Премини към съдържание

miro253

Потребител
  • От него общо

    252
  • Регистрация

  • Беше тук

За miro253

  • Рожден ден 10/09/1974

Местоживеене

  • Град
    София

Интернет контакт

  • AIM
    miro_fakiro_bg

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Galant 2.5 V6-24 A/T

miro253's Постижения

Редовен форумист

Редовен форумист (8/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

4

Репутация

  1. И аз така моя го карах доста време като всички ми обясняваха, че имам проблеми с дисковете. Най-накрая като ми изтри старите летни гуми само отвътре се оказа, че всички са ме лъгали като са ми обяснявали, че са ми "правили" реглаж и на задения мост. Попаднах на човека, който ми балансира гумите и ми направи реглаж и "дисковете ми се изправиха". Така, че мини по този път, но реално, което е и най-трудното и тогава пробвай с други гуми и джанти. Мисля, че критерия за добра джанта беше ако е балансирана с не повече от 25 гр., но не съм сигурен. Ако гумите са ти над 5 годишни и не им знаеш километрите - значи са за смяна въпреки, че може видимо да имат грайфер. Поне аз минах по този път до така желания комфорт със скорост между 120 и 170 км/ч. да се чувствам като в нова кола - уви не е. Всичко това важи като окачването ти е в добро състояние.
  2. miro253

    Бял мигач за галант

    За този на калника ли става въпрос?
  3. Ще се пият бири докато не стане на някой :D . И аз се нареждам да видим.
  4. miro253

    Волана тресе при спиране

    Проблема постоянно ли е или от време на време с проявява? Преди да се захванеш с дисковете провери дали добре са ти балансирани гумите и джантите. Аз моите дискове ги стъргах преди 40000 км. /като си купих колата/ в един сервиз при Семинарията на някаква машина, която работи директно върху колата и още ги карам, но проблема ми изчезна тотално през есента, когато си купих 4 чисто нови Континентала, но явно и добре ми ги балансираха. От тогава не ми е мръднала, тръснала или трепнала нито веднъж.
  5. miro253

    Вървеж нa шестaкa

    Щом ги имаш и двата пробвай с някой твой приятел да се дръпнете. Първо ти в едната после ги разменете, защото може само така да се усещаш. Шестака би трябвало повече да върви, но както каза някой по-горе няма да ти "счупи врата".
  6. miro253

    Избор на летни гуми

    Да де, но дали си заслужава цената?!?!?!?
  7. miro253

    Избор на летни гуми

    Зимните гуми са ми с този размер и не мога да се оплача-вози хубаво, но не съм вдигал повече от 140. А при летните реших да мина на 16-ки с цел хем да запазя возията доколкото е възможно, но и да получа по-добра стабилност. Дали ще се получи ще видим другия месец.
  8. miro253

    Избор на летни гуми

    Да. Разликата в цената на масовите размери е 1,2 до 3 лв.Не си струва пестенето.
  9. miro253

    Избор на летни гуми

    Според мен скоростния индекс има значение и за трайноста на гумите. Това си е моя теория. Правя си изводите от старите ми гуми - Йокохама. Бяха с размер 195/60/15 и скоростен индекс Н до 210 км/ч. Издържаха 5 сезона, карани само лятото и около 30 000км. Есента ги изхвърлих. Според мен това е къс пробег за гуми в този клас и според мен се дължи на скоростния индекс. Не, че Галанта ще вдигне 240, но щом производителя препоръчва индекс V явно има защо.
  10. miro253

    Избор на летни гуми

    Здравейте колеги, дойде време май пак да изтупаме темата за летните гуми, та за това реших аз да поведа хорото и да си почешем езиците /пръстите/ за "Най-добрите гуми". Понеже от това лято реших да карам с 16 цолови джанти и търся съответно най-добрата гума 205/55/16. За сега се чудя между: Континентал, Мишлен, Goodyear, Toyo. Говорих с доста продавачи и всеки казва "Каквото и да вземеш от тези няма да сбъркаш", та за това искам да сондирам и вашите предпочитания. Разбира се, приемам и други предложения. Предварително благодаря.
  11. Вчера най-после намерих заветните джанти. Оказа се, че съм много капризен :D. Темата е за ключ.
  12. Здравей колега, във връзка с темата за амортисьорите. Аз на моя Галант преди година му купих нови Каяба и съм доволен. Смених и пружините, но не трябваше. Ако твоите са заминали имам две /оригиналните/. Ако ти трябват пиши да се разберем. Амортисьори си купи нови.

  13. Нова цена на пружините - 20 лв.
  14. Здравейте колеги, понеже напролет живи и здрави ще трябва да купувам летни гуми и до сега карха с 15-ки. реших малко да уголемя размера на Галанта :D . Търся си 16 цолови джанти, подходящи за Галант. Предпочитам предложения само за джанти. Ако има евентуално такива с гуми, държа гумите да са отлични и с размер 205/55/16. Цената в рамките на разумното мисля, че ще я договорим. Поздрави. Надявам се да имам предложения.
  15. Гумите, джантите и тасовете продадени.
×
×
  • Създаване...