Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Afonya

Потребител
  • От него общо

    193
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Afonya е написал

  1. Здравей ДЖ,

    Не мога да ти пращам лични.

    Имах Галант преди и го обс...

  2. Да, нещо подпно ще направя. При теб отрази ли се във возията смяната на по-къси и дебели пружини?
  3. Въпросът е отстрани като го погледнеш и видиш 10 см разстояние между предната гума и калника - това не ми се нрави Но явно се лекува със пружини от спорт едишън, дано не съсипва возията много.
  4. Не мисля, че има разлика в окачването на Елеганс и Аванс, затова така съм го написал. Според Анди Спорт едишъна е с по-къси пружини, да. Интересно, че няма много предложения. Може би на хората не им бърка в очите това, както на мен
  5. Койловърите не са опция. Може да сложа пружини като твоите, като си купя Галант Амортисьорите ти еднакви ли са с Елеганс и Аванс?
  6. Един вид, няма вариант да се смъкне малко предницата, без да се 'счупи' возията, така ли излиза?
  7. Nardi воланът еднакъв ли е като диаметър и дебелина със стандартния?
  8. Идеята ми не е да бъде 'нисичък' Галанта - не искам гумата да слезе до калника, като на беенве Просто да се намали това огромно разстояние с 2-3 см. Долу-горе както е отзад. То дори и със 17-ките не се запълва, та не е до гумата.
  9. Аз още нямам следващия си Галант, но да питам как оправяте голямото разстояние между предните гуми и калниците, така че да се запази добрата возия? Идеята ми е да се изравни с разстоянието между задните гуми и калниците. Всички стокови Галанти са с огромно такова разстояние, сигурно сте забелязвали. Една идея по-къси предни пружини? http://bay2car.com/img/2003-Mitsubishi-Galant-2-5-V6-sport-estate-Avant-M-O-T-99-start-No-reserve-281626881109/0.jpg
  10. Afonya

    Всесезонни гуми

    Другите важни фактори за лятната гума са поведението ѝ на мокра настилка, шум и консумация на гориво. Иначе си прав за скоростния индекс на гумата. Аз лично гледам да не си купувам такива с по-висок от 240. А също така да не са рънфлат и подсилени (XL - ако не са на 1.7+ тонен автомобил, разбира се).
  11. Ако ще е с вътрешна изолация, само минерална вата (стъклена или каменна), затворена в гипсокартон или гипсофазер.
  12. Инфрачервените печки са доста дискомофортни, защото затоплят само частта от тялото ти, която е към тях. Т.е. гърбът ти може да се поти, но на гърдите ти да е студено. Подходящи са за баня, ако се монтират на таван, защото изсушават пода на банята, но не са евтини. ТП вода/въздух също мисля, че не е добро решение, тъй като сондажите са скъпи, а не се знае на кой път ще уцелиш вода. Плюс, имаш помпа от приблизително 1 KW, която изпомпва водата и работи постоянно. И това не е единствената им консумация, не се бъркай. Затоплянето на помещение става чрез затопляне на стени, под, таван, мебели и последващото тяхно отдаване на топлина. Няма значение източника на топлина дали е климатик, парно, духалка или конвектор. Пример: Представи си студен зимен ден - ако затоплиш една стая на 23 градуса и отвориш 2 прозореца, така че да става течение, и приемем, че целият въздух вътре се смени бързо (примерно 5 мин), неговата температура (като новодошъл) ще е равна на темп. навън. Няколко минути след като затвориш прозорците, в стаята отново ще бъде 23 градуса, тъй като всички стени и предмети ще са затоплени и ще отдават топлина. Дано елементарният ми пример е ясен milenjs е написал, че конвекторите са като духалки от гледна точка на това, че отдават толкова топлина, колкото консумират енергия. Един вид не са енергоефективни. Докато инвенторните климатиците могат да отдават до 3-4 пъти повече топлина. Но на теб най-големият проблем ти е липсата на външна изолация. Аз лично не съм голям фен на вътрешната, тъй като не можеш да избегнеш термомостовете, което може да създаде предпоставки за конденз.
  13. За високоефективните конвектори съм съгласен - COP=1. Иначе бая изолация е това 15 см фибран отвън, че и отвътре. Подобна практика в България не съм чувал да има. Иначе фибрана на практика няма паропропускливост и не е добра идея за саниране. А и е излишно скъп. Впрочем, отвътре защо изолация? Сещам се само, за да не се топлят n-брой кубици тухли и бетон, въпреки че не съм съвсем сигурен това дали е валидно? А подовото отопление е доста комфортно, но не много здравословно, особено за помещения, в които се спи, тъй като с топлият въздух нагоре се вдига и праха, който после се вдишва. Плюс, че е много инертно и ако ти стане топло, ще почакаш бая, за да изстине
  14. Най-евтино е с дърва, но хамалогията и мръсотията са големи, а и не е екологично. По-добре не. Пелети е по-скъпо, но далеч по-удобно. Главно заради автоматизацията + по-малкото мръсотия. Месечните сметки при газта (която при теб отпада), ТЕЦ и термпомпа биха били близки си мисля. Отоплението е важно, но помисли и за охлаждането... Поради тази причина, аз бих заложил на хубава термопомпа, въпреки високата първоначална инвестиция.
  15. Щом няма с какво да го сменя, ще чакам подходящият Галант
  16. Честито за Алфата, дано да не се чупи Допреди 3 години и аз имах Галант и много си го обичах, но ми се караше нещо ново и го смених с тези корейските Киа К5, които са само на газ, течна фаза, автоматик. 2.0, 157 hp. Сигурно ги знаете, вече ги има и таксита такива. Добра е колата, непретенциозна, но на мен ми се кара 'ръчка' и ще дам Киата на жена ми, а на мен ще си купя друга кола - мисля да си взема пак Галант, защото много си харесвах моя ;) Та, искам да бъде фейслифт, седан, аванс, ръчка, V6, ще му слагам ГИ, запазен. Ще бъде повече емоционална покупка, отколкото рационална. Доста други коли разглеждах, но нищо не ми хвана окото. Не искам да е БМВ, Мерц, Ауди, защото са ми някак коли без въображение (без да засягам никого, разбира се, мое виждане). Критериите са ми над 160 hp, ръчка, добра возия, бензин, да може да се газифицира. Да не влиза в сервиз повече от веднъж в годината Няма нужда да е голяма, защото ще се явява 2-ра в семейството (Киата е достатъчно голяма за нуждите ни - жена, бебе, куче) Бюджетът не е твърд, но бих изхарчил повече от 10к само ако наистина си заслужава. Колкото по-малко, толкова по-добре. Идеи?
  17. Afonya

    Galant 2.5i V6 - лек тунинг

    Прочетох тук, че може да се увеличи мощността с 15-ина к.с.: https://www.torquecars.com/forums/threads/galant-2-5-v6-induction-kit-exhaust.5877/ А тук виждам продават чип, който 'на хартия' вдига мощността с 15-на %: https://www.ebay.co.uk/itm/UK-Chip-Tuning-MITSUBISHI-Galant-VI-2-5-120kW-136HP-97-04-Performance-Power-CS1/153350071665?fits=Car+Make%3AMitsubishi%7CModel%3AGalant&epid=17009511368&hash=item23b4606571:g:A6YAAOSwp3dcSFZx Дали някой не е пробвал?
  18. Afonya

    Фейслифт или не ?

    Дата на производство или на първа регистрация е това?
  19. А къде във формулата е въздушното охлаждане, което е много сериозно?
  20. Afonya

    Зимни гуми

    Колеги, а от къде си взимате зимните гуми? С други думи, къде цените са най-добри?
  21. Afonya

    Монтaж нa трaкшън

    На мен ми се струва, че няма ползва от тракшъна, тъй като е доста примитивен, даже в повечето случаи пречи. Нека се изкажат и другите колеги, но това са моите наблюдения от 100к с Галанта. Ако в описаният случай имаше тракшън, щеше да ти отнеме газта и пак да се забавиш.
  22. Работата е там, че не ми се пие Хайнекен. Има далеч по-хубава бира, която дори не е по-скъпа. Успях да намеря някакви, но предположих че някои от вас има вече отзиви: http://icetechnic.com/index.php/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/category/32-gotovi-sistemi-za-nalivna-bira
  23. Здравейте, Някой има ли си вкъщи система за наливна бира? Да уточня - не искам да си я произвеждам сам, а да си купувам кегове и да си я наливам вкъщи. Качеството дали е същото, като по заведенията? При положение, че се купи сносна система? Мерси
  24. Afonya

    Check engine Galant 2.5 V6

    За check-a - аз имам Галанта (газифициран от ден 1) вече 5 години и 100к км и ми светва отвреме-навреме, когато се движа с постоянна скорост (примерно 80 на автопилот по околовръстното). Загасва сам след няколко минути - при мен също няма промяна във вървежа. Бях ходил при Пламен първия път като светна (преди 5 години), той ми беше обяснил, че ламбда сондата става ленива. Оттогава си карам така и нямам ядове (Галанта е набор 12/1999, 2.5 V6). За разхода - и на мен ми дава точно 10/100 извън града, без да карам особено бързо (100-120), но пък с доста изпреварвания. Така че си това е ок, според мен.
  25. %7Bstyle_images_url%7D/offtop.gifПреди 4-5 години карах след една червена Хонда Акорд, модел 2002-2007, със скорост може би малко над 100 км/ч. Та, докато караме, на Хондата й се счупи носач на предно дясно колело и то остана на "калъч". Успя да намали съвсем нормално и да отбие в дясно, без да има драми. Та високата скорост в такъв случай може и да не е фатална. Дано не се случва на никого де.
×
×
  • Създаване...