Премини към съдържание

Нов модел на любимата марка


Препоръчано мнение

Хечбекът ще бъде с 3-цилиндров мотор с мощност 150 к.с.

Японската компания Mitsubishi наскоро пусна на пазара за развиващите се страни хечбека Mirage (на снимката). Сега дойде времето той да получи и спортна версия, в чиято название ще влезе и името Evo.

 

Хечбекът с 5 врати Mitsubishi Mirage Evo ще бъде снабден с 3-цилиндров двигател с обем 1.5 литра. Мощността на агрегата ще бъде 150 к.с., като същевременно инженерите на компанията ще намалят масата на автомобила до 900 кг. Предвижда се преработка на окачването и монтиране на допълнителна спирачна система. На външен вид разликата с обикновения Mirage ще бъде в по-добрата аеродинамична форма и в малкия въздухозаборник на предния капак, който отдавна се е превърнал във визитна картичка на Lancer Evo.Новата версия на автомобила трябва да се появи догодина, като тя ще се произвежда в завода на компанията в Тайланд. Там се сглобява и стандартният Mirage, който се предлага с двигатели с обем 1.0 и 1.2 литра. Моторите работят съвместно с технологията Stop&Start и система за регенерация на енергията при спиране. Клиентите могат да избират между 5-степенна механична скоростна кутия и безстепенна вариаторна трансмисия. Цената на автомобила е 9000 евро.

 

Категория: Mitsubishi

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

http://news.drive.com.au/drive/motor-news/first-drive-mitsubishi-mirage-20120524-1z6wf.html - ето и фотосесия на новия колт. Дано за Европа да му пооправят предницата. Или се цели всички автомобили след колта и аутлендъра да станат някак по-безлични и да кажат "Спираме продажбите в Европа, защото не се купуват"... (както са направили с галанта по уж финансови причини); Според мен това е стъпка назад в дизайна с едно 5-10 години

 

http://img135.imageshack.us/img135/9761/mitsubishicolt20093.jpg

 

 

http://img265.imageshack.us/img265/2788/2013mitsubishimirage1.jpg

 

 

После французите нямали нищо общо:

 

http://img85.imageshack.us/img85/9262/peugeot207cielo300x186.jpg http://img821.imageshack.us/img821/980/peugeot208230512.jpg http://img526.imageshack.us/img526/9928/4644acarcitroenc31.jpg

Редактирано от vladimirov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Доста ми е интересен този двигател - 3 цилиндъра пък 1.5, пък 150 коня (явно с турбо, което е тенденция напоследък, и май е по-добре така)... по тази логика, няма ли да е по-добре 2 цилиндъра 0.5 с двойно турбо :D ... не знам, не ги разбирам тези работи, но все пак двигателя задвижва колата, не турбото.

А за дизайна - просто е ужасен :icon_blush:

Малко снимки

Нито се забелязва следване на утвърдената (донякъде) линия на предишните модели, нито има агресивен вид, по-скоро дебилен :D

Тук са го нарисували къде къде по-добре, и ми е интересно защо винаги се получва така, че прототипът е уникален, а серийният модел - отчайващ... Мога да предположа: лесно е да нарисуваш нещо много яко, което да грабне вниманието на медиите (рекламен трик), но да го сложиш на конвейра 1:1 е доста трудно, най-вече въпрос на мениджмънт, добри финансови разчети, прогнозни продажби и т.н.

Лошо, много лошо, единствено ми е любопитно какъв ще е този спортен 3 цилиндров двигател :)

http://motormania.eu.com/MM/wp-content/uploads/2011/11/2012-Mitsubishi-Mirage-21.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Това е целта - всеки да си помисли "ама че тъпа кола", а тя няма стигане.

Тия 150 коня на това 900 кг. купе си е май като Паджеро с 400 коня двигател.:icon_hmm:

 

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Това е целта - всеки да си помисли "ама че тъпа кола", а тя няма стигане.

Тия 150 коня на това 900 кг. купе си е май като Паджеро с 400 коня двигател.:icon_hmm:

 

А, именно, и на мен ми мина през ума тази идея, но все пак доста рисковано за маркетингова стратегия :D

Нещо подобно на Дайхтсу УРВ турбо, само че там дизайнерите са се справили доста по-добре :)

 

http://www.youtube.com/watch?v=pYMbI_fczrI

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

:mitsu-smiley: Ужасно грозна кола :mitsu-smiley: :icon_crying: :mitsu-smiley: , как може такава излагация, тези управници са сигурно някакви застаряващи инженери дето и идея нямат за какво става на въпрос в реалния свят на автомобилите,честно невиждам друго логично обяснение, това смешно купе приличащо не на Citroen или Peugeot ,а само и единствено на ТАТА ще бъде новият Колт?!? Или както го наричаха Global small, повярвайте марката с тези нови модели ще се самоунищожи не само в Европа а и на пазарите където са били силни и все още имат някакви позиций,....даже в Япония хората ще предпочитат да си купят Поло или фиеста, хахха смешно и жалко за фирма произвела коли превърнали се в Легенди и любими на хора от всички континенти, ако с новият Аутлендър се забият в земята то с тази смешна кола ще се довършат и със сигурност в анкетата с какво бихме сменили старото митсубиши ще виждаме само: с всичко друго ама не и с ново. :icon_thumbup: :mitsu-smiley: Много хубава кола и вън и вътре , както се казва "Well done Mitsubishi" :icon_clap:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Наистина, какво е това ужасно 'нещо' .? Като визия мицубиши винаги са гонили елегантната и агресивна линия, която беше толкова успешна, че дори европейския производител взе пример и промени визията на колите си, които приличаха на надрусан хипопотам (това го беше казал колега от форума :D ). Примерно голф 5 (и много други такива)подут с големи фарове, отдзаде като се погледне приличащ на круша, се завърна с 6'та серия като агресивен, компактен градски автомобил. Просто не ги разбирам тези управители на Мицубиши каква им е идеята и политика да развалиш нещо което е добро, вместо да се стремят да го направят още по добро. Може би са на принципа 'пълната чаша не може повече да се напълни' и са решили да я изпразнят :icon_doh: .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Като визия на мен пък ми харесва , като изключим смешните джанти , но това че няма да се произвежда в Япония хич не ми се нрави , никога не бих си купил мицу произведено извън острова .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За смях са направо и съжаление, арх.Пътко правилно е казал, ако погледнем скиците на глобъл смол, ми то красива, агресивна, елегатна, съвременна, а какво пускат в производство, все едно на инат работят, ама защо не си превръщат хубавите идеи в реалност а пускат такива грозни подобия на коли, това ММС са за писмо от потребителите да се оплачат, мен ме подиграват всички колко грозна ми била колата, и до някъде са прави, лансер 2005 а представете си ако си купя това ново изчадие, просто не Японска дачия ми незнам какво да кажа, вижте само как изглеждат новите фолксвагени, аудита,или айде да не вдигам летвата високо, новите Киа и хюндай!?! например и вижте и мицубиши по-грозни вече и от френските грозотий. Жалка гледка :(

Редактирано от tonino_g3
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Бе има нещо мътно в цялата работа след преговорите между ММС и Пежо-Ситроен групата.:icon_hmm:

Французите се кефят на Мицубиши екстрите в 4007, 4008 и Си Кросъра на Ситроен, а пък дават на Мицубиши дизайн като за Конго или Ботсвана. :icon_doh:

 

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Дано за Европа да му пооправят предницата. Или се цели всички автомобили след колта и аутлендъра да станат някак по-безлични и да кажат "Спираме продажбите в Европа, защото не се купуват"...

А дали пък не се прави с цел да се купуват?

Най-продаваните автомобили в Европа в последните години са точно с такава визия.

Колкото и да недоволствате, явно такива автомобили се харесват и харчат. :)

За пръв път чувам за компания, която да иска да си спре продажбите :icon_doh:

Не е ли по-логично да се борят за пазарен дял, щот ако погледнем сегашния... :icon_crying:

Редактирано от somalietsa
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Щото, ако погледнем сегашния вероятно търсят причина да се изтеглят от Европа. Нещата са на зле и ще станат по-зле. Това ако му махнеш емблемата по какво ще го познаеш, че е :mitsu-smiley:?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

А дали пък не се прави с цел да се купуват?Най-продаваните автомобили в Европа в последните години са точно с такава визия.Колкото и да недоволствате, явно такива автомобили се харесват и харчат. :) За пръв път чувам за компания, която да иска да си спре продажбите :icon_doh: Не е ли по-логично да се борят за пазарен дял, щот ако погледнем сегашния... :icon_crying:

Не се прави с такава цел и колите с подобен дизайн, които се продават, се купуват най-вече заради цената и условията при които се продават..

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не се прави с такава цел и колите с подобен дизайн, които се продават, се купуват най-вече заради цената и условията при които се продават..

 

http://autos.yahoo.com/blogs/motoramic/key-car-quality-study-ranks-software-bugs-most-170243393.html

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Сега в крайна сметка, това ли е новия Колт:

 

http://img543.imageshack.us/img543/2829/2011mitsubishicolt.th.jpg

 

или това:

 

http://img338.imageshack.us/img338/50/2012mitsubishimirage17.th.jpg

 

Понеже първото изобщо не ми се връзва с второто.

А първият вариант е направо пуканка!!! :)

ПП: А пък сега в Гугл намирам доста по-красиви варианти от първоначалния, примерно този:

 

http://cars-interior.at.vu/images/mitsubishi_colt_2012/mitsubishi_colt_2012_2.jpg

 

И като се влгедам по-внимателно, забелязвам, че всъщност това е първоначалния вариант, но с по-яки фарове и други по-по-най неща :)

И ако се запази този вариант - в крайна сметка не е чак толкова лош :)

 

ПП:

Еееее, кво пък, пак сме по-напред от Фолквагин-а и Фиат :P

Редактирано от Арх. Пътко
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако колата която ще се предлага в Европа е същата като тази в Азия за съжаление ще бъде точно това грозно подобие на кола което всички се надяваме да не е, но като гледам клипчета в youtube презентаций на модела в Тайланд е точно това от най-грозните снимки. Аз съм разочарован тотално, от всички нови модели само Галант прототип е много готин, но ми се струва че като му дойде времето и на него ще го погрозят както стана с Мираж. :cz3:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Прототипа на европейския галант е убит още 2008-ма година. Остават надеждите колта да го пуснат с някаква по-нормална предница за Европа (като на първата снимка).

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...