Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Отарашване на кола


Препоръчано мнение

Не моята, но на бащата. Мислех че тия времена са отминали, но сутринта опела беше с разбито стъкло.

Странното е че става въпрос за въшливия 8-годишен Опел Астра на бащата - при положение че около него на паркинга пред блока е пълно с къде по-скъпи и нови возила (включително няколко джипа с моментна пазарна стойност 50к+) и опелчето си е една от най-невзрачните колици там.

Откраднатото е - подвижни панел на касетофона (който е бил в джапката) и забележете - стелките !!

 

Единственото ми обяснение е че като са видели че колата е с подвижен панел на касетофона са преценили, че като се поровят ще го намерят - въпреки че къде ще го пласират този отделен панел - не знам - и я вземат за него 10 лв я не ...

Въпрос 1: защо са се насочили към опелчето - какъв, аджеба, може да е мотива?

 

Друго нещо интересно нещо - отворили са капака и са правили опит да махнат акумулатора - явно са нямали подходящия ключ и в бързината не са успяли - има явни следи от остъргване от нещо като клещи може би?!

Въпрос 2: защо им е да махат акумулатора? според бащата за да спрат алармата, според мен - за да гепят и него?!

Редактирано от f18
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Сега е модерно да се крадат акумулатори.

А са се насочили към Опел0, понеже за другите коли, може много да ги бият :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Дано господ ги накаже.

Акумулаторът са искали да вземат, панела на касетофона им е дошъл да не са капо. Както и стелките.

А това, че са взели вещи на незначителна стойност в сравнение с грижите, които ви донесоха, е въпрос за морала на хората, включително и на крадците, ако прием, че това е професия.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Странното е че става въпрос за въшливия 8-годишен Опел Астра на бащата

 

Осем години ли наистина си искал да напишеш, или 18 (единицата не е хванала)? Защото ако е 8, това си е кола 2006г, а тя никак няма да изглежда така, нито ще е грохнала от времето. За мен това си е почти нова кола на фона на околните 15+, които като се огледам наоколо преобладават.

Поздрави

Редактирано от svetliof
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Лошо, гадни хора има по този свят.

То дали 8 или 18 години Астра си е Астра, обикновена колица, а явно крадците са били някакви дребни душици най-вероятно съседи на които им е трябвало точно това което са взели, или са искали да вземат. Друг вариант е да са изпратени по поръчка срещу някой лев да доставят на поръчителя Акумулатор, стелки, и панел. Това не е случайно посегателство, а до колкото онези скъпите коли, тях си ги крадат професионалисти и ги вдигат целите. Колегите вече са им отправели пожелания.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

...Странното е че става въпрос за въшливия 8-годишен Опел Астра на бащата

Стига бе 8 годишна кола за мен си е нова :) Мен 2013г. ми разбиха 15+ годишния галант през прозореца на пасажерската врата и единственото, което ми взеха бе радар детектора и 1 кроасан от жабката :)

В последствие виках и полиция... даже се мъчиха и отпечатъци да взимат ама беше жалка картинка... и това щото застрахователя, за да ми оправи стъклото искаше протокол от полицията. Та полицая каза че обикновенно търсят документи да вземат от жабката... по възможност лични карти ;) Също каза че били сигурни че няма да бъдат хванати и ставали все по нахални и нагли... обесняваше ми как за 1-2 минути отарашват колата, а ти, за да ги видиш и слезеш да се саморазправяш ти трябват поне 4-5мин :) ...

Както и да е след 3 месеца ми пратиха писмо че прекратяват издирването срещу неизвестен извършител...

Та мисълта ми е щом на дъртия галант посягат (както и на голф2 от 88 година... пак горе-доло същата схема)... вашия опел от 2006 година си е перфектна жертва :)

А и миналата година покрай тая моя случка се оказа, че съм бил доста на далавера (хаха) щото крадяли мултифунционални волани, катализатори, гуми с джантите, бензин направо с дупка в резервоара и какво ли още не... все "евтини" ремонти после да ти причинят :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

щото крадяли мултифунционални волани, катализатори, гуми с джантите .... и какво ли още не... все "евтини" ремонти после да ти причинят :)

 

Доколкото знам, каското липси не покрива, така че освен парите за възстановяване и подмяна, даваш и парите за част.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Хаха - 8 годишна си е - ама на фона на преобладаващия автопарк пред блока си е една от най-малко атрактивните мишени (и като марка, и като възраст, и като външен вид и поддържаност, и като моментна пазарна стойност ако щете) -

Не мога да я разбира психологията и мотивацията на крадеца. Ако се поставя на неговото място това е една по последните коли на която бих обърнал внимание.

А това за стелките направо ме утепа ...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А това за стелките направо ме утепа ...

 

 

Приятел има Skoda Octavia II 1.9 TDI 2004 и преди време се интересуваше от подмяна на стелки. В дилъра му били 430 лв оригинални. Може и при по-новите опели ситуацията да е подобна.

Поздрави

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Това с откраднатия акумулатор аз го преживях. Преди три седмици го бяха взели от другата кола. Викнах полицията, гледаха , чудиха се , мислиха , взеха отпечатъци. Ама шанс да го намерят няма. Колата е пежо 205 - най-старата ( гони 26г. ). Все си мисля че някой комшия го е грабнал ама..... Сега му сложих аларма. Направих я най-чувствителна. И все още се чудя вечерно време дали да го прибирам.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Оригинални стелки при всяка марка винаги са били скъпи, но и да вземеш старите стелки от на съседа колата е все едно да му задигнеш старите маркови маратонки:)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Абе стари стелки, но не ги е сменял последните примерно около 4 години (откак е взел колата) - представете си в какво състояние са. Не че съм се заглеждал в тях, но съм сигурен че са били протъркани и оръфани тук там.

Кокошкарско изпълнение някак си. Недоумявам.

 

Дано да няма тенденция към връщане на мизерните времена в началото на 90-те - спомням си тогава как един познат всяка вечер си разкачаше акумулатора и си го качваше в апартамента и сутринта обратната гимнастика ...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Най-тъпото,колеги е,че крадците и да ги хванеш,пак ги пускат,пробваш ли да ги "вразумиш" :icon_box: ,ти си виновен......ТЪПА РАБОТА,....ТЪПА ДЪРЖАВА

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Най-тъпото,колеги е,че крадците и да ги хванеш,пак ги пускат,пробваш ли да ги "вразумиш" :icon_box: ,ти си виновен......ТЪПА РАБОТА,....ТЪПА ДЪРЖАВА

Действай систематично, т.е. последователно.

Първо го хващаш и предаваш на органите на реда заедно с жалба.

Така ще имаш някаква информация за човека. После е лесно, намираш го и го вразумяваш, но някъде далеч от вас. Гледай GSM-а ти да е у вас докато го вразумяваш, а най-добре в друго населено място - примерно на вилата.

Вразумяването е най-ефективно с чук за пържоли по пръстите на ръцете.

Редактирано от Николай Николов
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

То малоумни колкото си щеш, миналата година на едно приятелче му откраднаха 4'те джанти. Оставили колата по тумбак на посред паркинга. Странното беше от цялата ситуация че джантите бяха съвсем обикновени петолъчки стари , вехти и надрани дето се вика 'дори кучетата не пикаят на тях' :D а колата беше оРел кадеД ама кабрио (по лесен достъп ако се замислят до вътре в купето до Цд'то) . А другото странно нещо бе че колата била паркирана точно под осветление защо са го избрали точно него при положение че имало много други коли лъскави, нови и с по хубави джанти паркирали на по тъмни места и така не разбрахме. Извършителя бе хванат по нататък благодарение на продавалник.ком тъй като тръгнал да продава грозните джанти :icon_doh: в сайта. Че така, може да вметнете едно око на сайтове за търговия , под категория стелки.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

:) Ами под лампата на светло се вижда какво работят.Ти кво.......да бачкат на тъмното да си чупят пръстите ли искаш? :D :D

Голяма грешка е паркирането под лампа.Хем виждат хубаво какво има за крадене хем им се вижда докато го крадат.

Редактирано от dino412
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Вече и аз мога да се запиша в темата :(

Дори не са ровичкали, а са взели това което е най-лесно достъпно. Назад съм с един ъглошлайф DeWalt, статив за камера Velbon, куфар с мноооого инструменти, резервната гума и дори една торбичка със стари работни дрехи :) От вътре са отарашили само това което е било в страничната врата, без да пипнат нито в жабка, нито в подлакътника. А как са я отворили - не знам :(

В тази връзка, търся си джанта за резервна гума 16" 5х114,3 ако някой може да помогне....

Редактирано от spp
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...