Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Лош късмет...


Cell

Препоръчано мнение

За голямо мое нещастие вчера имах инцидент и ето последствията:

 

http://img142.imageshack.us/img142/8262/dsc9648if8.th.jpg

http://img142.imageshack.us/img142/9508/dsc9650lr1.th.jpg

 

Ляв завой на въпросното кръстовище, като до мен имаше автобус с който чакаме колите идващи насреща. Само че закривайки ми изцяло видимоста автобусът реши да направи няколко лъжливи движения газ-спирачка, като на последното се подведох и показах муцуната 20 см напред (отпускане на спирачка при CVT), т.е. съм се движил с не-повече от 2-3 км/ч. Резултата е виден - насрещно-движещия се автобус едва-едва можеше да мине и моите 20 см напред се оказаха в повече. Отнесе ме доста здраво, но за щастие съм невредим. Представям си ако бях дал газ...

Сега се почват мъките с документацията, но се надявам всичко да е наред с каското и да се задвижат нещата.

 

Май аз съм първия с новата количка от форума, която е пострадала по-сериозно :icon_crying: .

 

http://news.plovdiv24.com/74508.html

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Олеле ужас. А аз се ядосвах, че някой ме е забърсал. Важното е, че ти си жив и здрав. Ламарините ще ги оправят.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Е дребна работа, ама тоя лаф с ламарините трябва да го сменим, с нещо което съдържа пластмаса....

 

Абе сега, като го загледах повечко.. май не е чак толкова дребна, ама мноо хилава предница има това бе... така да се размаже... нещо неможах да разбера от обясненията ти дали само те е забърсал или се е ударил челно в теб... ама ако е 2-рото определено не искам да съм с такава кола когато ще се удрям..

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявай за смачканите ламарини, но се радвай и иди пални една свещичка - че си жив и здрав.

Тенекета и пластмаси се оправят, добре е, че на теб ти няма нищо. И внимавай с автобусните шофьори - в тях няма и грам колегиалност :icon_crying:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А бе ужас и проблеми само, но в тоя случай нали казваме - можеше и по-лошо да е. Радвай се че ти си невредим и дано я оправят без да си "оставят" ръцете.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Жалко за колата, добре, че ти си жив и здрав.Дано да не си се уплашил, че много кофти работа.

По въпроса с "лабавата ппредница", добре, че е лабава да поеме удара, а не твърда и всичко да рефлектира върху пътниците.

Относно застрахователите, ако можеш да натиснеш малко да изкарат колата(остатъците от нея) за "тотална щета" ще най добре.

Успех.

П.С.Радвай се, че си се ударил с :mitsu-smiley: , а не с ЖУК или ВАЗ.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли ще мине за тотална щета. Вече говорих с хората от Балкан Стар в Пловдив и там казаха, че ще я ремонтират вероятно, тъй като сумата трябва да надвишава 2/3 от стойноста на колата, за да я пишат тотална.

Ivan Tolev, ударът беше отдясно, не е челен. Интересното е, че щетите са повече отляво. Иначе наистина е доста омазана, но като се загледа човек гредите или като цяло основната конструкция не е мръднала. Само пластмасите и ламарините са огънати до неузнаваемост.

Единствената болка, която изпитах беше от еърбег-а за краката на шофьорското място. Всичко друго ми е наред. Леко се постреснах, защото след като се поосъзнах видях син пушек и миризма на изгоряло, но впоследствие се оказа от еърбеците, а и вратата ми заяде от изкривеното.

 

Направи ми лошо впечатление един човек, който слезе от някакво БМВ и почна да оглежда колата ми. Оказа се, че той има същата и е ударил предната броня. Поиска да му я дам, но аз отказах, а впоследствие дори ми предложи 100 лв. Отказах естествено, тъй като доколкото знам всичко по колата трябва да бъде описано от застрахователите.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Балкан стар не са меродавни в случая, а застраховатеря.

До колкото съм чувал от застрахователи, при отворени въздушни възглавници се пише тотална щета.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не ги е срам журналистите в статията - "автомобила се "вряза" в автобуса". Егати и врязването, за пореден път нормалните граждани-шофьори са виновни, а автобусните - живи ангелчета.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Дано колегата не ми се засегне, но КАКВО Е ВИНОВЕН АВТОБУСА? Хайде малко правилника да учим, да покараме, пък после да коментираме кой крив, кой прав. Жалко за колата /казвам за нея ,защото на момчето нищо му няма за щастие/, но в крайна сметка той се е показал, без видимост, насред кръстовището за ляв завой, автобуса си се е движел по права линия и изобщо не го е виждал от другия автобус. Не виждам, защото да е виновен човека с автобуса в конкретния случай.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Дано колегата не ми се засегне, но КАКВО Е ВИНОВЕН АВТОБУСА? Хайде малко правилника да учим, да покараме, пък после да коментираме кой крив, кой прав. Жалко за колата /казвам за нея защото на момчето нищо му няма за щастие/, но в крайна сметка той се е показал, без видимост насред кръстовището за ляв завой, автобуса си се е движел по права линия и изобщо не го е виждал от другия автобус. Не виждам, защото да е виновен човека с автобуса в конкретния случай.

 

Не се карайте, то е въпрос на гледна точка. Ако се пита шофьора на автобуса - неговата версия може да е съвсем различна. Но в действителност се налага едва ли не да гадаем и предусещаме мислите и действията на останалите участници в движението. По добре на никой да не се случват такива неприятности, ама ...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Автобусът, който ме удари няма никаква вина. Но автобусът до мен според мен носи доста от нея.

Проблемът е, че на въпросното кръстовище има само 1 лента за ляв завой, но по закон автобусите могат от средна. Така реално, аз съм там, където трябва да бъда, а автобусът до мен завива от средна и толкова се е разбързал, че нагло е заел почти 2 ленти и половина от насрещното платно (точно колкото да мине автомобил и с доста усилия - идващ автобус). В случая не трябва аз да се крия зад него, а той да ме пази... има разлика... но не, решава да се прави на пич.

Представете си, че този до мен реши да мине, преди връхлитащия автобус, а аз си чакам да ми се открие видимост, тъй като не знам какво има зад него. Тогава направо идващия автобус, щеше да ме отнесе целия.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Например има едно кръстовище, където има една табела, така сложена, че не се ли изнесеш, просто няма как да видиш идва ли някой или не. Ако те ударят си виновен нали? А няма кой да ги накаже, санкционира и накара да махнат глупавата табела от там. Няма организация на движението от никъде, няма пътища, пълно е с баровци - които се мислят за собственици на улицата с тяхните лъскави талиги, и куп такива фактори които доизнервят шофьорите (кои културни, кои джигити) и като цяло картинката става много грозна...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не исках да споря кой е виновен и кой не според правилника, вярно че колегата Cell е бил без предимство, но това не значи, че автоматично той трябва да бъде ударен заради грешката си, все пак се очаква да има и малко колегиалност на пътя. Има няколко кръстовища в София, където човек си чака за ляв завой, пуска всички който са направо, светва жълто, червено и движението направо продължава, като не те пуснат да минеш(конкретен пример - кръстовището м-у дианабад и студ. град, светофара на околовръстното към драгалевци, за дурги не се сещам). Просто се възмущавам от начина по който журналистите преразказват историята.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Важното е че си жив и здрав, друго всичко се оправя.

С тази кола няма как да не е жив и здрав , все пак от :mitsu-smiley: са се погрижили за сигурноста .

Жалко за колицата.

Пускай инфо как върви възстановяването на самолета и те чакаме по пистите в най скоро време. :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Добре, че колегата е добре, Майната и на колата - един куп ламарини, който се оправя. И дано имаш още една кола - да не ставаш пешеходец :D

 

Не исках да споря кой е виновен и кой не според правилника, вярно че колегата Cell е бил без предимство но това не значи че автоматично той трябва да бъде ударен заради грешката си, все пак се очаква да има и малко колегиалност на пътя. Има няколко кръстовища в София, където човек си чака за ляв завой, пуска всички който са направо, светва жълто, червено и движението направо продължава като не те пуснат да минеш(конкретен пример кръстовището м-у Дианабад и Студ. град, светофара на околовръстното към Драгалевци за други не се сещам). Просто се възмущавам от начина по който журналистите преразказват историята.

 

Колега, на това кръстовище светофара не светва едновременно червено в двете посоки и затова когато не теб ти е червено, на тези отсреща е още зелено.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Майната и на колата един куп ламарини

 

 

Ей, точно заради тези ламарини е форума и нали всички си обичате колите, защо ги обиждате така ?

За това че е здрав ,има вина ламарината , щото ако беше с лада - оле мале .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А къде трябва да подам сигнал за нередности по пътя, някой знае ли?

Защото в Люлин има едно Т-образно кръстовище, на което от едната страна има триъгълен знак "без предимство", но той е качен високо на един стълб и малко шофьори го виждат, а лятото когато се разлистят дърветата съвсем се закрива и е много опасно, защото там улиците са широки всички карат бързо, освен това има и трамвайна линия. :icon_hmm:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А каде трябва да подам сигнал за нередности по пътя, някой знае ли?

В Кметството , в КАТ , в Полицията , но за най сигурно при "Арменския поп " :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Какви нередности по пътя, на нас цялата ни държава е нередна, а светофарите са пълна глупост, всичките тия задръствания стават точно от малумно управление на светофарите и грешните им секции. Най ме дразни тая глупост, дето не мога да завия на дясно на червено като няма коли, не че не го правя де... даже няколко пъти съвсем демонстративно завих единия път минах с кинти, втория просто си ме пуснаха... Ето ще ви дам един пример на тези, дето сте от София, помните преди да направят това 1-нометрово разширение долу на бул. България на НДК с Черни Връх за какво задръстане ставаше въпрос понеже 40% от коли там бяха за на дясно... а сега няма никакво задръстване там, аз понеже тоя маршрут го пътувам 3 години всяка сутрин... и откачах преди. Та ето едно дребно нещо колко неща решава, ако на всеки светофар се направи нужната промяна нещата коренно ще се променят. Да не говорим за тъпотията наречена "концентрация на населението" дето в центъра живеят няколко милиона хора... и поради тая причина човек не може да кара, 50% от пространството е заето от безумно широки тротоари за сметка на други места, където изобщо няма... 30% паркирали коли по малумни начини. Аз на няколко пъти изпадам в положение, така са спрели, че нито мога да мина, нито мога да завия и висим по 2 часа докато някой дойде и се сети да си махне кочината, оставят 20% от тесните разбити улици. Е*ем ти и държавата, като бях в Лондон не мога да разбера в/у какво карам, затова хората имат запазени автомобили... а не каруци. Само в България тъпите знаци не седят точно където трябва да не говорим, че често гледат в друга посока.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...