Премини към съдържание

Одисея с БОГа на митцубишитата във ВАРНА


Препоръчано мнение

Здравейте на всички!

Първо искам да ви кажа че поста е доста дълъг въпреки че се опитах да е в кратък вид,но мисля че е по-добре да загубите 15мин да го прочетете от колкото да изгубите един куп ПАРИ!!!Вие избирате!

Тоя пост го пускам за да споделя и предпазя колкото се може повече хора от така прехваления майстор-БОГ на митсубишитата (както той се нарича) във Варна.Казва се Красимир а сервиза му „Само за маняци” на кръстовището на бул.Цар Освободител и Христо Смирненски където има една изоставена бензиностанция.

И така всичко започна след като прочетох положителни отзиви от раздела „сервизи” във форума ни.Отидох при него да погледне колата тъй като разхода и беше доста,каза ми остави я тук като и направя диагностика ще ти се обадя да ти кажа от какво е.Обаждане не последва-ходих до сервиза в края на другия ден и резултата-„Трябва да отваряме двигателя,счупени водачи съм сигурен че има,прегорели клапани поне 2бр”.Обясни ми че затова пуши и гори много.Питах го първо дали наистина ще може да я оправи и дали е ремонтирал тоя двигател(щото ми е дошло до гуша от майстори тука) друг път 2000куб 16клапан,147к.с.,както и какви пари ще струва цялата интервенция с труда и частите.Пресметна и ми казаха към 500-550лв и дава гаранция 30 000км.След 2 седмици му оставих колата и му казах:”човек не я бързам просто искам да стане както трябва”!

Лицето Красимир в началото беше много отзивчив и сладкодумен,до момента в който си оставих колата.През цялото време ми обесняваше колко е коректен и как всички са му приятели които са идвали при него.Бях се разбрал с него като започнат да свалят главата да ми се обади и да се обедя с очите си какъв е проблема.Минаха няколко дена-нищо!

Реших на 4-тия ден да отида и да видя какво става с колицата.Влязох и ги попитах дали са я почнали,колата беше разглобена и главата я нямаше.Попитах защо не ми е звъннал да видя главата както се бяхме разбрали-отговора мисля се досещате какъв беше(!!!изгубихме ти номера!!!) :icon_doh: .После започнаха обесненията,колко зле е била цялата глава,била пукната,клапаните като ги хванел отдолу и мърдали в леглата и т.н.,но щели да я оправят.!!.Попитах за колко пари още става дума,да знам дали има смисъл да я правя изобщо колата.Отговори ми че там дето ги правили издават фактура и ще ми я покажел(!!!ще кажеш че не може да им каже да напишат и 1000лв!!!!).

Струваше 348лв ремонта на главата.

Общо взето ме постави пред свършен факт без да ме попита мога ли да си позволя такъв ремонт или не!!! Казах му че искам всички стари части да ми ги събере в една торбичка след ремонта-каза че няма проблем.10 дена колата стоя в сервиза.Когата ми звъннаха че била готова(УЖ),отидох и попитах колко е цялата сметка Изкараха ми фактура от почти 1300лв,след което бях потресен и попитах какво толкова са и правили че цената да няма нищо общо с договореното предварително.

Обясниха ми че са сменяли по двигателя сигменти, лагери,масло,свещи,почиствали са дюзи,както и че са и сипали 50лв бензин(незнам защо след като имаше достатъчно в нея) :все неща за които сме нямали никаква уговорка.Нито една от сменените части не ми върнаха............. :icon_censored:

Въпреки всичко си казах добре-стига повече да не се отваря тоя двигател и с надеждата че ще реже асфалта.

Когато се качихме в колата да я пробваме видях че е карана 120км(тъй като си бях записал на колко я оставям в сервиза)както и да е;еуфорията от това дали е станала както трябва ме накара да пренебрегна и това;колата вървеше но имаше ужасни вибрации в купето след 3000 оборота,все едно има скъсани тампони или нещо стърже в купето.Държа да отбележа че въпреки че е доста стара колата от както я карам вътре вубрации е нямала и такива звуции като на каруца.Направи ми впечатление че на празен ход си мени оборотите и изгасва от време на време( и това и беше чуждо до тоя момент),двигателя на празен ход работеше неравномерно и се тресеше.Попитах го защо така работи тая кола след ремонт най-вече.Бога ми обясни че е МАП сензора,трябва да се смени и ми показа един клапан(после разбрах че моята няма МАП сензор,ама вече бях гризнал дръвцето).Казах си тоя сигурно на това вика МАП,отидох до една морга намерих същия сложих го на колата но никаква промяна,а през следващите 2 седмици в които търсех тоя клапан бензина все едно изтичаше през резервоара.!!Тогава се светнах че може да не са зецепили валовете както трябва!!Връщам се при него и му показвам за 130 км че резервоара ми е една трета надолу след като го бях напълнил до горе и че съм сменил това което ми показа и колата още не става за експлоатация.БОГ КРАСИ ми отговори че нищо не можел да направи повече по тая кола.Питах го ремъците сигурен ли е че зацепил както трябва,а той почна да ми се тръшка като жена как 100 пъти е зацепвал на тоя двигател и не може да е объркал,ако съм искал да съм му платил да ми покажел че всичко е наред там.Вече ми беше минала еуфорията от ремонта и че всичко ще е наред,и ми стана ясно тоя какъв ДОЛЕН ИЗМЕКЯР е,и си представих как ми е сменил сигментите и лагерите и т.н.!Другото което го попитах тогава е как така са ми сменили маслото и като го измерих беше под минимума-последва тъп поглед и мълчание. Попитах го още веднъж ще ми оправиш ли колата както ни е уговорката или не???БОГа категорично отказа и ми обърна гръб!Ей това е коректност,нали взе парите вече!

ИМа ОЩЕ като си взех колата-двигателя висеше(долния тампон не беше закачен),върнах се в сервиза ама него го нямаше тогава поисках да ми дадат оригиналния болт аз ще си го сложа(само и само да не ми докосват повече колата)обясниха ми че са го изгубили :icon_doh: :icon_doh: :icon_doh: .Тогава почнах да се моля дано да не са изгубили половината части от двигателя или да са забравили да ги сложат :help: .Липсваха и други болчета ама да не изпадам в такива детайли да не си помилите че издребнявам.

Всичко приключи с гасненето на двигателя и прекъсването когато ми презацепиха ремъците,имаше разминаване с един зъб на валовете горе,долу не успях да видя каква е хавата;както с много загубено време и 1500лв назад!!

Едно момче от форума ме предупреди да не ходя при тоя,аз не го послушах и ме нае....във въздуха ,тъй като четох само положителни мнения за тоя.

Така че някой прехвален майстор като ви изпляска като мен,моля да споделяйте във форума и отрицателни мнения за да ни гърбят възможно най-малко!!!Не казвам че всички са измекяри и некадърници но във Варна аз явно само на такива попадам!!Добре ми казвахте да тръгвам към Пловдив или София-да я бях дърпал до там по-евтино щеше да ми излезе и по малко време и нерви щях да загубя.

КОРЕКТНО ЛИ Е СПОРЕД ВАС ОТНОШЕНИЕТО НА БОГ КРАСИМИР В СЛУЧАЯ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами...края на миналата/началото на тази и на мен ми сменя ремъка. И аз имах проблеми, надявам да останат само от времеви характер, а другото да е наред.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да има повече такива теми с мнения за "майстори" и за МАЙСТОРИ. Надеждата е, че "майсторите" ще фалират, а МАЙСТОРИТЕ ще ни оправят колите качествено и ще си им плащаме с кеф.

Поздрави още веднъж за пост-а.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако си мълчим ще фалират истинските майстори и ние и единствено ще останат измекярите нагушени като пеликани.Интересното е че аз по принцип съм доста не доверчив обаче тоя успя да ме убеди колко е велик и да си оставя колата-АРТИСТ Е ГОЛЯМ!!!

Редактирано от niko_shyne
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ама че работа...... Ама явно във Варна е зле положението откъм майстори.....

Ами Роско прав си , неможе в половин милонен град да няма читав майстор .(поне за Мицубиши мога да говоря ), аз няма да изпадам в подробности като колегата но само ще кажа, че след почти основен ремонт на двигателя ... точно след 8 000 км смених всичко наново с всички последствия и разходи за мен ... Да не говорим ,че минах 1000 км с тресяща кола и зацепен балансираш вал .., ама не точно .Незнам кво да кажа .. , наистина :mad:

ПП. ЗАпазил съм и гарнитурата на главата която са ми сложили и скоро като ида до Варна ще им а подаря за спомен .....

Редактирано от ipj
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Поредното доказателство че "совите не са това,което са"...Съжалявам за случката колега,преживях нещо подобно преди време,но в по-малък мащаб.Именно след случката с мен престанах сляпо да вярвам на постовете във форумите,свързани с майстори и автотърговци.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ето заради такива писания като на колегата, бих 400км до Ратола Пловдив и обратно за да си сменя ремъците и съединителя и да съм спокоен след това! Момчетата в Пловдив се справиха отлично и дори направиха геройство да сменят съединител на Аутлендъра ми, който е 4x4 за един ден и в 17ч да поема обратно към Търново! Наскоро ми се наложи да ползвам тенекиджийски услуги по Каско и мога да кажа само - НЕ ХОДЕТЕ при Симеон (автотенекиджия и бояджия) в с. Поликраище (на 15км от Търново), абсолютен лъжец и мошеник, в едно с некадърност!!!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Искрено съжалявам за случилото се... Каквото и да си говорим вече, този "майстор" ти е съдрал кожата. Ще е за обица на ухото на всички варненци от клуба. Ще пусна линк в темата ни за сервизи за да не стават грешки отново...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти Емо!Точно това е идеята,аз платих за всички варненци,дано обърнат внимание на темата и никой да не дава грешни пари повече!!!

Редактирано от niko_shyne
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...
  • преди 4 седмици ...

Вдихнете се поне 30-тина коли до тоя сервиз да оправите поне сметката на човека.

 

И да научат "майсторите", че с диамантите не се ебава никой!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 месеца ...

Така, оказа се, че въпросният "майстор" не ноже да смени дори ангренажен ремък и след около 10000 навъртяни км. ми се налага отново смяна, просто защото няма да изтрае още дълго. Да ни е жив и здрав Милен. Ако може Емо да сложи изрично някаква отметка в темата за Варна, защото явно в този сервиз нещата не са много добре....

Редактирано от Dell
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Така, оказа се, че въпросният "майстор" не ноже да смени дори ангренажен ремък и след около 10000 навъртяни км. ми се налага отново смяна, просто защото няма да изтрае още дълго. Да ни е жив и здрав Милен. Ако може Емо да сложи изрично някаква отметка в темата за Варна, защото явно в този сервиз нещата не са много добре....

 

Аз не мога да ви разбера защо така търпите.

Аз лично ако бях на мястото на автора на темата нямаше да платя. Бих сезирал поне 2 институции, които да хванат тоя гащник за гушата. Не може така безразсъдно да се работи! То ако е така да взема и аз да стана сервиз - ще си цоцам парички и никой нищо няма да ми направи.

Има много начини да го забиете тоя, но ако се съберете 5-6-7 човека и отидете да си поговорите сериозно (ако галантите ви имат големи багажници... и това е вариант :D ).

Смятам, че тоя тип не трябва да забива повече народ. Смятай колко човека са минали само от този форум през него. Ами иначе кой знае и колко народ е ощипал.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Здравейте колеги,и аз мисля,че КРАСИМИР е некоректен,за щастие изгорях само със сто лева.Оставих си галанта да го закачи на тестера за грешки,колата стоя цял ден,когато ме извика каза,че всичко е наред,платих му и доволен си я подкарах,НО изведнъж разбирам,че първа и четвърта скорост ги няма.Звъня му веднага да му кажа,и естествено ме вика обратно,със сто зора се върнах да я види.След като я видя установи,че лостовете на скоростите са се счупели и трябва да се сменят.На следващия ден поръчах часта от колегата Алекс,за което му благодаря.Нося я на Красимир, негов работник я сменя, и когато ми връща старата част,аз виждам,че няма нищо счупено,пита го къде е проблема,получих мънкане и неадекватни отговори,но за съжаление вече бях платил 50лв.труд и 50лв.част.Мисля,че просто лосчетата се бяха откачили,той трябваше само да ги закачи,което според мен е не повече от 20лв.труд.А за Красимир научих от форума.А сега искам да кажа да не ходите и при МИМО-ходова част,много скъпо,и пише несъществуващи повреди.Аз лично съм много доволен от майстора МИТКО-0888 537 091,намира се където е сервиза на Красимир-"бога",ОМВ бензиностанцията,малко над нея,по пътя за Възраждане,или точно под авточасти Косер,тенекиена ограда не пише нищо.Той ми сменя ремъци и ролки,които бяха проверявани от Милен в Пповдив заради датчика на коляновия вал. Милен каза,чепо зацепването на ремъците е О.К.Митко подържа няколко мицубишита в града,за мен е много свестен и точен.Дано да съм бил полезен.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да, даааа...за сервиз Мимо знаем. Там схемите са големи :D Марио64 да каже как са наредили една женица с акорд :D

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично съм много доволен от майстора МИТКО-0888 537 091,намира се където е сервиза на Красимир-"бога",ОМВ бензиностанцията,малко над нея,по пътя за Възраждане,или точно под авточасти Косер,тенекиена ограда не пише нищо.Той ми сменя ремъци и ролки,които бяха проверявани от Милен в Пповдив заради датчика на коляновия вал. Милен каза,чепо зацепването на ремъците е О.К.Митко подържа няколко мицубишита в града,за мен е много свестен и точен.Дано да съм бил полезен.

 

И аз вдигам 2 ръце за Митака. Наистина един от малкото хора, които знаят какво правят. Лично съм го препоръчвал на 2-3ма колеги, всички са останали много доволни.

Емо, ако му сложиш координатите в страницата със сервизите, мисля че няма да сбъркаш, няма да има и случаи като този. :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Дайте малко по-точен адрес и ще го закича :) До колкото разбирам става дума за бул Цар Освободител ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Дайте малко по-точен адрес и ще го закича :) До колкото разбирам става дума за бул Цар Освободител ?

 

Точно така, след пресичането на Цар Освободител с бул.Хр.Смирненски(околовръстното) от дясната страна до магазин Косер. Занимава се с почти всичко-двигател,ходова част, скоростни кутии...а също така и някои по-специални неща.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм доволен от Митака. Там си сменях ремъците миналата година и днес пак там си смених маслото и филтрите. Направи ми и дефектовка на предницата, че там нещата много са се разсъхнали (баси за една година и се разказа играта...), но това е друга тема. Сега търся къде рециклират носачи във Варна. :please:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм доволен от Митака. Там си сменях ремъците миналата година и днес пак там си смених маслото и филтрите. Направи ми и дефектовка на предницата, че там нещата много са се разсъхнали (баси за една година и се разказа играта...), но това е друга тема. Сега търся къде рециклират носачи във Варна. :please:

Игнат 0896 617614,това е човека за рециклиране на носачи във Варна.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

МАЛЕ...МАЛЕЕЕЕЕЕ.......ТОВА КОЕТО ПРОЧЕТОХ СИ Е НАПРАВО ИЗВРАЩЕНИЕ....АМА ВЪПРОСА МИ Е... ТОЗИ ВАРНЕНСКИ БОГ НА МИЦУБИШИТА ..НЯМАЛИ ДА БЪДЕ НАКАЗАН ПО НЯКАКЪВ НАЧИН.....НАПРИМЕР ДА СЕ СЪБЕРЕТЕ ВСИЧКИ КОИТО СТЕ СИ ПАТИЛИ /А ВИЕ СТЕ МНОГО/ОТ НЕГО И ДА ГО БУШОНИРАТЕ :icon_box: НАПРИМЕР ....

СЪЖЕЛЯВАМ ЧЕ СЕ ИЗРАЗЯВАМ ТАКА ГРУБО....НО ТВА Е АБСОЛЮТНА КРЕТЕНИЯ ......1300ЛВ....И КОЛАТА ТИ Е ОЩЕ ПО ЧУПЕНА ....

ТРАГЕДИЯ.....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Ами нямам думи какви майсторчета има из Варна , то да те е страх да отидеш на сервиз. Добре , че тука има кой да те посъветва , иначе ще береш ядове после. Между другото да се похваля и аз , че се сдобих със едно Колтче IV , но за нещастие на деня в който го платих го вкарах в сервиз , тези дни трябва да го оправят , общо взето сменят гарнитурка на главата и ще и правят "вятър". А човека е Митко (на Цар Освободител до OMV) , сега прочетох доста добри мнения за него , нека ако има и други колеги позвали услугите му да споделят :) Иначе дано да си свърши работата добре , в което не се съмнявам де :) и като я взема да се похваля колко върви.

Весели празници ! :)

Редактирано от maroki
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...