Премини към съдържание

smallbug

Потребител
  • От него общо

    125
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което smallbug е написал

  1. smallbug

    Лудогорец...

    Стискайте палци на "Лудогорец". Все пак спортния им директор пишеше в Мицубиши форума докато не му прегря двигателя на Каризмата :rolleyes: . Е, никой не е и мислил тогава, че "Лудогорец" ще стане важен български отбор, та да го споменава. :icon_doh:
  2. Така е. Аз карам много градско и в доста задръствания, така че не се учудвам. Затова даже тоя път си поръчах цялата помпа сглобена, та да не си играя с ремонтни комплекти. 33,60 Евро от Ниппартс за Мазда. Без подготовка горната я смених за около 20 минути.
  3. Всичко може да се случи. В крайна сметка става дума за едно гумено уплътнение. Имах същия проблем и бях направил тема точно преди една година. Тогава беше долната помпа. Миналата седмица ми се случи и със сегашната кола- Мазда Премаси. Тоя път беше горния цилиндър. Какво да се прави- така ми било писано :icon_hmm: Ремонтите стават за минути, особено за подготвени майстори с опит. Така че не би трябвало да е голям кахър.
  4. Имах си хас да не станеш :icon_thumbup: :icon_thumbup: :icon_thumbup: Вземи поне да си сложиш един аватар с колата, че да си я гледам от време на време. Мойта снимка вече колко време не е актуална :icon_crying: :icon_crying: :icon_crying:
  5. Името и колата ми се струват странно познати- ако не се лъжа :icon_hmm: Адаш, ако си ти, казах ти още лятото- става дума за две пластмасови втулки на лоста. Струват няколко лева и се сменят бързо. Кутията е Рено, така че и там можеш да търсиш. За теч на масло не знам. Гледал съм, я но минаха 6 месеца.
  6. smallbug

    Реклами

    Внимавайте с това! На много от колите включително по-новите това го има САМО на шофьорското стъкло! Да не стане играчка-плачка!
  7. Е кое точно е уникалното? Боята я има и се прави от STANDOX. Вярно- 900 евро литъра, но си е стандартна боя например на Nissan Primera STW. Според мен не стои на тая кола, а също и на Ево, каквото също съм виждал с такъв "цвят". Някак те си плачат за нещо като жълто например.
  8. Аз пък никъде не видях да пише отпреди или след фейслифта. Казвам го не за друго, а защото Каризми за Германия преди фейслифта са с Блаупункт. Пак да не се изхвърля, но мойта беше така.
  9. Намерила си топограф?!?!?!? :icon_hmm:
  10. Само за протокола: ремонтния комплект включва буталцето с поставено уплътнение и маншона на щока. http://img78.imageshack.us/img78/1478/cimg0010.jpg
  11. Ми да го сложа, ама тук не е като в България :icon_clap: да има магазин на всеки ъгъл. :icon_thumbup: Днес го поръчах (2969А056), утре ще е тук. Имало го в централния склад в Холандия- 15,46 Евро. Утре го слагам и в сряда газ към Варна. :plane: Благодаря на всички :mitsu-smiley: :icon_n_king:
  12. Ей го на проблема- вероятно поради износване (а и да не говорим какво изтече отвътре :icon_crying: № гумичката се е подгънала и край на уплътняването. Единствено ме притеснява, че по тялото на буталцето има следи от износване на покритието (белите зони) и не мога да преценя дали е причина или следствие. Самия цилиндър няма вътре никакви следи от износване. Ремонтния комплект представлява буталцето с уплътнението и пружината ли? Или само уплътнението? Благодаря! http://img183.imageshack.us/img183/9434/cimg0009u.jpg
  13. smallbug

    Челно стъкло Carisma

    Plam, такава пукнатина не се лепи. Дори и да ти предложи някой - не приемай. Търси направо стъкло. Късмет!
  14. Благодаря ти DJ!!!! Между другото едва вчера видях съобщението на Dedo pop в Нисан- форума, та на патерици: Бъдете щастливи, здрави и винаги заедно. Дано ви е отредено да ви се сбъдват желанията! Офтопик: индииктен поздрав също и от Александър с Акорда Купе, също от Мюнхен.
  15. Такааа- и мен ме застигна малко проблемче :rolleyes: Загубих съединител насред кръстовище. Добрах се до място за спиране- отворих капака и намерих виновника: изпуска от изпълнителния цилиндър към съединителя (не към педала). Гледам че е лесен за сваляне- хидравлична магистрала и 2 болта. Дотук всичко добре, обаче идва кофтия момент. В Мюнхен съм, а ще пътувам за Варна в сряда т.е. поръчки от БГ са невъзможни. Прегледах темите и видях подобни проблеми, но не видях някъде споменат номер на ремонтен комплект. Някой може ли да помогне? ВИН: XMCLNDA1AWF018369 И втори въпрос - понеже омекна рязко педала и никога преди това не е имало признаци за проблем, мисля че цилиндъра(корпуса) не е за смяна. Греша ли? Ако да- направо да търся целия комплект. Благодаря предварително колеги! :icon_clap: :icon_clap: :icon_clap:
  16. smallbug

    Galant 2009-та

    Човек да ревне с глас :mad: докато Митсу се натуткат с Галанта и вече дойчовците са го взели и произвели. Иди после разправяй кой от кого копирал. Да не говорим че новата Е-Класа подледната косо отзад е точно като концепта. http://img219.imageshack.us/img219/4556/audi040.jpg Даже не ми се коментира.
  17. smallbug

    Нови фарове за Carisma

    Имах ги и двата типа крушки на Каризмата. Особена разлика между тях не намерих. И двете светят доста добре, като сякаш ОСРАМ-а са малко по-бели. Голям недостатък според мен е, че жичката на късите гори сравнително бързо. ОСРАМ-а не изтрая и година, като се има предвид че карам малко нощем, а и в Германия няма задължение да са светнати фаровете зимата. ФИЛИПС-а издържа повече, но като цяло същата работа. Относно силата на светене- насрещно движещите чак присвяткват (фаровете ми са регулирани) та се налага да ги сложа постояно наведени на степен 1 или 2. Отлична осветеност и видимост и при двата варианта. На дълги става като ден. Може би компромисния вариант е ОСРАМ Силвърстар +50%: издържат два пъти повече и цената е наполовина.
  18. smallbug

    Сервизна книжка

    Не знам какво има да й се гледа на книжката. До 2003 е истински попълвана и оттам нататък или собственика е писал кога какво е правил или някой си е съчинявал. Първата част си е логична - щом искаш гаранция, ще ходиш в оторизиран сервиз. Оттам нататък явно е каквото сабя покаже. Така че само първите 3-4 години са ясни.
  19. Плам, извинявай, ама ти четеш ли преди да пишеш? Аз също карам Каризма и моята има същите мигачи отпред (то други няма де). Къде съм писал нещо точно за твоята кола???? Определено ми харесаха твоите снимки за календара и не съм говорил за километри и ремонти. Споменах ти ника, защото там се случваше същото.
  20. Не виждам нищо лошо и в сектанството и критиките към колата. Определено си има и плюсове и минуси, но съотношение продукт/цена смея да твърдя че няма равна. Плам- къде и е спортната и агресивна визия? С тоя ъгъл на мигачите по-скоро изглежда тъжна :icon_bye: Иначе- за две години при нормална подръжка непланирано съм сменил една крушка на задните светлини при техническия преглед и ламбда сонда, но после видях че всъщност щекера на сондата е счупен. Определено големия и недостък е холандската сглобка (добре че двигателя е японски). Все нещо стои накриво, някоя щипка изпуска, уплътнение на врата се разлепя или врътка на седалката пада. Дреболии, но дразнят. И в крайна сметка и аз идвам до мнението от първия пост- само дреболии излизат по тоя модел :mitsu-smiley: :mitsu-smiley: :mitsu-smiley: За съжаление скоро ще трябва да я сменям, че семейството се увеличи и съм се спрял на по-голяма, автоматик. Щеше ми се да е Галант, но нямам желание да рискувам с неговия автоматик. :huh: Edit: Плам, не скачай веднага и на чест. Много ми напомняш на Feithless от Нисан форума, а там не свърши добре.
  21. И не можеш да отвориш закопчалката?!?!?! Напъни колана по посока на ключалката и я отвори. 3 различни столчета съм имал в колата и 2 кошчета. Чак дотам не е затягало.
  22. smallbug

    Съвет при покупка...

    Ако си още из немско- отиващ до първото ATU или магазин за някакви авточасти и си купуваш Pluspol- Klemme. Струва между 2.8 и 4 Евро. Махаш старата, стягаш новата върху кабела и плюса и си готов. За второто- има в Ebay по 15-20 Евро дистанционни на който се слага металната част от твоя ключ, местиш и транспондера и имаш две в едно.
  23. Колеги, край с мечтите за Галант и други хубави и големи Митсубиши-та. Според немския АутоБилд Митсубиши са обявили намеренията си да излязат на печалба през 2009/2010 година и затова зачеркват всички "по-големи" модели на фирмата. Нямало да закриват фабрики и да уволняват. Според мен това означава за Европа да останат Колт, Лансър, Оутлендър и евентуално Паджеро. Сигурно из нета има още инфо.
  24. smallbug

    Ламбда сонда

    DJ, прочети внимателно. :icon_blush: Темата я почва колега с дизел, а после има въпрос от втори колега с бензин 1.8i 16V.
  25. smallbug

    Ламбда сонда

    milenjs, разбира се, че може и друго да е. При мен обаче описанието съвпада напълно- няма разлика във вървежа, няма колебание на обороти и др. просто лампата светва и после загасва сама. Някой път за секунди, друг път за минути.
×
×
  • Създаване...