Премини към съдържание

Отделна пътна мрежа за Голфаджийте


Препоръчано мнение

Преди два дена ми се наложи да отида с колата до работа - Враца-Ботевград . На връщане малко преди Новачене настигам тир и пред него кола която му пречи да "кара" - движеха се с около 70км/ч .Като излязохме от селото на правата ги изпреварих и си продължих с около 90-100 км/ч . Гледам колата Голф 4 с 1.8 двг който трябва да е над 100 коня . Продължих си аз ама Голфо явно се засегнал че е изпреварен залепва се зад мен и ми пуска дълги ( ксенон много ясно дето биеше някаде в небесата ) а на пътя няма кой да пречи за изпреварване , посвети ми човека и ме изпревари . Продължавам си аз с мойта скорост но го настигам в Копляновец в завойте пак задрямал . Почва да ме подпира и аз почвам да псувам както си пише по книгите защото там никога не бих изпреварил . Изкаваме баира и в спускането обикновенно карам по инерция но Голфо преди всеки завой скача на спирачките с двата крака . На една от правите го изпреварвам пак вече изчерпал репертоара си от псуване и Голфо остава някаде назад . Обаче един Голфаджия не може да се успокои току-така пак ме подгонил той и ме настига на правата преди големия баир на входа на Враца , пак дълги 2-3 минути и пак ме изпреварва . От там вече не го видях .

Минаха ми доста идеи през главата докато ме усветяваше но реших че това си е Голфаджия те си общуват с един по-висш разум .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Хехе :) Ми ти какво правиш в ГОУФ лентата? Аз преди време разказвах тука за подобно преживяване...ето го и него:

Карам по булевард и навлизам в кръстовище. Вътре в кръстовището ГОУФ ме изпреварва от ляво. В момента в който го виждам и си задавам въпроса "този в час ли е?" виждам, че вече е срещу островчето и настъпах за да се прибере зад мен. Съответно бързаков залепна зад мен и започна да напъва напористо, при положение, че часът е 17:хх и всички се прибират от работа, т.е. пред мен е колона от коли. Не му обърнах внимание, но типажа започна да ми пресвятка и да криволичи наляво-надясно...леко по изнервен натиснах по-здраво спирачките и чух зверско суркане на гуми зад мен :icon_blush: ...след това настъпах и му направих малък ластик защото отново залепнах за колоната пред мене...съответно типажа се изнерви още повече и отново ме настигна като още по-упорито започна да светка, свирка и криволичи...Повторих ефекта със спирачките, и мисля че голфара получи нервна криза :icon_blush: ... Стигнах до отбивката където се качвам на баира към нас, дадох мигач и намалих...типажа спря на булеварда, явно ядосан че не съм му по пътя и почна да храни нещо, при което и аз го благослових :D... тогава немската машина обърна и хукна след мен, явно се търсеше саморазправа вече...излязох на баира и нацепих колта....последното което видях в огледалото беше как се отказа... Та така... не карайте у ГОУФ лентата :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Голфаджиите са превзели света.. аз онзи ден си карам и 1 гоуф пред мен, при което аз изчаках пътя да стане 2 ленти, защото от последното село до Пловдив пътя е еднопосочен и преграден по средата с мантинела. Та влачи се той и аз точно където станаха 2 платна ляв мигач и тръгнах да го изпреварвам и какво да видя.. нашият се лепи за мен. При което реших да дам газ, да видя какво ще направи, от 100 до 150 даваше газ по мен и след това се отказа и си мина в дясно. Като дясната лента през половината път си беше празна, но беше решил, че аз ще мина в дясно, за да му направя път и пак да се влачи пред мен..

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За Голф-а естествено

 

ПРАВОЪГЪЛНА КУТИИКА

БЕЗ БАГАЖНИК - С КОЛЕЛА

СЪС МОТОРЧЕ ДОСТА ШУМНО,

НАБЕДЕНО ЗА КОЛА,

МАЙКА МУ Е КОСТЕНУРКА

ВОЗИШ СЕ ВЪВ НЕГО СВИТ

ТО В ЕВРОПА Е НЕНУЖНО,

НО У НАС Е СУПЕР ХИТ!

ЗАХАБЕНА НЕМСКА БРИЧКА

И С ДИЗАЙН НА ВСЕДЕХОД

ТО КУПУВА СЕ СТРАХОТНО

ОТ ДЕБИЛ И ИДИОТ!!!

 

ИМИДЖ СТРАШЕН ИМА БРАТКО,

ВНАСЯМЕ ГО И ДО ДНЕС

И ПОНЕ СМЕ МАЗОХИСТИ,

МАЖЕМЕ СЕ ЗДРАВО С ГРЕС

РЕМОНТИРАМЕ, НО ЗНАЕМ

ТУЙ Е ЗДРАВАТА КОЛА

И ПРЕД НИКОГО НЕ ЩЕ ПРИЗНАЕМ:

КАК Е ШИБАНО ТОВА.

 

ХВАНЕШ ЛИ ОБАЧЕ ГОЛФ-А,

ЩЕ СЕ ДРУСАШ ЗДРАВО ЗНАЙ

ОТ ЦЕНИ И ОТ ПАВЕТА

ПЛОМБИТЕ ЩЕ ПАДНАТ МАЙ…

:rulez:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мен пък някой като ми набие дългите му пускам фара за магла отзад и като ме изпревари му се лепвам отзад и връщам жеста , а като ме засече го изпреварвам набивам спирачки пред него и го принуждавам да кара с 30 като не го пускам , имал съм и по-крайни прояви , но просто не понасям "цървулски" изпълнения на пътя и ги връщам .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Весела тема :)

 

Но не са само ГоУфовоте... Преди време, още със стария Мицубиш, пътувам за Шумен. Движението сравнително рехаво, времето хубаво. По едно време застигам някакъв тип с Ауди 80 (то, не че не е първи братовчед на Голфа де), мъкне си се с някаква скорост, да речем 70. Идва празна права отсечка, давам мигач, изпреварвам ... и изпреварвам ... и изпреварвам... брех, майката, аз давам газ и оня дава газ. И ме гледа нагло и ми се хили. А аз не стига, че съм на газ (яко свита), а и ме домързя да минавам на 4та. По някое време отсреща се задава камион - сещате се, че тия отсечки не са безкрайни. Е, писна ми, 3та, бензин, газта в пода - я, 'ма тая японска бабичка мно'о бЕгала бре! Ако карах някоя от по-тромавите нафтови печки обаче, щеше да се наложи да скачам по спирачките.

Живот и здраве, ако има излишни кинти напролет, ще си взема пак джипка, Колта да си седи за градско и да се учи жената на него. За хора като мен, които не карат много градско и не бързат особено, това си е май най-доброто решение

 

П.П. един стар номер, за оттърване от досадници: в движение, ако някой тръгне да ви се натиска ненужно - чукнете леко бутона за габаритите за мъгла. При кратко мигване е много трудно да се разбере дали това са габарити или стопове - светят еднакво силно и са с еднакъв цвят. Стряска, проверено.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, че не е само при голфовете... Срещат се келеши с всякакви марки автомобили... В началото и аз си мислех, че това са само приказки, но действително при голфаджиите това е масово явление, болест дори... И какво да ви кажа, щом тинейджър който те първа ще става шофьор ми каза "голфа е истината" :icon_doh: Той ще се качи в тая кола с настройката че вече е царя на пътя...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Срещал съм човек който никога не е карал друга марка и модел кола освен Гоуф и който твърди че по-хубава кола от това няма . Имаше и един с БМВ 316 със "спокойния" мотор според който пък това било истината - ако някой ми каже къде е логиката да караш кола 1.6 и тя да гори 9 бензин и да не може да откъсне да върви ?!

Явно си има една тъпирска прослойка която има възгледи на кон с капаци , но проблема е че тези хора са на пътя и всеки ден се сблъскваме с тях !

Има и едни дето мислят че са безсмъртни но те карат X-5;6 Q7 и тн ...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не трябва да се поставят всички хора, каращи Голф, под общ знаменател.

Имам колега, притежаващ Голф тройка, който е много уравновесен. Автомобилът му е 96 година, но си го подържа с любов така - както и ние подържаме нашите бижута. Двигателят му е 1.6, не знам колко коня, но ме е возил до столицата, като на магистралата си върви прилично с 160.... И ср.разход отиване/връщане, около 370 км излезе 6.2 л/100км.

А че има келемета, които са вандали по пътя е вярно. Според мен, тези с Голфовете се набиват на очи, защото самите автомобили са по-достъпни като цена, и повечето млади и безрасърдни водачи се насочват основно към тях.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

s_mitko браво така правя и аз :) Обожавам да връщам жеста,с такива МАЛОумници по друг начин не можеш да се разбереш.

За мен и АУДИ са си ВАГинджий с малко повече екстри.Беемвистите също са доволно комплексирани.Поздравявам ги с тази нова песен,гледайте до край задължително :)http://vbox7.com/play:20cfe3b477

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако нещо не съм в настроение и не мога да го изпреваря (рядко не съм в настроение) - спирам да пикая. Или жената да пикае, или някое от лапетата...... такива ги не ща покрай себе си на пътя - без значение каква каляска карат..... А до офиса спира една Q7.... все се каня да взема апарата да и заснема гумите - дори като карах трабанта преди 20 години - с такива галоши не съм карал! Тъй че - и тях не ми ги обяснявайте...... Малоумниците са навсякъде, дори и сред нас

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не трябва да се поставят всички хора, каращи Голф, под общ знаменател.

...... Двигателят му е 1.6, не знам колко коня, но ме е возил до столицата, като на магистралата си върви прилично с 160.... И ср.разход отиване/връщане, около 370 км излезе 6.2 л/100км.

........

 

Извинявам се за спама, но написаното много ме заинтригува - 1.6 е бензин , нали? Тя и Каризмата при скорост от 160 км/час не може да направи такъв разход :) Не се заяждам, просто почнах да се замислям за една такава колица :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Казах, че си върви прилично с 160 по магистралата - а не че София-Плевен е карано все с 160....

С Каризмата на същият маршрут падам под 6/100....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако ви се гледат цървулски прояви пътя между Мездра и Ботевград е мястото ! Днес един чичка с Корса от новичките с някакви надписи ( явно беше служебен автомобил) тръгнал да изпреварва на най-неподходящото място ни накара около 10 коли да скачаме на спирачките само и само да не се запознае със Св.Петър малко по-рано .

В рамките на една седмица ми се наложи да пътувам два пъти Враца-Ботевград и обратно с моята кола и се нагледах на олигофрени !!! Ако 100 човека внимаваме и се пазим все ще се намери някой цървул над всичко който да кара все едно е сам на пътя .

Тенденция е ГоУф-овете да се карат от дебили но дебилите явно са много и са наскачали във всякакви коли !

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Тенденция е ГоУф-овете да се карат от дебили, но дебилите явно са много и са наскачали във всякакви коли !

 

Тук уцели десятката...http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/good.gif

Редактирано от valboss
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Дори и отделно платно няма да помогне :icon_crying:

Самоубийци всякакви и навсякъде никнат като гъби!!!

Но в есенно-зимния период не е лошо на успокоят :)

Ако почна да изброявам няма да ми стигне 1 седмица да пиша номерата на коли на кретени.

колегиалност това е което липсва на новите водачи и не само на тях.

неееееее тоя, защо ме изпреварва дай да дам газ

и мале не може форд на ме мине

И голф да му :icon_censored:

 

Да бъдем малко по по-колегиални през новата година и следващата дори :icon_thumbup:

 

Най лошото според мен и най-опасното е изпреварване с "малолитражка"

динамиката е малка и като изпреварвания и той подава газ маневрата става бавно на много метри

Изпреварвания на колони 2-3 коли или тирове.

 

Най много гледам в задното огледало и като видя че има кола я пропускам, ако се движа бавно

пускам мигач давам му път, ако иска да мине не подавам газ задържам равномерна скорост дори и намалявам, ако не може да стане безопасно.

Това с пикаенето пак го правя но след 5 мин. пак съм настигнал колоната и ако е 3-4 тира бая право трябва, защото те не пускат по между им, да има кола да им цепи колоната.

 

И за превишената нали знаете не е проблем до когато не ви хванат :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Една снимка по темата , забележете надписа на голфУ :

http://tuning.bg/forum/download/file.php?id=389203&mode=view

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз винаги гледам да спазвам правилата. Превишавам скоростта на извънградско максимално с 5-10км/ч и то само на хубав чист път. Обикновено нямам бърза работа. И съответно този стил на каране изглежда е изнервящ за доста хора. По моите наблюдения новия Гоуф е Опел, или както са изпаднали буквите на един, който видях - "Орел _о_са". Ходих до Велико Търново и там едни хора с Опели като са се засилили... аз карам с 100-110км/ч по двулентов път, той ме подминава като малка гара. Трафик и в двете посоки, колата му ще се разпадне, но не му пука. И да беше един щях да го преглътна, но те са на орди :(

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Последният голфер, който се опита да покаже колко е велик той и неговия VW и че Лансера макар и последен модел е "гола вода", едва стигна до Белоградчик. След като на три пъти щеше да изхвърчи от острите завои се отказа да ме следва.

Карам си леко и спокойно, защото пътя нито е добър, нито е прав, а и е осеян с завои и хоп зад мен цъфна т.нар. "народна кола". Настигнал ме добре, но защо трябва да се качва на багжника ми след като спирачките му са далеч под качеството на Лансера? До едно време не му обръщах внимание, но наглеца явно искаше да покаже на мацето до него, колко велика е марката VW и започна да ми присвятка. Е тука вече сбърка. След като взех 5-6 остри завоя със скорост 50-60 км/ч, с помощта на ABS-a и ESP-то естествено, оня се загуби на поне един завой след мен.

И BMW-тата не са по-долни, особено тия със старите т.нар. междинки от ІІІ-та серия. Последния, който се опита да ми святка отзад и после да бяга така го хвана шубето, че влетя във Враца с 150 и въобще не намали като видя полицейската кола преди химическия завод. Добре че момчетата не тръгнаха да го гонят. За такива не си струва да хабят държавния бензин. Все някога ще си намери дървото. Не че във Враца улиците са идеални и сигурно пломбите им щяха да се разклатят. Коксариан и който е минавал през Враца знае за какво иде реч.

Въобще не го разбирам това със святкането. Искат да покажат, че много бързат, че не им пука от закона и служителите на реда, които следят за спазването му или са решили да се самоубиват. Обаче за да е по-весело, ако може и някой невинен да затрият.

 

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Голфа...не го отразявам, освен ако не е 5-ца 1,9 с 3 червени букви или 2.0тди :rulez:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Рядко изчитам цели теми, когато не съм ги хванал от началото :), но тази ми хареса. Гледам всеки храни, тия дето мигат с фарчетата :), ами да ви кажа и аз го правя и докато НАРОДА в тази държава не се научи, че сме с ДЯСНО движение, а не ЛЯВО и че това, че паветата са разбити в дясно и той е решил, че може да взима с 40 Борис 3ти от край до край, ще мигам, ще ги псувам и ще изпреварвам от където мога. Никой не може да ме убеди, че не трябва да се ядосвам, псувам и нервя, на всякакви хора, които не знаят къде им е мястото на пътя. Как може в секундата, в която видя някой по-бърз от мен да мина на секундата в дясно, ако съм го пропуснал, че е зад мен да му се извиня, как може когато засека някой неволно, да мина пред него, да мигна, да махна, как може да пускам поне по една кола на всяко кръстовище на което съм с предимство, но знам че стават задръствания, в лентата която е без и ако всеки пуска по една кола, всички ще са доволни и се чудя как може да не го прави всеки на пътя, в крайна сметка днеска ще ме пр**бе, утре той ще е пр**бания. Искам да ви кажа, че най-редовно ме пускат хората с коли над 60-70к, а всички други ако може във вратите ми ще влезнат от зор. Трябва да се научим, че в тази държава се кара В ДЯСНА ЛЕНТА, ако има такава. Не казвам, че не сте прави за Гоуфове, Аудита, Опели и тн. Аз имам подобен случай като на колегата Ники Николов, един с една стара Вектричка, беше решил че ще кара след мен по едни завой, нямам против показвах му къде може да изпревари и тн., той реши обаче че възможностите на неговата кола, са същите като на Лансъра е какво видях в огледалото, Вектрата излиза от десния завой, с видно олекнала задница, последва завъртане и спиране в банкета, повече не му бе позволено да кара след мен :), пък и той май доста се стресна. Важното е човек, да има реална представа за своите възможности, за тези на колата, за това по какъв път кара, какво може да очаква и да се съобразява с това, а иначе всички знаем, няма никой защитен и да не дава Господ на всеки, може да се случи всичко.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Днес на светофара при "ОМВ"-Враца спрял един пич с БМВ 5-та серия от тези с четирите фара старите и като се пъне да го форсира а до него спряло едно "Тико" . Оня се пъна-пъна докато този с Тико-то не му подсфирна и не пусна аварийни . Светна зелено а Тикото не че го отвея то се изгаври с него :) Аз от смях щях да пропусна да тръгна ама само като си представих физиономията на пънещия се собственик на БМВ-то няма как да не се хиля ! Тико-то на старт и до 80км./ч. някъде е почти невъзможно да се дръпне и аз знаех резултата от този старт ама пак си ми беше смешно :)

Редактирано от KOKSARIAN
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

...Тико-то на старт и до 80км./ч. някъде е почти невъзможно да се дръпне и аз знаех резултата от този старт ама пак си ми беше смешно :)

%7Bstyle_images_url%7D/offtop.gif
Извинявай за Daewoo Тико, 0.8л, 48 магаренца и 17 секунди от 1 до 100 ли говориш? (най-бавните 5ци са около 13 секунди :) ) ... кое точно те караше да мислиш че горното Тико е някъв резак..(или е друга колата?) или просто си личеше че шофьора на баварията е зле?
Редактирано от zexer
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

и аз го правя и докато НАРОДА в тази държава не се научи, че сме с ДЯСНО движение, а не ЛЯВО

Това си е в реда на нещата, но да се качиш на някой на багажника докато изпреварва някой камион на магистралата, движещ се с 80 и да му святкаш си е направо супер нахално. Като че ли може да излети вертикално, особено ако е с някоя по-слаба кола. Къде да отиде като му святкат отзад? В камиона, в мантинелата или да набие спирачки, та да си купи нова броня отзад?

Има си всякакви водачи - някой са в час, а други направо изключват, че са на пътя с кола!

На магистралата наблюдавам как хората, виждайки ме в огледалата натискат педала на газта, за да завършат по-бързо изпреварването. Защо трябва да му святкам, след като го виждам, че е достатъчно притеснен. Други като ги видя, че са настигнали някой камион и се чудят дали да изпреварват или не, просто си вдигам крака от педала и оставям колата да намали. Защо е необходимо да го вкарвам в стрес. А ако не ме е видял и тръгне да изпреварва докато съм в мъртвата зона на огледалата му. На пътя трябва да се мисли и да се уважават околните. Ако трябва да се извиним, когато сгрешим и притесним някой колега. Все пак не сме безгрешни и можем да се разсеем в някой момент.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А това имах в предвид, трябва да има УВАЖЕНИЕ и най-вече КУЛТУРА на пътя. И когато сбъркаш, защото едва ли има някой, който да не е засичал или взел предимството без да иска, да се извиниш. Аз поне съм имал дузина ситуации, в които съм виновен, на всеки според мен се случва и ПТП-та ( леки за щастие ) имам по моя вина, просто миг невнимание, слизам казвам "извинявай", "моя грешка, кажи какво искаш да правим", никога не ме е било срам да си призная вина и си понасям последствията, било то АКТ, било то да остана седмица без моята си кола. Имам за колко са там, 7г. каране, поне 200 000км само градско, просто не виждам, как 101% от тези КМ може да съм в пълна концентрация.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...