Премини към съдържание

Plam

Потребител
  • От него общо

    208
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Plam е написал

  1. Plam

    Бушони на Space Star 1.3i 2000г.

    Успях да реша проблемът сам. Изгорелият бушон е №23 намира се в кутията при двигателя.
  2. Здравейте колеги, става въпрос за Mitsubishi Space Star 1.3 произвдоство: 2000г. бензин. Преди време счупих копчето на плафона. Вчера се опитах, неуспешно за съжаление да го отремонтирам. Изглежда когато съм се опитвал да стабилизирам едната пластинка с отвертката съм дал на късо и сега осветление в купето вече няма изобщо, дори и лампичката в багажника не свети. Освен това, индикацията на таблото за отворена врата не свети, дисплея над радиото на арматурното табло също не свети. Оригиналният касетофон свири само на касетка, радио няма, чува се някакво пръщене и когато се опитвам да намеря станция дори и на сляпо, в смисъл без работещият дисплей нищо не намирам. Предполагам, че съм изгорил някой бушон. Въпросът ми обаче е кой от всичките вероятно е за тази работа? Плиложил съм и снимка на кутията с бушоните и бих се радвал някой да ми помогне. Благодаря ви предравително! Снимка на капака за бушоните : Бушони
  3. Чудя се ,, колеги" какъв е смисъла от този форум? Аз колкото пъти да съм имал нужда от помощ, такава точно от тук не знам да съм получавал. Да не говорим, че наскоро бях в беда и се опитах да се свържа с наш колега, ,, гуру" в бранша, той дори не си направи труда да ми отговори. Та и сега така, попитал съм като човек, някой знае ли какъв може да е проблема, отговор никакъв. Поне някой да се беше сетил да ме напъти със съвет поне. Но не! Ако беше темата колко ми струва дясната чистачка, или откъде да си купя антена, щяхте да ме обсипете със ,, съвети". Почвам от много време насам да не виждам никакъв смисъл в този форум! За мен той не върши никаква работа. Просто се е превърнал в някакъв вид спам в интернет пространството. Желая ви успех, но аз се отказвам от подобна регистрация тук. Няма смисъл от нея просто!
  4. А някой случайно да знае, защо сутрин когато е студено като запаля колата ,, тепи " и се тресе цялата? Като подам газ, всякаш работи на 3 цилиндъра и няма ряз. Като тръгна без значение на коя предавка, се тресе и няма добра сила като подавам газ, малко да отпусна и като, че ли се поотпушва, докато пак не натисна рязко педала на газта. И когато позагрее, да кажем 15-тина минути след първото запалване няма проблеми работи си. После и да не я паля цал ден, вечерта например пак ако я запаля няма проблеми върви си все едно не е било. И така до следващото студено палене. Обаче ако е топло времето, няма пак никакво проблеми с паленето. Вие какво мислите колеги ?
  5. Plam

    Мнение за Каризма

    Хахахахаххихихихих, голем смех. Колега докато се връзвате на коли от автокъщи, освен да се молиш да е читава друго не ти остава. Не знам как за толкова години не ви стана ясно, че по автокъщите са факири по продажбите и замазването. Успех все пак !
  6. Plam

    Ключовете се разкъсаха

    Колега за жалост аз моят ключ си го правих в Троян, което ме навежда на мисълта, че щом тук в тая скъпотия е 25лв. Би следвало в София да се намери все някой дето в рамките на 10-30лв да го направи.
  7. Plam

    Ключовете се разкъсаха

    Има, има! Според мен вместо да се занимаваш да си правиш някакви приспособления за ключ, вземи двете парчета чипът и ключето върви при някой ключар да ти направи заготовката. На мен тази процедура ми излезна 25лв. и отне около 15 минути. Без чипът колата не може да запали, а загубиш ли чипа става много интересно.Между другото ако не сложиш чипа в ключа светва една жълта лампа, която ако не изгасне не можеш да запалиш.
  8. Аз продължавам да си стоя без филтър на купето. Мисля, че е време да се помоля вече за помощ! Скоро почвам пак университета и си ме чака отново яздене на каляската по цял ден. Моля, някой колега, който има желанието да ми помогне за разрешаването на моя казус. Не ми се иска да се правя на майстор върху колата си, предпочитам някой по можещ и знаещ от мен да подаде едно рамо. Ако някой има желанието да ми помогне нека ми пише лично съобщение! Надявам се да не съм нахален и благодаря предварително!
  9. Хубаво би било при наличието на някакъв проблем, после с наша или странична помощ да бъде обяснена схемата за разрешаването му. Не е задължително, но мисля е препоръчително, защото благодарение на този форум много хора намират разрешение на собствените си проблеми обединени от любимата марка.
  10. Plam

    Букси за Халогени

    Друг е въпроса за какво са ти въпросните халогени? Аз имам на моята Каризма оригинални, нещо като лупи, изглеждат доста солидни и читави, но откакто имам колата вече някъде 2 години, не помня повече от 1-2 пъти да съм ги пускал. Трудно се сменя крушката и гори постоянно, а всичко иначе си им е наред. Да не говорим, че светят като свещи. П.п Нямат нищо общо с тези на снимката на колегата С. Илиев. Моите са доста по- различни и големи!
  11. Plam

    Малка мощност - 1.8 GDI

    Колега много бих искал да пуснеш една снимка на Рено 306, сигурно е нещо, което и в сънищата си не съм виждал! Шегата настрана, колата ти щом е 125к.с бъди повече от сигурен, че няма как да не го усетиш ако всичко и е наред! Моята не е 125, а 116к.с и си ги усещам. Колата ми си има ряз, пъргава е във високи обороти и като цяло добре се държи с тези кончета!
  12. С риск да бъда обвинен в невежество искам да ви задам един въпрос колеги. Мицубиши Каризма 96г. 1.8 без клима, има ли изобщо филтър на купето ? Защото е нещо страшно докато се движа из София, само някой да бръмне пред мен и всичката гнусот е в купето. Карам често на затворен кръг, но това честно казано силно ме изнервя. Това беше първото, което ме издразни в колата ми, но така и не стигнах до разясняване на този въпрос. Благодаря предварително !
  13. Аз имах сходен на вашия проблем. При мен обаче един ден лявата чистачка просто спря да се движи. От там следаше едно разглабяне, на пластмасовия панел под челното стъкло. Стигнах до ябълката която придава ход на чистачките. Преди това да се случи имах кофти луфт на въпросната чистачка. Останових, че ябълката с времето се е изхабила и колкото и да се мъчих да го обера и да поставя основата към ябълката, усилията ми бяха напразни. Тогава ми предложиха да ми ги заварят, което на този етап ми се стори най приемливо. Сега луфт нямам, но не мога да кажа дали е от това, което ремонтирахме с мой познат. Само мога да ви посъветвам ако правите подобна манипулация много да внимавате със челното стъкло. Защото може да се случи много кофти случка.
  14. Сложих миналата събота летните гуми. Ще рискувам и тая година със 16 цола - Де се вика колко му е в месеца по веднъж да давам 30-40лв за изправяне на джанти :icon_doh: . Честно казано нямах търпение да дойде топлото време и да сменя тея зимни цървули. Като си видя колата със железни джанти и през цялата зима ми се ще това да не е моята кола. Но като сложа лятите джанти отново се влюбвам във каляската.
  15. Миналия петък и аз имах същия проблем. В сряда набюдавам някакво отвратително боботене все едно не карам кола 116 коня, а 200. В четвъртък вече дрънчах като кукер при по рязко подаване на газта плюс засилено боботене. В петък вече решавам да се прибирам, като гледах да не му давам много газ, да не се отвори голямата дупка, ама уви докато се прибера 150 км и то се разкачи от същото място като твоето. Добре, че съм си намерил едни момчета майстори, които за 10лв ми го църнаха и стана като ново, но имай предвид, че ако мислиш да се връщаш до БГ с този проблем, има голям риск да минеш повечето път все едно си на рали. Усещането е отвратително, ако имаш възможност поправи го там на място, това е ремонт, който е напълно възможен без замяна на нови части. Успех !
  16. Plam

    Избор на предни накладки

    Привет колеги. Днес осъществих бленуваната смяна на предните си накладки. Купих си за 44лв. марката е - Nippon произв. Tokyo/ Japan уж! Най- странното при мен беше, че дясна накладка си беше за смяна, а лявата си беше почти като нова. Или иначе казано, проверете си апаратчетата за хода на накладките, ако съм се изразил правилно. Защото при това апаратче на лявото колело беше заклинило и дефакто съм спирал с половината от възможностите на лява спирачка, дали е имало и толкова предвид състоянието на старите вече накладки. Чувам от доста места, че има хора, които сами си сменят накладките, било фасулска работа. Не споря, че е нещо кой знае колко трудно, но според мен е най- добре да се отиде на сервиз където оторизирани лица ще се погрижат за вашата сигурност. Спестените пари сега, могат да ви навлекат необратими главоболия. На добър път на всички и благодаря ви за съветите! Надявам се темата да е била полезна и за други колеги от форума!
  17. Plam

    Избор на предни накладки

    Не, че ги защитавам, но до сега кавото съм взел съм нямал оплаквания. А то бая части за толкова години съм си взел от тях. И не отстъпката е решаваща при една покупка, но така и така я имам, пък и да си призная не съм петролен магнат за да имам широк джоб и да не ми пречи на кого какви пари за каквото и да е ще дам. Благодаря ви за отзивите колеги.
  18. Привет колеги. Първо моля да ме извините, че се налага заради мое дерзание да правя цяла тема, ако има нещо нередно извинявам се. Става на въпрос за предни накладки за моята кола. Понеже ползвам добра отстъпка от Евро 07, можете ли да ми кажете за моята кола какви накладки трябва да взема. Защото преди няколко седмици пак ходих, но били два вида и така и не ми дадоха за моя модел, трябвало да отида със старата накладка и да сравняваме. Но на мен това ми е невъзможно на този етап, защото майстора на колата, на когото съм се доверил е в Троян, а аз постоянно съм на път с нея. Искаше ми се утре вече да приключа с тази покупка. Но не знам за моята кола какви предни накладки се дават. Колата е Mitsubishi Carisma 1.8 16v 116hp произвдств - 1996год. Моля ако някой може да ми помогне със съвет да го направи. Благодаря ви предварително!
  19. Plam

    Парно на Carisma

    Колеги, от доста време си мисля нещо и все се чудех кога да задам въпроса си. Интересува ме, понеже моето парно е като домашен климатик, имам предвид, че направо има силата да те издуха от седалката :hysterical: Та към въпроса, Мицубиши Каризма 96год. Имат ли изобщо филтър на купето? Защото, на мен доста ми понамирисва като съм в трафик, а и челното стъкло за 1 седмица вътре като го бърша е направо черно от мизерии. Доста ме притеснява, този факт, защото тези неща и аз ги дишам. Често карам на затворен кръг, но понякога не е си работа,оставаш без въздух. Та има ли такъв филтър на купето или съм бил прав?
  20. Честит 8 Декември на всички настоящи и бивши студенти. Пожелавам на настоящите много здраве, късмет, мъдрост и успехи в академичните науки. Забавлявайте се с граница и по- възможностите си! :kicking: :drinks: :wine: :icon_n_smartass: :bg: История на празника За първи път студентите празнуват свой празник преди 103 години, тъй като той датира още от 1903 г., когато се е чествал 15-годишният юбилей на Софийския университет „Свети Климент Охридски”. През 1897 г. министърът на просвещението проф. Иван Шишманов поставя въпроса първото висше училище в България да има "по-особен, свой празник". През 1902 г. Академичният съвет на Софийския университет решава това да е денят на просветителя Свети Климент Охридски - 25 ноември. По нов стил това е 8 декември. Министерството се съгласява и студентите го отбелязват за първи път през 1903 г. Празнуването е отменено след 1944 г. и е заменено със 17 ноември, когато е Международният ден на студентската солидарност. През 1962 г. празникът на Софийски университет на 8 декември отново е възстановен. На заседание на Съвета на ректорите на 28 октомври 1994 г. е взето решение 8 декември да бъде неучебен ден и празник на всички български студенти. Така празникът започва да се чества в цялата страна. Преди това Софийският университет решава да отдели патронния си празник от общия празник на 8 декември и определя 25 ноември за свой официален празник. Софийският университет, станал причина за честването на сегашния студентски празник, е основан на 1 октомври 1888 г. Създаден е по инициатива на Иван Шишманов и Емануил Иванов като Висш педагогически курс при класическата гимназия с историко-филологическо отделение. Със закон от 1 януари 1889 г. курсът се превръща във висше училище с допълнителни отделения (факултети). Източник
  21. Plam

    Разбиха ми Каризмата

    Първо, благодаря ви за съветите, колеги. До тук много ми допаднаха две идеи. Тази, за поставяне на дръжка от задна врата на предната и тази, която е малко по-сложна като манипулация за тапичка и пребоядисване. Не мисля, че е оптимален варианта ако позвам старата си дръжка, защото лошо са я счупили и след постоянна експлоатация мисля, че ще се деформира отново. Има ли вариант сего това, което е свързвало патрона да бъде отстранено завинаги? С една дума да се преключи с въпроса за какъвто и да е вариант за отключване от тази, разбита вече лява врата. Защото, аз и да сложа дръжка от задна врата, съгласете се, че не е проблем да се изтръгне тази дръжка и пак, с още по-голямо улеснение да се проникн в колата от тази врата. Принципно не живея в заблуда, че мога да надхитря потенциалните джамбази, но просто да не е пък фасулска работа евентуален подобен набег на моето движимо имущество.
  22. Plam

    Разбиха ми Каризмата

    Да не да става на въпрос за пейджър към алармата средно на стойност около 100-150лв ? Защото до колкото съм запознат обхвата му е средно около 200-500метра. Обмислям и такъв вариант, с надеждата, че мога подобно устройство да го подкарам да хваща до 1 км. Ама това с телефона не го вдявам как става, можеш ли колега до обясниш принципа му на действие?
  23. Plam

    Разбиха ми Каризмата

    Ако ще и на място да им го замъкнеш, пак нищо няма да постигнеш. Невинен до доказване на противното, а когато докажеш въпросното противно, се оказва, че то не е достатъчно за образуване на обвинение. Или с една дума, всеки сам по - свой си начин да се управя. П.п Колега това с болкида майтап ли беше? Май, че определено е било шега. Защото болкида принципно масово се използва във стройтелството или иначе казано за запълване на фуги и така нататък. Интересен химичен продукт е май , но доколкото разбирам, си остава мекичко, а и го дават за покриване на отвори до 30-40мм. От друга страна аз не искам колата ми заради едно разбиване да заприлича на кола зглабяна в гаража. Трябва ми оптимално решение на моят проблем, все пак максимално да се доближи до заводската идея, без да влагам много средства при положение, че при така стеклите се обстоятелства просто се отказвам от този патрон и неговото приложение. Трябва да измисля надежден и все пак красив метод за отстраняване на щетата.
  24. Plam

    Разбиха ми Каризмата

    Това, колега като идея е много добро, трбва да проверя дали с идентични! Или другия вариант е , да занеса тази дръжка на майстор да запълни дупката с поялник и пластмаса, след което да го загладя с кит предполагам участъка и да пребоядисам дръжката.
  25. Plam

    Помагайте

    Смятам баща си за много мъдър човек, Той в такива ситуации ми казва следното - В такава държава и общество живеем, не можеш да промениш останалите, нито на табуретка да стоиш постоянно и да дебнеш потенциалният пореден гладен и глупав авто джамбазин. В такива времена живеем колеги, едни учат и се мъчат да станат ценни кадри в собствената си държава. Други се спукват от работа и изнемогват, но въпреки всичко са в тази държава и не се отказват от нея. И трети се мислят за тарикати и над всичко и всички, за тях образованието със всичките му степени и тили е нещо, което само най- глупавите дето не могат да крадат и мамят са се пресламчили, а онези дето работят са перфектните жертви да продават труда си за материални блага, който са перфектната цел на въпросните крадци. Редно е да се направи един съвременен психопортрет на българина, да се публикува във всички държави и да ни помогне най- накрая някой. Да почнем да култивираме едно или няколко поколения свестни и градивни хора. Не живея в заблуда, че някога 100% от обществото на България ще са образовани и хора с професия и сигурна работа. Но съгласете се, че е ненормално 5% примерно да са хора от криминалният контингент, а какво става ако след 10 години те са 15% или пък 25% ? Нали разбирате за какво иде на реч, или трябва да се превъзпитаме , или тази държава е обречена да се превърне в едно сметище, където място обикновенните и честни хора нямат място. Все повече се обезценява човешкото право и стойността на човешкият живот в тази държава. А кога чашата ще прелее? До къде стига границата на българското търпение? Явно сме доста слаб и немощен народ, щом търпим крадци, разбойници и нагледци да ни се подиграват и да потъкват нашите права.
×
×
  • Създаване...