Премини към съдържание

Колко пари да му искам?


Препоръчано мнение

Абе ... много се чудех дали да пускам тази тема да ви занимавам с глупости. Искам да разбера каква според вас е справедливата цена за този галант.

снимки

Има поклопване от скоростите откакто го имам (5 години и 2 месеца), неясни потропвания от предницата, които не са фрапиращи, две точки ръжда по задна лява вежда, както и по лявото бомбе, две точки на предния капак от одраскване, по задната броня отстрани по ръба вляво и некачествено направен заден капак. Последният трябва да се изшкури, да се китне наново, да се шприцва, боядиса и лакира, защото шприцът му е пропаднал и седи малко като битограден ако се сещате какво имам предвид. Уж купих скъп амеркиански шприц кит и какво стана?... Майсторът му намята 3 ръце лак уж да го полираме и да излезе, но като видях какво е станало се отказах да полирам каквото и да било. Така си го карам и не съм залепил емблемата, както и двете корички в задната част на задните калници. Тях съм ги подготвил за боя, обаче исках да ги дам с капака и сега не са сложени. Като се цапа пистолета барем да се свърши работа изцяло.

Какво друго... пулта на климатроника - копчетата - не свети (дисплея свети и всичко работи). Часовникът не съм го свалял да го оправям и ту работи, ту не работи.

Та, освен неясните неща по предницата и тупкащите скорости, на колата й трябва двигателно масло с филтър и зимни гуми. Зимата карам другата кола. Затова нямам. Взел съм лагер на първичния вал и горивен филтър, ама ... не съм ги сложил :icon_blush: Всички ремъци и ролки са сменени с качествени части, без ролката на компресора и малкия пистов ремък. Той беше сменян като взех колата. Има дискове, има накладки, нови акумулатор, задни пружини, сменени амове, дрл модул... имам ги нещата в работата записани.

Не съм видял зор от колата. Точно обратното. Поел съм един банков заем и много ми дотегна от тази зависимост. Вчера ми се обади една лелка от централата в София да ми предлага като на супер изряден платец кредитна карта. Прекъснах и й казах - дай да не си губим времето, омръзна ми от тия заеми. Тя се засмя, пожелахме си всичко хубаво и те така. Заплатата ми не е мръднала от 2008 година. Срам ме е да кажа за колко работя. И в двата случая ще се мъча. В първия си го карам както досега, а във втория оправям нещата с банката и се отдавам на тъгата по галанта. Аз кола под 10000 лева не мога да си харесам. Не искам да отива при съфорумник заради тези забележки и ще ми е неприятно да гледам как някой мрънка. Недай си боже нещо да дефектира и после да ме обвиняват в скрити дефекти. Разчитам 100% на колата. Сипвам бензин и отивам до Берлин и се връщам. Няма да има проблем. В града също не искам да я давам. Това е. Който иска, да пише. Който иска - да трие.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът ти никога не е излишен. Не зная обаче дали ще сме обективни. На мен например много ми харесва, включително цвета на боята и "сребърния обков" на конзолата. Аз /откакто си купих моята/ не следя цени и не мога да те ориентирам. Освен това ако я продадеш /ако това ти е желанието, го пожелавам/, ще се мяркаш ли тука ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Брех......един от най-красивите Галанти ,които съм виждал..............

Според мен не трябва да го продаваш,но ако тръгнеш да се надявам че ще го вземе истински :mitsu-smiley: фен

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

. Освен това ако я продадеш /ако това ти е желанието, го пожелавам/, ще се мяркаш ли тука ?

.........не естествено, той иска да кара кола - коледна елха бре, Алди бре........ :D :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не се лъжи на търг, хубавите коли си имат своята хубава цена и рано или късно ще се появи и човекът, който ще си я познае и купи. Успех с продажбата. :specool:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

.........не естествено, той иска да кара кола - коледна елха бре, Алди бре........ :D :icon_thumbup:

Това е така, но едно са желанията, друго реалността. Какъв дом трябва да имам че да карам такава кола :rolleyes: . На мен и М5 ми се кара, и ево Х ми се кара. На нито една спортна кола няма да простя. Че на кой не му се язди нещо с гуми от 265/40 19 цола и нагоре? Може да е веднъж в седмицата. И ти би сгънал асфалта с рс6-ца като коледната елха, ама хайде. Да дойде някой в сервиза с пълен резервоар и да замине в чужбина като ти каже: "Смени й маслото в автомата и я движи. Подавай Мръсна Газ!". А :icon_clap: ? Какво ще направиш... Ще си кажеш ооо, това ми свети в очите, не е хубаво, няма да го погледна.

 

Докато спомените и познанията ми за галантите са пресни, ще се мяркам.

 

И аз не ги следя. Гледах обяви на галанти, видях цените преди да пиша, обаче не знам от колко време са тези коли. Има доста за продаване в раздела също така. То май никога не е имало интерес към тези коли.

Най-хубавото е да се хвана някъде за 1000 лева/месец. Да й взема едни хубави джанти, че тези са... и крило на багажника. Аз затова го бавя толкова този капак. Ама няма как да изкарам толкова пари.

Редактирано от Andy Van Der Drift
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Така като чета, всичко над 4 би трябвало да те радва ако и вземеш.

 

Sent from my Nook HD+ using Tapatalk HD

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Предницата не се обажда на спирачка, което ме навежда на мисълта, че отляво може да са водачи на апаратите. Десните ги смених преди време. А отдясно дрънка на биалетка, пък що го видя. То по равен път или с тук-там някой трап не се улавя. Тези дни ще я погледнем.

Сега ремонтират един 6-7 км участък, по който редовно минавам и като стане готов пътувайки за Плевен няма да се обади хич. За добро или лошо всичко по окачването е фабричното, с изключение на ляв прав носач, кормилни накрайници и задна дясна биалетка. Ако съм я карал със 17-ките без намаляване, заобикаляне и яко пазане, по тези преки пътеки отдавна да съм я ликвидирал.

И аз се бях насочил към този ценови диапазон. Ще видя какво ще измислим семейно.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Предницата не се обажда на спирачка, което ме навежда на мисълта, че отляво може да са водачи на апаратите. Десните ги смених преди време. А отдясно дрънка на биалетка, пък що го видя.

Айдееее, тя цената падна на 2 бона с тези дефекти ..:D

Не е важно колко ще и искаш, по важното е колко е готов да даде купувача, :) пускай я първоначално на по висока цена, пък като се закачи някой, покажи, че си склонен на гъвкави дъмпинзи на цената ..

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Eдин познат ми каза навремето, цената е правилната, когато почнат да ти звънят по телефона... :rulez:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Eдин познат ми каза навремето, цената е правилната, когато почнат да ти звънят по телефона... :rulez:

Илийка прав си но цената да не е такава че да ти звъннат и ти кажат че си луд :icon_blush:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, на мен са ми звъняли да ме питат защо продавам на толкова ниска цена. Един ми каза - ей, ти ме прибиваш с тази цена, изцъка няколко пъти с език и ми затвори.

А имам един приятел, който гледа да вземе нещо без пари, по възможност в мега изгоден бартер и да го продаде с куп проблеми и дефекти (де скрити, де явни) с огромна надценка. И успява в много случаи. Просто не мога да се начудя как може да има такива хора и къде ги намира тези сделки. Всичко е без интернет. Откакто му пускам обяви в интернет никой не му звъни. Единствено продаде една малка дизелова кола и то защото са търсени модели и защото цената му беше сравнително земна. Много му приказвах каква цена да пусне и действително беше закъсал за пари. За два дни я продаде.

При галантите е друга работа. Трудно може да се съчетаят галант и продажба в едно изречение, с изключение цената да е ниска. Мен ниска цена не ме устройва. Вкъщи ми казаха колата си е твоя, прави каквото искаш. Не ми говорят, избягват тази тема и те така. Ще го пробвам евентуално за 5300 и до към 4700 съм склонен да сваля. Но бас хващам, че телефонът няма да звънне нито един път :) Ако е за 3500 ... може и да се продаде. За по-малко от три хиляди ще викат о тя е зле сигурно, няма да звъня, тази кола е боклук и не си заслужава. И пак ще преглежда обявите по 4500 и нагоре и няма да купи, защото му е скъпо...

Редактирано от Andy Van Der Drift
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Анди тази кола не я давай под 5 хилки ,този галант е един от малкото който съм виждал запазени.

ПП...Няма кола която да не потропва и нещо дребно да се прави,успех с продажбата.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично бих дал за тази кола 4-4.5 хиляди лв, за да може след такси и др. да ми излезе 4.5-5.0 хиляди. Разсъждавам на теория, понеже нито ми се обслужва такава кола (за адм. такси говоря), нито искам този модел. Поне ако беше комби шестак 4х4 (Легнум ли се води :icon_angel: ), по-бих се замислил :) - с друга цифра, разбира се. Виж, ако беше кола от една друга марка, която ми е мечта от известно време (въпреки че знам, че там обслужването е по-скъпо и от на Галанта), определено ще се замисля сериозно :).

 

ПП: А причината, поради която се продава колата, не разбрах финансова ли е, или просто искаш да я разкараш и да се мяташ на ... нещо с коледно настроение? :) Защото ако е първото - каквато и цена да ѝ вземеш, пак ще е добре, мисля... А ако е второто - това вече е "лукс" и ... моят съвет е да си я караш, евентуално на газ :). По точка две говоря от моята камбанария - и аз се чудя да продавам ли Колта... даже сега се сещам, че Колта с удоволствие бих го бартеросал (ако има такава опция) за един СпейсРанър... от по-новите. Ама за Галант - не, мерси. Не съм милионер! :D

Понеже за мен колата е преди всичко средство за предвижване и вършене на някаква работа. И засега Колта се справя, когато ми омалее, ще го сменя. Освен това си познавам колата, а при бартер с друга, не се знае какви изненади ще изскочат. Така че това са моите причини да си запазя Колта. Извинете, малко се отплеснах :P

Редактирано от Арх. Пътко
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

то стези данъци ,че си бяха огромни а пък сега и след двойното вдигане май ще ни погребват със нашите Галанти

Редактирано от echik
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

то стези данъци ,че си бяха огромни а пък сега и след двойното вдигане май ще ни погребват със нашите Галанти

 

Няма Ечик, ние сме милионерчета :icon_rock:

 

 

Иначе за Анди, трудно можеш да и вземеш реалната цена на колата. Продавай само ако си на зор или вече си спрял на друга и тази ти е в тежест. Като цяло мисля, че 4500 ще можеш да хванеш(това е спрямо цените на останалите Галанти в нета), но ти сам знаеш, че не това е цената.. която ти искаш. Ти по-добре си знаеш нещата и можеш да си прецениш, какво да правиш, мога само да ти пожелая успех!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...