Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Никой ли не се вълнува от случващото се в държавата?


Препоръчано мнение

Безнадежден случай е родината ми с мислене като твоето.

В нормални страни наказателната система преследва жестоко злоупотребите.

Но в България, животът е този, който наказва злоупотребите. От това няма по-жестоко. Лошото е, че със задна дата наказва младите, и ги прави с утрешна дата същите.

 

 

И все пак не отговори на въпроса ми - "Или ти никога не си се възползвал от някоя привилегия, която не ти се полага, но си имал възможност..."

Може и да не отговаряш - отговора е ясен.

 

И, моля те, не споменавай "родината ми", след като от години не правиш нищо за нея. Намерил си по-добро място за живот - няма лошо. Не давай акъл как да живеем - ние го знаем по-добре от теб. А дали ще го постигнем - ами мъчим се. А ти по-добре си стой там. Надали на Родината и трябват такива като теб - самодоволни от постигнатото, но не в България.

 

P.S. Бях ти писал в един друг пост "И когато дойдеш и почнеш да плащаш данъци и осигуровки тук, тогава разсъждавай кое е правилно и кое не в България." Не го забравяй...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 231
  • Създадена
  • Отговор:

Най-активни потребители в тази тема

Най-активни потребители в тази тема

И, моля те, не споменавай "родината ми", след като от години не правиш нищо за нея.

Има ли още някои, които не могат да споменават "родината ти"? Хубаво е да ги уточняваш тези неща... да знаем кой може и кой не може да ти я споменава.

 

П.П. Според мен точно такива, като Ага, и липсва на родината ни...

Редактирано от Afonya
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/269753_3628180067035_1473115818_n.jpg

 

 

Време е да ставаме...!!!Мисля,че на всеки вече е ясно,че организирината престъпна група герб не става за нищо,а и е опасна...!!!Откакто са на власт цени нагоре,а заплати и пенсии не мърдат...дори падат надолу...!!!Безработицата расте,съсипват всичко до което се докоснат!!!Енергетика,икономиката като цяло за правосъдна и охранителна система....няма за какво да говорим по тази линия така трагедия не е имало!!!Но тук простака...шестак,би трябвало да отиде в затвора!!!Такава престъпна мафия от мутри,простаци,педераси и глупаци никога,ама никога не е управлявала България!!!Мисля,че е време да ставаме...и да сложим ред...!!!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Политическата авиация на ГЕРБ

 

(Разтегнатият мускул на външния министър стана красива метафора за състоянието на България)

 

Изпращането на самолет е основна валутна единица във властовите взаимоотношения в България. Премиерът Бойко Борисов използва правителствения самолет основно за свои собствени пиар-акции, когато под възхитените погледи на медиите, театрално имитира божествена функция на летящата българска държава. Няма как да не признаем - това е първия кабинет, който исторически впрегна авиацията в своята политическа мисия, която е да не върши нищо, ако наоколо няма журналисти.

 

Този самолет отново влезе в новините преди няколко дни. Оказа се, че премиерът специално го е изпратил до Варна, за да вземе оттам външният министър Николай Младенов, който по време на ваканцията, наранил крака си. В йерархията на ценностите на ГЕРБ подобно действие е все едно премиерът да те осинови. Грижата за мускулатурата на външния министър е особено трогателна. Откъде на къде висшия сановник на управляващата партия ще бъде разкарван като някакъв си обикновен българин с линейка и лекуван в местната болница. Не, физиката на Младенов изисква лечение в Правителствена болница, под грижите на елитни хирурзи, защото фаворите на премиера получават специално отношение и самолети, а не само хвалби по сутрешните блокове.

 

Жестът към министъра е повече от символичен. Той издава строга класация на ценности. Засегнати ли са мускули, премиерът веднага се загрижва. Ако беше удар по главата или нарушение на знанията, МС вероятно нямаше да прати дори и служебен автомобил. В крайна сметка в България на Бойко Борисов се цени физиката, а не интелекта. Мускулите получават самолети, а знанията получават метафоричен среден пръст.

 

Не напразно, както наскоро отбеляза в анализ една журналистка, у нас става национална трагедия, когато някой спортист не спечели медал и никой не обръща внимание на тези, които наистина носят златни медали - младите българчета, които печелят олимпиади от математика и информатика. За тях самолети няма предвидени. В България можеш да се уредиш с такъв само, ако си близък на Борисов и, ако го трогнеш с мускулна болка. Всичко останало не предизвиква никакъв политически интерес.

 

Борисов е фетишист на мускули. Нека да си припомним легендарната история с неговия крак от 2009 година. Тогава, малко преди изборите бъдещият премиер бе контузен на футболна среща, а централната на ГЕРБ ежедневно информираше за състояние на Крака му и изписваше думата крак с главна буква, за да не би някой да предположи, че описваната телесна част принадлежи другиму. Тогава Бойко Борисов не разполагаше с авиация, зада помогне на самия себе си, но допусна журналисти в своите покои, за да го снимат как полога грижи за своята наранена мускулатура.

 

Вероятно спомените за тези тревожни предизборни дни, когато Тройната коалиция инатливо увеличаваше пенсиите, са се събудили в душата на министър-председателят и той е решил да спаси външния си министър от тегобите като му прати авиация, все едно американската армия спасява рейнджър, обграден от сомалийски пирати някъде в африканската пустиня.

 

Това с правителствения самолет издава обаче и една психика на богоизбраност. Те вече дотолкова се изживяват като елит, че смятат за абсолютно нормално да използват държавните ресурси като древен римски император своите наложници.

 

Как пък Борисов този път не помисли за дупката в бюджета? Нали вечно чуваме мрънкането, че няма пари? Нали Финансовото министерство спря субсидията за БДЖ, защото бюджета бил изпразнен? Как стана така, че Младенов има пари, а за обикновените хора - не.

 

Нима външният министър е човек от първо качество, макар и с наранен мускул, че за него пари не се жалят. Защо някой не отиде при хората, които умират в чакалните на болниците и не се погрижи за тях, вместо да се харчат луди пари за един абсолютно ненужен полет Варна - София. Но така стоят нещата в държавата на мускулите. Тук министрите са единствената ценна стока и за тях се полагат максимални грижи. Всички останали - ако обичат да се чувстват като пленници в концлагер. Защото имат шанс да получат помощ, точно толкова колкото човек в нацистки затвор.

 

И после не се чудете, че младите кариеристи в България веднага се ориентират към кариера в политиката. Това е единственият начин в България да се отнасят като човек към тебе. Особено, ако имаш мускули.

 

Тогава всички самолети са отворени за теб. Както и необятното сърце на премиера.

 

Останалите кучета ги яли. Те нямат нито мускули, нито нищо.

 

Обикновени лузъри.

 

 

 

 

 

 

Ебати държавата ебати финансовата криза.

Чифутът Младенов скъсал сухожилие докато се плацикал в морето/танцувал еврейски танци а съществото Цецка хванало диария от преяждане в Евксиноград ...

И понеже няма пари ... та Тиквата им изпратил ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ ФАЛКОН да ги прибира в София ...

Редактирано от atila
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Тези статийки от "будители_нещо_си" санелоша измишльотина.

То е ясно, че по правило американските посланици у нас са кретеноидиоти, ама такава глупост даже и те(американските посланици) не биха могли да измайсторят.

 

Иначе са забавни статийките в будителите, де.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Тези статийки от "будители_нещо_си" санелоша измишльотина.

То е ясно, че по правило американските посланици у нас са кретеноидиоти, ама такава глупост даже и те(американските посланици) не биха могли да измайсторят.

 

Иначе са забавни статийките в будителите, де.

 

... казал щраусът и си заровил главата...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И защо да е излишен?

Не е ли по-добре нещо, което струва над 50 милиони да прави пари, вместо да седи на земята и само да гълта пари. Това да не е кола да седи в гаража и като ти потрябва да врътнеш ключа и да потеглиш. Най-малко 20-30 човека наземен персонал се грижи самолета да е в кондиция. Да не мислиш, че получават по 500 лв. заплата?

Ако ти потрябва транспорт няма ли си се бръкнеш за някоя хилядарка и да повикаш хеликоптер да ти кацне в двора или на стадиона, за да те вземе?

Преди 2-3 години за един приятел трябваше бърз транспорт до болница в София и тогава издирих и телефони и цени. Тогава цената бе 800 лв. за полета София-Видин-София , а сега може да е над 1000.

А колко живота и болни спаси правителственния авиоотряд у нас и чужбина?

Който плаща той поръчва музиката! Щом си плащам мога да наема, който си искам самолет, пък бил той и правителствения Фалкон!

Факта, че БСП няма за какво да се хванат и изпадат в ролята на квартална клюкарка, е показателен.

Редактирано от Николай Николов
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А колко живота и болни спаси правителственния авиоотряд у нас и чужбина?

 

Да, но разликата с нормалните държави е че е само за тези които могат да си платят или да се използват за PR на властта. Вече нищо няма да ме учуди. Дори хиперинфлация и разпад на държавата до няколко години.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Значи да пратиш правителстван самолет да прибере българите от Либия е PR, а да вдигнеш пенсиите две седмици преди да те изритат от МС е социална политика!?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И защо да е излишен?

Не е ли по-добре нещо, което струва над 50 милиони да прави пари, вместо да седи на земята и само да гълта пари. Това да не е кола да седи в гаража и като ти потрябва да врътнеш ключа и да потеглиш. Най-малко 20-30 човека наземен персонал се грижи самолета да е в кондиция. Да не мислиш, че получават по 500 лв. заплата?

Ако ти потрябва транспорт няма ли си се бръкнеш за някоя хилядарка и да повикаш хеликоптер да ти кацне в двора или на стадиона, за да те вземе?

Преди 2-3 години за един приятел трябваше бърз транспорт до болница в София и тогава издирих и телефони и цени. Тогава цената бе 800 лв. за полета София-Видин-София , а сега може да е над 1000.

А колко живота и болни спаси правителственния авиоотряд у нас и чужбина?

Който плаща той поръчва музиката! Щом си плащам мога да наема, който си искам самолет, пък бил той и правителствения Фалкон!

Факта, че БСП няма за какво да се хванат и изпадат в ролята на квартална клюкарка, е показателен.

 

Дори аз съм съгласен с Владимиров, за използването им.. Всички знаем от къде в крайна сметка идват парите.. и това не е 1-я път в който Бойко използва самолети или Хеликоптери да ходи на селски мачове. Ако това е най-важното им приложение.. по-добре да не се набутват пари в излишната им подръжка..

А относно спасяването на хората от с. Бисер.. видях как на няколко пъти Бойко каза, че си е рискувал живота(смешно твърдение) и това как 2 хеликоптера докато летяха да оглеждат.. пожарникарите и хората спасяваха.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Значи да пратиш правителстван самолет да прибере българите от Либия е PR, а да вдигнеш пенсиите две седмици преди да те изритат от МС е социална политика!?

 

Ако бяха българи нямаше изобщо да им обърнат внимание.. казано направо прибраха ромите, за да се изтъкнат как се грижат за малцинствата и се опитват да ги интегрират..

И аз не твърдя че БСП или която и да е партия е по-добра.. но определено ГЕРБ са едни от най-големите издънки, ако изключим нещата които направиха ЕС, за да си осигурят удобство за пренос на стоката през страната(магистралите)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Тиквоооо, тая държава да не ти е бащиния бре,за тебе закони няма ли??? Устройственият правилник на Авиоотряд 28 е на http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135703492

 

Той може да изпълнява само полети със специално предназначение и за нуждата на министерства и ведомства. Всичко е много сложно, заявки за ползване, специална организация с НСО, плащането може да е само от министерства и ведомства и т.н.

 

Чл. 12. (Изм. - ДВ, бр. 39 от 2011 г., в сила от 20.05.2011 г.) (1) Полетите със специално предназначение и полетите за нуждите на министерства и ведомства се заплащат от бюджетите на съответните администрации, министерства или ведомства, като средствата се превеждат по бюджета на Авиоотряд 28.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

http://www.glasove.com/50-hil-lv-za-mach-na-boyko--pravitelstven-samolet-vozi-tigrite-mu-vuv-varna--22048#.UCu1jxsCwo0.facebook

 

Историята ще има над какво да се смее и да се пита в недоумение: С какъв акъл са търпели дедите ни такъв простеещ наглец?

Редактирано от atila
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Народе, до няколко години циганите ще надминат пенсионерите. Знае се че 90% от циганите НЕ ПЛАЩАТ ТОК,ВОДА,ЗДРАВНИ, и получават само ПОМОЩИ и всякакви други привилегии.

Така както е тръгнало няма да има пари за пенсионерите, защото ще се дават на ЦИГАНИТЕ, кажете ми ние за циганите ли ще работим??? Надявам се повече хора като мен да започнат да показват този проблем, защото ние сме потърпевши от това, разберете, ние плащаме тези пари които отиват за 90% от циганското население, това засяга и циганите които си плащат данъците и сметките, засяга и турците, но нито турците нито и циганите които си плащат ще вземат този проблем под внимание, АКО НЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ, ТОГАВА НИКОЙ НЯМА ДА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ. НА НАС ЩЕ НИ ВДИГАТ СМЕТКИТЕ, ЗА ТОК, ВОДА ЗА ДА КОМПЕНСИРАТ ЦИГАНИТЕ, ЩЕ НИ ВДИГАТ АКЦИЗИТЕ З

А ГОРИВАТА И ДАНЪЦИТЕ НА КОЛИТЕ, ХРАНИТЕ, ИМОТИТЕ ЗА ВСИЧКО, ЧЕ ОТНОВО ДА ИМА ЗА ЦИГАНИТЕ, НИЕ ЩЕ ОБЕДНЯВАМЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ НА ФОНА НА НАРАСТВАЩОТО ЦИГАНСКО МАЛЦИНСТВО КОЕТО ЩЕ СТАНЕ МНОЗИНСТВО,И намалящите млади българи които бягат от страната, и раждат все по малко деца защото ПРАВИТЕЛСТВОТО не мисли за българските деца, правителството мисли само за ЦИГАНИТЕ. И ТАКА ЩЕ СТАНЕ ЧЕ НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ И ПОМОЩИТЕ НА МНОГОЛЮДНОТО ЦИГАНСКО НАСЕЛЕНИЕ КОЕТО 90% ОТ ТЯХ ЩЕ ЧАКАТ НА НАС, ОРЕДЕЛИТЕ БЪЛГАРИ. ВЗЕМЕТЕ СЕ ВЪВ РЪЦЕ ХОРА, ПОКАЗВАЙТЕ ТЕЗИ НЕЩА. ПОКАЗВАЙТЕ ГИ НА ПРИЯТЕЛИ, ПО ГРУПИТЕ, ПОКАЗВАЙТЕ ГИ ЗАЩОТО НИЕ ВСИЧКИ ЗАЕДНО СМЕ ВЪВ ТОЗИ КЮП, разберете, ако не ние няма кой , НЯМА КОЙ.........

  • Положителен вот 2
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Вожде, не си късай нервите. Ако не си го разбрал още положението е неспасяемо, особено в демографски план и ще става все по-зле.

 

 

НА ФОНА НА НАРАСТВАЩОТО ЦИГАНСКО МАЛЦИНСТВО КОЕТО ЩЕ СТАНЕ МНОЗИНСТВО

 

И според теб има ли някакъв начин да се реши проблема, дори и в дългосрочен план, било то законно без да им се нарушават правата? И в чужбина не ги искат - връщат ни ги обратно. Ако не ги искаме - поемат им транспорта и пак ги пращат обратно, както правят редовно французите.

 

Единствения начин е да се интегрират и да станат пълноценна част от обществото, но е доказано, че това е почти невъзможно (не само в България), каквито и мерки да се взимат.

Редактирано от vladimirov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Вожде, не си късай нервите. Ако не си го разбрал още положението е неспасяемо, особено в демографски план и ще става все по-зле.

 

 

 

 

И според теб има ли някакъв начин да се реши проблема, дори и в дългосрочен план, било то законно без да им се нарушават правата? И в чужбина не ги искат - връщат ни ги обратно. Ако не ги искаме - поемат им транспорта и пак ги пращат обратно, както правят редовно французите.

 

Единствения начин е да се интегрират и да станат пълноценна част от обществото, но е доказано, че това е почти невъзможно (не само в България), каквито и мерки да се взимат.

 

Напротив, много е лесно да бъде решен този проблем, с един закон за спирането на помощи за многодетни семейства. Такива да бъдат изплащани до 2-ро дете, оттам насетне пари няма. И веднага ще секне интереса на циганката да ражда пролет-есен, а на всичкото отгоре да не сключва брак с Асан, за да минава за самотна майка и да взима още помощи. Истината е че, нито едно от правителствата ни след 89-та, няма топки да свърши тая работа, защото всички разчитат на циганските гласове на изборите. А пък българите сме най-виновни, защото сме все дървени философи, все мрънкаме, псуваме, не ходим да гласуваме и така разрешаваме циганските и турски гласове да решават съдбата ни. Нима очаквате че, на тях им пука за нас.

Слаб народ, слаба държава.

  • Положителен вот 1
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Така ще се нарушат правата на останалите деца, и те ще бъдат дискриминирани или цялото семейство, ако намалената помощ се поделя по равно. Това ще е и в противоречие донякъде с програмите за насърчаване на раждаемостта, може и да се пробват да го разглеждат и като дискриминация на етническа основа, ако се насочат такива промени главно към ромите.

 

Почти всички големи работодатели от преди 89-та вече са фалирани. Няма и работа за българите. Още по-малко за ромската малцинствена група. Трудно е да се накарат въпросните хора да метат улиците или да вършат друга подобна дейност, при положение че могат да получават различни видове помощи наготово. Дори да им се орежат част от помощите те пак няма да работят и може да има рязко увеличение на криминалните прояви(този последния аспект е доста интересен за връзката със средствата, които получават). Единствения вариант е всички български граждани да се задължат да работят нещо, но това не е по възможностите на държавата днес. http://news.den.bg/home/unsorted/Спекулата-и-безделието-вече-не-са-престъпление?il=bg&nid=3937488&year=2011 Вече не е престъпление и съжителството без брак. Проблеми нямат никакви в това отношение. Могат само да бъдат дискриминирани по някакъв начин, което няма да бъде допуснато или ще осъдят държавата...

 

 

Иначе има и една друга по-интересна тема - договорите по телефона и възможните злоупотреби свързани с това и тайно прокараното им узаконяване.

Редактирано от vladimirov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

„Те ще ми бъдат демократите и ще кажат, че аз съм диктатор – стига с това вече, мълчах си, до тук ми дойде. С кое сме били диктатори?! В кое, в едно нещо?! И ги оставих да се наговорят, ама е прекалено. Госпожа Кунева осем години беше министър, тогава ли се чуваше гласът на хората повече от сега?! Че това, че всеки ден даваме спортни зали, магистрали, мостове, пречиствателни станции и си строим държавата и е видно – погледнете. Искат да я направят като Гърция, да я направят, само че аз не искам да участвам в това.“

 

Това са думи на премиера Бойко Борисов, казани по време на срещата с протестиращите срещу Закона за горите. Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме. Приемаме присъствието му по върховете на властта като нещо нормално и много често дори не осъзнаваме колко далеч сме стигнали. В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Народе, до няколко години циганите ще надминат пенсионерите. Знае се че 90% от циганите НЕ ПЛАЩАТ ТОК,ВОДА,ЗДРАВНИ, и получават само ПОМОЩИ и всякакви други привилегии.

Така както е тръгнало няма да има пари за пенсионерите, защото ще се дават на ЦИГАНИТЕ, кажете ми ние за циганите ли ще работим??? Надявам се повече хора като мен да започнат да показват този проблем, защото ние сме потърпевши от това, разберете, ние плащаме тези пари които отиват за 90% от циганското население, това засяга и циганите които си плащат данъците и сметките, засяга и турците, но нито турците нито и циганите които си плащат ще вземат този проблем под внимание, АКО НЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ, ТОГАВА НИКОЙ НЯМА ДА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ. НА НАС ЩЕ НИ ВДИГАТ СМЕТКИТЕ, ЗА ТОК, ВОДА ЗА ДА КОМПЕНСИРАТ ЦИГАНИТЕ, ЩЕ НИ ВДИГАТ АКЦИЗИТЕ З

А ГОРИВАТА И ДАНЪЦИТЕ НА КОЛИТЕ, ХРАНИТЕ, ИМОТИТЕ ЗА ВСИЧКО, ЧЕ ОТНОВО ДА ИМА ЗА ЦИГАНИТЕ, НИЕ ЩЕ ОБЕДНЯВАМЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ НА ФОНА НА НАРАСТВАЩОТО ЦИГАНСКО МАЛЦИНСТВО КОЕТО ЩЕ СТАНЕ МНОЗИНСТВО,И намалящите млади българи които бягат от страната, и раждат все по малко деца защото ПРАВИТЕЛСТВОТО не мисли за българските деца, правителството мисли само за ЦИГАНИТЕ. И ТАКА ЩЕ СТАНЕ ЧЕ НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ И ПОМОЩИТЕ НА МНОГОЛЮДНОТО ЦИГАНСКО НАСЕЛЕНИЕ КОЕТО 90% ОТ ТЯХ ЩЕ ЧАКАТ НА НАС, ОРЕДЕЛИТЕ БЪЛГАРИ. ВЗЕМЕТЕ СЕ ВЪВ РЪЦЕ ХОРА, ПОКАЗВАЙТЕ ТЕЗИ НЕЩА. ПОКАЗВАЙТЕ ГИ НА ПРИЯТЕЛИ, ПО ГРУПИТЕ, ПОКАЗВАЙТЕ ГИ ЗАЩОТО НИЕ ВСИЧКИ ЗАЕДНО СМЕ ВЪВ ТОЗИ КЮП, разберете, ако не ние няма кой , НЯМА КОЙ.........

 

За съжаление, истината, с малки вариации - е такава....

Ето и как действа системата - http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=22992&view=findpost&p=228374

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Баси, ако ми се отвори парашута и емигрирам някъде, директно взимам майка с мен... Защо трябва да ѝ пращам пари в БГ и да финансирам безскрупулните умове на някои олигархи и депутати... Освен тва, какво ще прави тя самичка тук... За жалост не всеки има възможност да вземе най-скъпите си хора в чужбина, да не говорим, че в много случаи там е в пъти по-трудно отколкото тук (въпреки ниските заплати).

Най-успешното решение по проблема "циганията заля скъпото отечество" - събираме си партакешите и дим да ни няма :). Остават само най-бедните и необразовани съграждани и най-богатите и хитри големци. И финито на РБ. Жалко само за онези, които са пролели кръвта си в името на една идея за "Чисто и свято отечество НАРОДНО". За нищо друго не съжалявам :icon_blush:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е затворена за допълнителни отговори.

×
×
  • Създаване...