Премини към съдържание

Подполковник Костов


HrSt

Препоръчано мнение

Искам да отворя тази тема, с която призовавам всички фенове на марката да бъдат пример за останалите водачи по улиците. Не случайно я озаглавих така, защото считам, че майор Костов е "голяма" работа, т. е. в шеговита форма човекът всяка сутрин призовава за безопасно шофиране, като всъщност говори много сериозни и хубави неща само където почти никои не се вслушва в тях.

Няма смисъл да си влизам в обяснения какво да не правим - на всеки му е ясно, но рядко го прави.

Призовавам за търпимост по улиците, спазване на правилата и нека бъдем за пример. :drinks:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 166
  • Създадена
  • Отговор:

Най-активни потребители в тази тема

Най-активни потребители в тази тема

  • Admin

Направило ми е впечаление, че по пътищата има някъкви заченки за културно поведение. Много водачи започнаха да използват в знак на благодарност към колегата който му е дал предимство, краткотрайни включваня за няколко секунди на аварийните светлини.

Добра култура и поведения на пътя е, че когато искаме да изпреварваме се пуска левия мигач. Всички знаеме колко е неприятно някой да ни се "долепи" до задната броня с включени дълги светлини.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Добрите хора май останаха само извън София.Наскоро претърпях ПТП в Котелския балкан.Беше към 17 и си беше направо тъмно.Колеги,заклевам се-не мина нито една кола без да спре и да поиска да помогне с каквото може.Браво на тези хора,дано те поне никога не станат като повечето от нас. :icon_clap:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че като цяло (общо), културата на българина по улиците и като водач и като пешеходец е ниска! Разбира се, че има и изключения, но в случая се стремим за увеличаване на бройката на тези изключения, за това нека бъдем по-спокойни на пътя, по-примерни, ако имаме възможност да пускаме поне по 1 кола от някоя второстепенна уличка, като излзиаме да шофираме. Знаем, че всеки бърза да не изпусне нещо "много важно", но няма по-важно от това да пристигнем живи и здрави до крайната си цел, макар и с 5-10 мин. закъснение, (защото съм засичал, че разликата между бързото и спокойното каране е точно толкова) тази разликата като време е нищо в сравнение с удоволстивето от спокойното и предвидливо шофиране! Индикирайте на водачите, на които сте благодарни със знак, че са ви отстъпили, по този начин засвидетелствате, че не сте безразлични към действията им и ги стимулирате за нови такива!

:icon_bye:

:rulez:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Така е.

И да знаете,ако ежедневно сте в колата и се изнервяте често,МУЗИКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯ ЛЕКАР. :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, аз, както знаете, все още принадлежа към кастата на пешаците. И от моя гледна точка култура на движението ИМА - преобладаващата част от шофьорите дават предимство на пешеходците, изпреварват с мигач и не се засичат като простаци. Като има локви на пътното платно доста шофьори поне намаляват скоростта. А относно пешаците - мисля, че отдавна никoй не смее да пресича на червено :rijden: .

Да, винаги ще има простаци и сред нас, пешаците, и сред шофьорите, но нека се радваме, че техният процент е малък. То си е въпрос на лична култура, от там идва и отношението към другите. Нека клуб :mitsu-smiley: служи като пример за подражание на участниците в движението ;)

:first:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам че се шегуваш за червеното. Щото аз карам доста градско и няма светофар на който автомобил или пешеходец да не мине на червено, което си е потресаващо. :icon_hmm:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

:mitsu-smiley: За червеното съм съгласен с Magnum. Но пешеходците минаващи на червено не са толкова много. Доста от шофьорите имат култура на поведение на пътя. Но това са предимно по-опитните и т.нар. "улегнали" шофьори. Ние забелязваме предимно лошите постъпки и действия на пътя и затова си създаваме впечатление, че повечето хора са лоши и прости шофьори. И ако е възможно не си ги слагайте на сърцето. Ако ви застигне някой подобен по-добре му дайте път, защото е опасност за живота ви. Аз например съм обещал и вече повече от месец не псувам по никой, когато съм в движение. Защо да си късам нервите заради простотията на хора, които дори не познавам. Уважавайте другите участници в движението и бъдете по-толерантни един към друг. Това изобщо не е трудно. :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Понякога можеш да се представиш като не-културен шофьор и поради липса на опит. На мен все още често ми се случва да имам неадекватно поведение на пътя - заставам в грешна лента и в последния момент осъзнавам къде отивам, лошо преценявам дали ще има място и за мене насред кръстовището.. и куп други такива неща. Гледам да благодаря на добрите хора, които ме пускат или спират заради мене, извинявам се с жест, понякога се усмихвам тъпо, признавам си. :D Поне като се набия някъде гледам да пусна пешеходците, че да не мръзнат докато аз си влизам в пътя :icon_blush:

 

Затова бъдете по-толерантни към другите по пътя. Спомнете си за вашите първи излизания с колата. Не забравяйте също, че когато си в чужд град по-трудно се ориентираш. В Пловдив никога не знам кой е с предимство по кръговите. Представям си как е чувства някой като дойде в София. Преди няколко седмици някакви хора с фиестичка спряха посредата на Орлов мост да ме питат накъде е пътя за Враца през Ботевград. Помислих си че или са много смели, или тва всъщност е хаммър, ма аз лошо съм видяла в тъмното.

 

Не търсете винаги негативен подтекст и не приемайте лично глупостите на останалите. Не отричам, че е пълно със "състезатели". То там е друга работата - липса на възпитание, комплекси, проблеми със сексуалния живот :rolleyes:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мога да кажа,че понеже постояно ми се случва да пътувам по градовете ,и съответно да споделят с мен че София за много хора е -ужас, като трафик и за много, мисълта че трябва да доидат и да карат из столицата направо ги побърква.Мненията са почти винаги че в София се кара много лошо, и че е почти невъзможно да си шофьор тук.

Това за тези хора които са от други градове,може и да е така.На мен също понякога трафика ми идва в повече, но тук аз много по-често срещам водачи които да ми дадат предимство и правилата са ясни на много повече щофьори отколкото в които и да било друг град.Самото управление на автомобил в такава стресираща среда е довело инстинктите и опита на хората тук до много по-високо ниво.Това да караш в един малък град,почти без движение и да изминаваш по 2 км. на ден не учи на нищо.Още повече че в тези градчета всички се познават и КАТ се оказват "роднини" на повечето от хората там и всеки си кара както си иска,защото е с мисълта "шъ съ обадя на братчеда,тои ще оправи нещата".

За мен Пловдив е един от градовете с наи-обърканото движение,и почти няма светофар из целия град със секция за ляв завои.Почти на всеки светофар, ако успеят да минат 3 коли на ляво това е само защото са били в кръстовището.А колко от останалите водачи ти дават предимство,и правят някакъв жест само аз си знам.Но това не е само там.

Проблема е според мен в липсата на опит на много шофьори и цялата тази шуробаджанащина както и в самия КАТ.Последните са тези,които да излязат първо да оправят трафика ,които се движи по правила и схеми като че ли е като при баи Тошово време.Това създава напрежение и инциденти.После да доидат да ни агитират да бъдем културни,няма проблем!

А че пешеходците нямат също, култура на поведение на пътя кои е виновен?Или просто това идва от това че сме Българи? "КОи Че Ми Каже НА мен,Че не Моем тук да пресичам!Я па тоа!" и газ напряко през цариградско :icon_doh: ....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

......... "КОи Че Ми Каже НА мен,Че не Моем тук да пресичам!Я па тоа!" и газ напряко през цариградско :icon_doh: ....

Аз за тези използвам Аспаруховия метод...........две крошета и готово......... :icon_blush: Знам че не това начина ,но като няма друг по подходящ, и този става......... :icon_blush: :) :icon_bye:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 4 месеца ...

Във връзка с безопасността

 

Разсейването от жегите го усещам тези дни и при мен... :icon_blush:

 

От началото на годината в столицата при пътно-транспортни произшествия са загинали над 50 души. На този фон данните само за изминалото денонощие са шокиращи - загиналите са шестима, 38 са ранените, двама от които с опасност за живота, съобщи МВР.

 

Справката на вътрешното министерство сочи, че от началото на месеца в катастрофи в цялата страна са загинали 78 човека, 58 души са с опасност за живота. От началото на годината пътно-транспортни произшествия са отнели живота на 410 човека.

 

Увеличава се и броят на инцидентите с водачи на двуколесни пътни превозни средства.

С покачване на температурата в летните месеци пътните злополуки се увеличават.

 

Обикновено причините са в отклоняване на вниманието, предприемане на рискови изпреварвания, неадекватна оценка на ситуацията на пътя заради намалената концентрация върху шофирането, обясняват специалистите.

 

За мобилните телефони

Шофьорите, които говорят по мобилен телефон, докато карат - дори и да използват hands-free, са опасни колкото и водачите, които са се седнали зад волана, доволно "почерпени", сочат резултатите от скорошно проучване в САЩ.

 

Ако законодателите искат да въведат наистина строги мерки с цел да се справят с отвличането на вниманието по време на шофиране, трябва да забранят изцяло употребата на мобилни телефони от водача на превозното средство, смята Франк Дрюз, преподавател по психология в университета на Юта.

 

Учените използвали автомобилен симулатор, на който тествали реакциите на 40 шофьори доброволци, разделени в четири групи.

 

Първите карали, без да бъдат смущавани от нищо; вторите трябвало да говорят по мобилния си телефон; третите също използвали своя GSM, но със hands-free.

 

На водачите от четвъртата група преди да започне експериментът била дадена водка с портокалов сок, като количеството алкохол в кръвта им е било около 0,8 промила. Толкова приблизително е максимално позволеното от американското законодателство. За сравнение у нас нормата е 0,5 промила.

 

Трима от участниците ударили движещата се отпред кола. И при това те не са били от групата на почерпените, а именно от групата на тези, които говорят по телефона.

 

 

Независимо от употребата или не на hands-free, водачите, които използвали своя GSM, карали като цяло по-бавно, но това не означава и по-внимателно - реагирали със закъснение на опасности по време на движение, натискали спирачките с 9% по-бавно, а в същото време скоростта им през цялото време на експеримента била доста променлива.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да, наистина трябва да се кара внимателно и спокойно най-вече. НО голяма роля играят също неуредиците по пътищата ни. Многото дупки; пътните знаци, които в повечето случаи липсват, а ако ги има- или са скрити в шубрак или са на 30 години и са "окапали". Няма маркировка по улиците (само по пътя на НАТО, ама дъжда ги отми). Иначе всеки трябва да пази и себе си и другите участници в движението. Много агресия срещам аз по нашите улици...миналата седмица един щеше да ме блъсне, а аз нямах никаква вина...просто преди мен минаваха някакви момичета и тоя идиот ги пусна, ама аз нали не съм с пола... Иначе много пешеходци минават на червено.

Друг проблем е този с колоездачите- по чужбина си има вело-алеи, които са си отделени, дори си имат и светофарчета. И хората си знаят, че не трябва да вървят по тези алеи, защото си имат тротоар и така по някакъв начин отново нарушават движението. Само като се тръсне някой автобус с екскурзианти от БГ в Мюнхен(примерно) и почнат да веят гащи по вело-алеите...ми те хората си се ядосват и то с право.

Дано да се увеличи броят на тези улегнали водачи, които се държат възпитано и колегиално на пътя. :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 месеца ...

Затягат коланите по пътищата, сериозни глоби очакват шофьорите ако не спазват правилата за движение!

 

цък!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Затягат коланите по пътищата, сериозни глоби очакват шофьорите ако не спазват правилата за движение!

 

цък!

Това се отнася най вече за мен............ :icon_blush: :D Ама аз какво съм виновен че колата ми е :plane: и че се не усеща скоростта.............. :icon_crying: :D

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Що се отнася до задължителното основно образование, аз съм за макар че то вече май няма хора без такова

(изключвам тези над 60 години, но това е друга тема) :D

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Искам да отворя тази тема, с която призовавам всички фенове на марката да бъдат пример за останалите водачи по улиците.

Призовавам за търпимост по улиците, спазване на правилата и нека бъдем за пример. :drinks:

Напълно подкрепям с две ръце. :icon_thumbup: DJ бъди и ти пример :icon_blush: .

 

Да споделя и аз какво най-много ме отблъсква по улиците - когато пуснат колите за десен завой заедно с пешеходците и съответно те не могат да пресекат или това става на прибежки и озъртания. Също така когато всички навлязат в кръстовището без да могат да се изнесат и става едно... Накрая как да пуснеш някой пред теб, като в повечето случай това не е объркал се човек, а някой нахален тип дето продължава да се бута и смущава трафика. Пътната инфраструктура в София също е под всякаква критика и КАТ не организира въобще движението.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Това се отнася най вече за мен............ :icon_blush: :D Ама аз какво съм виновен че колата ми е :plane: и че се не усеща скоростта.............. :icon_crying: :D

 

DJ Tymbi ясно е че си осъзнал грешката си щото я и признаваш, но в края на краищата едва ли има някои който не е нарушавал допустимата скорост. Това го казвам щото не е много на хубаво човек постоянно да има чувство за вина. Както знаем има едно определение за нарушение което е - каране с несъобразена скорост. Което означава, че човек и с много по ниска от допустимата скорост да си кара то като стане беля - пак е виновен щото не е бил със съобразена / с цял куп неща/ скорост. Та в краина сметка всеки които си позволява да кара по бързо, то и си отваря очите на четири - иначе ще е безразсъдство. В случая обаче в Правилника за движение по пътищата няма такава категория, че които кара по бързо е длъжен по-вече да внимава.

С всичко това не поощрявам безрасъдните, във всяко едно отношение - а по скоро да не се чувстваме виновни за това че сме превишили нормалната скорост но за сметка на това пък с максимална мобилизация на внимание и преценка сме се придвижили без проблемно до където сме искали.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм по принцип много добър пример как да се кара в София, едно провинение не може да ме направи нито лош шофьор ,нито пък че съм забравил правилата за движение..............Има участъци в София ,кадето спокойно може да се кара с 80км./ч. само иска малко пари да се вложат и става ............а не като сега , за това че някакъв пиян до козирката идиот сгазил цяло семейство(бог да ги прости ,не ги виня тях че са пресекли на пеш . пътека) , по целия бул. Христофор Колумб са го накичили със светофари,един светофар предизвиква такива задръствания че вие самите виждате ,няма какво да ви обяснявам, .....не е ли по добре да се направи подлез за пешеходците вместо да ми накичват светофар до светофар и да има 5 такива във участък от 200 метра............това едно,друго........ това че от КАТ НЕ се справят с движението е факт, .........това че и общината не си върши работата - и това е факт, това че някоя строителна фирмичка решила да разкопае улицата и да си прекара я ток , я телефон ,я канализация за нуждите на вече почти готовия обект и ми затварят улицата когато си поискат и както си искат - пак е факт ........... :mad: И наред с нискокултурното шофиране в София + всички СО от околностите на София е = на абсолютен хаос в София............ето това са причините за "приятното " шофиране в София ,а не това ,че някой някога е бил превишил скоростта си с примерно 30-40 км./ч. повече........... :mad: Абсолютно е грешно да се мисли по този начин.........бил съм в страни , в които карането зависи според условията ,а не според измислените им знаци ,сложени не кадето трябва естествено............. :mad: и там няма нито такова движение, нито пък толкова катастрофи, а е страна , 20 пъти по голяма от нашата............просто там всеки си знае задълженията и си ги върши ........това е ...... B)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Admin

Незнам дали се сещате за тази отсечка, където DJ-я е карал, но аз всекидневно минавам от там. Пътят преставлява нещо като платната на Цариградко шосе, само че не са разделени с мантинела. Започва се с един голям завой преди жп линията с налкон и там никой не кара с 50 км.

Особено след като се мине през прелеза на гара Пионер.

Там пътя минава през една гора, където скоростта на повечето коли е около и над 80км/ч.

Не е редно все пак да се кара с висока скорост!

Направило ми е впечатление, че има наченки на толерантност, въпреки че в София вече става ад за каране :(

Използва се все по-често пускането на аварийните за благодарност за няколко секунди, което масово навлиза, като неписана практика на благодарност към този, който ти е направил път.

Незнам как да научим обаче тези обезумели водачи, които се залепят зад задната броня и пускат нагло дългите светлини.

Обикновено в цивилизованите страни се пуска левия мигач, ако искаш да изпреварваш отдалеч с висока скорост, като не се спира, докато не ти направят път и само ако не те видят в краен случай за много кратко се сигнализира с дълги светлини, но не чак да те заслепяват. Всъшност мигачът е пълен заместител на дългите и е молба да ти се направи път, без да наручаваш спокойствието на предния водач, като го заслепиш :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А защо в България търсим вината винаги в другия?!?!?!

Затова сме на тоя хал!

Sorry, не се връзвай! :drinks:

Защото ако аз съм "добрия" ,всеки се възползва от това, просто такова ни е обществото в момента, ако ти си добрия , а другите лоши, никога няма да "пробиеш" и ти ще изчезнеш като вид на този свят...... :) Не може аз да давам предимство на 1 кола, която е най належащо да мине пред мен , и всички около мен да се наврат пред мен........... :mad: Това за мен е ниска култура у шофиорите, но кой му дреме за културата , те хората от глад умират...... :mad: Повярвай ми, имам почти 16 години стаж,от първата минута до сега съм активен шофиор,до сега съм минал стоотици хиляди км. да не казвам милион ...............пробвал съм какви ли не тактики, един вид да изпитам шофиорите около мен що за хора са , що за характер са..........моя извод е че ние сме твърде далече по този показател от други страни, на много ниско ниво сме в това отношение, а и все още ни мъчи българския манталитет да се показваме коко велики сме ,а в същото време сме една плюнка от земята.........смешни сме.........лошото е, че има хора които осъзнават че е така и се мъчат да се променят ,търсят промяната, но в болшинството не му дава , сред такава среда да живееш и ти да си единствен, повярвай ми ,няма дълго да живееш така ,защото идва момент в който променяш мисленето си така ,както те мислят ............... :( Ето защо все другите ни са виновни, и все се търси вината в другия...........еми нормално е това явление ......... :) :icon_bye:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създаване...