Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Cell

Потребител
  • От него общо

    109
  • Регистрация

  • Беше тук

За Cell

  • Рожден ден 03/11/1986

Местоживеене

  • Град
    София

Интернет контакт

  • Уебсайт адрес
    http://

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    '08 Lancer 1.8 CVT Intense

Cell's Постижения

Ентусиаст

Ентусиаст (6/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Cell

    Изместване на рег.номер

    На мен преди време в софийския БС ми казаха 40 лв за джаджата, но тогава се отказах да си местя номера. Даже и безплатен монтаж ми предложиха.
  2. Cell

    Chek Engine

    На мен ми се е случвало при кофти бензин. То като цяло чувствах колата много зле... смених бензиностанцията и оттогава нямам проблеми. Иначе като видях лампата минах на N, а след това като превключих на отново D и колата се задави яко. На следващото зареждане изчзнаха проблемите.
  3. Cell

    Новият Лансер през зимата?

    BAlexandrov, не, на Житница в посока Цар Борис III. vladimirov, трудно ще изгасне CVT-то .
  4. Cell

    Новият Лансер през зимата?

    Днес за първи път усетих колко е безпомощен Лансьо... защото по пътя ми за работа има едно нагорнище, което явно тази нощ се е заледило. На сутринта имаше гигантско задръстване и когато почнах да катеря видях двата закъсали автобуса, затворили цялото платно, отделно десетки хора бутаха и дърпаха автомобили, абе ужас. Всички коли се предвижваха в насрещното или поне се опитваха, защото отдолу беше буквално стъкло. Пред мен закъса един тип и аз известно време стоях и го гледах. По едно време се появи и фадрома, която горката въртя въртя и се отказа човека, но явно не очакваше това чудовище да тръгне неконтролируемо надолу :D всеки бяга и се пази. Накрая ми писна и взех да го изпреварвам тоя пред мен, за да видя какво може предното + Nokian-a. Изравних се с пича, а той ми крещи, че било лед, а аз му крещя, че няма къде другаде да ида... и в крайна сметка леда не пожали и мен. Каквото и да опитвах колата си ходеше наляво, надясно и назад, но не и нагоре, като накрая се забих до тротоара тъй като само аз се мъчих да го изкача и бях задръстил всички. След малко размисъл реших да пробвам по тротоара, но и там имаше поледица. Е, все пак имаше повече сняг и колата някак запеци. Пробвах и на ръчния режим на по-висока предавка, но не искаше да вдига на 2-ра и това е... чак после загрях, че може да е било заради включения тракшън. След около час борба минах и няколко стотин метра по-нагоре се ударих странично в един тротоар след завой със скорост 5км, за щастие без поражения. Извода ми е, че в такива ситуации няма предно, задно, 4х4, макар че ми се иска следващата кола да е именно с последното.
  5. В 17 часа в петък по тези маршрути e нормален тоя разход, поради простата причина, че не се движиш :D, а за висене на едно място никак не е малко :P Аз след година каране вече се отказах да гледам каквото и да било, защото в София под 14 л среден разход виждам когато се прибирам в 22-23 вечер. В Пловдив си докарвам 9-10 градско, дори и по-малко, но в София е за колела...
  6. При мен е обратното - хората отсреща ме чуват, а аз първите няколко секунди не, но при мен е ясно откъде идва проблема - прехвърлянето на разговора от колата към телефона отнема тези няколко секунди.
  7. Cell

    Боядисване в БС ?

    Да. Е, тогава наистина трябва да си платиш всичко накуп :( .
  8. Cell

    Боядисване в БС ?

    Нещо не ти разбрах второто изречение заради странния правопис и словоред . Иначе аз също съм към ДЗИ. Ако ти е лизингов автомобила нямаш грижи. Дойдоха адски бързо, описаха каквото им трябваше и си платиха мигновенно (а щетите бяха доста, макар и само визуални). Питах как стоят нещата като не съм платил вноски и ми казаха, че имат договор с лизингодателя и изчистват сметките помежду си пък аз си погасявам вноската на отредената дата, което е доста удобно ако нямаш пари в наличност (все пак каско 2 бона не е по джоба на доста хора, нищо че карат кола за 40к).
  9. Cell

    Боядисване в БС ?

    stanimirko, естествено, че ще ти го признаят като щета, но не и смяната на номера. Аз също имах инцидент и номера ми беше огънат доста. Като си взех колата от БС те бяха го поизправили и честно казано изглеждаше прилично (има 2-3 дупчици, но нищо повече). Стана ми интересно какво се прави в такива ситуации и звъннах на Райфайзен. Оттам ми казаха, че ако е сериозно увреден, то трябва да се подмени, но ако няма големи проблеми си е лично предпочитание. Естествено смяната трябваше да мине през тях, което е бавна процедура и предпочетох да си карам така засега. Отделно само като информация - преди време исках да си купя високия спойлер, но цената в БС ме шашна и продължава да го прави. Естествено внос от чужбина излизаше в пъти по-евтино и когато един ден отидох до БС по работа, случайно подпитах един от сервизчиите как стоят нещата с боядисването. Взе да ми разтяга локуми, обясних му за какво точно питам и ме отказа с бруталното 600 лв. на детайл, независимо какъв е. Естествено това е аксесоар и може да е боядиса навсякъде, но просто споделям инфо. Между другото още като купувах колата питах колко струва цялостно пребоядисване и се оказа, че е от порядъка на 3-4к.
  10. Cell

    Седан - спортбак

    borisli, специално нашите коли не могат да се похвалят с возия като че ли . На мен в началото ми харесваше, защото стои по-спортно, но напоследък взе да ме дразни, защото заради шибаните пътища се получават вибрации... Споделям мнението ти за Краси и Илия обаче. Пичове отвсякъде и съм адски доволен от работата ми с тях. То оплакванията са повече към сервиза на БС. Направо човек да го е страх да си закара колата... MiraBel, трябва ти повече мощност в излишък, за да не усещаш разликата, но при нашите няма как, особено CVT-то.
  11. Cell

    Данък МПС !

    Няма общо с данъци, но има общо с такси. Ето един интересен пример с '09 Camaro SS, което пристига от Щатите и цената му до BG става двойна. Вярно, че колата е звяр, но да плащаш над 20к за мита и акцизи си е толкова смешно, колкото и коментираните данъци в темата. ЦЪК
  12. Някой има ли идея колко е моментния разоход на 1.8 CVT в спряло положение и лост на D и в спряло положение и лост на N? То едва ли ще има особена разлика между двете, но ме интерсува по-скоро първата ситуация. Бордовия по подразбиране си показва 20+, но едва ли е така в действителност...
  13. Cell

    Висок разход на гориво

    И аз карам на Карера 95 и съм доволен. Пробвах няколко пъти на Карера 100, но не усещам разлика, а цената си е 20 ст. отгоре. Работата е, че е доста непостоянно качеството навсякъде и ми се струва, че никога няма да мога да кажа това е бензиностацнцията от която съм доволен.
  14. Да ти кажа и аз преди да взема моя Lancer минах през Тойота да видя какво предлагат. В Королата не ми допаднаха малкото пространство (1.90 съм), прекалено убитият външен вид, значително по-малкото екстри дори на най-високо ниво при почти еднакви цени, както и по-малкия двигател и мощност. Като видях колко ми е тясно даже не я тествах, така че не мога да кажа нищо за ускорението, но за 1.8 CVT Lancer мога да споделя, че след като минах първия технически преглед и ми се смени всичко, усетих огромна разлика, а вярвам, че с времето ще я видя пак поне веднъж. Ти предполагам говориш за М/Т вариантите, а те са още по-пъргави, така че честно казано ми е странно защо си останал с такова впечатление .
  15. Cell

    Първо обслужване ?

    От БС ми казаха направо на 20к да ходя, но взе да ми пищи още на 10к, а и колата беше минала една година и реших да ида. Взеха ми 340 лв. Честно казано разхода не мръдна, но колата върви доста повече. По-добре отивай по-раничко .
×
×
  • Създаване...