Премини към съдържание

Lyubo Dimitrov

Потребител
  • От него общо

    1,905
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    17

Lyubo Dimitrov беше най-активен на 26 януари 2016

Lyubo Dimitrov има най-харесвано съдържание!

Местоживеене

  • Град
    София

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Mazda 3 BL, 2.2 MZR-CD
  • Интереси
    WoT, v-drums, 3d prn

Посетили профила

3,908 посетили

Lyubo Dimitrov's Постижения

Капацитет

Капацитет (13/14)

  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година
  • Начален Разговор
  • Първа Публикация

Спечелени Значки

36

Репутация

  1. Здравейте колеги, Пускам линк към обявата за моя бивш Галант. Приятелят на който продадох колата е решил да се разделя с нея. Колата е в много добро техническо състояние с пълна сервизна история, и много добре от към ръжда - до скоро беше гаражна. Според това което аз съм правил и според наблюденията ми в последствие, към момента няма никакви належащи ремонти, освен дребни козметични забележки, а специално аз съм слагал изключително само оригинални части. Няма да казвам качваш се и караш, макар че към момента реално е така. Ако някой търси читава бройка за малко пари, мисля че ще остане доволен. Колата е швейцарка, произведена 1997, първа регистрация 1999 (била е в шоуруума на магазина, продали са я след излизането на фейслифта) първа регистрация в БГ 1.2010, беше гаражна до края на 2016. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11605517367280805 Поздрави.
  2. Това прилича на пара - ако не мирише и не остава облак след теб да се стеле, всичко е нормално. Пушекът от горяло масло мирише и не може да се сбърка. От антифриз пък има синкав цвят.. Това изобщо не изглежда на нищо подобно. И моя съм го заглеждал навремето през зимата че изкарва така облак пара, малко странно но съвсем нормално.
  3. Lyubo Dimitrov

    Парно

    Абе то, ако не е прекалено сложно като форма това колелце и някой се занимае да направи 3D модел в tinkercad или друг CAD, може да се 3d принтне от 910 Nylon на Taulman и би трябвало да изкара...
  4. Lyubo Dimitrov

    Парно

    Според едно старо писание от Пламен, тези изронени зъбчета се оправят с топче памук натопено в каноконлит и после се пили до достигане на правилната форма ..
  5. Тия тапи на блока какво им се плашите, те за това са сложени .. без никакви промивки наливах по 6.5л по спомен .. това излизаше просто с източване на блока и радиатора, без развиване на термостати, махане на маркучи и т.н.. като се сменя редовно (2-3г син (G11), 5г червен) и няма нужда от промивки - излиза както си го налял, с леко променен цвят само - и да остава малко вътре не е проблем..
  6. Lyubo Dimitrov

    Проблем с бензина

    На един приятел със шестак газовата я бяха пуснали в режим 4 цилиндъра .. та 4 на газ и 2 на бензин, как е, добре ли е :icon_dance: И те така му казваха че всичко било супер.. накрая си купи кабел момчето, закачи се, настрои си я в режим 6 цилиндъра, една адаптация и се оправи колата ..
  7. Е щом имаш резервния ключ проблемът ти е никакъв. Ратола работи в Събота до 17ч. Вземаш заготовка от тях, отиваш да ти нарежат по резервния и после с репатрак ~40лв я караш натам и това е, какво го мислиш ..
  8. Цената на оригинален ключ (заготовка) е съпоставима, ако не и по-евтина от копие. Направи както ти казва Стефан, вземи оригинална заготовка от Ратола (пиши си с Мирослав) и след това намери начин да ти я нарежат по ключалката и накрая замъкни колата, ако трябва с репатрак до Ратола да ти програмират ЕКУ-то и да изтрият старите ключове.
  9. Дори да са правилни сметките (приемам че е така), извода "тези 4 киловата са се отделили във вид на топлина" е напълно погрешен, а в "Ако не ползваме спирачки да я разсейваме голяма част от нея отива в трансмисията и двигателя" няма никакъв смисъл, но го оставяме на страна . Почти цялата енергия се е реализирала като спирачно усилие, ето това не мога да разбера защо не го отразяваш.. защо приемаш че отделяне като топлина е единствената възможност, освен това като се отдели веднъж като топлина как ще се отдели още веднъж и за нещо друго ? Как да е, SLX добави важния елемент, който и при моята случка с телевизионната кула е бил на лице - всичко това се случва скоро след запалване, т.е. работната температура не е напълно установена..
  10. Не визирах теб конкретно, а Milenjs дето в мотора имало разни зъбчатки, които генерирали топлина яко.. луда работа .. отписвам се от темата .. :icon_thumbup:
  11. Точно от колелата отива да ти загрее двигателя.. извинявам се ама пълни глупости говорите.. спирам, всеки си решава за себе си дали ще си набутва кинтите или не. Лошото е че ви слушат и набутвате и други. На мен в люта зима (-10) ми е падала видимо стрелката при спускане на телевизионната кула (около 1км макс), не знам какво остава за 20+км.
  12. Това което твърдиш е абсурдно. Двигателя се охлажда със 7 литра антифриз + допълнително 4 литра масло - искаш ли да изчислим каква енергия е необходима за повишаване на температурата на такова количество с, примерно, 10 градуса за да се увериш сам какво точно казваш? Също може ли да споделиш къде според теб е това "сериозно триене", което да води до отделянето на количество енергия, съизмеримо с това при нормална работа с горивен процес, за който именно режим е изчислена охладителната система ? Това което се гаси отива за намаляване на скоростта - противодейства на инерцията породена от тежеста на колата при спускане по съответния склон - скоростта с която остава да се движи автомобила е следствие от разликата между двете противодействащи си сили. И да се отделя част от енергията като топлина, тя е пренебрежимо малка спрямо възможностите на охлаждащата система. Това е все едно да твърдиш, че ако спусна колата без да я паля по инерция, след 20 км ще съм достигнал работна температура, това ли е което твърдиш ?
  13. Естествено, че нищо му няма на термостата - това е нормален ефект от ППХ (принудителен празен ход) - горене няма, антифриза обаче се превърта от помпата, студения въздух обдухва двигателя ..
  14. Lyubo Dimitrov

    Парно

    детайл 10110: http://www.auto-parts.spb.ru/cat/mi/pics/0_1_19683.gif
  15. Lyubo Dimitrov

    Парно

    Ако вдига температура нормално, т.е. стрелката седи на средата, виж отговора точно над твоя пост. Ако не вдига температура виж термостата.
×
×
  • Създаване...