Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

наката

Потребител
  • От него общо

    245
  • Регистрация

  • Беше тук

За наката

  • Рожден ден 03/26/1974

Местоживеене

  • Град
    Плевен/София

Интернет контакт

  • Уебсайт адрес
    http://
  • ICQ
    0
  • Yahoo
    naki4nik@yahoo.com

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Galant 2.0, 16
  • Интереси
    ... да надзърне зад очевидното ...

наката's Постижения

Редовен форумист

Редовен форумист (8/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Здравейте, Предлагам едно място, където има различни новости от автосалона в Париж т.г., в т.ч. и снимки на нови модели на Мицубиши. Дано да ви харесат. Поздрави.
  2. Привет от града на любовта! На 01.10.2016 г. отвори врати есенният автомобилен салон Париж-2016 (тук). Кратката няколкочасова обиколка между изложените експонати ми даде някаква представа за съвременните тенденции в автомобилостроенето - минимизация и електрификация (без съветска власт ). Повечето утвърдени марки на европейския пазар показаха своите нови колекции. Имаше и такива, които не пожелаха да направят това в Париж - тяхно решение. Като цяло се наблюдаваше тенденция за нарастване на размера на малките модели, както и на увеличаване на броя на версиите с хибридно или електрическо задвижване. Дори кметът на френската столица се похвали, че в града има над 100 зарядни станции за такива автомобили. На този фон ми направи впечатление един факт - ограничено предлагане на модели от средния клас като напр. добре познатия ни Галант. Дори на щанда на предпочитаната ни марка с трите диаманта преобладаваха мини-моделите и СУВ-хибридите. С моите скромни 185 см си направих експеримент с проба на кокпита на няколко нови модела, в т.ч. и на такива, които още не са в продажба. И ...О, УЖАС!!! Имам усещането, че вътрешното пространство намалява обратно пропорционално с нарастване на външните габарити. Като човек, преминал от Галант на миниван (за съжаление не от същата марка) се запитах "А сега накъде?". Какво става с този автомобилен свят? Аз ли съм изостанал с разбиранията си за достатъчно вътрешно пространство като предпоставка за комфорт при пътуване или съвременните интериорни дизайнери са напреднали толкова много с налагането на новите тенденции на пазара? И в двата случая предпочитам да ми е комфортно отвътре, а не някой да ми казва еди-коя-си кола и модел колко са иновативни. Ще се радвам да разбера дали горните разсъждения за интериора при новите модели са само мои или има и други, които гледат на по-големите коли като на по-удобни. Като малка компенсация предлагам на вниманието подбрани кадри (собствено производство) на някои от новостите в бранша, в т.ч. и при любимата ни марка. И още един любопитен факт: наблюдавам тенденция франсетата да си падат по френското вино и немските коли, независимо какво карат на улицата. Поздрави на всички ... и ако някой има път насам, ще се радвам да го почерпя тук!
  3. Продавам 4 бр. много запазени зимни гуми Michelin Alpin A4 205/60 R16 92Н, произведени лятото на 2014 г., немско производство. Карани са само един сезон, имат около 6 мм грайфер. Без механични деформации на протектора и бордовете. Цена: 500 лв за четирите. Снимки: тук За контакт: 0887301294 - Атанас; л.с. или e-mail е по-несигурно средство.
  4. Промоция: за периода преди, по време и след Велкден '15 цената става 80 лв. Бонусът за колеги продължава.
  5. За сведение на всички колеги: мерителните съдове на контрольорите на бензиностанциите са с вместимост точно 20 (двадесет) литра!!!. Поради тази особеност, бензиноколонките (бензин и дизел) са настроени да сипват 20 литра гориво с точност, съобразена с изискванията на Агенцията за метрологичен и технически контрол. След това количество бензиноколонката започва да работи за собственика на бензиностанцията, обикновено за ваша (т.е. наша) сметка. 20 литра - запомнете добре това количество! Препоръчвам на всички колеги да сипват само по толкова, било то и по няколко пъти, за да ни лъжат по-малко!!! Поздрави!
  6. Продавам една 15'' джанта за Мицубиши. Размери: 6Jx15, 4х114,3 мм и централен отвор 67 мм (вероятно е 67,1 мм, но нямам шублер). Джантата е демонтирана от резервната гума на внесен от Германия автомобил Мишубиши, като същата вероятно е германско производство. Джантата е без грам ръжда, драскотини или кривини - направо като нова. Снимки - тук: http://olx.bg/prodavam-dzhanta-za-mitsubishi-i72016996 Цена - 20 лв. Джантата се намира в София, но ... Еконт работи. За повече инфо: 0887301294-Атанас. Поздрави!
  7. Продавам металната решетка за багажника на Галант комби след '97. Решетката е в напълно запазено състояние, в заводския си черен цвят, в комплект с двете планки за захващане към облегалката. Снимки - тук: http://olx.bg/prodavam-metalna-reshetka-za-bagazhnik-na-mitsubishi-galant-kombi-97-i72005388 Решетката се намира в София, но мога да я изпратя и чрез куриерска фирма. Цена: 90 лв., за колеги - с коментар. За повече инфо: GSM 0887301294 - Атанас (номерът е и с Viber).
  8. Актуализация на цената - кръгло 3000 лв.
  9. За който проявява интерес: колата вече е със сменени ремъци, ролки и маслен обтегач. Като бонус са и (чисто) новите предни дискове+накладки. Весели празници на всички.
  10. Сваляш жабката, демонтираш вентилатора и с вероятност от 99,99% мога да ти споделя, че проблемът с тракането се крие в лагерчето на перката на вентилатора. То е капсуловано, така че (според моя скромен опит с такъв досаден шум) лечението на проблема ти е да си смениш ввентилатора на купето, т.е. направо взимаш друг както е с голямата бяла кутия около него. За целта ти трябва една по-дълга кръстата отверка, около 30 мин свободно време ... и най-вече желание :icon_thumbup: . Поздрави и успех.
  11. Мога да споделя добри впечатления от първа ръка за зимните гуми на Нокиан. Вече 3-та зима ще съм с WR G2, а шарката на тези от първия линк много прилича на шарката на моите гуми. Предполагам, че гумите от първия линк са следващо стъпало в еволюцията на моделната гама на този тип гуми на Нокиан, което ме кара да съм оптимист за качествата им. Като недостатък на Нокиан-а мога да споделя, че са ми малко шумни, но отдавам този факт на меката сплав на гумата и на ламелната шарка на протектора им.
  12. Знам, че финландските Nokian имат завод в района на Санкт Петербург в Русия. През 2006 г си купих 4 бр. Nokian W+, които бяха скандинaвски. Сегашните ми са Nokian WR G2 руско произодство (взех ги 2009 г.), но въпреки това вече 4-та година ме возят в студеното и съм много доволен от поведението им.
  13. Аааа, реално е, Вальо, реално е. Даже може да провериш сам валидността на застраховката си "Гражданска отговорност" тук: http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=1,3&l=bg .
×
×
  • Създаване...