Премини към съдържание

Препоръчано мнение

Здравейте!

Бихте ли помогнали...

Карам Спейс Стар и се интересувам от затъмняване на стъклата на задните врати, задни странични, и стълкото на задната врата. Някой правил ли си е? Колко струва и къде да го направя, препоръчайте...

Разбирам, че има различни производители на фолиа и може би много "ментета".

Не бих искал да е най-евтиното и скапано...ами нещо "средно" ако мога да се изразя така. Чувал съм за американско фолио, но не знам как се казва...

Благодаря!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 80
  • Създадена
  • Отговор:

Най-активни потребители в тази тема

Най-активни потребители в тази тема

Човече, благодаря ти за съдействието, но аз съм в София...Да ходя до Стара Загора за потъмняване... Все пак благодаря за отзивчивостта!!!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

Ако си решил да си затъмняваш стъклата си ги направи като хората. Качествено фолио и качествен монтаж. Трябва да се разтърся за да открия координатите на човека, който ми затъмни старата кола - VW Polo - 2 врати. Фолиото беше Lumar - една от водещите марки не само за автомобилно фолио , но и за прозорци на сгради. Другото качествено фолио е 3М. Ако те интересува къде да си намериш, ще ти дам и адрес.

Защо ти препоръчвам качествен монтаж и фолио ли ?

Защото ти дават 5 години гаранция (поне на мен като ми го слагаха), защото има UV защита, защото има по-добра видимост и защото се получава нещо като "брониране" на стъклото".

Американското фолио е среден клас - точно каквото търсиш, но цените, които е предложил човека в темата, са почти същите, като тези, на които ми сложиха по-качественото фолио ;)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

 

Друга марка за затъмняване е Solar check (справка http://www.solarcheck.com/ ).Моите стъкла са затъмнени с такова фолио,но така си я взех колата и предполагам, че в България не се предлагат все още, но не съм и търсил.И аз ти препоръчвам да си сложиш качествено фолио.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мисля да затъмня задното стъкло само, за да не пече на детето през лятото. В тази връзка да ви питам лесно ли се маха кората на Галант '99г ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мисля да затъмня задното стъкло само...

Ще се заяждат полицаите като те спират, по-добре сложи щора, хем и след време няма да е проблем ако искаш да я махнеш :icon_dance:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че има такава щора, която да обхване цялото стъкло. Иначе е добра идея!

 

 

Две щорички, една до друга, покриват идеално. Някои коли ги имат фабрично - може да се намерят такива заедно с механизмите и да се присъдят даже...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз моята я затъмних цялата от шофьорските врати назад(определено си мисля, че на сребристо комби стои прекрасно) за децата през лятото е супер екстра, а и забравяш за заслепяване отзад. Излезе ми 70лв., изпълнението е много добро, но фолиото май е квот намериха и евтино, макар че пичовете казаха, че това не избелява. Колата я правиха миналото лято двама братя, които работят в едно село до Сандански и беше готова за точно 2 часа.

Нито са ме спирали полицаи, нито са се заяждали.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами не знам, но Галант като моя, но аванс е фабрично затъмнен и на око разлика между двете затъмнявания няма, трябва доста да се вгледат, при това от близо. Между другото аз умишлено я затъмних на 50 или 60%, колкото е фабричното затъмняване.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Преди време в един друг форум доста обсъждахме законовата част на "затъмнението" и реших да пусна няколко снимки на закона ...

 

http://bgphoto.net/photos/2789/o633388491378593750.jpg

 

http://bgphoto.net/photos/2789/o633388491398906250.jpg

 

http://bgphoto.net/photos/2789/o633388493047656250.JPG

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Преди време в един друг форум доста обсъждахме законовата част на "затъмнението" и реших да пусна няколко снимки на закона ....

Това важи само и единствено за допълнително поставено фолио за намаляване на прозрачността.

Ако колата е с ФАБРИЧНО затъмнени стъкла, чрез методи различни от фолиране, чл.105 Т.1 и Т.2, нямат никаква тежест. :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако колата е с ФАБРИЧНО затъмнени стъкла, чрез методи различни от фолиране, чл.105 Т.1 и Т.2, нямат никаква тежест.

Имат. Помниш ли това за кой го ваведоха? Заради мерцедесите на мафиотите и мутрите.

 

http://usautochoice.com/blog/wp-content/uploads/2008/03/black-mercedes-amg-s65-with-black-tinted-windows-and-chrome-allow-wheels-car-reviews.jpg

P.S. Тогава нямаше чак такива...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Естествено , че закона важи за фолираните стъкла :)

В момента в Балкан стар има коли, които се продават с тонирани стъкла(дори и предните- на водача и пасажера). Естествено процента на затъмнение не е толкова голям, но според мен са си напълно законни.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Идеята, когато си затамявате стъклата на автомобила е да сте добра душа по физиономия поне. На по предишната си кола Хонда Сивик бях затамил задни странични и задното стъкло на багажника. Така карах 2 години минах половин България, като в това число най- големите градове и са ме спирали многократно. Имах спукан надлъжно челен джам плюс затъмените странични стъкла. Единствено са ми държали сметка за неправилно паркиране, или за габарит, който на единият ми фар просто липсваше като опция.

Колкото до фолиото, вие тези коли колко мислете да ги карате след като затамите стъклата? Защото аз кола втора употреба повече от 2-3 години не карам. И наблюдението ми е , че дори пазарското фолио по 7лв. ролката ако е сложено от кадърен човек е издражливо и приятно оформление за купето както извън него така и вътре. Всичко е в майсторлъка. Важното е на вас да ви харесва и да ви е удобно. Аз съм против да давам по примерно 100лв. на джам за оригинално фолио, защото не виждам с какво то е по добро на пръв поглед, та отчасти и на втори. Избора си е ваш, колкото до глобите заради затъмени прозорци, всичко е въпрос на късмет. И на мен преди някоклко дена ми написаха фиш на входа на Плевен посока Ловеч заради 2км над ограничението, ама като слезнах се посмяхме едно хубаво за каръщината ми с полицая и отнесох каквито трябваше наказателни отговорности и всички си взехме довиждане приятелски. Един съвет като ви спре полицай бъдете любезни и дори да се заяжда с вас се правете на непукист ( когато това е възможно ).

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега Плам, прави си че едно от най-важните неща е фолиото да е качествено, но е единствено. Проблема е , че некачествените фолиа, за 1-2 години избеляват, драскат се и се отлепят лесно.Особено ако са на прозорци с отваряне!

При качествените фолиа това нещо го няма. На мен ми дадоха 5г. гаранция , но си продадох старата кола ;)

Някой ще кажат , че едно фолио като е 5лв няма значение , ако ще и всеки сезон да го сменяш ... да ама да махнеш старото фолиое - е няма такава играчка!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не е вярно, че трябва да се държиш прилично, след като той се заяжда с тебе. Правя ги диви ако почнат да се заяждат. Знам си правата и си ги отстоявам смело. :icon_rock: :icon_rock: :icon_rock: :icon_rock: :icon_rock: :icon_rock: :icon_rock:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично съм с китайско на задните странични/най-тъмното/ и американско на вратата на баганика/не беше най-тъмното :) /. Да ви кажа доволен съм и от двете. Сложих американско на задния прозорец за да мога да виждам по добре вечер и като цяло съм доволен от постигнатото. Все пак да питам от тези които са по-скъпите с какво превъзхождат евтините /освен с надраскване/. Питам несучайно. Моето фолио не е изсветляло за 2 годиниа относно драскането, карам Колт и задните прозорци са неотваряеми, което ен предразполага триене съответно драскане. Общо взето въпроса ми се свежда до следното: има ли разлика във видимостта отвън навътре и от вътре на вън при по-скъпите фолиа.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да , има разлика във видимоста! В едно доста селски направено БМВ направо ми изхвръкнаха очита (бях на задната седалка). Ужасно тъмно, адски много дразнеше. Като погледнеш през предното стъкло на което няма фолио, все едно виждаш друг свят.

Фолиото беше супер отвратително.

Като си слагах моето , човека ми показа как се вижда през най-тъмното фолио - еми нямаше нищо общо! Доста по-добре.

Иначе аз си сложих от 4 възможни степени на затъмнение третата. Затъмнението не беше на 100 , а на 70%. От вътре на вън се вижда все едно през ЛЕКИ слънчви очила. От вън на вътре се виждаха само някой неща, които леко блестят.

Наличието на фолиото се усеща най-много вечер, като паркираш на задна. С ефтино фолио видимоста е никаква.

С добро фолио се вижда несравнимо по-добре!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създаване...