Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Автомобил до 2000 лв.


Препоръчано мнение

Здравейте,

 

Колебаех се къде да пусна темата, хем е за Мицу, хем и за други марки...

Имам приятелка, която иска да си купи неголям автомобил до около 2000 лв и ме попита за съвет, аз обаче не съм много запознат. Предпочита да бъде бензин на газ. Може ли да ми препоръчате някакви марки? Гледах Colt около 2000 година има на тази цена. По-добре ли е от Голф 3, да речем? Като разходи по поддръжка? Кой двигател препоръчвате?

 

Благодаря

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Бих казал че Fiat Seicento ще е добра малка кола ...........също и разхода на бензин е малък

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На мен преди време ми препоръчаха Нисан Микра. Още нямах кола, а търсех. Не съм се интересувал от модела, но ми го представиха като доста здрав, с доста евтини части от японските представители, малък, хубав, икономичен и най-важното - има го и с четири врати, освен това подхожда и на жена. За Нисан от онези години (до 2000г) знаем, че са здрави каручки :). Мазда също, но частите там са май по-скъпи. Мазда ако ще е, 323 - има я седан, хеч и двуврата. Която и да е, все са здрави.

Разбира се, ако ще гоним евтина поддръжка (в това число включвам евтини части, много алтернативни части, както и майстори под път и на път, дето да разбират от модела), Голф 3 е неоспорим лидер. Следва го Опел Астра (с още по-евтина поддръжка), само дето много гниели :).

Но в този случай аз се питам - къде остава сладостта от това, да притежаваш наистина "хубава и добра" кола, а какво по-хубаво от стара японска кола? :)

Иначе, за Сузуки Суифт/Субару Джъсти съм чувал, че моторите им били безсмъртни (1.0, 1.3)... Има ги и 4х4. Балено също става, само дето доста им дефектирали скоростните кутии. (Не, че на Мицитата не дефектират :))

Всички, които изброих, все са нисък клас, все стават за газифициране, и все са готини, малки и сладки. Изключвам Голфа, той е само малък, но не и сладък :)

За Тойота и Хонда няма да споменавам, че съвсем ще се разпилеем.

Френските и италианските събратя - там са много, не мога да посъветвам нищо, не съм се интересувал. Френско вино бих пийнал обаче :). Единственото, в което съм сигурен е, че японската стара кола е по-здрава от френската стара кола.

 

ПП: Веднъж се возих в едно такси, карано от жена. Таксито беше Сузуки... малък ван, Вагон ли, или друго, не помня. Жената направи сравнение именно с Голф 3 по фактор "поддръжка" и каза: на Сузукито само амортисьорите са 100лв, а на Голфа правиш цялата предница за 100лв :). Каза го в контекста на това, че Сузукито ставало за личен автомобил, но за такси - абсурд :). Аз съм напълно съгласен с нея.

 

Редакция: Колеги, като препоръчвате Голф, поне се аргументирайте защо, или давайте знак (имотикон или нещо...), че се б*зикате. Понеже не мога да разбера сериозно ли го препоръчвате, или не :D

То вече човек да не знае... Голф ли е, жена ли е, куфар ли е... :D

Редактирано от Арх. Пътко
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

Според мен Колт 1.6 мотор е добър вариант или както каза колегата по-горе Мазда 323. Защото освен евтини части, мисля че е важно и по-рядко да влиза в сервиза.

Като се каза Голф, уточни ли се дали бъбреците влизат в цената на поддръжката :D

Но като става въпрос за жена, най-добре и покажи 5-6 коли и да си хареса, но за да е справедлив избора, гледай всички да са един цвят :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И не се чуди като се загледа по нещо жабарско или мине.....ско,интересува ги само дизайна и нищо повече,а да най-много цвета да си избере.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Има си красиви колчета за под 2000 лева ако не и харесва колт да взема Микра :) в краен случай VW polo

 

http://www.cars.bg/c336546

http://www.cars.bg/c139470

 

http://www.cars.bg/c204282

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Тези Колт-ове красиви в никой случай не са (без да искам да обидя някой, само лично мнение).

По-скоро мисля за Мазда 323, ако изпадне читава за тези пари... Ако не, остава Голф 3.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Тези Колт-ове красиви в никой случай не са (без да искам да обидя някой, само лично мнение).

По-скоро мисля за Мазда 323, ако изпадне читава за тези пари... Ако не, остава Голф 3.

Следователно, ако заключим логически от твоето мнение, Голф 3 е по-красив от Колт V?

Разбира се, критериите за красота са доста "субективно" усещане според масовата публика. Само професионалистите знаят, че всъщност съществува "външен обективен критерий" за красота в дизайна, който диктува модните тенденции във всяко едно течение и т.н. И умението да го разбираш и интерпретираш определя и успеха на продукта.

Но нека онагледя "красотата" на двата модела:

 

Колт 5:

http://media.snimka.bg/s1/0096/026435386.jpg?r=0

 

Голф 3:

http://avtodiagnostika.ru/content/cars/volkswagen/Golf3-3door-93-side.jpg

 

Гледам да представя последния в най-добрата му светлина, доколкото това е възможно :)

Този модел подлежи на сериозен тунинг, може би заради легендарните му качества, което води и до предлагането на богат избор от тунинг части. Ако твоята позната си вземе нещо такова, мисля че никой няма да ѝ се опъва на пътя :)

 

http://modifiedcars.biz/wp-content/uploads/2013/02/vw-golf-3-bmw-seria-3-e64-tuning-0.jpg

 

Но стига толкова съм осмивал горкия Голф, и той душа бере от разни "ентусиасти" :). За финал искам само да напомня, че от ВАГ така и не се научиха да правят "хубав" дизайн. Все геометрични форми, без нюх за динамика, все едно съм ги рязал от мукава :). Говоря от времето на Голф 1 до времето на Голф 4, в това число всички модели - Джета, Пасат, Венто, Голф, Поло, Бора... вече при Пасат CC показаха малко динамика а'ла Бенц CLS.

 

ПП: И след всичко това, защо ВАГ толкова добре продават? Просто - защото търсенето определя предлагането :)

Редактирано от Арх. Пътко
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Доказани в практиката евтини за експлоатация, поддръжка и непретенциозни малки дамски колички - опел корса В (напр. 1.4 моноинж.) и Нисан Микра. Стига да не са унищожени досега няма какво да им се счупи, а дори това да стане, е евтино. По отношение на ръждата и ламарина като цяло са много по-добре от колт от тези години, а също и от голф ІІІ. Може да говорят опел-ръжда на колела, бягали че ги гони ръждата ... сравни една средностатистическа корса със случайно попаднал галант и сравни сам...

Третото ми предложение е форд Ка и то ако не харесва горните две. Не се налагам с мнението си, просто горните два модела са ми пред очите. Корсата ми е фаворит сред достъпните малки дамски колички. Дори да няма хидравлика (примерно 1.2 "малкия" мотор нямат, както и климатик) воланът е лек на перце стига гумите да извършват някакво дори минимално движение.

Редактирано от Andy Van Der Drift
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Стига с тия Голфове бре :)

Много здрави, много майстори ... затова вечно нещо не бачка, все някъде някой маркуч е дал фира, освен това (ако не бъркам генерацията) пластмасовите колектори не са рядкост, тоест забравяш за евтина газова. А евтин Голф 100% е минал вече през съответните евтини майстори със съответните последствия.

Ако не е начинаеща шофьорка - Колт5 1.3, желателно направо от автовоза, обикновена газова и напред. Ако все пак е начинаеща - Колта не е много препоръчителен - заради дизайна има доста гаден обзор настрани и назад.

Сузуки Суифт/Субару Джъсти - шумни и грозни, но пък достатъчно здрави и послушни. Мазда 121/323 също не е съвсем зле. Опел ... може, ако има от къде да докопа един контейнер с прословутите им "стъпкови".

В никакъв случай МБ А-класа, по-боклучав автомобил трудно може да се измисли ... въпреки, че ако си го избира като една моя позната, по цвета, че да и ходи на лаптопа ... както и да е :) По-добре Фиат.

 

Офтопик: като казах "една позната", та се сетих ... преди известно време си лафим нещо с една друга позната мома и стана дума за коли. Оплака се, че Корсичката и за поведен път не върви и гори като ламя. И сега трябвало да си търси МАРКУЧИ ЗА СВЕЩИТЕ! Ококорих се ... чак след минута ми прищрака, че просто си търси високоволтови кабели ... и това жена с диплом по електроника...

Редактирано от tef4o
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

От японците, колт, микра от французите твинго (много малка и много просторна от вътре) или пежо 206 вече може да се намери за по 2000лв. Такива съм карал и са ми оставили добро впечатление, не съм поддържал нямам и идея какви разходи имат.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Приятелката ми кара Рено Клио 1.9 чист дизел, за 2 години, да не кажа 3, направо е страхотия има няма 300лв сме дали и харчи супер малко. Двигателя е железен!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Приятелката ми кара Рено Клио 1.9 чист дизел, за 2 години, да не кажа 3, направо е страхотия има няма 300лв сме дали и харчи супер малко. Двигателя е железен!

 

Дам, като цяло повечето хеджбеци от това поколение са по-безпроблемни, заради малкото екстри и килограми.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Admin

За 2000 лева няма свястна кола. Това може да бъде някакъв изхабен екземпляр, който много бързо може да стане 3500 и пак да не е кола.

По-добре още хиляда лева отгоре.

Ако автора на темата не иска Мицубиши, може да погледне Това.

Тази кола е класи над голфове, пежа, рена и други разни такива.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам за королата, много добър автомобил. А голф-а ако е красив, значи аз отивам да кандидатствам за мистър вселена :rofl: Това си е дърво в пряк и преносен смисъл. А за мен лично пък, колт е един от красивите автомобили в класа си, и нито голф, нито корса, нито микра могат да се сравняват по тази точка...

 

http://media.snimka.bg/3367/012988682-big.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e9/Opel_Corsa_B_WorldCup_Facelift.JPG

http://images.webcafe.bg/2011/10/01/43353565/618x346.jpg

http://media.snimka.bg/5314/016883370-big.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да си луд за да вземеш голф... от сега мога да ти кажа какво ще смениш първата година, понеже съм имал 3 пъти негови роднини. Най лошото е, че ще продължаваш да сменяш постоянно - няма да има край.

От мен още един глас за 323. Имаме една в една C-ка, `97 година, и още ми е невероятно колко дуракоустойчиво е това нещо - почти неразрушима машинка. Колт също е готино.. абе какво да е, само не евробангия от тия години.

 

Sent from my Nook HD+ using Tapatalk HD

Редактирано от Lyubo Dimitrov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам за королата, много добър автомобил. А голф-а ако е красив, значи аз отивам да кандидатствам за мистър вселена :rofl: Това си е дърво в пряк и преносен смисъл. А за мен лично пък, колт е един от красивите автомобили в класа си, и нито голф, нито корса, нито микра могат да се сравняват по тази точка...

Не съм казвал, че Голфа е красив, а че Колта не ми допада визуално - предницата му е нелоша, но ми лиспва завършек.. мисля, че идва от стоповете, които не се показват отстрани :) Да не си помислиш сега, че искам да те спра в похода ти за медали от Мистър Вселена, и Олимпия, и все :)

Засега 323 е фаворит.. Благодаря на отзовалите се :drinks:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И все пак ако попаднеш на корола Е11, качи се да я покараш, да видиш колко е маневрена и комфортна и как вози. Страхотен автомобил е...

 

http://www.marioschneider-online.de/auto/corolla1.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Още един глас за Корола, ама ще му е трудно да си намери читава за тези пари .. иначе ако добави още толкова мож еи да се справи със задачката

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих взел на жена ми Една Хонда Лого!Въпреки,че държът малко височки цени,но се намира и по-нещо непретенциозно и около тази сума!

http://www.cars.bg/c331392

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...