Премини към съдържание

KOKSARIAN

Потребител
  • От него общо

    130
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което KOKSARIAN е написал

  1. KOKSARIAN

    За Lancer 1.3 12V

    В сделката за моя Лансер ми влизаше 900 рр-а който беше разбит за не повече от месец . Тоя същия си е мислил че 1.3 е кола за ралита и не е успял да го сдуха ! За да стане ясно какъв човек е това ще кажа че до преди да вземе 900 рр-а от мен е карал скутер и на няма седмица искаше да го науча да кара на задна гума . Такъв душманин е рядко срещано явление но беше разбил само ходовата част и количката беше за козметика . Моя извод е че тия коли са супер здрави и в тоя двигател има страшно много живот !
  2. KOKSARIAN

    За Lancer 1.3 12V

    Аз съм с този модел преди това което си харесал . Колата е надеждна и здрава цените на чарковете са доста приемливи - за около 90 лв. двата шарнира и двата накрайника . Като разход на гориво ми дава 8.5 гас в хубавото време а не съм с газов инжекцион . Чувстваш се добре в нея , всичко е простичко и функционално . Сравнена с Европейците в своя клас е по-бърза но никой не си купува кола 1.3 за да се състезава . Ако търсиш кола която надеждно да те закара от точка "А" до точка "Б" с най-малко разходи и все пак да не си като в консерва това е твоята кола !!!
  3. Вчера сутрин се прибирах в истинско "оране" . Сега живея на място до което за да стигнеш се минава по стръмен път със завой . Лансера си мина най-спокойно без да има проблеми ! Карам с "Debica" която не е най-добрата зимна гума но явно колата конпенсира .
  4. Дизела има голям въртящ момент за сметка на обороти . Това позволява да не докосваш педала а колата да върви и дори да го натиснеш да не се разсърди ами да си пъшка и да поема плавно . Джетата за която говориш вероятно е чист дизел а Гоуфа му сработва турбото над 2000 оборота така че не изисква умения от шофьора ами си пъшкат по снега без проблеми . Лансер-и има и дизелови ... а в твоя случай по-голяма предавка с по-малко гас върши работа ! Другия вариант е да вземеш една Джета и да си решиш проблема .
  5. Не е проблема в Лансера защото моя е страхотен на сняг ! Добри гуми и по-нежно с педала и историята ще има весел край :icon_thumbup:
  6. KOKSARIAN

    Шум при палене в студа

    Достатъчно е една свещ да не работи правилно и ето ти вибраций при палене на студено , като се нагрее е ясно че ще пали добре и ще намалеят вибрацийте . От там като единия тампон ти се е одървил а другия е по мек и и имаш клатене на една страна . И не говоря за контакт метал-метал от сорта на капака на главата да бие в калника а да ти разтресе генерацията примерно и тръбата да чука по корпуса .
  7. KOKSARIAN

    FTO

    :good: :good: :good:
  8. KOKSARIAN

    Шум при палене в студа

    Тогава двг-то има има най-много вибраций и нищо чудно да ти е тръгнал тампон и от там някъде да има контакт метал в метал .
  9. KOKSARIAN

    FTO

    Всеки един добър майстор може да го направи стига да има части за това . За Враца мога да препоръчам майстор на който със сигурност няма да му се опре . Момчето се казва Лъчезар и сега работи в сервиза на "Ауто плюс" . Колкото до ФТО-то сме проучвали въпроса защото тук има едно на тънки пари и един приятел искаше да го вземе но се отказа точно заради волана . На всички други коли си има отворите за лява дирекция и всички неща които ти трябват за прикрепване докато тука от това се започва , след това трябва да измислиш табло от друго защото няма за лява дирекция на ФТО и трябва да приспособиш предницата като пак трябва да се търсят заместители . Като теглиш черата се оказва че излиза по скъпо от колата . Не го ли караш с десен волан няма смисъл да го купуваш .
  10. Аз лично от 6-ти клас карам мотор и бая съм сменил но тук става дума за коли . Почнал съм с Фиат 125р след това беше една Лада 1500 , но пак си взех Фиат 125р дойде ред на един Олтцит ( това беше румънска реплика на Ситроен АХ ) , Опел Вектра А който ми разказа играта , един Ровар 620 тди който в момента кара баща ми и от който съм много доволен и вече Лансера който няма екстрите на Ровара но който ми допада супер много заради разхода си на гориво и лесната поддръжка както и това че въпреки малкото си двигателче върви много прилично .
  11. Средата на Февруари е добре . Каже час и дата и съм там .
  12. Като ти придърпва да не пробва да работи на 3 цилиндъра ? Ако е така вече имаш доста варианти.
  13. Та по въпроса за Северозападна България - нова година нов късмет и тук идва момента за нова среща
  14. Ако става от мотор пробвай при Сашо Ломски . Въпреки прякора му се подвизава в Трудовец - това си е кажи речи в Ботевград ,а това му е телефона 0887230991 но трябва да си по-настоятелен че тия телефони не ги носи много .
  15. KOKSARIAN

    Лансер под съмнение

    Замери конпресията и виж за течове иначе тоя двигател НЯМА как да гори толкова
  16. Няма агресия в това . За мен лично като форма и визия Хонда Цбр 1000 рр 2010 г. е най-добрия , а като поведение не мога да кажа защото не съм карал такъв . Карал съм 06 г. 1000 рр но е по-слаб от Сузуки 1000 к6 ( к6 - 2006 г.)
  17. Моята теория за ГоУф е че хората които имат вкус към тези коли са си определена група камикадзета . Не казвам че няма изключения но повечето ... Има някаква теория че били здрави с евтини части и тн ... Ама понеже са много здрави и все по сервизите висят , горят си като Жигула , като визия не приличат на нищо и човек с акъла си не виждам какво би го накарало да купи такава кола освен ако не е 4-5 и не е на супер изгодна цена с мисълта после да се оттърве от него с някаква печалба .
  18. KOKSARIAN

    Малко помощ

    Може и той да е причината но може да са и полу-запушени изжектори . Преди да го смениш опитай по-лесното - сложи добавка в бензина , покарай така и виж резултата . От това нищо не губиш, а може да ти спести по-сериозен ремонт.
  19. KOKSARIAN

    Малко помощ

    Като караш на газ това ти лъже ламбда сондата и светка чека . Като обърнеш на бензин е нужно малко време да се оправи . Това не ти бърка работата на колата . По принцип може да излъжеш ламбда сондата но ти трябва добър електричар .
  20. Има още една категория шофьори по-опасни и от голфаджийте - това са тези над 60 години . В петък правихме една Хонда 954 и съм седнал да я пробвам . Аз градско карам бавно защото и аз имам деца и знам какво е , та добре че се движех по тоя начин ! Една Жигула с един дърт пилот зад волана си ме игнорира като участник в движението засече ме и си продължи по пътя . Това пред склад за строителни материали , хората които бяха отвън и видяха какво се случи казаха че дъртия цял живот е бил дърводелец и не чувал ама явно и не вижда . Има един вижда не вижда че идва кола , на каквото и растояние да е тръгва и пресича без да му дреме че ще те изненада и може да стане на кайма . Хора са ми казвали че прави така защото така било в Европа и шофьорите сме длъжни да спираме - това е така но поне някакъв знак да даде з не да си стъпва директно да пресича .
  21. Дъртия Баварец тежи в пъти повече от Тикото и на старт и до 80 км./ч. някакде е почти невъзможно Тикото да бъде бито . Пробвали сме едно Тико ( хем беше такси ) срещу Вектра 2.0 и резултата беше един и същи - Тикото се изстрелва като стрела . После сменихме шофьорите и пак Тикото биеше на стартовете . Тикото не е резак просто е много леко и двигателчето колкото и да е малко е достатъчно да бие на старт . П.П. - Въпросната Вектра е била доста БМВ-та .
  22. Днес на светофара при "ОМВ"-Враца спрял един пич с БМВ 5-та серия от тези с четирите фара старите и като се пъне да го форсира а до него спряло едно "Тико" . Оня се пъна-пъна докато този с Тико-то не му подсфирна и не пусна аварийни . Светна зелено а Тикото не че го отвея то се изгаври с него Аз от смях щях да пропусна да тръгна ама само като си представих физиономията на пънещия се собственик на БМВ-то няма как да не се хиля ! Тико-то на старт и до 80км./ч. някъде е почти невъзможно да се дръпне и аз знаех резултата от този старт ама пак си ми беше смешно
  23. Мисля че от Колт със същия двигател ще ти стане . Ако си от Врачански регион ми пиши на личен да ти кажа при кого и къде да отидеш.
  24. Ако ви се гледат цървулски прояви пътя между Мездра и Ботевград е мястото ! Днес един чичка с Корса от новичките с някакви надписи ( явно беше служебен автомобил) тръгнал да изпреварва на най-неподходящото място ни накара около 10 коли да скачаме на спирачките само и само да не се запознае със Св.Петър малко по-рано . В рамките на една седмица ми се наложи да пътувам два пъти Враца-Ботевград и обратно с моята кола и се нагледах на олигофрени !!! Ако 100 човека внимаваме и се пазим все ще се намери някой цървул над всичко който да кара все едно е сам на пътя . Тенденция е ГоУф-овете да се карат от дебили но дебилите явно са много и са наскачали във всякакви коли !
  25. Километража трябва да ти е вързан към скоростната кутия и размера на гумите не мисля че го бърка . Точното измерване на скоростомер е относително нещо и по тази причина имаш опция в закона според която можеш да оспорваш превишена скорост до 10 км./ч. В крайна сметка при високите скорости целта и да си направиш кефа а това дали си карал с 10-15 км./ч. повече или по-малко не мисля че те бърка . На мене лично ми е кеф да "карам" в завой а там да вдигнеш , да вдигнеш колко да вдигнеш ? И там даже не поглеждам с колко карам .
×
×
  • Създаване...