Премини към съдържание

Никой ли не се вълнува от случващото се в държавата?


Препоръчано мнение

Вярно е, че не съм влизал известно време; вярно е също така, че темата за Space/Grandis е пълна със звездички и не мога да помагам/или да прочета нещо, което ме интересува, ама това, което виждам във форума ме втрещява! Знам, че темата е хлъзгава; знам, че не е прието да се говори за политика, ама това, което става в последно време не би трябвало да се подминава с лека ръка. Не ви ли засяга? Нямате ли мнение? Как пък един не повдигна въпрос?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 231
  • Създадена
  • Отговор:

Най-активни потребители в тази тема

Нека не оставяме темата само с един пост, макар че, пишейки в тази тема, получвам нещо като дежа-вю - нямаше ли наскоро една подобна тема (даже същата), започната от теб, колега?

И какво толкова става в държавата, впрочем - в коя държава? Нашата ли? Аз трудно вече назовавам това "формообразувание" с думата "държава" - за да има държава, би трябвало преди това да има нация и народно самосъзнание... Ето вчера чух бегло по ТВ-то да се говори, че Дянков казал: "Тези, които излизат на протест, не го правят заради работата си, а за да запазят страничните си дивиденти, които получават от нея!" (не държа цитата да е точен). Ами 'убу де, може в САЩ, където Дянков е учил учил... да са го учили на такива философски стратегии, но тук е България - може би той не знае, но повечето българи (ако имат смелост да излязат на протест) го правят заради самата работа! Ако все пак има корупция там, не е начина да се окастрят работните позиции, а да се разследват случаите на корпуция... (Дали за митниците ставаше въпрос, не помня, а и няма значение).

И какво последва от това - влезна ми през лявото ухо тази новина, разбъзика ми мозъчните гънки, но сърцето каза на мозъка: "Няма смисъл да се впрягаш толкова много за загубена кауза" и новината си излезна през дясното ухо. По-накратко казано - "Преместих го от левия крачол в десния".

Към Роско - нека да пишем в другата тема, там поне имаше развитие, а двете теми са като две капки вода :)

не е прието да се говори за политика

С това "правило" не съм запознат, ако е вярно, ще го спазвам :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Трима!

 

Според мен проблема е в НАЛИЧИЕТО на интернет и по-скоро заради т.нар. социални групи - ако го нямаше този/според мен/ отдушник, досега революцията да е реалност, а не мираж. Но дори и да стане, остава въпросът "А сега? Накъде?" и май никой няма отговор...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

552371_341504552595503_1825772153_n.jpg

306160_316667021745923_1447186929_n.jpg

577054_316194875126471_2058638171_n.jpg

557829_335317896547502_1335151937_n.jpg

522275_300095933403032_1985629291_n.jpg

522480_299801156765843_282179051_n.jpg

http://www.desant.net/files/8-cigani-nadejda%20-1.jpg

http://static.besove.com:81/news/2011/09/26/131707775333978.jpg

http://dariknews.bg/uploads/news_images/200902/photo_big_333864.jpg

421659_238145399598086_379992995_n.jpg

402085_256012287811397_795321035_n.jpg

34734_292839054128720_1662206870_n.jpg

:icon_doh: :icon_doh: :icon_doh: :icon_doh: :icon_doh: :icon_doh: :icon_doh: :icon_doh: :icon_doh: :icon_doh:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

522480_299801156765843_282179051_n.jpg

 

Ето тези бих ги набил (ако беше един, бих се пробвал дори :D). По повод на тази снимка, искам да разкажа кратка историйка:

В САЩ съм, в едно малко градче, на колело, с раница на гърба и апарат в ръка. Изглеждам като нормален турист-студент-тинейджър. Като оставим настрана основните причини да съм там, имах за задача да напиша доклад за местната архитектура - започнах в началото да събирам снимков материал... Та, един ден, беше на смрачаване, снимам едно училище със светкавица, направих му няколко снимки... (доста се застоях, да кажем 5-10 мин, както описах по-горе на колело и с раница и т.н.) и виждам как една американка излиза от дома си с телефон в ръка, звъни на някой и гледа към мен... Помислих си: "Тази 100% вика ченгетата" - оказах се прав. Точно след 2-3 мин, когато реших да потеглям, пред мен се появи полицейска кола за броени секунди. Аз останах спокоен, защото нищо не бях направил - разбрахме се с полицая тихомълком :). И друг път имах срещи с момчета в униформи по други поводи :D... но историята приключва тук.

Мисълта ми е:

Кога това ще се случи в ситуация като на снимката в България? На кукуво лято! Американците може да са прости и дебели и всякакви, но имат национално самосъзнание, при тях институциите работят, и те знаят това. Сигурен съм, че повечето от американците (не само тази жена) биха направили същото. В България никой не би реагирал, ако види, че мангали се гаврят по гробовете... А и да реагира някой, никой няма да му обърне внимание (говоря за полицията). Ето още един пример (накратко) - опитвам се да заспя в Студентски град, при условие, че в съседната стая се вихри луд купон. Обаждам се на полицията - "Ами кажете на домакина, това не е наша работа...". Ако си спомняте, преди време уверяваха по новините, как в такива случаи "родната милиция" ще ни опази (точно за купоните по стаите в Ст. град ставаше въпрос).

И още един кратък пример от САЩ - седнах на една пейка пред една къща да си изям сладоледа, който си купих броени минути преди това от супер-а. Изведнъж един голям джип спира точно пред мен (от вида на Ford Excursion) и вътре - две баби. Уплашиха се от мен (баси... тогава тежах 60 кила, толкова ли да съм бил опасен на вид :D), наведоха се в колата... Казах си: "Край със сладоледа, ред е на полицията". Станах, след 1 мин бях на спирката да си чакам автобуса. След 2 мин една полицейска кола спря на 10 метра и слезнаха трима офицери с онези шапки с плоски кръгли козирки :D - разбрахме се отново...

Та така за там, и за тук... Печално ми става :(

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Е аз нали затова повдигам въпроса, де..... Все някой трябва да го повдигне. Ама май ще си пишем само двамата.

 

Аз съм безумно втрещен от случващото се в страната и как хората се правят, че няма нищо..... Няма държава, набиват се привилегии в монополи и мутро-олигарси, назначават си любовниците за министри, семейните приятелки за председател на СГС, уволняват непослушните съдии...... Европа ни разсипва с доклади, Израел ни предупреждава за готвен атентат, а нас ни пазят дюнерите. То не бяха Калинки, Бил-Гейтсове, то не бе некадърност..... А за мозъчните им полюции не искам да говоря.

 

И само един въпрос към калашникаджиите - ми пишете, де, що се стискате? Излязохте ли на протести, или само на салата с ракия ги вадите...... Бензинът скъп, захарта ни 2 пъти по-скъпа от тази в Европа, а и само тя да е..... Ми хайде де, кажете 2 думи!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Американците може да са прости и дебели и всякакви, но имат национално самосъзнание, при тях институциите работят, и те знаят това.

 

Нищо общо няма. САЩ просто са си все още бяла държава. Една от основните разлики между белия и мангала е, че втория иска правила, които да ограничават всички други, освен него. Отнесено към законодателството, това означава анархия, което и се наблюдава в момента.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм напълно съгласен с мненията на Христо , Peter G и sturm44 . Друга оправия в тая държава няма . В момента , в който избраха ББ за премиер ми стана ясно , че България едва ли ще просъществува още дълго , що за коне с капаци и овци биха гласували за пълен простак и олигофрен ?! / Не претендирам , че аз съм някакъв гений или че всички трябва да са вундеркини , но до сега съм си позволявал точно за още 1 човек да дам подобни определния и наистина ги мисля , като пак отбелязвам , че съм доста толерантен човек / . Не че в другите държави хората са по-умни , просто имат възпитание , имат култура , имат самосъзнание , не мислят само за себе си и как да минат другия , а глобално , чувстват се нация - неща , които ние отдавна сме изгубили по-една или друга причина .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Има хора, които са си добре при всякакви политици, режими.

Това са предприемчивите, кадърните и работливите хора.

Който търси, може, намира и знае как. Ако не може, се учи.

Такива не ги грее особено кой е на власт, защото притежават себе си като инструмент за постигане на желаните цели и разчитат само на себе си.

Ако не ти харесват членовете на това общество, свят широк.

Ама не за всеки. Не всеки е добре дошъл в белия свят. Трябва да може да предложи нещо продуктивно.

Бомби гърмят навсякъде но светът не е спрял.

Вместо да се коментира, по-добре е всеки да си наляга парцалите и да свърши нещо продуктивно или полезно.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не че в другите държави хората са по-умни , просто имат възпитание , имат култура , имат самосъзнание , не мислят само за себе си и как да минат другия , а глобално , чувстват се нация - неща , които ние отдавна сме изгубили по-една или друга причина .

Мислиш ли?

Аз не съм съгласен с теб. Защо според теб българите като отидат в чужбина спазват правилата? Защото са такива правилата. И обратното - не си ли виждал направени на маймуни и държащи се безобразно западняци тук в Бг? Ако не си - не си бил по курортите. А там не се държат така, съобразяват се. Просто има правила. А това няма как да стане, ако държавата не ги налага. Aga не го чети, той си е направил избора. Отишъл е там, ама там спазва правилата за движение, а тук не. Сигурен съм. И пак за това става дума - за правила. Ако в неговото общество се вършат такива безобразия - а то няма как да стане - хората ще правят същото, като тук. Ще са същите камикадзета по пътищата, политиците им ще правят същите поразии, ще е същото. Суверенът, обаче, е народът. За добро или зло. Ако някой настъпи интересите на народа - ако посмее - ще излети.

А тук е друго. И народът търпи. И бягството не е решение на проблема. Може би само в личен план. Но проблемът си остава.

А кадърните карат 116i, това го знае всяко хлапе.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Има хора, които са си добре при всякакви политици, режими.

Това са предприемчивите, кадърните и работливите хора.

Който търси, може, намира и знае как. Ако не може, се учи.

Такива не ги грее особено кой е на власт, защото притежават себе си като инструмент за постигане на желаните цели и разчитат само на себе си.

:icon_clap:

Подкрепям те с двете си ръце.........

Предлагам Роско на мястото на ББ, какво би направил ти на негово място???

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не се заяждай! Намирам Ага за прав напълно.

Адаш, рядко съм влизал в спор с теб, ама дай да видим твоята гледна точка, ще ми е много интересна. С първата част на изказването му се съгласявам. С втората част - не мога да се съглася и ако искаш - може да я коментираш. А аз още сега ще си изложа гледната точка.

 

Аз не избягах. Говоря два езика, имам си добро образование и много добра професия. И правя все хубави неща с нея, творческа е, макар и дълбоко свързана с общуване с администрация и зависима от нея - винаги ще ми доставя удоволствие. Достатъчно е полезна, през моята работа са хванали (доколкото са искали, разбира се) към две хиляди души занаят - без компромиси и по възможно най-добрия начин. И съм се постарал в работата си, не съм мърляч, в никакъв случай, бачкам всякакви други работи - фаянс, теракот, латекс - трябва да се сменя умственото с физическото, както и трябва да се изкарват пари, разбира се, но не това ми е тезата.......

 

Бива ли всички да се махнем оттук, според неговата логика?

Бива ли да имаме подобно образование?

Бива ли да имаме такова МВР? Че като ми счупиха стъклото на колата и ми задигнаха касетофона (на моята, лъскава и скъпа кола) - аз дори не си направих труда да сезирам органите - защо? Защото не им вярвам и не ми се ще да ги чакам с часове и да им видя физиономиите.....

Здравеопазването? Как го намираш?

Такава държава ли искаме да оставим на децата си, или да ги насочваме по параграфа на Aga? Да се махат и да им ходим на гости, щото може и да не им се прибира тук?

 

И най-интересният въпрос - тъй като това ни е държавата и Aga е напълно прав (аз с Пламен не разговарям) - за какво ни е тази държава, като нямаме нито здравеопазване, нито образование, нито сигурност..... Като си продуктивен и полезен - това променя ли нещо? Или просто си плащаш? А Aga плаща ли за здравеопазване?

 

Аз останах тук, защото бях сигурен, че тук ще съм по-полезен. Само затова.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И сигурно ти е мечта Лора да живее в такава държава..... Не непременно тази, но такава....

 

Не мога да повярвам!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

 

Аз не избягах. Говоря два езика, имам си добро образование и много добра професия. И правя все хубави неща с нея, творческа е, макар и дълбоко свързана с общуване с администрация и зависима от нея - винаги ще ми доставя удоволствие. Достатъчно е полезна, през моята работа са хванали (доколкото са искали, разбира се) към две хиляди души занаят - без компромиси и по възможно най-добрия начин. И съм се постарал в работата си, не съм мърляч, в никакъв случай, бачкам всякакви други работи - фаянс, теракот, латекс - трябва да се сменя умственото с физическото, както и трябва да се изкарват пари, разбира се, но не това ми е тезата.......

 

 

.........и това ако не е тупане по гърдите........все аз,аз,аз.......един вид вижте ме колко много работи знам и мога........... :D :D Ама нали беше 2 седмици на риба, и сега вижте колко съм работил а нищо не съм взел........

Ако тази работа не я можеш , то стани "репаджия" и продавай вестници и списания , току виж може да изкараш добри пари..........много ми е смешно колко други работи си могъл????Бъди сигурен ,че почти всеки българин ги знае не по лошо от теб..........

Не ми отговори на въпроса, какво би направил ако си на мястото на ББ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Лора няма да живее тук. Вярвам това е най-краткият отговр.

Приемам го. И аз работя в подобна посока. Ама ме боли много. Между нас казано.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

.........и това ако не е тупане по гърдите........все аз,аз,аз.......един вид вижте ме колко много работи знам и мога........... :D :D Ама нали беше 2 седмици на риба, и сега вижте колко съм работил а нищо не съм взел........

Ако тази работа не я можеш , то стани "репаджия" и продавай вестници и списания , току виж може да изкараш добри пари..........много ми е смешно колко други работи си могъл????Бъди сигурен ,че почти всеки българин ги знае не по лошо от теб..........

Не ми отговори на въпроса, какво би направил ако си на мястото на ББ?

пламене, искаш ли да опиша само един от ремонтите, които си ми направил и какви пари е струвал...... и как е протекъл.

Мисля, че прекаляваш с толерантността ми. И да, пиша далеч по-грамотно от теб, и да, говоря два езика. не виждам връзка с темата, така че може модераторите да почистят ненужните постове.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

пламене, искаш ли да опиша само един от ремонтите, които си ми направил и какви пари е струвал...... и как е протекъл.

Мисля, че прекаляваш с толерантността ми. И да, пиша далеч по-грамотно от теб, и да, говоря два езика. не виждам връзка с темата, така че може модераторите да почистят ненужните постове.

Ти пусна темата, и аз зададох въпрос....... Не ми отговори какво щеше да направиш ако си на мястото на ББ?

Това е форум за автомобили на Мицубиши, а не такъв за Български език,не извъртай нещата.......

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм ББ. Не съм и Цвък. Цвък. Аз съм гражданин на републиката и имам право да съм недоволен от управлението им, както са недоволни и от ЕК. Акко някой ден тръгна да ставам ББ или ЦвъкЦвък - тогава ми ги задавай тези въпроси. Ама не съм тръгнал да се напъвам. Ако той е много добър - гражданите ще са доволни, ЕК (Европейската Комисия) - също.

 

Ни едното - ни другото.

Още въпроси, или да започвам аз със спама?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е затворена за допълнителни отговори.

×
×
  • Създаване...