Премини към съдържание

Нов Лансер - риск от кражба?


f18

Препоръчано мнение

Здравейте,

Навил съм се и вероятно скоро ще си взема нов Лансер (по наполовина лизингова схема).

Въпросът ми е доколко е удачно такава нова и хващаща окото кола да бъде държана на улицата и доколко е реален рискът от кражба?

Колата ще бъде затрахована - Каско - при Булинс.

Идеално би било да има гаражче, но такова няма ... а платения паркинг едно че е доста далеч от блока, в който живея, друго че си е допълнителен месечен разход.

Вече виждам все повече чисто нови коли, които се държат на улицата, от друга Лансера много хваща око - което си е супер, но за конкретния казус си е недостатък.

Споделете какво мислите по въпроса?? :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Само да кажа - платеният паркинг не те спасява! Имам приятел, на който откраднаха 2 (две) нови шкоди РС (едната на него, другата - на брат му) от паркинг. И нищо,вдигнаха рамене и толкоз.

Ако имаш познат застраховател - питай какъв е риска за модела. Не мисля, че попадаме в рисковите БМВ, Мерцедес, Ауди и ФВ. При нас рискът е много по-малък. Другото е - свещичка да запалиш и да се молиш да не те стига, че после плащаш лизинга, а кола - няма...... Докато се намоткат от милиция, прокуратура и пр.

Вземай го и каквото - такова. Каквато и кола да вземеш - съществува някакъв риск!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега ако си мислиш, че и гараж ще те спаси?

Решили ли са да ти крадат колата спасение няма.

Та направо не се замисляй за такива работи и си взимай едно :mitsu-smiley: освен това нали ще имаш и пълно каско.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега!

От няколко дни и аз съм с нов Лансер и бях поставена пред същата дилема.Паркинга е далече, а и освен това съм с малко дете. Нямам и гараж.

От понеделник си я държа пред блока-до стария Лансер.Вечер като се прибере мъжа ми, с неговото Рено затваря двата Лансера.

Друг е въпроса, че през 15-30 минути тичам до прозореца и като видя някой да паркира до БИЖУ то направо откачам.

Моя съвет е - Паркирай си я, където ти е удобно.В крайна сметка, кола не се купува за да робуваме на нея, а да ни върши работа и да си я караме с удоволствие.

Ей сега се връщам от едно Манастирче.Взех си светена вода и преди да си дойда понапръсках отвътре колето.

Ако не дай Боже, някой реши да ти гепи колата, повярвай ми и да спиш в нея няма да можеш да я спасиш.

Така че, давай...Купувай и със здраве и кеф си я карай!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, а и в момента съм същата позиция, ако застроховката има покрит риск "Кражба", какъвто и самата лизингова компания го изисква, си паркирай колата където искаш. Поне аз правя така, дори я спирам в една изключително тъмна улица, на която други коли не се паркират и много често "спи" чисто сама по цяла нощ. Неразумно е да плащащ и "Каско" и платени паркинги. Естествено изключително съм далеч от мисълта, че застрахователите са много коректни.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И аз много се притеснявах преди, но някак си с времето отшумява страхът (не и рискът, де). Просто се надявам, че няма да си харесат точно моята. В крайна сметка, не може някакви си джамбази да ти определят поведението!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Или си потърси наблизо гараж под наем,защото според мен е по-голяма болката да гледаш любимата кола ударена или одраскана,било то и за ден два.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

В града проблеми нямам. Колата я познават почти всички катаджии, много от полицаите и всички от съда и прокуратурата. Не знам как ще е като си хода до Ямбол, а в София не мисля да я оставям да нощува. Там запален фас или дъвка не смея да оставя. :D

Мисля обаче, че е добре защитена против отваряне. Не съм 100% сигурен, но някъде май четох, че при повторно натискане на бутона LOCK става двойно заключване, т.е. и от вътре няма да може да се отвори. Така специалистите с финните инструменти май остават на сухо.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

О, недей! Моите хора са маняци на тема "сигурност", два нови автомобила, на по няколко хиляди (8) километра, платен паркинг, всеки ден, коли на под година....... фира......

Всичко отключват, само да решат! А какво да говорим за гаражите? Тъкмо няма да ги притесняват, да си работят вътре на спокойствие.....

 

Решат ли - ще я гепят. И какво, дай да не си купуваме коли, че може да ги одраскат... Бъдете над нещата, няма как иначе, красиви са ни колите, обичаме ги, но все пак са вещи, създадени да ни служат, а не да ни стресират!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Няма кола, която да не може да се отвори или аларма която да се шунтира. Ако някой иска да ти отвори колата или да я открадне има специалисти за които това е въпрос на минути. Не мисля обаче че тези специалисти са заинтересовани от Лансери. Има редица любими европейски марки, които си заслужават. Единствените случаи биха били лично отношение към теб или някои лапета, които биха се повозили за твоя сметка. Просто направи си каско и си карай красавицата.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за мненията :) . Действително ми са полезни. В този ход на мисли, ако се опитаме да разширим въпроса - кой застраховател е най-удачен - Булинс или Армеец предполагам?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Все едно е, ако накой реши да не ти дава пари... няма да ти ги даде без значение кой е :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Е, не е съвсем така. Вече се регулираха нещата, само че става бавно. Може и бързо, срещо 2%.... Бавенето идва от полиция, прокуратура, докато се намоткат - спазвайки сроковете - минава почти година. А през това време си плащаш лизинга. Срещу скромната сума от 2% всичко става бързо. Застрахователите плащат.......

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Лично аз ти препоръчвам Армеец, от личен опит. Най-вече заради отстъпките от 2-та година нататък и цената която дават.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Малко извън темата ... но да се изкажа и аз. Колегите са абсолютно прави че няма спасение ако някои е решил да краде колата. Според мен важното е да намалим риска от случайни кражби. Например днес не си намерих антената. Не мога да повярвам че някои ще тръгне да краде антена за 10лв, но явно се сучва. Миналата година на един колега му бяха свалили страничните огледала ... за беля бая скъпи. Затова си мисля че платения паркинг може би е оправдан разход, а пълното каско е задължително.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

... платения паркинг може би е оправдан разход, а пълното каско е задължително.

 

Колега, искам да ти обърна внимание, че не всички платени паркинги са и охраняеми.... за съжаление.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Според мен големите хардискове вече много им паднаха цените. Купува се един 750GB или 1TB една камерка за 200-250лв, малко кабелче ако си на високо и два IR прожектора и гледаш някой да не ти открадне камерата, но мисля че видеонаблюдението + аларма с обемни датчици е добро решение.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

... Ако някой иска да ти отвори колата или да я открадне има специалисти за които това е въпрос на минути. Не мисля обаче че тези специалисти са заинтересовани от Лансери...

На това разчитам. Въпросните специалисти не си вдигат телефона за по-малко от 25 000 лв. и не се занимават с коли под 250 000 лв., т.е. взимат 10%.

За застраховката най-подходяща е комбиназията - лизинг от Евролииз и застраховка в Евроинс.

Или другите подобни комбинации в Армеец или Алианс и т.н.

Друго, което е писано в този форум е, че в Евроинс Митсубиши са на особена почит.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Има една "малка" подробност, която не е коментирана тук, а трябва.

 

Откраднат ли ти лизингова кола, застрахователя изплаща цената по фактура или както там е договорено (действителна, възстановителна и т.н.) обаче лизинга т.е. разликата между цената на автомобила и стойноста на лизинговия договор остава за теб. В България има един или двама застрахователи които евентуално са съгласни да покрият и тази разлика, като цената е около 1 до 1,5% допълнително към пълното каско.

Иначе ето един реален пример отпреди 3 седмици какво се случва: откраднаха нов Ландкрузер на приятел на 42-ия ден от покупката. Застрахователя ще възстанови фактурната стойност. Разликата от 4600 Евро до лизинга е за сметка на лизинговземащия.

От позитивната страна това нещо като рентакар от 100 и нещо евро на ден, но познавам и хора с лизингова Корола, която откраднаха в деня на покупката.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Виж сега какви неща говориш! Да, случва се, но пази боже! Бъдете позитивни, а каквото е писано - ще стане!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Това със видеокамерите също не е решение - на един познат му влизаха в магазина и имаше запис на камера и какво? На никой в МВР не му пука и никои не ти го търси, не е като по филмите да го намерят в база данни. А за кражба на кола - опазил ни господ!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 4 седмици ...

Аз моя също го държа пред блока, няма гараж. Ама искам да питам някой дали знае крадат ли се спойлерите. Аз искам да си сложа спойлер за Ево на моя и малко ме е страх да не ми го откъртят апашите щото ше ми прецакат и багажника сигурно.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

Според мен няма как да ти откраднат спойлера понеже е захванат от вътрешната страна на багажника. Няма защо да се притесняваш. ;)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

Според мен няма как да ти откраднат спойлера понеже е захванат от шътрешната страна на багажника. Няма защо да се притесняваш. ;)

 

Да де, то е нормално да се захваща отвътре, ама все пак... Ще го взема сигурно, пък ще видим. Мерси за отговора. А знае ли някой, колко ще струва монтажа в Балкан Стар?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да де, то е нормално да се захваща отвътре, ама все пак... Ще го взема сигурно, пък ще видим. Мерси за отговора. А знае ли някой, колко ще струва монтажа в Балкан Стар?

Разгледай youtube и си го сложи сам бре ;)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...