Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

pilota_koko

Потребител
  • От него общо

    704
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което pilota_koko е написал

  1. Ръждясали коронки от който датиците четат информацията за въртене на колелата. Отделно при мен и главини и датици.
  2. Интересувам се какъв е бил проблема, защото имам същият в момента на колт 2001-ва само че автомат
  3. При рязко подаване на газ се получава едно заглъхване за части от секундата. За мен това не е нормално. Смених бубините , но безрезултатно. Колата го прави и на газ и на бензин. Чека свети от газта (грешка P170) Като цяло обаче имам и проблем със ускорението. Би трябвало да е по пъргава от колкото е в момента. Имам и висок разход на масло.
  4. Смених датчика на коляновия вал. За сега пали от всеки път.
  5. Има имобилаизер, Фабричния. Когато не пали стартера върти двгателя. Има газов инжекцион висок клас и няма разлика в работата на бензин и газ. Когато запали работи безупречно, така че не са бубините. Днес запали отново
  6. Точно така. Ще пробвам в понеделник -вторник с датчика на коляновия вал. Поръчал съм и диагностика, но се съмнявам че ще покаже проблема.
  7. Датчика на разпределителния вал е здрав, защото го размених с този на Лансъра понеже са еднакви!
  8. Чека не ми индикира нищо. Странното е че вчера запали а днес пак не иска. Свалих датчика и при откачени кабели пак не ми индикира чека.
  9. Здравейте, от доста време не съм писал. Жена ми кара Колта от половин година безгрижно, но от днес не е така. Сяда в колата минава 3 ки. без проблем спира и изгасява двигателя. Свършва си работа и тръгвайки на обратно пали двигателя, работи няколко секунди и изгасва. След това няма палене, стартера върти двигате. Акомулатора е нов, да подчертая. Зарязала колата естествено, все пак има и друга работа вместо да се занимава с нея Отивам аз да видя какво става и колата запали от раз. Работи 30 секунди и угасна. Запалих я втори път и тръгнах. Минах 500 метра и пак угасна. Сега пак не пали. На къде да се насоча? Мотора е 1.6 - 103к.с.
  10. Не става тази кола, Доста занемарена и ръждица има, има и прикрита ръжда. Автомата е здрав обаче.
  11. Задавам тези въпроси, защото съм фен на бензиновите двигатели с газ. Преди време ми изпадна едно Ау.и автоматик и го взех за жената да се учи - много проблемен автомобил, както и да е. Научихме се да караме и разкарах въпросната кола. Сега се оглеждам за японски автомобил автоматик и попаднах на този пинин, цената е като на лека кола, а колкото и да не е като джип си е друго да си по-високо. Гледам, че и разхода на гориво е такъв на какъвто съм свикнал от предишният автомобил, така че напълно отговаря на критерийте ми.
  12. Тази виско муфа какъв принцип на работа има? Постоянно зацепен единият мост, и при приплъзване зацепва и вторият или?
  13. Колеги, от доста време не съм писал във форума порад редица неща с които не искам да ви занимавам. Харесал съм едно Пининче от описанието. Прочетох за автоматика, че е надежден и лесен за обслужване. Не ми стана ясно обаче за 4Х4-то Няма втори лост за бавните и блокажите, и на таблото пише full time 4wd, което означава че не е super selekt Въпроса ми е това full time 4wd каво означава и как работи? Като на Субаро ли е и въобще всякаква информация относно системите на Автомата и 4х4. Благодаря предварително!
  14. Купувал съм го отдавна, не не го смениг, защото стария беше здрав. Марка Койо Цената е 40 лв. Тел. 0878448849 Кунчо
  15. Колега, да питам за 15-ките от обявата, имаш ли ги още и цена?

  16. След като махнах катализатора, обслужих газовия инжекцион(смених и компа на газта). Смених бобините и кабелите и за сега нямам проблем, ще видя до кога И динамиката на автомобила се промени доста.
  17. Забелязах, че притрисането от съединителя е само на студено при мен или поне до сега на топло не е ставало.
  18. pilota_koko

    Светна ми "чекенджина"

    При мен чека ту свети ту изгасва сам. Дава грешка детонация или в 3-ти или в 4-ти цилиндър.
  19. Всичко това е така, бях свалил волана от кормилния прът. После свалих възглавницата от волана, но за да се стигне до пластинките трябва да се разкапсулова възглавницата и за това се отказах :( Пластинките са между декоративната кожа на Airbag-а и самия Airbag. Не може да се стигне до тях, защото възглавницата е капсулована с лицевата част с кръгчето и емблемата, и точно там са пластинките.
  20. Волана ми е от стария класически. Не е металният.
  21. Моят Лансър беше с дилърски поставена BRC в Италия. Махнахме му компютъра и поставихме български, защото този на колата беше от каменната ера и щеше да отнеме 3 дни за настройване Сега колата няма разлика във вървенето с това на бензин, за разлика от разхода, зависещ от настройките Имах доста кофти попадения докато стигна до добър майстор, но няма да обяснявам тук, защото ще стане дълга и широка. Нашите автомобили, колкото са непретенциозни , толкова и обратното. Най вече обърни внимание на качествени инжектори и прецизен монтаж. Бих ти препоръчал Keihin инжектори или Barracuda (по-евтин вариант). Късмет!
  22. Мисля че съединителя е саморегулиращ се. Моят се държи по същият начин, само че отделя по средата. Имам подозрение, че става така заради прецакан тампон на двигателя (този който държи двигателя да не се осуква) ама не съм сигурен. Другия вариянт за да се получава това претреперване е от омекнали оспокояващи пружини на феродовия диск.
  23. Благодаря за инфото! Проблема е, че пластинките са между въздушната възглавница и тапицерията на волана и за да стигна до тях трябва да разкапсукивам възглавницата, а това не е редно, и за това ще се движа без клаксон или ще има технологично конструктивно осъвършенстване (побългаряване) или нов AIRBAG.
×
×
  • Създаване...