vladimirov Публикувано 17 юни 2009 Сподели Публикувано 17 юни 2009 Някой може ли да разясни за лампичката security:security - намира се отгоре между първа и втора фасонкаИма ли я фабрично монтирана на таблата или само на тези с фабрична аларма (до колкото разбрах е за алармата); Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AlexG Публикувано 15 ноември 2009 Сподели Публикувано 15 ноември 2009 Темата е от доста време и е доста добре онагледена. Все пак имам една молба, ако някой е сменял всички крушки на таблото и централната конзола, включително часовника запалката и пепелника нека постне една снимка с вида им и необходимата бройка от всеки вид. Ако посочите и магазин, в който са в час с материята и най-вече да ги имат налични ще бъде просто чудесно. Предварително благодаря. :help: Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AlexG Публикувано 3 декември 2009 Сподели Публикувано 3 декември 2009 Видях, че няма кой да ми отговори на запитването, за това давам нов жокер-когато фаровете са запалени дали светлината на часовника намалява своя интезитгет или остава константна величина. БЛГ Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gepito-vt Публикувано 3 декември 2009 Сподели Публикувано 3 декември 2009 Да,така е и при мен. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valboss Публикувано 3 декември 2009 Сподели Публикувано 3 декември 2009 Разбира се!Когато фаровете не светят - часовника е по-силно осветен, компа си мисли, че е ден и осветява дисплея по-силно за да го виждаш.Съответно, когато щракнеш светлините, Фтом'биля преценява, че е тъмно и няма защо да ти вади очите с ярко осветен дисплей и редуцира осветлението.................................Така е на този етап. Га почнат в Мицубишитата да слагат части от Пежо и Ситроен, може и да се променят нещата.... :giggle: :lol: Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AlexG Публикувано 3 декември 2009 Сподели Публикувано 3 декември 2009 (редакция) Разбира се!Когато фаровете не светят - часовника е по-силно осветен, компа си мисли, че е ден и осветява дисплея по-силно за да го виждаш.Съответно, когато щракнеш светлините, Фтом'биля преценява, че е тъмно и няма защо да ти вади очите с ярко осветен дисплей и редуцира осветлението.................................Така е на този етап. Га почнат в Мицубишитата да слагат части от Пежо и Ситроен, може и да се променят нещата.... :giggle: :lol:ОК благодаря за бързата реакция. Иначе за таблото и централния панел стават най-обикновени крушки, които се продават на всякъде, имам в предвид бензиностанции, практикер или бриколаж. Вярно без синя шапчица но ако се вземе от старата крушка става, ако ли не светлината е ок и не е необходимо да се правят допълнителни приспособления. Редактирано 4 декември 2009 от tmintov Колега, тоеа не е чат. Моля пишете без чат съкращения. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sisa Публикувано 4 декември 2009 Сподели Публикувано 4 декември 2009 Да попитам- на копчетата за халогените има ли крушки Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dark Публикувано 4 декември 2009 Сподели Публикувано 4 декември 2009 Доскоро копчето ми за предните фарове за мъгла светеше. Наското забелязах, че не свети вече. Но явно да, има. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vladimirov Публикувано 7 декември 2009 Сподели Публикувано 7 декември 2009 (редакция) Има крушки от тези най-малките. Въпросните бутони е добре да им се изчистят контактите. Вади се напред целя панел, без нищо да се разглобява по таблото. Редактирано 7 декември 2009 от vladimirov Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Peter P Публикувано 7 декември 2009 Сподели Публикувано 7 декември 2009 Да попитам и аз, има ли лампичка на бутона за аварийните и как се вади? http://image.trucktrend.com/f/8306276/112_0306_snow_blind_2003_mitsubishi_outlander_vs_2003_subaru_forester_z%202003_mitsubishi_outlander%20dashboard_view.jpg Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sisa Публикувано 7 декември 2009 Сподели Публикувано 7 декември 2009 За аварийните имам и предполагам се сменя, като се извади панела на централната конзола Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Peter P Публикувано 7 декември 2009 Сподели Публикувано 7 декември 2009 За аварийните имам и предполагам се сменя, като се извади панела на централната конзола Значи ми е изгоряла лампичката. То е ясно за панела, въпросът е как точно се вади, къде да го натисна и къде да подпъхна за да го извадя. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vladimirov Публикувано 7 декември 2009 Сподели Публикувано 7 декември 2009 (редакция) Може би трябва да махнеш лявата кора и да си по-сръчен. Ако не - и дясната после и панела. Другия вариант е да е на щипки и да знаеш точно къде са. Има и вариант да няма лампа. Редактирано 7 декември 2009 от vladimirov Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dark Публикувано 8 август 2010 Сподели Публикувано 8 август 2010 Хайде и моя часовник изгоря. Кажете сега от къде да си купя крушка за часовника?А от къде крушка за копчето за фаровете за мъгла? За съжаление синята шапчица е толкова залепнала, че не може да се махне... Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vladimirov Публикувано 16 август 2010 Сподели Публикувано 16 август 2010 (редакция) От магазин или сервиз за електроника - същите ги слагат и в автомобилните приемници и ги има. Ако си в BG може да те упътим. Редактирано 16 август 2010 от vladimirov Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dark Публикувано 16 август 2010 Сподели Публикувано 16 август 2010 В .бг съм иначе нямаше да питам. И както обикновено да си отговоря сам на въпроса за тези дето ще се сетят по-късно да ползват търсачката: Крушката за часовника (B8.4D) може да се намери в едно магазинче за авточасти на изхода на студентски град към симеоновско шосе (ул. Проф Д-р Иван Странски 3) на цена 1,50лв. за китайско менте. Крушките със сините шапки могат да се намерят в Пулсатор (склада им е в студенски град на ул. Кирил Попов 51 ) или в един прастар магазин за електрочасти на ул Поп Богомил почти до пресечката с Мария Луиза на цена 50 ст. бройката. Трябва сами да си ги вкарате в фасунгата и да им увиете краците. За съжаление не открих въпросните фасунги никъде. Друга възможност е Хийд Ауто, които обаче ги нямаха поне в офиса им на Стамболийски. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
каризмич Публикувано 24 октомври 2010 Сподели Публикувано 24 октомври 2010 Извинявам се, ако съм недогледал, обаче не мога да разбера, дали има крушка за светнати фарове, каквато има на всички автомобили?! Би трябвало да свети зелено и чертичките да са наклонени малко надолу. Аз имам само синя лампа между лампичките за мигачите, която свети на дълги. Аз ли бъркам или наистина е така положението?Благодарско. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vladimirov Публикувано 24 октомври 2010 Сподели Публикувано 24 октомври 2010 Има за дълги. За останалите ти светят таблото и бутоните.Ако нямаш фарове за мъгла може да ползваш тяхната лампа, същата е както я описваш. В този случай намираш къде би трябвало да им е релето и подаваш на тази клема и ако има инсталация ще ти светне на таблото, ама не е хубаво да светят разни лампички по него. Ако имаш мераци да го правиш това нещо си изтегли ел.схемите от Workshop Manual-а. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
j0rkata_ Публикувано 8 януари 2011 Сподели Публикувано 8 януари 2011 Здравейте, туко шо си направих регистарция във форума. Имам Кразима 1.6 97г. и не ми е осветен скоростомера и като е вечер немога да видя с каква скорост се движа. :icon_confused: , но ако ударя таблото чат пат светка. Мисълта ми е ако сваля таблото ще мога ли да го оправя този проблем? Да знам дали да се захващам. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valboss Публикувано 8 януари 2011 Сподели Публикувано 8 януари 2011 Сваляй смело.. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Damasko Публикувано 26 февруари 2011 Сподели Публикувано 26 февруари 2011 Откаде в София мога да си закупя оригиналните крушки които са за таблото на каризмата. Става въпрос за тези големите с синята шапка който светят бяло. Благодаря предварително Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vladimirov Публикувано 16 юни 2011 Сподели Публикувано 16 юни 2011 (редакция) Оригинални крушки могат да се купят от Ратола или От Балканстар и дистрибуторите им. Някой разглобявал ли е таблото по-основно, да каже как са направени светловодите около големите крушки?С отвор в светловода ли е направено или е загънат от двете страни на крушката? Мисля ако е загънат да ползвам по два големи светодиода от този тип:http://img851.imageshack.us/img851/5093/showimagebig.th.jpg За малките лампички такива: http://img546.imageshack.us/img546/9190/2010931614116551.th.jpg Те всъщност една ли са или две? Също така за дисплея на таблото - с колко лампички е и на къде трябва да светят - напред или напред и настрани? Редактирано 16 юни 2011 от vladimirov Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vladimirov Публикувано 17 юни 2011 Сподели Публикувано 17 юни 2011 (редакция) Преди малко свалих таблото, за да си отговоря сам на въпроса - Светловодите са загънати по посока на крушките, но са на доста голямо разстояние от тях - може и да се получи само с по един мощен SMD диод с голям ъгъл на излъчване. На дисплея е с една лампичка, няма светловод, разстоянието пак е доста голямо и би трябвало да се получи пак с подходящ SMD светодиод. Тези цилиндричните остават приложими само в бутоните на климатроника. Редактирано 17 юни 2011 от vladimirov Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
demon777 Публикувано 19 септември 2011 Сподели Публикувано 19 септември 2011 Здравейте реших и аз да си сменя крушката на часовника че беше изгоряла. Свалих панела махнах крушката 1,2w и понеже нямах същата мощност сложих 1,5w .КОгато колата е на контакт със изключени фарове часовника свети когато пусна фаровете изгасва (или намаля силата на светене несъм сигурен щото е мн светло все още но мисля че изгасва напълно.) освен това забелязах че при пускане на фаровете и яркоста на cd плеъра намаля това уж нормално но изгасва часовника.Регулатора за осветеноста на таблото е на максимална стойност Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
H-a-T-e-R-s Публикувано 24 септември 2011 Сподели Публикувано 24 септември 2011 (редакция) Здравейте реших и аз да си сменя крушката на часовника че беше изгоряла. Свалих панела махнах крушката 1,2w и понеже нямах същата мощност сложих 1,5w .КОгато колата е на контакт със изключени фарове часовника свети когато пусна фаровете изгасва (или намаля силата на светене несъм сигурен щото е мн светло все още но мисля че изгасва напълно.) освен това забелязах че при пускане на фаровете и яркоста на cd плеъра намаля това уж нормално но изгасва часовника.Регулатора за осветеноста на таблото е на максимална стойност Няма да се плашиш, аз карам така вече 5 месеца. След като си купих обикновена крушка, каквато е за пепелника и запалката, и я "насецах" в цокъла, Малко трудно се маха крушката от цокъла, но клещите вършат чудесна работа. Мисля че, нарочно е направена така, когато включиш фаровете, да не ти блести много. Редактирано 24 септември 2011 от H-a-T-e-R-s Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.