Премини към съдържание

Зареждане на гориво


penchod

Препоръчано мнение

Идея нямам колко харчи, но знам, че не е малко. Зарежданията ги броя само като лева на седмица и съответно месеца. Иначе похарчва 14 - 15 на софийско градско, замерено миналата година.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз на муца й сипвам по 25 лева на седмица, които ми стигат за около 70 км, което прави 13-15/100. Имайте предвид, че във Варна задръстванията не са по-малки от тези в София, а и минавам по не повече от 7 км на едно палене. Още една подробност - колата ми е автоматик, което вдига разхода (а и имам тежък крак...).

Бях чел някъде тук във форума за определен стил на шофиране с автоматични скорости, при който разхода е по-нисък. Трябвало да отпускаш газта с няколко сантиметра при 2100 - 2300 оборота и така кутията превключва на по-висока предавка. Превключва, но не харчи по-малко. Дори когато карам както си знам - умерено и да превключва скоростите на 2800 - 3000 оборота колата харчи по-малко.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз на муца и сипвам по 25 лева на седмица които ми стигат за около 70 км, което прави 13-15/100.Имайте предвид че във Варна задръстванията не са по-малки от тези в София а и минавам по не повече от 7 км на едно палене.

Синко, ела да видиш в София какво е, покарай твоя автоматик у софийско и тогава ще твърдиш обратното...........

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Синко, ела да видиш в София какво е, покарай твоя автоматик у софийско и тогава ще твърдиш обратното...........

Аз не твърдя нищо - просто споделям ;) А и съм сигурен, че в София ще харчи повече, но не и в който и да е друг град (с дребни равнопоставени изключения).

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Как го правите това засичане в софийско градско бе колеги? Че и гледате на 100 км? То аз като вляза в центъра, по-малко от 20 мин на 1 светофар не изкарвам. Да не говорим сутрин по Цариградско или по околовръстното. Даже мисля да предложа да се въведе нова дисциплина за разход в софето: разход на светофар/час. :icon_hmm: . А като гледам, в други градове лудницата по улиците започва да прилича на столичната, че даже е по-зле, защото хората там не са свикнали на такъв интензивен трафик и са по-нервни.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Преди с печката в София зареждах по 50лв нафта всяка седмица и разхода го смятах относително - когато светне лампата.

Тук пълня догоре поради причина, че карам предимно извънградско, а бензиностанциите не са като в БГ - на всяка крачка, пък и имам възможност да наливам доста евтин бензин.

 

Препоръчвам на всички този сайт http://www.spritmonitor.de/. Удобен е за водене на сметки за разхода, също така е полезен ако искате да направите сравнение с други. :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчвам на всички този сайт http://www.spritmonitor.de/. Удобен е за водене на сметки за разхода, също така е полезен ако изкате да направите сравнение с други. :)

 

Ако препоръчаш и някой онлайн речник /преводач/ цена няма да имаш. :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Честно казано не съм засичал разход на гориво от първоначалната покупка на колата, защото и да е повече, и по-малко, пак трябва да се сипва :)

Но... до момента карах почти само на гориво (газ/бензин) от Шел, и в редки случаи OMV. Рядко на Лукойл, и то главно за да долея (няма много бензиностанции, които да са ми удобни). Снощи реших да заредя от Лукойл, ей така. Разликата между горивото от Лукойл и др. е просто огромна (в полза на Лукойл)!!! Ускорение - натоварване на мотор - шумове (никакви) + това нямах за цел да направя сравнение, а излизах от София, та ми беше на път бензиностанцията на Лукойл на Пловдивското, след караулката. със 140 - 150 км/ч не се усеща, че работи двигателя (нито на газ, нито на бензин), допълнително при тази скорост ускорението е повече от задоволително.

Т.е. от тук натам картата ми за Шел май ще събира прах.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз като си взех моя Галант, което беше доста скоро, си бях наумил да му сипвам само Супер 100 от ОМВ, че нали на ГДИ двигателя по-хубав бензин отива, ама пуста "световна криза" :D Сипвам предимно Карера 95. Дава ми разход на градско около 12 л. (разбира се много зависи), на извънградско - магистрала пак 11 - 12 л., иначе около 9 - 10 л. на обикновен път.

Веднъж на колонката, на която бях спрял нямаше от Карерата, та сипах обикновен 95 (чиста проба мързел :icon_blush: ) и честно казано не открих никаква осезаема разлика, е освен цената :rolleyes: . Та се зачудих дали въобще има смисъл да сипвам от Супер 100?

Както и да е, като се позамогна в скоро време ще пробвам и ще ви споделя.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам какво те притеснява Н-95. Карам само с него. Сипвал съм бензин от различни бензиностанции в няколко държави (Германия, Австрия, Румъния и България ест.) и не намерих разлика. Пробвах как изгаря новия 96 и нищо не разбрах, освен че е с 6 ст. по-скъп.

Ако е заради високата степен на сгъстяване при теб, то няма какво да те притеснява. На мотора ст. на сгъстяване е 12,4 и карам само с Н-95. При него също не усещам разлика между различните бензини.

В понеделник заредих за 50 лева 95 на мицито и до сряда всеки ден ходих до Плевен. Разходът - 7,5 - 7,6 л. някъде с трима души. Скоростта беше предимно 100-105 км/ч. на круиз контрол. Едната вечер 3 мин. със 160 и компенсиране на последната вечер с икономично каране с 90.

 

В петък отидох с астричката да я раздвижа и нея и друго показа - 6/100 :rolleyes: А като я кара сестра ми - 7 че и отгоре :icon_blush:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...