Премини към съдържание

miro253

Потребител
  • От него общо

    252
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което miro253 е написал

  1. И аз така моя го карах доста време като всички ми обясняваха, че имам проблеми с дисковете. Най-накрая като ми изтри старите летни гуми само отвътре се оказа, че всички са ме лъгали като са ми обяснявали, че са ми "правили" реглаж и на задения мост. Попаднах на човека, който ми балансира гумите и ми направи реглаж и "дисковете ми се изправиха". Така, че мини по този път, но реално, което е и най-трудното и тогава пробвай с други гуми и джанти. Мисля, че критерия за добра джанта беше ако е балансирана с не повече от 25 гр., но не съм сигурен. Ако гумите са ти над 5 годишни и не им знаеш километрите - значи са за смяна въпреки, че може видимо да имат грайфер. Поне аз минах по този път до така желания комфорт със скорост между 120 и 170 км/ч. да се чувствам като в нова кола - уви не е. Всичко това важи като окачването ти е в добро състояние.
  2. miro253

    Бял мигач за галант

    За този на калника ли става въпрос?
  3. Ще се пият бири докато не стане на някой :D . И аз се нареждам да видим.
  4. miro253

    Волана тресе при спиране

    Проблема постоянно ли е или от време на време с проявява? Преди да се захванеш с дисковете провери дали добре са ти балансирани гумите и джантите. Аз моите дискове ги стъргах преди 40000 км. /като си купих колата/ в един сервиз при Семинарията на някаква машина, която работи директно върху колата и още ги карам, но проблема ми изчезна тотално през есента, когато си купих 4 чисто нови Континентала, но явно и добре ми ги балансираха. От тогава не ми е мръднала, тръснала или трепнала нито веднъж.
  5. miro253

    Вървеж нa шестaкa

    Щом ги имаш и двата пробвай с някой твой приятел да се дръпнете. Първо ти в едната после ги разменете, защото може само така да се усещаш. Шестака би трябвало повече да върви, но както каза някой по-горе няма да ти "счупи врата".
  6. miro253

    Избор на летни гуми

    Да де, но дали си заслужава цената?!?!?!?
  7. miro253

    Избор на летни гуми

    Зимните гуми са ми с този размер и не мога да се оплача-вози хубаво, но не съм вдигал повече от 140. А при летните реших да мина на 16-ки с цел хем да запазя возията доколкото е възможно, но и да получа по-добра стабилност. Дали ще се получи ще видим другия месец.
  8. miro253

    Избор на летни гуми

    Да. Разликата в цената на масовите размери е 1,2 до 3 лв.Не си струва пестенето.
  9. miro253

    Избор на летни гуми

    Според мен скоростния индекс има значение и за трайноста на гумите. Това си е моя теория. Правя си изводите от старите ми гуми - Йокохама. Бяха с размер 195/60/15 и скоростен индекс Н до 210 км/ч. Издържаха 5 сезона, карани само лятото и около 30 000км. Есента ги изхвърлих. Според мен това е къс пробег за гуми в този клас и според мен се дължи на скоростния индекс. Не, че Галанта ще вдигне 240, но щом производителя препоръчва индекс V явно има защо.
  10. miro253

    Избор на летни гуми

    Здравейте колеги, дойде време май пак да изтупаме темата за летните гуми, та за това реших аз да поведа хорото и да си почешем езиците /пръстите/ за "Най-добрите гуми". Понеже от това лято реших да карам с 16 цолови джанти и търся съответно най-добрата гума 205/55/16. За сега се чудя между: Континентал, Мишлен, Goodyear, Toyo. Говорих с доста продавачи и всеки казва "Каквото и да вземеш от тези няма да сбъркаш", та за това искам да сондирам и вашите предпочитания. Разбира се, приемам и други предложения. Предварително благодаря.
  11. Вчера най-после намерих заветните джанти. Оказа се, че съм много капризен :D. Темата е за ключ.
  12. Здравей колега, във връзка с темата за амортисьорите. Аз на моя Галант преди година му купих нови Каяба и съм доволен. Смених и пружините, но не трябваше. Ако твоите са заминали имам две /оригиналните/. Ако ти трябват пиши да се разберем. Амортисьори си купи нови.

  13. Нова цена на пружините - 20 лв.
  14. Здравейте колеги, понеже напролет живи и здрави ще трябва да купувам летни гуми и до сега карха с 15-ки. реших малко да уголемя размера на Галанта :D . Търся си 16 цолови джанти, подходящи за Галант. Предпочитам предложения само за джанти. Ако има евентуално такива с гуми, държа гумите да са отлични и с размер 205/55/16. Цената в рамките на разумното мисля, че ще я договорим. Поздрави. Надявам се да имам предложения.
  15. Гумите, джантите и тасовете продадени.
  16. Нова цена за целия комплект 160 лв. Комплекта може да бъде и разделен. Добавям и две задни пружини от седан /оригиналните/. Понеже имах някаква нестабилност на моята кола и смених задните пружини с амортисьорите. Оказа се, че съм бил за реглаж и смяната е била излишна. Цена на пружините 40 лв.
  17. Здравейте колеги, продавам 15 цолови железни джанти за Галант с монтирани на тях гуми и оригинални тасове. Целия комплект съм го употребявал до миналата зима и само през зимата. Колата дойде с тях от Швейцария. Всичко е балансирано само не съм им проверявал скоро налягането. Джантите са ръждивички, но прави. 15 цола, с междуболтово разтояние 4х114,3 и централен отвор 67,1 мм. Когато дойде колата от Швейцария бяха идеални, но тук у нас взеха да ръждясват /не само те, но другото си е още мое :D /. Гумите са с размер 195/60/15, ДОТ 2007 година. Аз лично не бях виждал такива. Някаква немска марка TECAR. Мисля, че могат да изкарат още два сезона без проблем. На сняг се държат много добре. Ако не бях скиор нямаше да ги сменям и този сезон. Тасовете са оригинални Мицубиши 15 цола. Преден десен е нажулен от бордюрите. Другите са добри. Много здраво се държат на джантата. Нямат нужда от свински опашки и други приспособления. Цена на комплекта 190 лева. Може и бартер за 16 цолови лети джанти за Галант. За контакти тук в темата, на ЛС или тел. 0888/77 82 82 Мирослав Младенов. Ето и малко снимки: Моят сайт
  18. Възможно е да е с евро табела, която ще намали сумата, но трябва да се провери. Моята е от там и е подобна. След 5 години употреба мога да кажа, че си заслужава всеки лев. Тази от първата обява по-добре да бъде пропусната според мен.
  19. miro253

    Моля за мнение

    Колега, Галанта никак не е лоша кола. Ако попаднеш на що годе добре поддържан екземпляр няма да имаш големи проблеми с него. Проблемите ще са ти като с всяка друга кола, разбира се от същия клас. Тук във форума има колеги на които вече им е писнал и изливат доста повече негативизъм по отношение на Галанта, но ако отвориш теми от преди три години ще видиш, че същите тези хора са писали други неща. Да има скъпи неща за ремонт по колата, но коя кола в днешно време от този клас ги няма? Преди да я купиш трябва да бъде огледана внимателно от човек който познава такива коли и от тук насетне ще я обслужиш първоначално и след това ще сменяш прави носачи, кормилни накрайници, накладки, амортисьори, масла т.е. все нормални неща за една кола, карана по нашите пътища. Все пак човек като си купува кола трябва да се съобразява с доходите си. Образно казано: ако попаднеш на добър екземпляр, имаш в брой парите за него и първоначалното му обслужване, разполагаш са месечен бюджет около 1000 лв. само за теб и за колата и годишно въртиш около 10 000 км., мое мнение е, че можеш да си позволиш и Галант с двигател 2,5. Аз моя Галант го карам вече четири години и мисля поне още една, но като започна да се оглеждам с какво да го сменя /не искам да отправям темата в тази посока/ и нещо не виждам много добри алтернативи. Някой по-нагоре спомена нещо за Ауди А8. Мой приятел има морга и магазин само за Ауди. Негови думи са, че ако не му е такъв бизнеса НИКОГА няма да кара такава кола, но за бизнес е добра :D . Жена му кара Галант. Успех с избора колега.
  20. miro253

    Покупка Галант

    Сажалявам, но не мога да толерирам алтернативни предложения, които са недопустими с основна цел да се спестят например 80 лв. и никой да не се замисля за сигурността. Да! Всеки решава сам за себе си, но на пътя сме заедно ....
  21. miro253

    Покупка Галант

    Аз бих казал, че който не може да си позволи да си смени правия носач на Галанта, то тази кола не е за него. Стига с тези глупости "Бос ходи, но търговски стъпва". Има далеч по-скъпи неща по тази кола тогава инфаркти ли ще има? Този носач при Галанта се сменя задължително с НОВ. Извинявам се ако тонът ми е остър.
  22. miro253

    Покупка Галант

    Преди да се купи колата трябва хубаво да се огледа от специалист, който се е занимавал с такива коли. DJ Tumbi е добра опция за това. И след това ще си проличи какъв е търговеца. Останалото е пазарлък, сделка и най-вече късмет. Все пак е втора употреба. Моя съвет е в никакъв случай да не се бърза с покупката и да се купува с разум, а не само с емоции. Галанта е кола, която може да те подхлъзне емоционално и да я купиш с проблеми.
  23. miro253

    Покупка Галант

    Какво е това "Едишън"? Иначе колата, която си капарирал колега си е типичен Швейцарец. Моята е такава, но седан и за 4 години каране сега се появи ръжда по веждите за първи път. Взеха леко да се чуват повдигачи и да подава окачването оттук/оттам. Според мен си струва.
  24. miro253

    Амортисьори за Галант 2.5

    И какво стана сега? Няма читави амортисьори. Или ще возят добре, но ще се скапят бързо или ще прецакаме возията на Галанта, което според мен е една от силните му страни.
  25. miro253

    Амортисьори за Галант 2.5

    Положението още не е зле, но аз не обичам нещата да стигат до там така, че седмица две няма да е проблем. Интересно ще е да се разбере.
×
×
  • Създаване...