Премини към съдържание

Център за гуми и джанти МАРГЕЛ.


Препоръчано мнение

Преди 2 седмици избирах гуми за зимата и се спрях на една оферта в МАРГЕЛ. Направих интернет поръчка, обадиха ми се и отидох да ги заплатя и монтирам. До тук добре като изключим телефонистката, която явно бе лишена доста дълго време от нещо, но това се преглъща. Не е била на кеф жената на мен си го изкара. Та сега искам да ви дам няколко причини да се замислите преди да посетите сервиза на този магазин. Става въпрос за магазин/сервиз в Дружба 2 срещу хранителната борса.

 

1. Въпросът с паркирането е пълен Х- отпред са наспирали като N.Y.P.D. и S.W.A.T. по време на акция за залавянето на терорист камикадзе с ядрена ракета. Добре походихме пеша малко- няма проблем здравословно е!

 

2. Посрещането в магазина: Влизам си аз облечен с анцуг и обут със сравнително стари маратонки и почвам да гледам, гледам джанти, гуми, винтове, размери- бол. ОК викам си значи има избор. В самият магазин работят 4 човека- двама стоят отпред на два компютъра по- назад една касиерка, и четвъртият не разбрах какво точно прави, но май беше някакъв надзирател на целия работен процес. Продължавам да разглеждам. Писна ми и попитах към кого да се обърна в края на крайщата в този момент в магазина бях само аз и 4 човека персонал. Все някой трябва да ми вземе 700лв. за тез прословути гуми. Отговорът на въпроса ми бе придружен с колективен поглед тип "Абе тоа луд ли е, кво ни смущава?" Една жена с очила каза заветното "Кажете?!" Обяснявам ситуацията, че съм си поръчал гуми през интернет магазина им, че трябва да ми направят 5% отстъпка както са написали там, че ще искам секретни болтове, монтаж и прочее. В това време влиза един чичо с кожено яке, бръсната тиква и слънчеви очила и за секунда 2ма човека се втурхната да му помагат в избора. Добре викам си аз обслужването тук е на ниво! Е в края на крайщата чичото се пазари 2 часа с тях за отстъпка от 20лв. защото разбираш ли купувал 5 гуми не 4ри.

 

3. Плащането: В интернет магазина на Маргел, бях видял, че е възможно плащането с карта и поради тази причина бях взел в мен 40 лева, 20 от които щях да дам на момчетата от сервиза за да си свършат работата съвестно, другите 20 за зор за ман. Казвам на госпожицата на касата, че бих желал да платя с карта и че ще желая фактура и от там се почна: "Ама тая карта на кой е?", "Ама каква е сега тая карта дебитна, кредитна, международна к'ва?!?!", "Ама не може така...", "Ама трябва с бизнес карта да платите.", "Няма фактура, не може Ф-А-К-Т-У-Р-АААААА!!!!!!!!!!" и т.н. простотии, които нямат общо с реалността, но не ми се разправяше. Викам добре няма да хабя нерви и време и ще ходя да изтегля пари. Отидох- Изтеглих връщам се, плащам издава ми се фактура с касов бон. Да обаче объркана. С доста фасони и цупения момичето ми я оправи. Благодаря!!!

 

4. Приемането в сервиза: Идвам с автомобила, паркирам. Добре, отивам в сервиза и почвам да разправям на всеки един служител за какво съм. Отговаря ми се, че трябва да изчакам около 2 часа и тогава ще е готова моята кола. Попитаха ме дали искам да оставя автомобила и да дойда да си го взема или да дойда с колата направо след 2 часа. Казах, че ще им оставя колата и ще чакам да ми се обадят да дойда да си, я прибера. От там започнаха обяснения и уговаряния, да не съм я оставял, а направо да мина да си я взема. Бях си направил сметка да посетя една позната живееща на 5 минути пеша от там, докато ми монтират гумите, но направих както пожелаха. Това в 13:00 на обяд. От 13:00 до 15:00 са два астрономически часа, нали? Е да ама маи не точно. Получих обаждане в 17:30, че най- накрая разбираш ли могат да ме приемат в Светая Светих. Отивам!

 

5. Монтаж: Почва се едно цъкане и пулене, тия джанти ква марка били, как не му отивали на автомобила и тн. Окей им казвам, аз затова ги сменям с оригинални. Добре. Почват да ми монтират зимните гуми на джантите, които купих 2 дни по- рано от колега във форума. Седя отвън и чакам. Чичката изквичава на умряло "Леле как може такова нещо да се случи на тез джанти, не е възможно това ц-ц-ц-ц, ела тука батка ела сега да видиш, ела бе, ела!!" Отивам- с една отверка хванал и чука по джантата.- Гледай!! Гледам...продължавам да гледам, той продължава да чука. Бре, това и аз го мога си казвам на УМ! Пречука четирите джанти и вика "К'во праим са?", казвам аз "Ами дай да ги сложим на мястото на летните, да приберем летните и да си ходя." , "Не може така- криви са!", питам коя е кривата, той казва и четирите. "Баси"- викам си :nono: "Отивай да плащаш изправяне и да ги изправим!!!", "Добре" Отивам и казвам на момчето което изписва стоките и услугите какво са ми казали да направя и той почва да смята. "160 лева", "Какво 160 лева?"- отговарям аз. "Ами 160 лева на касата и с фактурата при гумаджията." Викам "Аааа не отказвам се!" Връщам се при гумаджията и го питам ясно и точно-

-"Така както са криви и четирите джанти, ще държат ли възуха в гумата?",

-"Ще държи, ама ще друса, тресе, вие, боботи и ще се обърнеш някъде!",

-"Добре слагайте ги така",

-"Ти си знаеш."- видно расърил ми се...

 

Свалиха старите джанти и на последната се събраха всички майстори и почнаха да цъкат. Питам ги какво има, те ми казват "Как може да караш така до сега луд ли си?- За втулки си!- Тия джанти не са от тая кола!", обяснявам, че не са от тази кола, че са от друга, но са от същият модел, същата година, същата марка и т.н. те не та не не са, е добре казвам и ги питам продават ли въпросните неща- продават. Отивам пак при момчето на компютъра и му обяснявам нагледно какво ми казаха да направя отново. И тук вече се включи четвъртият човек от персонала и попита за какви джанти, отговорих му, че не знам и да отиде да попита майсторите, защото вече тотално се бях объркал и найстина не знаех. Е оказа се в крайна сметка, че не ми трябват въпросните втулки, които струват 8 лева парчето без монтаж. Евала на този човек и, че ми обясни за какво точно служат и кога точно се слагат. Приключихме след един час с монтажа, приказките и плащанията и си тръгнах. Хвала ще си кажете! Да ама не! Бяха забравили да ми сложат секретните болтове, че дори и да ми ги дадът аз да си ги сложа. Върнах се. Пак разправии, на кой точно съм платил, фактури, бележки, цъкания след още час имах и секретни болтове. През цялото време чаках навън, а беше хладно и то доста. Не могло вътре приключвали си деня и съм пречел.

 

Е с две думи това е. В заключение мога да кажа "ХВАЛА!" такива майстори, такова обслужване и такива търговци.

Така, че драги съфорумници, преценете дали един ден, много разправии и обяснения за монтиране на четири гуми не ви е много преди да станете тяхни клиенти.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ужас :argue: ! Днес и на мен ми предстои същата процедура, но в Диана. Дано не се получи същата ситуация ,че сигурно няма да имам толкова нерви. То вече навсякъде малоумници работят , а да не говорим колко ги мързи. Добре че въпреки главоболията ти, смяната на гуми е приключила благополучно и сега всичко е наред.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега и там не е по- добре. Преди месец сменяхме на служебният джип гумите там изсипахме им 1400 лева и пак ни излъгаха, че 4рите джанти са криви, а джипът респективно и джантите са на 15000 км. Вече, не знам къде може да се има доверие...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Доверие може да се има на малките гумаджийници! :)

А относно Маргел, а влязох да питам за оферта една сърдита г-жа и като ми изпринти всички модели с цени, които имат си тръгнах. Като тя ми каза и другия път в по-нормално време да съм идвал, а имаше цял час до края на работния им ден по надписа на входната врата! :)

Познахте дали се върнах там...? :)

...

Да, върнах се! :) Какво да направя като освен мен имат и други клиенти... и трябваше един техен клиент, мой познат, да го издърпам оттам с въже...

Но гуми оттам никога, ако ще да ми ги дават и с 50% отстъпка. Не ме кефят! :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

UserName Ако бях на твое място щях да си тръгна на 5-тата минута без да им се обяснявам, гумаджииници бол. Как може такава безотговорна и некоординирана работа. Дано конкуренцията ги вкара в пътя иначе ще загинат.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Малко извън темата,ама немога да се стърпя.Понеже и аз като всички купувах наскоро зимни гуми и ми направи впечетление,че отделно се заплаща баланса и тежестите,а немога да си спомня и преди ли беше така,просто до сега не бях се замислял.А другото което още повече ме накара да се замисля е,какво става със старите тежести които свалят от джантите,май им ги подаряваме,а те ни продават нови били те и по-малко от тези които са демонтирали.Не съм дребнав,ама като знам какви са надценките които слагат,просто не е коректно.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И защо пък реши точно в Маргел да отидеш?Виждал си ни и двамата с колегата NMizov пред Медицинска поне 10 пъти,

да беше казал щяхме да те заведем да си смениш гумите срещу 1 каса бира(само демонтажа и монтажа де,

иначе гумите си ги плащаш ) и докато я изпием

с момчетата. щеше да си готов с всичко!

Иначе за съжаление колкото и много гумаджийници да има, много малко са кадърни или имат желание

да бачкат, както е и с всичко в BG.

По принцип и Маргел не са лоши, но гумаджийницата им на Враждебна.

Иначе виж :

 

http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=7077

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

 

Абсолютно подкрепям колегата :icon_thumbup: .

Аз само от тях си купувам гуми и съм много доволен, става въпрос точно за Европа на Сливница, в другите центрове не съм ходил, но си мисля, че обслужването и там ще е на ниво.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А пък аз да се похваля - свалиха летните гуми, почистиха ги с една четка, издухаха ги с въздух и ги увиха с прозрачно фолио, като това за хран. продукти. И си ги сложих на задната седалка, и после в мазата за напролет. И не е само в тази гумаджийница така, защото като се похвалих на един колега се оказа, че и неговите са ги опаковали. Е, все пак става въпрос за Варна - най-добрия град за живеене. :icon_thumbup: :icon_thumbup: :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно подкрепям колегата :icon_thumbup: .

Аз само от тях си купувам гуми и съм много доволен, става въпрос точно за Европа на Сливница, в другите центрове не съм ходил, но си мисля, че обслужването и там ще е на ниво.

 

Да, не познавам собствениците, познавам само момчетата, управителя ми е приятел,

но доколкото съм чувал и другите хора са доволни, а и сега като видят :mitsu-smiley: ,

по-друг начин те гледат!Даже зарибих едното момче и на пролет и той скача на

акулка!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз се чудя какви гуми да взимам, че моите вече си заминават не съм ги сменял откакто я купих. Какви гуми (летни) да слагам предвид постоянните валежи тук т.е. кои се представят най-добре на мокро?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да, не познавам собствениците, познавам само момчетата, управителя ми е приятел,

но доколкото съм чувал и другите хора са доволни, а и сега като видят :mitsu-smiley: ,

по-друг начин те гледат!Даже зарибих едното момче и на пролет и той скача на

акулка!

 

Да и това го потвърждавам! Вергин е пич и колегата му е пич (но как се казваше :icon_hmm: )

 

Охх оспамихме темата :sorry:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да и това го потвърждавам! Вергин е пич и колегата му е пич (но как се казваше :icon_hmm: )

 

Охх оспамихме темата :sorry:

 

Страшен пичага е, а колегите му са Атанас и Колето, макар че винаги предпочитам Насо да ми пипа каквото и да било

по гумите.Дори ме е предупредил по всякакви бензиностанции и където и да било,

да не давам да ми проверяват гумите.Особено ако е студено, ако не се сложи правилно

накрайника на уреда(забравих му името), може да ти изкриви или дори счупи иглата на вентила и

честито :icon_censored: .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Летните ми гуми и джанти са от Маргел - от Враждебна. На тия точно там сме им оставили с колегата 5000 лв. за гуми само за един сезон, което ни даде повод да се попазарим. Не съм доволен особено от Маргел. Зимните ми са от Европа- коректно отношение, бърза и качествена работа. Преди години сменях в Диана и беше ОК, сега не знам...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз се чудя какви гуми да взимам, че моите вече си заминават не съм ги сменял откакто я купих. Какви гуми (летни) да слагам предвид постоянните валежи тук т.е. кои се представят най-добре на мокро?

 

Ако имаш пари - Michelin според мен е най-якото, но само ако си е френска,

защото мисля че основния им завод е в Турция - нищо общо няма.

Но спокойно слагай Vredestein(никъде другаде не се произвеждат освен в Швеция и Дания)

и карай без да се притесняваш, даже

май те имат най-висок скоростен фактор.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И защо пък реши точно в Маргел да отидеш?Виждал си ни и двамата с колегата NMizov пред Медицинска поне 10 пъти,

да беше казал щяхме да те заведем да си смениш гумите срещу 1 каса бира(само демонтажа и монтажа де,

иначе гумите си ги плащаш ) и докато я изпием

с момчетата. щеше да си готов с всичко!

Иначе за съжаление колкото и много гумаджийници да има, много малко са кадърни или имат желание

да бачкат, както е и с всичко в BG.

По принцип и Маргел не са лоши, но гумаджийницата им на Враждебна.

Иначе виж :

 

http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=7077

 

 

Колега, отидох в Маргел защото там намерих най- ниска цена. Е най- ниска с по 5 лева на гума някъде. Пък и ми е близо, пък и гледам големи магазини имат викам си сериозни ще са. Да ама не. А пред Мед.акад. (между другото четох в 24 часа, че ще го правят синя зона) съм виждал едно страхотно комби- сиво и именно от него се запалих за Галант :), обаче скоро разбрах, че и колегата влиза във форума. А лично не се познаваме, пък ми е малко неудобно да почна да задавам въпроси. Другият път ще знам. Предстои ми покупка на летни гуми така, че ще пиеме бира :) . До колегата sirko силно бих ти препоръчал Унироял Рейн спорт и Ханкоок, и двете марки правят доста добри гуми. От първата имам и лични впечатления както от летни така и от зимни, но в никакъв случай недей взима Фалкен, които са доста модерни в Англия. Иначе в почти всички големи гумаджийници ти взимат пари и за баланс и за монтаж. В моят случай платих монтаж 50% тежести, пликове и тн са отделно, а сакън да ги помолиш да ти ги приберат. Помолих ги да ми помогнат да ги прибера летните гуми с джанти и ми се отговори че внимавали с кръста за да не бъркат после с пръста. Е, ако бях с Туарег сигурно щяха да се прежалят.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Естествено, ако имаш излишни 193 лева на зимна гума за Мишелин няма проблем слагай.Това е цена с отстъпката.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега и там не е по- добре. Преди месец сменяхме на служебният джип гумите там изсипахме им 1400 лева и пак ни излъгаха, че 4рите джанти са криви, а джипът респективно и джантите са на 15000 км. Вече, не знам къде може да се има доверие...

Всичко мина перфектно, нямаше никакви проблеми. За 30 мин. бях готов и при това безплатен монтаж, и баланс. Ще видим, като покарам как ще е положението. И все пак да уточня , че става въпрос за Диана- Русе.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, отидох в Маргел защото там намерих най- ниска цена. Е най- ниска с по 5 лева на гума някъде. Пък и ми е близо, пък и гледам големи магазини имат викам си сериозни ще са. Да ама не. А пред Мед.акад. (между другото четох в 24 часа, че ще го правят синя зона) съм виждал едно страхотно комби- сиво и именно от него се запалих за Галант :), обаче скоро разбрах, че и колегата влиза във форума. А лично не се познаваме, пък ми е малко неудобно да почна да задавам въпроси. Другият път ще знам. Предстои ми покупка на летни гуми така, че ще пиеме бира :) . До колегата sirko силно бих ти препоръчал Унироял Рейн спорт и Ханкоок, и двете марки правят доста добри гуми. От първата имам и лични впечатления както от летни така и от зимни, но в никакъв случай недей взима Фалкен, които са доста модерни в Англия. Иначе в почти всички големи гумаджийници ти взимат пари и за баланс и за монтаж. В моят случай платих монтаж 50% тежести, пликове и тн са отделно, а сакън да ги помолиш да ти ги приберат. Помолих ги да ми помогнат да ги прибера летните гуми с джанти и ми се отговори че внимавали с кръста за да не бъркат после с пръста. Е, ако бях с Туарег сигурно щяха да се прежалят.

 

Шогунския Галант(сив) е на NMizov!

Не мисли, че като е голяма фирмата е качествено обслужването,

в повечето случаи е точно обратното, не само в България...

Макар, че и фирмата която препоръчваме не е никак малка-напротив,

но пък препоръчваме конкретен обект, понеже сме доволни от обслужването!

За цените не искам да говоря, но доколкото разбирам от теб е по-изгодно от Маргел.

Тук(във форума)обикновено не се притесняваме да питаме каквото и да било-

с това се различаваме от повечето подобни-никой няма да ти се присмее или

да те погледне отгоре!Видиш ли реквизити на клуба, не се притеснявай да поискаш мнение

или не дай си Боже помощ-всеки ще се почувства горд да помогне!

Не се притеснявай за биричката - :drinks: изпили сме я вече, само кажи кога!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За Маргел-Враждебна има доста какво да се поговори , според мен просто са се ояли много и не им пука , а явно шефовете не ги държат изкъсо.

 

Тази зима съм супер изненадан от една гумаджийница в Княжево. Тия момчета ми събраха очите - демонтаж, сваляне на гуми от джантите , монтиране на зимни на същите джанти , баланс и монтаж .....13 минути. Вярно за малка Корса говорим , но все пак ....ме смаяха , още повече работеха на 4 хидравлични подемника (не само по 1 кола) ...буквално не можах да си изпия кафето , когато казаха "Готова е!" и за цялото удоволствие - 28 лв.

Не знам дали някой друг колега е ходил там, но аз лично съм супер доволен (а това рядко се случва ;) ). Намира се на ул. Любляна , точно срещу една сравнително нова административна сграда , май е на Главболгарстрой (ама може и на друга подобна фирма да е).

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш пари - Michelin според мен е най-якото, но само ако си е френска,

защото мисля че основния им завод е в Турция - нищо общо няма.

Но спокойно слагай Vredestein(никъде другаде не се произвеждат освен в Швеция и Дания)

и карай без да се притесняваш, даже

май те имат най-висок скоростен фактор.

Мишелин имат завод и в Румъния, още по-зле....!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...