Премини към съдържание

de4i

Потребител
 • От него общо

  1,221
 • Регистрация

 • Беше тук

 • Общо дни Първи

  6

Всичко което de4i е написал

 1. de4i

  Питане за камина

  Анди, благодаря за мнението, точно така смятам да направя. Ще кроя и правя сам. Наскоро ходих в една софийска фабрика за камини. Отказаха ми да ми гледат проекта, въпреки че не е сложен и е какъвто го описваш ти. При мен проблемът е в малкия входящ отвор за въздух, при което, по някой път, в зависимост от горенето, връща в стаята. Според мен решението е да сложа врати, при което да изолирам камерата на камината от стаята. Така стаята няма да участва в горивния процес. Само не зная дали около вратите трябва да е съвсем плътно, с оглед някаква условна херметизация. Илийка, за стъкла ще се ръся яко. И тук офертите доскоро бяха 450 лв/кв.м.
 2. Здравейте колеги, На една отворена ъглова камина /подобна на снимката по-долу/, искам да сложа врата - две крила, от темперирано стъкло. Приблизителните размер са около 45х45 см. на крило. Ако знаете, дайте препоръки за магазин/сайт за крепежи - панти, лайсни и др. от метал. А и съвети. Аз виждам два варианта - темперирано стъкло с дупки откъм пантата, за захващане и рамка от метал, която да се хване към пантата. Според мен втория вариант е по-надежден, но нямам идея какви рамки да ползвам. Например П-образен профил със съответната дебелина. Ще ми се да не е черно желязо, а нещо по-така, ако не оскъпява много. Целта на занятието е да огранича навлизането на дим в стаята, което се случва понякога. Причината да се случва е, че поради по-малък входен отвор на камината /няма как да се промени/, в някои моменти от горивния процес не и стига въздух /това е мое мнение, основано на много наблюдения/.
 3. При мен на един Лансър имах същите симптоми и смених диодния блок.
 4. Използам темата за да питам - как и с какво се развива горния болт, който прикрепва стартера на шестцилиндровия мотор ? 14-ка е, като долния, но на много кофти място. Предваретелно маха ли се нещо друго - една пластина има, която може да пречи ? Лула, ключ не става, с гедорето - трудно влиза и удължителят трябва да е точно определена дължина, защото идва или дълго, или късо.
 5. Това ще да е нещо, като да се присъства не на раждане, а на прераждане.
 6. Здравей, При мен имаше същите симптоми преди две-три седмици /до месец/. Започна да го прави ненадейно и проблемът беше първи откакто е монтирана уредбата. Получи се на следващия ден след смяна на филтър. Поради невъзможност отидох в сервиза след две-три седмици и филтър беше сменен, но проблемът остана. Замериха налягане - добро, проверки на клапани - работят. Смениха някакъв поплавък и проблемът изчезна.
 7. Хай, имам някакви неща останали, ще пробвам да видя къде са и ще пиша.
 8. Благодарноси на всички колеги за приятните мигове !!! :icon_dance: :icon_dance: :icon_dance:
 9. аз имам скара на ток - да я взимам ли ? другите такъми ще взема всичките
 10. Записваме участие, трима. Една двойна стая. Детето самостоятелно, при възможност.
 11. de4i

  Галант 2.0 136

  Здравей, фабричен размер задни пружини имаш ли ?
 12. Значи ако дисковете не са направени баш от черно желязо, лечението е да бъдат надупчени. Много помага. Мнение от опит.
 13. de4i

  Въпрос за чистачки

  Благодаря :mitsu-smiley:
 14. de4i

  Въпрос за чистачки

  Използвам заглавието на темата, за да попитам за препоръка за чистачки - Валео, Вюрт или Бош ? Продават се в най-обикновена бензиностанция.
 15. Здравей, До 1999 година диаметърът е бил 256мм, а от 2000 - 276 мм. Намери по ВИН-а точната дата на производство, не на регистрация, както е в талона на колата, че може да се заблудиш. Или най-сигурното - измери на място, разликата е 2 см.
 16. По спомени, проблемите са два: първият - регистрация на ГУ в талона, което не важи за уредби, монтирани преди 2014г. Вторият - не повече от 10 г. за бутилката. Моята е 2012 и трябва да я сменя 2022. Иначе колата няма да мине преглед в ГТП. След смяната на бутилката - вписване в талона и тогава ГТП.
 17. de4i

  Честит рожден ден TASSO

  Бъди жив и здрав !!! Поздрави и благопожелания от цялото семейство !!!
 18. de4i

  Летни гуми?

  Егати работата, откакто сложих летните гуми, на 12 март, три пъти валя сняг. На 15.03, миналата седмица и днес. :icon_hmm:
 19. Сетих се да питам - ще има ли безмесни ястия за вегетиращите, пардон, вегетарианците ?
 20. Търся пищялката /малкият високоговорител/, дето и в шофьорска врата. MR 238963. Ако може и с буксата от кабела, която се включва към буксата на пишялката. В краен случай търся пишялката от пасажерската врата – MR 238964. На разумна цена.
×
×
 • Създаване...