Премини към съдържание

Най-активни потребители

 1. Galantoid

  Galantoid

  Потребител


  • Точки

   1

  • От него общо

   74


 2. gyroxbg

  gyroxbg

  Потребители


  • Точки

   1

  • От него общо

   1


 3. Светльо Ангелов

  • Точки

   1

  • От него общо

   6,862


 4. rbelchev

  rbelchev

  Потребител


  • Точки

   1

  • От него общо

   509


Популярно съдържание

Съдържание с най-висока репутация от 08/25/2023 във всички области

 1. Окислени букси и/или крачета на бушончетата за вътрешното осветление, радиото и т.н... след пръскане с контактен спрей и смяна на предпазителите (въпреки че не бяха изгорели) проблема изчезна.
  1 точка
 2. Централната гайка на амортесьорите горе се развива.Тя не се вижда защото е в дупката на бомбето скрита.Стегнете ги с гайковерт за по-здраво.Тропането може да ви подлуди.
  1 точка
 3. Благодарение на колегата Tihoni http://www.mitsubish...user_manual.pdf
  1 точка
 4. Здравейте, не сте споделили какъв е модела на колата, но ще се опитам да дам генерален съвет. Недейте да слагате 10/60 масло, тъй като старата поговорка "да сложим по-дебело масло да уплътнява" не е точно така. 10/40 е горе-долу добър вариант стига да е от по-висок глас като модел и производител. Относно тези добавки които са на пазара споделям по-долу, вие преценете дали този подход е подходящ за вашия случай. Ще споделя нещо от личен опит с 2 по-стари лични японски автомобила (Не Мицубиши), който имаха сходен проблем и с каква процедура успях да намаля значително разхода им на масло (от почти 1,5л/7500км на по-малко от 500мл./7500км). При тях също беше безсимптомно харченето. Взех антикоксов спрей ( https://xadoshop.bg/bg/products/antikoks-p48.html ) . "Идеята" на тези спрейове е да почистят/раздвижат евентуално спекли сегменти. Има и други на пазара, това при мен свърши работа (не го рекламирам). Преди да започна, премерих компресия, която беше в долна граница на спецификациите на производителя. Спазих точно инструкциите които са на опаковката, както и преди това на няколко изгледани клипа в YouTube ( ЛИНК ) . Премерих компресия след антикокса и имаше значително положителни резултати. Тъй като доста отлагания се отделиха при нанасянето на антикокс спрея, взех промивка за ДВГ Ресурс ( ЛИНК ) . Отново спазих инструкциите на опаковката. Следва смяна на масло с визкозитет предписан от производителя и качествен маслен филтър (MANN). След тези процедури разликата в работата и поведението на 2-та автомобила беше значителен. Повече от 1 година (10 000 + км.) след това те все още са в движение без да имат каквито и да е проблеми. Не казвам че това е решение, даже напротив, но когато става въпрос за по-стари автомобили и "закрепването" им за още някоя друга година, това определено даде резултат в моя случай със сравнително малки финансови средства. P.S - Сменете и клапана за картерни газове, разположен на капака на клапаните. Той също е честа причина за прекомерен разход на масло. Споделете какво е дало резултат при вас. Поздрави
  1 точка
×
×
 • Създаване...