха 450 лв/кв.м.
 11. Здравейте колеги, На една отворена ъглова камина /подобна на снимката по-долу/, искам да сложа врата - две крила, от темперирано стъкло. Приблизителните размер са около 45х45 см. на крило. Ако знаете, дайте препоръки за магазин/сайт за крепежи - панти, лайсни и др. от метал. А и съвети. Аз виждам два варианта - темперирано стъкло с дупки откъм пантата, за захващане и рамка от метал, която да се хване към пантата. Според мен втория вариант е по-надежден, но нямам идея какви рамки да ползвам. Например П-образен профил със съответната дебелина. Ще ми се да не е черно желязо, а нещо по-така, ако не оскъпява много. Целта на занятието е да огранича навлизането на дим в стаята, което се случва понякога. Причината да се случва е, че поради по-малък входен отвор на камината /няма как да се промени/, в някои моменти от горивния процес не и стига въздух /това е мое мнение, основано на много наблюдения/.
 12. При мен на един Лансър имах същите симптоми и смених диодния блок.
×
×
 • Създаване...