Премини към съдържание

dev3

Потребител
  • От него общо

    42
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което dev3 е написал

  1. dev3

    Запотяване на стъклата

    Може да зависи от мястото. Съседни места на улицата, където паркирам обикновено, се различават. Едно е по-проветриво, друго - по-сенчесто. Това го научих от опит. Иначе видимо изглеждат еднакви.
  2. Вярно е, тенекии се правят ... с още нерви (и ходене по инстанции). Загубеното време също струва пари, но никой не го плаща.
  3. Вероятно не е нищо притеснително. Може просто оборотомерът да не показва както трябва. Моят оборотомер когато реши застава в определено положение и така си стои. По някое време пак започва да работи. Проблемът е в износени или разместени части (ако таблото е сваляно) и е въпрос на случайност да спре или заработи отново.
  4. dev3

    Календар 2010

    Е, тогава защо само се предъвква темата за резолюцията? Щом на всички е ясно - къде е проблемът?
  5. dev3

    Календар 2010

    Може ли да започнем отзад напред: Какъв календар искаме? * размер на снимките в отпечатан вид (в сантиметри, милиметри или инчове - все тая) * вид печат * вид хартия Като се знаят тези неща, човек който разбира от съответния тип печат може да даде препоръки снимки с каква резолюция да се подберат. По-висока резолюция макар и да не дава видимо по-добър резултат, ще даде повече свобода на дизайнера (напр. възможности за изрязване). Общите препоръки за резолюция, необходима за качествен печат са: не по-малко 200 точки на инч (dpi), предпочитат се 300 dpi. Такава резолюция е достатъчна за принтер или фотомашина. Пример: Снимка 3000 x 2000 пиксела при резолюция 200 dpi се отпечатва на лист с размери 381 x 254 милиметра (15 x 10 инча). Ако няма да се гледа отблизо, същата снимка може да се печата и на лист с ширина 1/2 метра и повече (колкото повече, толкова по-отдалече трябва да се гледа).
  6. dev3

    Календар 2010

    Предишният пост беше шега, макар че снимката дава силно усещане за духа на Мицубиши. Сега сериозно. Може да се каже, че досега се събират мнения, желания, снимки, оферти, но календар не се вижда на хоризонта. За да се стигне по-бързо до конкретен резултат, бих предложил следното: Да се сформира екип и той да изработи проект, използвайки събраните дотук материали. Проектът да бъде обсъден във форума в рамките на разумен срок, коригиран и след това даден за изпълнение. Ако намирате подобна идея за несвойствена за духа на клуба и форума, ето и друга алтернатива: Всеки който желае, да сформира свой екип. Няма ограничения кого смята да привлече - съмишленици от клуба, роднини, приятели, колеги, подчинени и т.н. Няма ограничения и в източниците, които използва - материали от форума или други, стига да няма проблеми с авторски права. Има ограничение обаче във времето - краен срок. Когато срокът изтече, проектите се публикуват във форума. Следва гласуване и проектът на победителя се дава за изпълнение. Смятам, че не е необходимо проектите да стигат фаза предпечат, за да бъдат обсъждани. Обработката на снимките и подготовката за печат са след гласуването. Би трябвало обаче да има изискване за качество на използвания снимков материал. Тези изисквания трябва да ги каже човека, който поема предпечатната подготовка. Поздрави на всички фенове и да посрещнем Нова година с красив календар
  7. dev3

    Календар 2010

    Не, но това може да се поправи: Link
  8. Аз карам второ лято с Falken ZE912, но друг размер (185/65/14). Нямам проблеми, единствено при потегляне на мокро се случва понякога да превъртя гуми (особено на паваж). Това лято на магистрала Тракия в много дъждовно време станах свидетел на два инцидента със скъпи коли в рамките на 1 минута. Точно тогава чувствах моята кола много стабилна и се чудя това късмет ли е, добри гуми или малко предвидливост (карах с около 110 през река, която пресичаше така наречената "магистрала")
  9. dev3

    Съвет при смяна на масло

    Благодаря. Това е полезна информация. Остава въпросът може ли на двигател на 200 000 км да се сложи синтетично масло. Това всеки решава сам.
  10. dev3

    Съвет при смяна на масло

    Колеги, каква е процедурата за преминаване от полусинтетично масло към синтетично? Прави ли се промивка, има ли опастност от пресичане на маслото?
  11. Не зная нищо за школата им, но всяка стена в София е надраскана с техния web адрес.
  12. dev3

    Ремонт на подкалник

    Сервиз за автоброни има в района на Сточна гара - от кръговото на Сточна гара в посока бившия Хладилен завод. Малко преди да се излезе на трамвайните линии, вдясно. Има табела. Тел. 0888 506 356. Преди 2 дни ми лепиха спукана кора (резултат от помощта на доброжелателни приятели). Имаше скъсано ухо, липсващо парче и пукнатина около 10 см. Всичко това за 15 лв и според мене добре направено.
  13. dev3

    Летни гуми

    Миналото лято в средата на сезона купих Falken Ziex ZE-912 - стандартния за Каризма размер - 185/65/14 86H. Всъщност, търсех Йокохама с асиметрична шарка, но количествата бяха изчерпани. В един сервиз служител ми каза за Falken като алтернатива - човекът карал с такива. Вслушах се в съвета му и съм доволен от покупката. Не съм имал проблеми - и на сухо, и на мокро гумите са стабилни при моя стил на каране. Не си спомням и за проблем с аквапланинг, въпреки че от време на време ми се е случвало да връхлитам в локви. Харесва и ми и това, че не са шумни (зимните Wredestein с които карам ме подлудяват на мокра настилка и паваж). Коментара на todor малко ме обърква - според него са всесезонни. Аз ги купих с мисълта, че са 100% летни. По тях няма никакви означения за всесезонен модел.
  14. От 13 до 22 февруари в Торонто, Канада се провежда международно автошоу - http://www.autoshow.ca/2009/showsummary.php Естествено, и :mitsu-smiley: е там: "Без съперници. Само зрители." Накратко: Lancer Evolution печели приза за най-технологичен автомобил. Излишно е да споменавам за интереса сред посетителите, особено младите хора. Изложен е освен на щанда на Мицубиши и в колекцията спортни коли, редом с Eclipse и в компанията на Lotus Type25, Subaru Impreza WRX, Nissan 37OZ, Mazda MX5, Audi R8. Mitsubishi представя електрическия MiEV Силно рекламно присъствие на :mitsu-smiley: още от подходите към изложението. Разбира се, участват всички големи в този бизнес. Има също интересна колекция от легендарни за американците автомобили. Естествено, малко снимки ще помогнат да се усети духа на събитието --->
  15. Ако не е късно ще се включа и аз с жена ми (Ники и Нели). Ще прескочим салатите.
  16. dev3

    Помощ колеги

    И аз мисля, че цената за ново трябва да е около 200 лв. Мой приятел наскоро смени предно стъкло на Ауди А4 - зелено, със сенник - за такава сума. А да се кара с пукнато стъкло си е рисково - всеки катаджия може да напише акт. Имам познати с такива актове. Иди обяснявай, че ей сега се пукна.
  17. Благодаря. Може би не е било редно, но тогава отложих смяната на антифриза за по-подходящ сезон.
  18. Колеги, имам въпрос към знаещите. Антифризът в колата ми си мени цвета. За мене това е нещо ново и непознато. Когато е топъл изглежда като лилав, изваден от фризера - зелен или по-скоро синьо-зелен. Иначе ми се струва бистър. Не съм го слагал аз, колата така дойде това лято от Холандия. Ако някой има информация, ще бъда благодарен да сподели. Особено ако става въпрос за смяна. Предварително благодаря.
  19. Малко "помощ" при вземане на трудни решения (от типа да сменя ли ... или не):
  20. Колеги, не зная лош късмет ли беше или лош антифриз. За една година с Motox стигнах до повредена гарнитура, язви от корозия на главата, които се оправят само с наваряване. Колата беше Пежо. Човек се учи от грешките си.
  21. dev3

    Гуми за Каризма

    Нито условията ще са равни, нито методиката - издържана. Но може да стане интересно. И всеки да си направи изводи какво кара.
  22. dev3

    Гуми за Каризма

    Колеги, може би ще е любопитно да си пробваме новите гуми - от постовете става ясно, че има разнообразие на марки и модели. Както писах по-рано, моята Каризма е обута с Vredestein Snowtrack 3. Не се чудих много за размера и сложих това, което е написано на стикера на вратата - 185/65/R14. Карал съм и преди зимни гуми от същата марка и бях доволен. Какво значи доволен - ами аз нямам база за сравнение. Когато трябва отново да избирам, моделите ще са други, може би и колата. Предполагам, че така е с повечето от нас. Затова мисля, че ще е интересно едно такова събиране. Да си сверим малко часовниците.
  23. Колега, извинявам се ако съм засегнал някого. Само се пошегувах. Всъщност исках да обърна внимание колко лесно е да се манипулират резултати.
  24. Ето още един статистически показател: Среден брой автомобили на потребител на форума: 1.1363636363636363636363636363636
×
×
  • Създаване...