Премини към съдържание

penchod

Потребител
  • От него общо

    181
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    1

Всичко което penchod е написал

  1. penchod

    Галант 2.0, 1999

    Колата е продадена. Честито на новия собственик!
  2. penchod

    Галант 2.0, 1999

    Здравейте, Колата е обявена вече и в mobile.bg, това е линк към обявата с повече снимки: My link Цената за членове на форума е 2500 лв., като летните гуми са включени в нея. По отношение на гумите съм допуснал грешка по-горе, размерът и на двата комплекта е 195/65/15
  3. Здравейте колеги и приятели, Изненадващо ми се отвори възможност да закупя от близък човек практически нов автомобил продавам любимият си верен другар: Галанта, комби, 2.0 бензин, първа регистрация 1999 г. автоматични скорости, сребърен металик, най-високо ниво на оборудване: Екстри: автоматик, климатроник, темпомат, ел. стъкла, ел. огледала, подгряване огледала и задно стъкло, ел. повдигане на фаровете, халогени предни и заден, аларма, централно заключване, оригинален CD плейър, салона е сив плюшен - като всичко работи безупречно; Закупен от мен през 2008 г. на реални 165000км. внесен на мое име от Швейцария, сега е на 279000 км. Монтиран газов инжекцион Фобос: рейка Rail сменена преди месец, 30-литрова(капацитет на реално зареждане) бутилка на място на резервната гума, зареждане при капачката на резервоара, много добре настроен. Автомобилът е поддържан в София изключително при Пламен-DJ Tymbi Последно са сменени преди месец кабели, свещи, една бобина на запалването, рейка на газов инжекцион, преден десен крив носач и лостова система на предните чистачки, като всички части са нови. - смяна на всички ремъци и ролки предстои след повече от 40 000 км. - масло и филтри(маслен, въздушен и филтър за въздуха на купето) са сменени преди 6000 км. Следваща смяна след 4000 км. - сменени дискове - акумулатор Варта силвър на малко повече от 2 години - сменени задни амортисьори, задни пружини в комплект с чашки, ударни тампони, прахоуловители. юли 2015 - Климатроника работи перфектно, не е допълван последните години, закупил съм нов филтър дехидратор, който да се смени при профилактика на климатроника - колата се кара с масло 10W40 (Шел). сменям го на 10000 .км. Колата като двигател и ходова част и изобщо техника е поддържана безкомпромисно. Колата има външни забележки и повдигнато от ръжда по задните вежди. Продава се с 15 цолови оригинални алуминиеви джанти, в комплект с : 4 Зимни гуми Континентал 205/65/15, закупени нови 2014 г. 4 Летни гуми Гудиар 205/65/15, закупени нови 2015 г. Колата е със закупена и поставена годишна винетка за 2016 както и заплатена Гражданска отговорност до края на февруари 2017 г. Цена 3000 лв За повече информация тел.-0885500217-Пенчо http://s27.postimg.org/wkrbp1ogj/IMG_20160317_185000.jpg http://s30.postimg.org/lybxo80pt/IMG_20160317_185014.jpg http://s11.postimg.org/8xo7agi0j/IMG_20160317_185035.jpg Извинявам се за качеството на снимките, но като направя по-добри ще ги кача.
  4. penchod

    Моля за съвет

    Всичко вече е ОК. В крайна сметка старото моторче тръгна, може би е било извадено само рамото. Остана само загатката, защо беше заминал акумулатора в движение.Вярно е, че за да се мъча да топя снега, бях усилил климатроника на макс, нагревателя на задното стъкло беше включен, фарове и какво ли не, а почти през цялото време се влачех в задръстване или без задръстване, но все пак ми е странно :icon_hmm: Благодаря на всички за съдействието!
  5. penchod

    Моля за съвет

    Направеното до момента е следното: Колата разглобена - рамото беше откачено. Моторчето обаче не върти. Намерих друго - също не върти. Отворих моето - изглежда си ОК. Оказа се че повредата, каквато и да е е разредила акумулатора, след 1 час на зарядно колата запали.иначе задната чистачка работи, не знам дали са на един бушон, отпред пръскалките също работят. Проверих и релето за чистачките, визуално изглежда ОК. Ако имате идеи ще съм благодарен, както и ако ме ориентирате, кой от бушоните в купето е за чистачките, както и какъв е чалъма за достигането им, че зор работата, не мога да бъкна. И бушона е проверен, здрав е....
  6. penchod

    Моля за съвет

    А да кажете моторче от къде да търся днес? При мен май е това.
  7. penchod

    Моля за съвет

    Здравейте, Да си споделя проблема и ще съм благодарен ако можете да ме насочите. Прибрах се в тази приказна столична вечер, докато белите л..на обилно се сипеха от небето. Щот това не беше сняг, това си е точно както си го казах. Още по пътя ми отказаха чистачките. Не знам дали се счупи моторчето или нещо друго. Мислех утре да се занимавам с тях. 5 км. весело шофирах без чистачки, което си беше нищо на фона на тези, които весело шофираха с гуми за мъгла и подобни... Преди 20 мин. стигнах в къщи, паркирах на паркинга, изгасих двигателя и веднага реших да запаля пак, за да видя нещо по чистачките, и .... ядец. Колата направи леко и неубедително бз-з и до тма тотално отказа да пали, всъщност изобщо отказа да завърти. Та моля за всякакви идеи къде да търся проблема. Колата е Мицубиши Галант, 2.0 1999 г. автоматик. За съжаление трудно мога да я откарам в сервиз, защото е паркирана във вътрешен двор, до който се минава през "иглено ухо".
  8. За момента не продавам само тасовете. Нова цена на комплекта 80лева.
  9. Здравейте, Продавам 4 бр, Железни джанти от Галант с оригинални тасове. Мисля че са размер 14" 5.1/2J 4x114,3 67mm. Джантите са със зимни гуми Бриджстоун Близак 195/65/14, които имат някакъв грайфер, но са със стар ДОТ: 2-те са 2006, другите 2 са 2005. Цената за всичко е 100 лв, намират се в София, състояние видно от снимките по-долу. За контакти ЛС или тел. 0885 500 217.
  10. Днес ходих в Крафт. Хората провериха обстойно изпускателната система и заключението им беше, че катализаторът на тази кола не е запушен. Казаха, че и за мен и за колата най-доброто е оригиналния катализатор и че няма смисъл да се правят безсмислени интервенции по колата. Греенето според тях се дължи на самия факт, че работната температура на катализатора е доста висока, а е вероятно с годините да се е скапала самата изолация на купето. Това е положението с две думи, искам само да благодаря тук на хората от Крафт за изключително коректното отношение, както и на вас за своевременните мнения. П.п. Май ще се окаже, че за спъването на колата основен виновник е климатроника, така или иначе съм му планувал сервизно обслужване, та ще си покаже.
  11. Не е махнат, на дълъг път качи разхода особено на бензин, но освен това сега с включен климатик, колата направо е спъната, ама доста сериозно. И аз си мислех за катализатора, но нали всички викат, че на тази кола бил много държелив. Иначе возилото е на 221000км.
  12. Здравейте, От около година се по появи едно неприятно греене на централната конзола. Нагряват се всички пластмаси от към шофьорската седалка, като ниско долу са направо горещи. Скоростният лост в основата също пари, а поставката за чаши се е превърнала на място за подгряване на напитки. Зимата си е направо екстра, ама сега лятото е крайно дразнещо. Дали имате идея, на какво може да се дължи тази „екстра” и как да я „изключа”.
  13. penchod

    Хидравлични повдигачи

    Аз и друг път съм писал, че за повдигачите съм най доволен от маслата на Шел, в момента съм 9000 км. с полусинтетика 10W 40 и много рядко се обаждат повдигачите. Колата в Швейцария е карана със същото масло, но аз направих доста експерименти, докато се върна към него.
  14. penchod

    Молба за съвет

    Нямаш никакъв проблем да си стоиш на N докато си спрял на място, по този начин даже е и по-икономична. Важното е да не включваш N в движение.
  15. Голямо Мерси! Моята екстра също работи вече. И хич не е за тънки пръсти, даже и отверка не съм ползвал, просто размених буксите и машинките тръгнаха.
  16. Аз да попитам, понеже имам същия проблем, как се вади копчето?
  17. penchod

    Газов инжекцион ГИ

    Сондата решиха да я сменят те, а аз се притесних, защото знаех, че бутилката е 38л и 36л отива към препълване, и това посред лято. Режимите не съм ги пипал вече една година, даже не знам в момента на какъв режим съм точно. Иначе майсторите ги смених вече, но в момента съм в процес на засичане на разхода, защото градското е без промяна, но то си беше нормално, а извънградско нямам достатъчно километри за обективен извод.
  18. penchod

    Газов инжекцион ГИ

    Ще споделя, макар че сагата е доста дълга. Миналото лято реших да сложа газова, основно заради разхода на градско, който има. Колата гори бензин 6.5-7.5/100 на дълъг път(веднъж ми е дала 9/100, но карах по магистрала Тракия с 160-170 през цялото време) и 15/100 градско. Заради добрите отзиви в интернет се спрях на Фобос, допълнително ме привлякоха с офертата на изплащане, без оскъпяване. Перипетиите започнаха още от самото начало. Уговорих си час за монтаж, предварително се знаеше, че ще искам да е на изплащане. След като платих частта от сумата извън кредита с карта, се оказа, че трябва да изчакам 1 час, за да обслужат техен клиент - сервиз, за да ми оформят документите по кредита. На въпроса ми, защо прекъснаха моето обслужване, за да обслужат него, отговорът беше, че това им е редовен клиент на едро, така че аз трябвало да почакам. Цялото плащане ми отне близо 2 часа, като с мен трябваше да виси и колега, който дойде с мен, за да ме върне после до работата ми в града, защото сервиз Фобос София, не е баш в София. Не си тръгнах, защото бях платил 400лв. с карта, а и колата ми беше вече разглобена (сега като се замисля, трябваше да ги накарам да я сглобят и да откажа плащането чрез банката). Тръгнах от сервиза, но се оказа, че 38 литровата бутилка пълни 36л, така че след седмица бях пак при тях. Казаха че сондата е за смяна, смениха я, но се оказа че новата не отчита изобщо. След няколко дни (трябваше да изгоря газта) пак в сервиза, нова сонда – пак не отчита. Като изгоря газта пак в сервиза, само че да оставя колата за повече време, да видят какъв е проблема. Така след няколко дни колата остава за повече време и проблема е, че ми е „смотана” бутилката и има някакъв ръб от вътре, в който закача поплавъка (тая бутилка те ми я сложиха, ама айде). Освен това първата сонда май си била ОК, защото бутилката по документи е 38л, но на нея има щампа 42л(господ знае, колко е реално). Лошото било, че такава сонда дето да не закача (като първата) нямат налична, та щели да ми сложат такава дето не отчита (защото закача) да ходя на море (знаеха че тръгвам след 2 дни), а след почивката да ходя пак да мислим нещо. Слава богу този път, като напълних газ до горе, поплавъкът се откачи та и до ден днешен работи, както и зарежда 32л максимум, та глава първа със сондата приключи. Тръгнах за морето – пълня до горе 32л -240км и свършва и така няколко пъти, както и да го смяташ това си е 13+. Реших че много я гоня и на връщане буквално съм се влачил по задник(80 км/ч) основно на автопилот разхода беше 13+. На Шел Микре се ядосах и заредих до гърловината на резервоара с бензин, след което до София карах по главния път с 80 км/ч на автопилот и на Хемус със 100 км/ч на автопилот. На ОМВ на ботевградско шосе заредих пак до гърловината, отчетеният разход беше 6.3/100, да е бил реално 7/100, то пак става ясно, че повредата не е в моя телевизор (кола). След това засякох и градското на газ(18/100) и бензин(15/100). Върнах се за пореден път във Фобос за настройки, настройваха, после карах, после пак настройваха и пак карах, така няколко пъти. Накрая един ден Искрен се хвана той и я направи да гори на дълъг път 10-11/100 и градско 14-15/100, но и той не можа да ми обясни, как така градския разход ми е 1/1 с бензина, че и по-добър, а на дълъг път разликата е брутална, защото и след тези настройки при скорост 80-90 и 120-130 все 10/100 даваше, а на бензин нещата не са така, но все пак този разход беше приличен. При обслужването на 10000км, ми качиха новия софтуер на газовата (тръпки ме побиха като чух) и нещата отново се „нормализираха”, на дълъг път взе отново да гори по 12-13/100км, като парадокса е, че градско гори 15-16/100, качи само с около 1/100. След всичко това за мен газовият инжекцион се оказа загуба на време(ама много време, не знам дали от този пост може да се добие представа, колко екскурзии до Богров съм си направил, колко висене там е имало и колко пари за такси съм дал покрай екскурзиите) и пари, защото както става ясно аз мога да го избия единствено от градското, ама колко време ще го избивам, направо не ми се смята. Приятелите ми ме бъзикат, че тя уредбата си е като за моята кола – градско да карам на газ, а извънградско на бензин и готово, ама нещо не ми е смешно вече... Последната ми надежда беше колата да я погледне г-н Вендов, като създател и най-добър познавач на тази уредба, но вижте как завърши опитът ми да осъществя контакт с него: ТУК Постът ми, в който му казвам, че цитираният разход е на конкретния автомобил и искам просто той да погледне колата и да каже какъв е проблемът, както и че съм съгласен да засечем разхода и на газ и на бензин по начин, който той избере е изтрит. Всеки може да си направи собствен извод от всичко написано по-горе, но аз не бих препоръчал сервиз Фобос София на никой.
  19. penchod

    Газов инжекцион ГИ

    На тея им ям главата вече една година, не препоръчвам на никой особенно сервиза им в София. Май, май никой не може да ми помогне. Благодарение на великата фирма Фобос, вече една година съжалявам, че съм си сложил газ на колата.
  20. Здравейте. И аз се оборудвах с такъв спрей. Има следната инструкция: "Свържете конектора към въздушния смукател на климатика..." Въпросът ми е, дали някой има идея, къде е този въздушен смукател на климатроника на Галанта?
  21. Въобще не е нормално, писал съм ви по-горе, че съм питал в IND commerce цената е по-висока от на Мицубиши , беше нещо като 36-39лв/бр. Това е за оригинални Хюндай повдигачи. При такава цена, от този доставчик може да говорим за качество съпоставимо с оригиналните на Мицубиши.
  22. penchod

    Темпомат

    Кабела между темпомата и автоматичната скоростна кутия е по-скоро за управление на скоростите. При включен темпомат и автоматик се сменят и предавките ако е нужно, на ръчната няма как да стане.
  23. penchod

    Галант Комби - тунинг

    Минавало е и на други хора през акъла, но няма да стане само със смяна на вратата, а и тази задница е само при Легнум след 2000г, много трудно ще се намерят частите и ще струват много пари.
×
×
  • Създаване...