Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

shades

Потребител
  • От него общо

    204
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което shades е написал

  1. Уникален човек, когото се радвам, че познавам!

  2. Извинявай за офтопика, но ми направи впечатление следното "нови дискове и накладки + агресивно спиране". Ти сериозно ли си я гърчил след смяната? Това е зверски противопоказно, освен ако не искаш да правиш смяната още веднъж. Едно 200 до 500 километра трябва да се спира съвсем нежно.
  3. Не точно половинките, а четните цифри след точката. Напр. от 104.3 скача на 104.5 :icon_angel:
  4. shades

    Ralliart 2009

    Като цяло колегата трябва да си отговори на въпроса каква точно кола му трябва. Lancer-а е безспорно логичният избор ако ти се налага комфортна кола, с която спокойно можеш да си свършиш работа и да пътуваш извън града. Colt Ralliart от друга страна е малка градска бегачка, която според мен ще дава несравнимо усещане при шофиране, но с оглед на по-твърдото окачване и спартански интериор, ще изморява по-бързо и няма да е много удобна за бързи преходи. Ако си "petrol head" и изживяването зад волана е най-важното за теб - Colt Ralliart е супер избор, ако предпочиташ по-функционална машина - Lancer. Между другото RalliArt пуснаха и "специална" версия на мъника. ТУК. За съжаление промените са само визуални, аз се надявах, че ще изцедят още малко живец от малкото агрегатче, но уви ... :icon_crying:
  5. Ооо, в ремонта на помпите са много добри! Специално за Супер Дизел споделям - по принцип опелските дизели м-у '98 и '04 имат проблем с управлението на помпата. Като цяло проблемът е супер идиотски - изгаря транзисторче в управлението, обикновено в следствие на продължително въртене преди да запали или на каране с малко количество гориво. Самото транзисторче е почти без пари, за труд за цялата схема се взима 200-300 максимум със свалянето на управлението, запояването, връщане и тест. Съответната сума в Супер Дизел е 1600 лв. като се твърди, че това е цена за нова помпа! :icon_doh: За съжаление преди този проблем не беше много известен и доста колеги изгоряха там ...
  6. Пуснаха специална R-Special версия на Ralliart изданието на Колт. Малко повече инфо Клипче Лично аз винаги съм бил вперен само в една точка, когато става дума за "истинско" Мицу и това е било Ево-то, но това мъниче ме кара да се замисля, че удоволствието от шофирането му ще е много на ниво.
  7. Така или иначе Ево-то не става за платформа за този клас. Евентуално някакъв Колт, но нищо не се чува за подобни разработки :icon_crying: Иначе определено бих искал да видя рали-братовчед на Cyborg :icon_dance: Ето в ТАЗИ тема има една интересна база.
  8. Еееех колеги, забравихте ТАЗИ среща. Ще ме накарате да извадя дракончето от гаража и да почвам организацията :D Тогава се събрахме супер лесно, не мисля, че и сега ще имате проблем.
  9. ACT, Exedy, SPEC. Все добри варианти. А през ибей идват по евтино от някои алтернативи тук :icon_wwf:
  10. В следващата серия казаха, че са открили истинския Стиг завързан за стол със струни от немско пиано :D Т.е. Михаел е самозванец и се е представял за него. Цялата идея е, че никога Ферари не биха дали FXX на друг пилот, с оглед на "специалния" му статус и фактът, че и да си го купиш не можеш да го притежаваш , а пък пистата на ТГ си е запазена зона на Стиг ...
  11. По принцип коилоувърите (Вар.1) дават повече възможност за настройки и са по-добър избор, НО специално тези ми се виждат яко китайска гадорийка, която не би изкарала по родните пътища и 2 месеца. За бюджетен вариант Megan Racing са добри, те са доста популярни в DSM средите в Щатите и предлагат добро качество на нормални цени. Иначе ако си говорим за сериозни неща TEIN е истинската марка ... но и парите са адски сериозни. Имай пред вид, че при евентуална смяна само на пружините директно ще съсипеш "сток" амортисьорите. Т.е. или търсиш кит койлоувъри или купуваш отделно спортни амортисьори + пружини.
  12. Абсолютно същия проблем беше. Видях, че си решил проблема с шкурката, но те съветвам да ги смениш. Оригиналните са доста кофти, а повечето по магазините се цепят много бързо. Пичовете в Ратола Пловдив ме светнаха да си взема месингови и оттогава заспа работата.
  13. Имах същия проблем. Оправи се с нови клеми, въпреки че старите изглеждаха ОК. Търси проблема в тази област, която ти описа колегата по-горе.
  14. При все че 3000GT ми е един от любимите автомобили, ще споделя едно лично и според мен обективно мнение, защо за този автомобил никога няма да се говори наедно със Супрата и Скайлайна. Първо машината наистина си е тежка, ако се зачетете в темата на Бат Гого ще видите какви зверски ъпгрейди е изяла колата за да прави на 400м сносни времена. Другото нещо е стандартното предно предаване на автомобила (за което от години критикувам тихо наум диамантчетата). T.e. ако ще обобщаваме единствената версия, която си струва парите е VR-4.
  15. shades

    Mitsubishi Fto

    Бях гледал, че в Дубай правят конверсията с Еклипсовия волан, но за пари не ми се мисли. По принцип съм болен на тема редки автомобили и това е направо мечта.
  16. На мен ми е раничко още, че Тарга-та е зазимена в гаража още. Ще задържа още малко :(
  17. Аз съм с такъв за кутията на JR. Поръчвал съм го от ХЕЕД. Ако трябва да съм обективен и загърбя факта, че бучи една идея по-гърлено, ефект почти няма. Забелязва се леко по-чувствителен педал на газта и то повече във виоските. Като цяло за атмосферка единствената далавера е, че переш и не купуваш нов. Виж за турбиниран мотор вече е друга бира ...
  18. NK са само опаковъчна фирма. Стоките са от кол и въже. Купувал съм едно време за Опели от тях. В началото бяха добри, но с годините ставаха все по-зле ... На Mountain дисковете са хубави и в комбинация с Kashiyama накладки се получава добре. Пък и нещата са си японски, няма изнесено производство като Akebono.
  19. shades

    Фаровете

    Много съм прост! :icon_doh: Забравих най-веселата част с филтъра :D
  20. shades

    Фаровете

    Моите ги сменях отзад. Сваляш куплунга, махаш гумената капачка и сменяш крушката. Цялата система се прави със затворени очи, защото през цялото време се ориентираш с пипане. Голям бонус е малката ръка, защото отворът е като за японци :icon_doh: Аз се отървах само с две порязвания.
  21. Честито и от мен, много безаварийни километри. Жълтото "нещо" ти е бутона за задния фара за мъгла. Наистина странно изглеждащо решение, което за съжаление, май е оправено само в най-късните бройки - при мен си е с нормален бутон. Колкото до автопилота, завърташ "врътката" нагоре, диодчето светва в жълто, т.е. автопилотът е в режим стендбай, като достигнеш желаната скорост натискаш копчето отстрани и спокойно си махаш краката. Когато е активиран, може да подаваш "газ" с "врътката" нагоре (много удобно при задминаване). При натискане на някой от педалите си преминава пак в стендбай. И един съвет от мен - смени си ангренажния ремък (и двата!), ролките и маслото при първа възможност или ако те убеждават, че са сменяни поне закарай при някой специалист да провери, защото много хора пропищяха от "новия внос", а при Еклипса мъката след скъсан ремък е голяма.
  22. При все, че в момента и двете ми коли са със предно и аз съм на мнение, че задното е много по-добре за спортен автомобил. Преди време карах кола със задно и макар да беше само 110 кончета, все още не съм се качвал на друга, която да ми достави същото удоволствие на планински път. Предното си има предимство в ежедневните битки с градския пейзаж, както и при лоши метеорологични условия, но дотолкова. Просто е гадно да чакаш да подминеш апекса на завоя преди да настъпиш ... Иначе за 4х4 и особенно за Evo няма да коментирам, невероятно животно, с невероятно сцепление. Преди време имах удоволствието да ме повозят с една "стара 8-ца" и определено мога да кажа, че ми трябваше много време да си поема дъх ...
  23. Съжалявам за втория пореден пост, но се забавих с едит-а и системата ме отхвърли. :rolleyes: А ето и превода: Модификации Двигател Премахнат климатик Премахнат автопилот АЕМ контролер на горивото и запалването ARP болтове на главата ARP болтове на блока ARP биелни болтове AEROMOTIVE регулируем клапан за налягане на горивото 4" преходник за въздушния филтър Алуминиев капак на въздушния филтър Сини и червени скоби за маркучите CP ковани бутала (Керамично покритие) - за изброените по-долу Капак за акумулатора Предпазен панел за горещата част на турбината Скоба за сервото на волана Турбо даунпайп Турбо изпускателни колектори Изходна тръба на уейстгейта COMETIC гарнитура на главата Биелни лагери Права тръба за генерацията на 2.5" Поръчков "Diamond Plate" капак на кутията с предпазителите Поръчкова боя на коша на двигателя EAGLE MFG ковани биели Голям интеркулер за преден монтаж, отвор на 4" GREDDY капачка за маслото GARETT T/4 турбина HKS капачка за радиатора HKS блоуоф клапан (нов дизайн) HKS фланец за блоуоф-а клапана NGK свещи с меден електрод K&N въздушен филтър с голям поток K&N Performance Gold маслен филтър KOYO състезателен алуминиев радиатор (преработен от EVO 8) MAGNECOR 8мм кабели за свещи Контролер за надува с ръчно регулиране Маслено резервоарче (осигурява мазане и при екстремни завои :icon_blush: ) PARMAN перка за охлаждане на радиатора 10" изтегляща PARMAN перка за охлаждане на радиатора 12" вкарваща Армирани маркучи с оплетка от неръждаема стомана TEARSTONE PERFORMANCE хромирана капачка за съдчето за спирачна течност TEARSTONE PERFORMANCE хромирана капачка за съдчето за хидравлична течност TEARSTONE PERFORMANCE хромирана капачка за съдчето за течност за чистачките TENZO-R гърне с обгорен край TREADSTONE алуминиеви тръби за интеркулера на 3" TREADSTONE алуминиев капак за турбината TREADSTONE скоби за маркучите TREADSTONE силиконови маркучи VALVOLINE синтетично масло WALBRO 255 л./ч. бензинова помпа XSPOWER уейстгейт Махнат катализатор MELLING маслена помпа 550cc инжектори STi Скоростна кутия FLEX-A-LITE голям 6-пасов кулер за скоростна кутия PTS подсилена скоростна кутия (billet proof по принцип си е специфичен термин за машинна обработка, не знам как е точно на български, но разликата като цяло е, че частите не се леят а се отсичат или нещо подобно :icon_blush: ) PTS високопроизводителен редуктор PTS хидравлична система PTS зацепваща клапа + супер соленоид PTS Performance Master Kit :icon_blush: (предполагам втулки, семеринги и т.н. за конверсията) PTS супер маслена помпа PTS емулатор за отстраняване на код за грешка от скоростната кутия PTS каре Окачване EIBACH Camber kit (позволява регулиране ъгъла на camber-a) преден EIBACH Camber kit (позволява регулиране ъгъла на camber-a) заден FREEDOM DESIGN разпънка KYB AGX амортисьори TEIN S-Tech ниски пружини Спирачки BREMBO нарязани дискове (предни и задни) BREMBO спирачни апарати (предни и задни) H&R 15mm фланци STOP TECH армирани спирачни маркучи от неръждаема стомана (предни и задни) HAWK PERFORMANCE HPS накладки (предни и задни) Конверсия (към по-големи– на задните дискове) VALVOLINE DOT-4 спирачна течност Интериор AC AUTOTECHNIC затъмнени уреди: Air-Fuel Ratio - измерва колко е богата горивната смес Надув на турбината Налягане на горивото Температура на горивото Напрежение Температура на водата CARBON CREATIONS карбонова конзола за 3 уреда JDM странична конзола за колонката за 3 уреда JDM запалка Diamond Plate стелки MATRIX хромиран пожарогасител TYPE-R капак за огледалото за задно виждане Екстериор Черно фолио на стъклата - 15% 12000К ксенон (лилаво) Стикери ... JDM VR-4 цели фарове TYC черни стопове VIS Cyber 2 бодикит F1 калници от фибростъкло Аудио и забавление JVC плейър Джанти и гуми TENZO-R Type-M джанти, черни с червен борд, 19" 8,5J Toyo Proxes 235/35/19 Rays Volks червени болтове Друга електроника GREDDY турбо-таймер OPTIMA Yellow Top акумулатор JDM кабели за масата ******** Ами това е, криво-ляво съм го превел. Предварително се извинявам ако има дребни неточности, но го направих "на крак" в офиса.
  24. За окачването, ако мислиш да копираш от горния звяр, мисля че Поли може да ти съдейства много. Между другото точно тази комбинация от пружини Tein с амортисьори KYB AGX е доста популярна сред Мицу феновете зад океана :icon_thumbup:
  25. Тц, такива данни за Астра с този мотор (С20ХЕ) са си стандартни за мотор в добро състояние с чип и колектор, НО самият мотор е фабрично създаден за "тормоз" от небезисвестните Cossworth, които в онези години знаеха как се правят нещата. Отделно, че и моторът е орязана версия на турбинирания C20LET. Колкото до Galant V6 съм на мнение, че може да се поизтискат повечко коне с малко доработки (ремап/чип, филтър, добра генерацийка). И все пак няма по-добър начин за вадене на коне от това да си направиш мотора в перфектно базово състояние и оттам нататък при възможност да се правят доработки. Няма смисъл на мотор гълтащ промишлени количества масло и с течащи гарнитури да се правят доработки - или ще се скапе съвсем или ще доближи реалните си коне ....
×
×
  • Създаване...