Премини към съдържание

Време е за малко статистика


Препоръчано мнение

Колеги, мисля, че вече доста се разрастнахме както като членове на клуба, така и като потребители.

Интересно ще бъде да научим кой как е открил съществуването на нашия клуб.

И тъй като пускам тази тема, започвам аз:

 

Имах вече Mitsubishi Colt 1.8D и се канех да си купя Carisma. Търсейки информация (преди около 4 г.) попаднах на форум Mitsubishi в dir.bg. Малко след това там прочетох съобщение (вече не помня чие) за новия адрес на форума.

Влязох там незабавно и ....... още съм тук :) Намерих много нови приятели и с изненада установих, че може да съществува форум, където не се пише на шльокавица, хората са толерантни, спокойни и креативни. На който и да разкажа за какво става въпрос, трудно ми вярва, преди да е влязъл във форума ни.

Но малко се отплеснах :) Почти веднага след това станах член на клуба (с който заслужено се гордея), та и досега.

 

А вие как открихте КЛУБ :mitsu-smiley: ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Моето откритие на клуба има малко предистория! Галанта ми е страст още от студентските години! 1998-1999г. живеех близо до НСИ (кажи-речи в двора му) а там имаше 2 Галанта точно като този от аватара ми лилави с номера 80-16 и 80-17! Гледката когато бяха паркирани един до друг беше безумно красива! А минаваха ли покрай мен усещах онези трепети в корема все едно съм видял стара любов от ученическите години... :icon_blush: Казах си това е колата, която ще притежавам някой ден! Разбира се това бяха едни студентски мечти и можех само да въздишам, защото бях с 10 лв джобни пари за седмица. Тогава, все още не беше навлязъл масово интернет в БГ и се срещаше само в клубовете, а в домашни условия само през dial-up. Години след това аз притежавах собствен компютър с интернет, а в един прекрасен мартенски ден през 2005-та, седейки пред компютъра в офиса се бях затъжил за визията на Галанта и реших да потърся нещо за него в интернет! Тогава открих форума и се регистрирах в него! Той вече беше създаден от създателите му. Темите, които бяха изписани тогава бяха много по-малко отколкото сега и се изчитаха за няколко дни! :) Изчетох ги всичките, свързах се със Светльо, пихме сок, говорихме си доста за :mitsu-smiley: и станах член на клуба! :)

До тогава не бях писал в други форуми, защото не ме влече и нямах база за сравнение с други подобни сайтове, но от както съм в този форум сравнявам на всякъде където вляза с него и смея да твърдя, че подобни форуми в интернет пространството в БГ се броят на пръстите на едната ми ръка. А сред автомобилните сме номер 1 и без тенденция да ни изместят от тази позиция десетки години напред!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз открих форума, непосредствено, след като си купих :mitsu-smiley: . Интересуваше ме дали съм направил правилния избор. Знаете понякога споделените мнения дават много по-точна ориентация спрямо собствената нагласа. И започнах да ровя из Google търсейки информация за модела на моя автомобил. Дали е сполучлив, дали са скъпи резервните части и подръжката, дали трябва да се плащат мита като за японска кола и все едни такива работи (тогава колата ми беше още с немските номера). Попаднах на mitsubishibg.com и ..... честно казано останах като поразен. Не съм очаквал че в интернет пространството и в частност по форумите може да се води такъв тип комуникация. Всички се опитват да помагат, няма груби и провокиращи мнения, няма налагане на модераорски екипи. Просто зададения формат на водене на комуникация ме задържа. Дори и сега когато влизам в някой форум аз се опитвам да държа този стил на говорене.

После се видяхме със Светльо и си побъбрихме, позитивната му нагласа към света сякаш още повече ме накара да си мисля, че мястото ми е в този клуб. Това ми усещане се затвърди и след онази залесителна акция която правихме на Витоша. Като се замисля с някои от вас сме се виждали само веднъж, но имам усещането че ви познавам от години.

До сега не съм членувал в нито една организация, (като изключим задължителните за времето си чавдарски пионерски и комсомолски организации) и никога не съм се натискал да бъда част от някаква група, но членството си в този клуб, не пропускам да отбележа където и да е. Радвам се че ви познавам и че съм част от това голямо виртуално автомобилно семейство. А в отговор на някои колеги от други форуми че сме като сектанти бих казал, че мога единствено да бъда благодарен на хората основали клуба. :yes3:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Moйта история пък е по кратка :)

Като си взех мойто Мицубиши Колт реших да потърся форум за марката "Мицубиши".

Даже още не го бях взех - само капарирал..

Та след 30 сек. търсене в гуугле.ком попаднах на форума и се регистрирах.

Някъде месец по късно станах и 'ЧЛЕН НА КЛУБА' :rulez:

 

За форума: несравним с останалите форуми на различни макри, приятна обстановка, готини хора и още много :drinks: :first:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

как попаднах тук? покрай колата. Кадетчето вече беше почнало да ме оставя, пролетта ми се откъсна тампона на носача, където е хванат за купето. Закарах го аз при мой приятел, той ми прави колите, свестен и добър механик е, а той ми звъни след няколко часа и ми вика: "Имам добра новина. Това лято трябва да сменяш колата." Лелеее, призля ми! А без кола - забрави! аз съм от Сливен, живея в София и пътувам 2 пъти в месеца дотам. А я ползвам много и за служебни нужди, не може, няма как без кола! Поболях се!

Отидох при него, видимо тъжен. Питам го каква кола да си купувам. А той - Японска, иначе си я прави сам... Аз - чакай бе, човек, нямам толкова пари, не се занасяй с мен! Глас в пустиня

Отидох веднага на Горубляне с друг приятел, прехвали ми Фиат Мареа (с две деца човек, къмпингар, колата трябва да е голяма задължително!). обикаляхме, обикаляхме, гледахме, и хоп - срещу мен една красавица! останаха ми очите в нея. Мицубиши спейс ранър. отидох до колата - онемях! запалих я, седнах вътре - прекрасна работа! и реших това да е модела. Открай време ми се лепят очите по галанти, никога, в интерес на истината не съм се замислял за ранърче.

И се почна търсене - знам всичките ранъри, които се продаваха тогава на пазара от София до Дупница. то бе ровене в нета, то бе ходене на оглед! Да са живи и здрави и от банката, че ме финансираха. И в крайна сметка си купих онова, първото, което видях... Любов от пръв поглед настана. Бяха го преместили в Драгичево, като видях местенцето му на Горубляне празно и ме смъдна под лъжичката. Ама не може така, тръгнах да питам и разпитвам, какво стана, купиха ли го, къде е, телефони, срещи, такси до Драгичево (Кадета Гюнтер ме остави във Велинград, а там комутатори за запалване не продават), и си го взех.

А как попаднах тук? Goooooooooooogle forever! Бог знае как сме се оправяли без гугъла?! И само още дума - ако се бях сетил да вляза тук и да видя кое как е - още по-сигурен щях да съм в покупката си, щото този форум е нещо невероятно. :icon_clap: Хората са супер отзивчиви и приятни, слава на Бога (или админа, модератора, не им разбирам на нещата), но тук е малко кътче в нета, където няма ама грам простотия, благодаря на всички за което! :icon_thumbup: Сега остава да си платя членския внос и да стана редовен и пълноправен член на клуба - не за превилегии, я ги ползвам - я не, много важно, просто за мен е чест да бъда тук и един от вас!

Благодаря! :icon_clap:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам регистрация от доста време тук, защото се занимавам с кар аудио и през ръцете ми минават доста компоненти в търсене на хубавият звук. Някои остават, други си заминават и именно затова имам регистрации във всички клубове! Но ето ме сега част от семейството на мицубиши и съм щастлив от този факт. Тук е по-хубаво и организирано затова съм много доволен, че съм съпричастен в тази идея!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А пък аз научих за съществуването на клуба и сайта от един от хората в Ратола Пловдив. Отидох веднъж за някаква част и с въпрос относно колата, а той ми каза да погледна в сайта и ето ме тук сред вас. Моето :mitsu-smiley: го експлоатирам вече 3 години и разбирасе съм много доволен от него. :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Като предисловие ще кажа, че съм фен на :mitsu-smiley: още от времето, когато ЕВО-то беше база за сравнение във WRC. Доскоро все не ми се отдаваше възможност да си взема такава машинка. Преди около 6 месеца се подготвих за разходка до Германия и покупка. Съответно започнах да разузнавам в Интернет (mobile.de, autoscout24.de) за цените и предлагането в германия. Целта ми беше двуврато купе докъм 160 к.с. (исках да избегна акциза). След многобройно прехвърляне на BMW-та, Хонди, Астри и т.н. погледът ми се спря на Eclipse GS. Направо си беше любов от пръв поглед. Просто трябваше да избера между 1 и 2 поколение. След съответното ослушване в мрежата разбрах, че повечето екземпляри от 2ро поколение са с по-слаб американски мотор, а също така имат доста некачествено обзавеждане в купето. Реших да загърбя страхотния дизайн на 2ката и да търся запазена 1ца. Когато търсих отзиви и за нея, реших да проверя дали има форум, посветен на марката и в БГ, регистрирах се и проучих ситуацията с 1-2 теми. Останалото е история. Газ към Германия, уцелих червено купе с леки забележки на уникална цена, не се двоумих и го взех, но съдбата се намеси и в деня на тръгването ми открих истинската си любов - леко занемарена тъмнозелена Тарга със спортно окачване, два чифта лети джанти, спортен волан и допълнителни фарове за мъгла, които са рядкост при 1-цата (обикновено има само халогени за дългите). Не можах да я оставя, затворих очите и я купих с останалите ми пари (имаше голям шанс да не ми стигнат за връщане), веднага уредих да я докарат в България и изведнъж станах горд собственик на 2 Еклипса :rulez: . Малко след това вече бях и официален член на клуба, който продължава да ме изненадва с изключителната толерантност на членовете, както и с липсата на "спамерски" теми, които заливат другите форуми. Иначе червеният Еклипс вече радва новия си собственик, а аз връщам бавно таргата към предишния й блясък (специални благодарности на Miroslav, когото тормозя постоянно на лични).

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте и от мен!

 

Първо да споделя, как се насочих към тази марка - миналата година, с един мой приятел направихме малка катастрофа (жена караше, но колата беше негова волво 440). За съжаление, нямаше смисъл да се дават пари ремонт на тази кола, така тя му направи "услуга" като го остави с единствена опция - да си купи нова. Няколко ходения до София и винаги си идваше разстроен, че не може да си хареса кола. Така един ден му казах - "Дай да дойда с теб и утре ще си с нова кола". Речено-сторено - ето ни в Горубляне обиколки, обиколки и пак нищо не си харесва, и той не знаеше какво иска точно. Тъкмо да си тръгнем и гледам аз зад едно БМВ, паркиран Еклипс 3г направо настръхнах, викам му "Ела, ела това ти е колата!". Капарирахме я и на другия ден я взе :icon_clap: . Аз си карах омега още по това време. Март месец се ожених и една седмица преди сватбата, в дефилето един дядка с джип, ми се яхна на двете странични врати. Изгубих всякакво желание за каране на 20 г. кола, а за ремонт да давам пари абсурд! И така си казах "Нова, време е за смяна 8 години я карам стига толкоз!" . И тъй като, през изминалите няколко месеца, имах невероятната възможност да карам еклипса (той е типтроник), чувствах се като на плейстейшън :icon_angel:. Реших твърдо, другата кола ще е :mitsu-smiley: няма съмнение, но еклипса си е доста парички, а и вече женен не става на собствена глава решението и се спрях на Каризма. Нагледахме се на една в мобиле.бг, 5 дена не спах, събрах парите и се изстрелях като "тапа".

По главния въпрос - разглеждах доста форума, който го открих от страницата на балкан стар, но реших да се регистрирам, след като я закупя, тук имаше цялата информация, от която имах нужда да реша какъв двигател ГДИ ли, МПИ ли. На другия ден се регистрирах и от тогава няма ден, в който да не съм влезнал да разгледам темите, да прочета нещо ново, да се опитам и аз колкото мога да помогна на някой. Поне със съвет накъде да се насочи, както ми помогнаха много хора от форума, за което съм им безкрайно благодарен. За други форуми не мога да кажа нищо, защото не съм влизал и не ме интересуват, тук намирам всичко, от което имам нужда, тук е виртуалното ми "в къщи".

Тази година съм изпуснал за малко годишната среща, тъй като нямах :mitsu-smiley: още, но другата ако господ рече съм там!!!

 

Поздрави на всички членове и потребители на сайта! Много безаварийни километри и преди всичко да сте живи и здрави и все така отзивчиви!!!

 

:mitsu-smiley: :mitsu-smiley: :mitsu-smiley: FOREVER!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм фен на марката още от преди може би 20-25 години, когато бях по чужбина........първата ни кола японска беше Нисан Блубърд- Максима.......още по това време ,макар и малък (на 10 -13 годии) видях че не е като другите коли, някак си по различна беше......по качествена , по здрава и т.н. Возех се много често в други японски коли като Мазда, Нисан, Тойота ......докато не седнах един ден в Галант роял............ехеее, м/у другото някой имал ли е такъв Галант? :rolleyes: Е, от тогава до сега в главата ми не ме напуска този Галант и като цяло думичката Галант.... Чувал съм какви ли не реплики за него ,а и за фирмата :mitsu-smiley: и то само добри, от сорта на :mitsu-smiley: е като японския Мерцедес и т.н. :icon_thumbup: Дълго време след това чаках докато се сдобия слична кола , моя си но направих най голямата си грешка като вместо така мечтания Галант, се вслушах в един приятел, който го оставих дами промие мозъка с Рено :icon_doh: "вземи си Реното , та реното ,страшна кола е Реното та реното ..." и т.н. и го взех, за което страшно много съжалявах тогава ( вече ми мина де.... :D ама то няма как да е, като вече смених 3-ти Галант няма как да е)Та след 1 година експоатация и ремонти ( по скоро експоатацията се водеше ремонти ) реших твърдо да си взема Галант ...........решението ми беше толкова твърдо , че дори и много по нови японски коли в лицето на Нисан, Тойота и Мазда за същите пари и много по лачени на пръв поглед коли не ми повлияха и си взех много по " обикновенния" Е33А ............ :icon_doh: За което и до ден днешен не съжалявам........ :first: По това време все още писахме във форумите на Дир.бг с Биг босс и други участници...........един ден с Биг босс решихме да направим форум на Мицубиши ,който днес представлява това, което е в момента и съм страшно доволен че съм един от форума и клуба........... :rulez:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мойто "откриване" на форума далеч не беше толкова "драматично". Нищо не ме подтикна да си купя нова кола , освен , че старата много остаря , а и навъртях доста сериозните километри (около 200 000 или 300 000 общо). Макар и здрава, просто се налагаша да я сменя. Първоначално бях твърдо убеден , че ще си купя немска кола (пак) , но ще е по-мощна от 75-те кончета (доста от които поизмрели). Японска изобщо не исках , преди доста време имах една Хонда Прелюд , която наистина беше уникална кола , но толкова драма с резервните части никога не съм имал. Тракащи карета = 240 долара , на старо ? та това бяха почти 500 лева. Имаше и други подобни драматични моменти , но като цяло - колата беше уникална, но аз не търсех уникалната , търсех си адекватната и лесна (поне да има много резервни части и то в наличност) за поддръжка кола за българските условия. Бора - карах такава , тясна ми беше , Пасат - бях си харесал един страхотен VR5 комби , но ме хвана един приятел , който се занимава с ремонти на VW и ми обясни колко не трябва да си купувам точно такъв Пасат. Ауди - А6 - ама от старите , новите (след 96-97-ма) също не били стока , а и поддръжката на Ауди далеч не била като VW или подобни. V6 2.6 - добър мотор с доста километри в резерв, но като се загледах какво се продава и се хванах за главата или бяха някакви луди бангии на по 400 000 км или бяха доста скъпички. Гледах и Хонда Акорд , но генерацията (предпоследната) , която беше по джоба ми в дадения момент, беше меко казано ужасна откъм вътрешен дизайн. После се появи един доста запален фен на Хонда (човека е доста сериозен) и ми каза , ако си купувам Акорд или да е предпредпоследната или последната модификация....така привършихме с Хондите. Накрая реших БМВ 320 комби или 520 седан. Започнах аз да търся като бесен из мобиле.де и си намерих няколко наистина много добри екземпляра. Имам приятели в Германия , но докато аз се свържа с тях (към обяд) и те звъннат (следобяд) , колите вече ги бяха продали / капарирали и т.н. В един прекрасен ден в 10 сутринта аз бях в поредната си мобилде.де сесия и намерих прекрасната 520-ка с всичко което искам и на много добра цена. Моят човек се обади 2 часа по-късно - продадена. Направо ми писна, бях на крачка да отида на Горубляне и да си купя първата пръчка , която ми видят очите. Следобеда реших да не гледам повече БМВ-та и разцъквайки из мобиле.де попадам на марката Мицубиши. Детски спомени нахлуха в главата ми. На 9 години бях, а бащата на съседа имаше служебен Галант - доста стар , но все пак Галант. Няколко дена подред ни караше на училище (мен и сина му). Бях тотално влюбен в тази кола, такова качество на изработката не бях виждал дори във феноменалния за времето си 200 D. Возеше като лодка , меко и приятно, а интериора беше невероятна глезотия от сив плюш , меки форми и ергономични седалки. Направо не ми се слизаше от тази кола. Та ровейки из моделите на Мицубиши си казах : айде да видим новите модели на онова страхотно возило , което помня. Мисля , че не е нужно да споменавам , че като видях 5А (и другите модификации) директно се залепих на монитора и не се отлепих , докато не вдигнах телефона и се обадих на моя приятел в Мюнхен с думите : "Пратих ти един линк на скайп-а, заминавай направо да го гледаш , няма какво да звъниш. Ако върви и не тропа ужасно , дай му пари . Аз тръгвам веднага." Беше четвъртък......в неделя сутринта бях в Мюнхен, а понеделник вече летях с новия си самолет за родината. Той ме подпита : абе момче ти наясно ли си с японските коли ? Отне ми 1-2 дена след като бях решил да купя колата да осъзная какво точно ме питаше.

Изведнъж се сетих : Абе аз съм толкова бос по отношение на японските коли, нито знам сервизи , нито магазини ...нищо....

Дори майстора , който правеше и още прави, старата ми кола , каза : Момче , накладките - да , за други работи - не смея .

Та се разтърсих почти панически за форум на мицубиши. Знаех , че трябва да има, защото всички други марки имаха, бях ги прегелдал дори.

Гоогле - както винаги знаеше и ме доведе тук. Толкова се радвах и толкова се бях панирал , че избухнах в 1 тон въпроси още преди да съм стигнал Германия :)

Отговорите направо ме смаяха. Първоначално очаквах повечто от тях да са подигравателни или не до там полезни, а се оказа точно обратното ....останалото всички го знаете . За себе си мога да кажа , че съм станал forum-junkie направо :)

Фенклубът е не само полезен, но и много добър в социално отношение. Писането на кирилица , културното и човеко отношение между хората.

Радвам се , че съм част от този клуб !

 

P.S "Извинявам се за дължината на поста."

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

аз пък намерих сайта от "Гювеч"-а преди 2 години, тъй като си бях взел Галанта няколко месеца преди това и реших да намеря повече информация за :mitsu-smiley: въобще като марка /защото това ми е втория Галант/. Смених колите след първото ми :mitsu-smiley: с Пежо 405 и Пасат, но накрая пак се върнах на Галант. Между другото не се рових много в Джи Би Джи-то за сайта. Написах Митсубиши и го открих лесно. Но така стана, че имаше добри съвпадения на обстоятелствата и след по-малко от месец, след като бях влизал във форума се очертаваше среща на клуба /септемврийска/. Още я помня - беше във кафето на Киров Бош в Люлин - нали знаете първия път никога не се забравя. Там се запознах със Светльо, Пламен, Божо, Дани и другите и се оказа, че са много свестни хора всички, също както и форума, който много ми хареса и поради тази причина реших да дойда на среща, иначе по принцип съм резервиран към такива неща за запознанства в интернет. Не че съм бил на други срещи на различни форуми, но като гледам останалите форуми с какви глупости и псувни и обиди са пълни, направо не ми се ще да се срещам с тези хора - може и от тях да има точни и само да подражават на тона във съответния форум, но все пак тук беше и все още е съвсем по-различно. Та тогава още на първата среща, на която бях, станах член на клуба, та и до днес. И не съжалявам, дори напротив - много е приятно да познаваш толкова добронамерени един към друг хора от различно естество и всички те да са обвързани от една хубава идея за забавление, взаимопомощ и нови знания. Между другото да ви кажа, че след като съм го препоръчвал този форум на мои познати, доста от тях са ми казвали, че често влизат във форума, защото им харесва, а пък някои от тях дори мислели да станат членове без даже да имат :mitsu-smiley: , ами само защото не са срещали друг такъв форум до сега и искат да имат достъп до всички теми, пък вярват, че и срещите с тези хора ще бъдат приятни- както е и в действителност. Хайде стига за сега, че много се отплеснах.

Извинете за дългия пост.

:mitsu-smiley: клуб :first:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Когато уговорих колата, в дните докато си чаках падежната дата на сметката да изтегля парите, реших да проверя в Интернет няма ли и за Мицубиши фен клуб, както има за VW и BMW. Намерих го, влязох, почетох - уплаших се! Рекох си, тука е пълно с инженери и автомонтьори, това ще да е професионален форум, нещо съм се объркала явно (защото точно тогава Пламен и Божо таман се бяха изказали в повечето теми с пространни обяснения и купища линкове със сервизни ръководства :icon_n_king: ). Престраших се някак си да пиша в една от темите за съвети при покупка на стара кола, не че нямаше да си взема лансерчо така или иначе, ама де да знам и аз.. и никой не ме изяде, за моя голяма изненада. После по някакъв начин, не помня какъв, започнахме да си разменяме ЛС с Милена, разбра се че работя близо до там дето тя живее и започнахме да обядваме заедно (Миленка, ужасно ми липсваш, никой обяд в кръчме не е вече така вкусен, надявам се скоро да се дигнем да дойдем при тебе да те видим). Тя системно ме облъчваше колко били готини хората от клуба (което си е самата истина) и някак си ме примами на клубна среща. И оттогава се почна.. Харесва ми тона, с който се общува във форума и по срещите, харесва ми колко са дружелюбни и открити всички, харесва ми, че има хора, които доста разбират и помагат на другите, харесва ми че си организираме хубави мероприятия за свободното време. Благодаря ви, че ви има!

 

А иначе :mitsu-smiley: е семейна традиция. Баща ми има Галант от близо 15 години. Но изобщо не се беше опитвал да ми повлияе при избора на кола (сега, естествено, се гордее с мене). Аз, честно казано точно такъв лансер от тези години като моя не бях виждала. И когато го видях, разбрах, че това е ТОЙ - даже не се продаваше, а аз се примолих да ми го дадат. Най-хубавото беше, че беше.. ЧЕРВЕН! :D :D :D Ако някой маркетингов специалист се опитва да ви убеди, че колите не са импулсни покупки, позволявам ви да ме цитирате като доказателство за обратното!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мойта е съвсем съвсем кратка......:) Преди няколко години карайки си по Софийските улици с моя любим галант и слушеики приятния звук на V6 мотора :icon_angel: ме догони друг галант (DANI MG) който ми даде през прозореца една визитна картичка на клуба за което съм му много багодарен до ден днешен. Радвам се, че съм член на клуба и се надявам още дълги години да съществуваме и развиваме се в тази посока :icon_clap: :icon_thumbup: :mitsu-smiley: Дани в събота имаш едно питие от мен :wine:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При мен повода беше търсене на нова кола...

Паднала мазилка от покрива на блока почупи достатъчно вече и без това отеснялото ни Пежо 205, продадох го и бях изправен пред избор на семеен автомобил.

Започнах да събирам информация и мнения във форумите - Пежо не исках да е. Бях се насочил към Пасат, но след като попрочетох, реших че е твърде "дървен" и на доста висока цена за качеството си. В следствие от търсенията ми и познати се насочих към японските. Оглеждах за Нисан Примера, Хонда Акорд, Мицубиши Лансер и Галант и така се регистрирах и тук и започнах да разпитвам - вижте първите ми мнения :) Отправната точка тогава /а и сега все още/ е http://clubs.dir.bg, където поне може да видиш къде се е отделил форума на съответната марка.

Скоро след това Биг Бос ми писа че е решил да продава Галанта си и не ми трябваше допълнително убеждаване :) Той мина на Каризма, но не след дълго се завърна на същия модел Галант :)) Между другото продавам го в момента.

Започнах да мисля как да се отплатя и да съм полезен и аз с нещо и така започнах да събирам информация за Мицубиши, от тук, от там се събраха вече дооста документации на сървъра http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Mitsubishi/ Събирам ги от различни чужди форуми и сайтове /някой вече ги няма и през web.archive.org/, от EMule, от чужди торент сайтове, от хора донесли ми на дискове, от други по Интернет на обменни начала и така стана една доста богата колекция, каквото не съм виждал другаде ;)

Когато някой има нужда от някаква информация и се сетя, че съм го виждал еди-къде си гледам да помагам :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Краят на януари месец...зимата на 2005 година, четейки поредния брой на вестника попадам на статия за Мицубиши, четейки я и стигайки края на страницата виждам един уебсайт именно www.mitsubishibg.com Регистрирах се, запознах се малко по късно и със Big Boss- Светльо ... въпреки невръстната ми възраст от 16 години аз се запалих по марката неимоверно, причина за това беше и тогавашния ни Галант, който в момента е в ръцете на член от клуба, надявам се да има много безаварийни километри занапред, както и всички Мицубишовци :icon_thumbup: Въпреки че съм на възраст в която все още не мога да бъде компетентен по много въпроси относно колите, се уча...четейки този прекрасен форум, радвайки се на новия Галант и стремейки се скоро, един ден да бъде един от вас :rolleyes: :mitsu-smiley:

 

 

 

 

"Когато някой има нужда от някаква информация и се сетя, че съм го виждал еди-къде си гледам да помагам"

 

 

Относно това изречение на Божо, единственото което мога да кажа, когато ми трябваше неговата помощ, едно голямо: Благодаря :good:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На мен форума Юли (lyuli) ми го показа... Около месец си го четох без да се регистрирам. После реших да се регистрирам... не знам защо.. и така :)

 

Нямам :mitsu-smiley: , но съм фенка на марката и сега дори в клуба членувам :)

 

:icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На мен форума ми го показа tmintov :icon_thumbup: !

Някъде октомври миналата година почнах да се замислям дали да не си купим кола. Основен привърженик на идеята беше бъдещата ми жена, аз също бях навит, но не чак толкова. Та нагласихме семейния бюджет, сметнах уж, че ще имаме пари и решихме да почваме да търсим нещо. Точно по това време се видяхме с Тихомир и той каза, че иска да си продава Колта, колата я знаехме много добре, видяхме я, Тихо ми прати повечко инфо на един майл, щото аз нищо отбирах тогава и така се сдобих с първата си кола :senile:

Там някъде ми каза и за форума, похвали го много, каза че хората вътре са много точни и коректни, че се пише само на кирилица и че има много полезна информация. От форума познавах само Тихо и Боса, с който се бяхме запознали на едно каране на ски на Боровец.

 

Помня, че успях да отида на среща на клуба преди още да напиша първия си пост във форума. Мисля, че се бях регистрирал вече, само че още се ориентирах в обстановката.

Първата среща на клуба ми беше много интересна, запознах се много готини хора, веднага ми хареса компанията, реших че ще ставам член на клуба и още тогава си платих членския внос.

И така до днес...

 

:icon_n_gora:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Края на зимата на 2006-та е. На Юли вече е започнало да му дива нагорно всеки ден да дава по 5-15 лева за такси( а и когато знаеш че си с такси си позволяваш и повече от 2-3 бирички). Та Юли решава да се ориентира в търсене на кола, която да му хареса и естествено пак да е Japan made. Започва се с голямата главоблъсканица като каква да бъде спортната колица- Celica ли да е(тези със спящите фарове най-много ми допадат), Prelude ли да е ( не ми допадна таблото) Civic ли да е. Тогава в един прекрасен ден видях Dodge Stealth, този който е до 92-ра. Започнах да чета повече за него и така разбрах, че е преоблечен расов японец(3000GT). Така и потърсих повече лични наблюдения за тези автомобили и попаднах на форума от сайта на Балканстар. Изчетох всичко за ГТ-то, но и за еклипсите попрочетох. В един момент се появи едно прелсетно стелтче в продажба. Тогава изрових от сайта телефона на батГого, мислейки да му се обадя за съвет. Останах невероятно учуден от обстойното му обяснение за всеки един детайл, който може да интересува един купувач и не на последно място това че не се направи на интересен и да ми тресне телефона :worthy: :worthy: :worthy: . За това когато той имаше нужда(а и не само за това -тук сме да се подкрепяме кой с каквото може) от аргончик аз веднага задействах въпроса, върпеки че бат Гого си свърши и сам работата.

След време се бях отчаял в търсенето на ГТ- цифрата за акциз и ддс беше непосилна за мен. Тогава случайно погледнах обявите в mobile.bg и видях КОЛАТА. Дори и не бях я чувал как работи. Щях да я правя ако се налагаше просто я познах. Имаше всичко което желаех от нея. След около година след регистрацията ми станах член на клуба, понеже такова отношение няма никъде другаде а и клуба да се развива. :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз дойдох тук, търсейки информация в Гугъл за Лансерчо, който бях купила наскоро и страшно се гордеех с него. В първия момент, и аз като Боне, помислих, че съм попаднала във форум, където женското присъствие не се толерира, предвид техническата характеристика на повечето теми и всеобщото негативно мнение към жените- шофьори.... Бях приятно изненадана!!! Станах член на клуба почти веднага. И никога няма да забравя срещата ни с Дани, на една бензиностанция в Пловдив. Сигурно съм имала вид на дрогирана, толкова бях щастлива, че ставам част от Клуба! Дани, дано не си ме помислил за луда! След това се срещнахме с останалите в Ракитово!

Е, такъв Клуб и такъв Форум с такива Хора другаде няма!!! :icon_thumbup: :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

и аз открих форума покрай покупката на нов автомобил. по принцип съм фен на :mitsu-smiley: от край време, най-вече заради успехите на фирмата в автомобилните спортове. и така еден седнах пред гугъла и след няколко минути вече бях във форума, след което не съм и правил опити да мисля за друг автомобил. за съжаление още не съм си купил :mitsu-smiley: , все не остава "време", но съм сигурен, че денят наближава.

прекрасен форум, с прекрасни участници...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Карах си аз старото колтче и изобщо не подозирах че има такъв форум.

Сдин ден обаче започнах да мисля за по-нова кола и реших да потърся информация за :mitsu-smiley:

Така попаднах във форума и в последствие си купих отново :mitsu-smiley: преди месец и малко.

Ако небеше този форум сега щях да карам някоя евробангия (трошляк)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

От края на 2004-та имам Колта и не е имало нито секунда, в която да съм съжалявал за тази си покупка :icon_rock: (за разлика от предшестващото го Рено). Преди около година и половина на чистачката си намерих визитка на клуба, влязох в сайта и бях много впечатлен от всичко :icon_thumbup: . Но тъй като никога и до ден днешен не съм влизал по други форуми (камо ли да се осмеля да пиша) не се регистрирах :icon_blush: . Тази пролет започнахме да си търсим семейна кола, трябваше да е ван и да е японска, исках и да е дизел, но ... Жена ми е много умела интернет сърфистка и разполага с повече свободно време, та като решихме коя ще е колата ( Спейс вагон), тя ме заля с линкове от форума. Така се запалих и се осмелих да се регистрирам, а вече и да пиша :icon_angel: . Сега сайта ми е на "Home Page" на експлоръра и няма работен ден в който да не съм вътре! Всички сте страхотни! :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...