Премини към съдържание

santjago

Потребител
  • От него общо

    40
  • Регистрация

  • Беше тук

За santjago

  • Рожден ден 10/20/1981

Местоживеене

  • Град
    Варна

Интернет контакт

  • AIM
    mi6oka81
  • Уебсайт адрес
    http://
  • ICQ
    0

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    mitsubishi galant 2.0 '97

santjago's Постижения

Откривател

Откривател (4/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. santjago

    Galant 2.4 GDI на части

    Имаш ли задните, горни U образни носачи и някой знае ли дали стават за 97'ма комби.
  2. santjago

    Счупих автомата

    До сега не знаех за тези симптоми и винаги съм се чудил дали се предусеща свършването на кутията.Аз карам Галант 2.0 с такава кутия и при мен има такива тъпи удари, от време на време, но между 3-та и 4-та.Рядко и само в горна посока, като удара не е много звучен, но осезаем като претрисане.Все едно със ръчна да пуснеш по рязко съединителя на едни такива никакви обороти (ама че го обясних и аз ама :rolleyes: ).
  3. А аз просто така да вмъкна - има ли някой мнение за Мазда 6? Аз тях заглеждам като скорошна алтернатива.
  4. Не си разбрал - свети само на най тихите обороти - на свободен ход на двигателя и на място на скорост, а като докосна газта и угасва.То ако светеше на високите нямаше да чакам и минута.И свети само когато маслото е загряло на максимум.За 60 км не успя да светне пак на следващо каране.
  5. Нещо което ми хрумна сега и утре ще проверя как е, но маслото на кутията да е случайно на същата лампа?Кутията ми е автоматична от старите.Забелязал, съм че е малко мазна от долната страна макар, че никога не съм намирал капки под колата.
  6. santjago

    Що е то?!?!?

    Звучиш ми точно като един от една морга, който се опитваше да ми продаде фарове за един форд с прегорели от 20 години ползване рефлектори, по-скъпо отколкото нови само защото били оригинални.Части по окачването в западна Европа много рядко се подменят за 10 и повече години и когато стъпят на българска земя колите до година започваш да подменяш всичко.Тея оригинални носачи втора употреба след 150 000 км макар и на хубави пътища колко хляб имат още?А за новите, колкото и да са смотани получаваш някаква гаранция.Ако са тенекии или да смениш мотор или скоростна кутия да, но окачване не мисля че си струва.Но това си е лично мое мнение.
  7. Маслото ще го сменя със сигурност, но най вероятно като се прибера, че тук искат по няколко кожи.Надявам се да изкара още 2000 км така.До преди тази смяна ползвах Liqui Moly и не съм имал подобни проблеми.За мешане на бензина с маслото - не знам как става но карам на газ.
  8. Колко повечко?Тръгнах от Варна, заредих в Търново и когато спрях да заредя на отново на Драгоман забелязах че свети но само на ниски обороти на двигателя, като е на скорост (автоматик) в спряло положение свети, а на неутрална просто мъждука.Карал съм навсякъде с 10-тина километра над ограниченията.В следващите 1300 км до Австрия (трябваше да пристигна на всяка цена) беше все така и никъде не съм карал по бързо от 140.Днес вечерта пак я карах 5 - 6 км и нищо не свети.Карам я вече близо 4 години и над 40 000 км и не е правила така.
  9. santjago

    Що е то?!?!?

    Кривите носачи са!Минах по твоят път и смених тампоните на двигателя, амортисьори, тампоните им и куп други дреболии и твърдях че не са кривите защото ги бях сменял преди година и половина и по малко от 10000 км минати предимно в европа.Майсторите твърдяха че не са те но се оказаха недоразбрали.На натиск с щанга не се поддаваха.Пробвай да я вдигнеш на подемник, да хванеш носача и да го разклатиш нагоре-надолу колкото можеш и ще се разхлопа.А втората употреба за такива части е безсмислена инвестиция според мен.
  10. Някой колега може ли да ми обясни следният странен феномен - светна ми лампата на маслото в тихи обороти.Само да погаля леко газта и угасва.Масло има в двигателя, сменено е преди 8000 км и е 5w40 на Енеос, а колата е галант 4g63.Няма ненормални шумове и двигателя си се държи както и преди това.
  11. Някой тук в клуба разглобявал ли е вратите на Галант ЕА_ и лесно ли се свалят дръжките на вратите? Питам защото вчера забелязах, че са ми ровили в дясната ключалка :icon_censored: По мое наблюдение ключалката е под дръжката и вероятно мога да поставя някаква пластинка между тях, за да не могат повече да ровят :icon_box:
  12. santjago

    Mitsubishi Galant Vr-4

    Ама в Австралия :D.
  13. santjago

    Mitsubishi Galant Vr-4

    Ами в Youtube име клипчета. - японска реклама - и даже една за продан
  14. santjago

    Здравейте и от мен

    А ако искаш аз мога да ти помогна с по-евтини от оригиналните японски заместители, ако цените не ти харесат.
  15. Емо аз отдавна имам една идея за генрация без гърнета, която въпреки всичко теоретически трябва да е безшумна и с по-голяма пропускливост от нормалната.Ако искаш ще ти споделя и може да се пробваш да я изработиш ;). Но бъди сигурен ,че ако сработи не можеш да минеш преглед за изгорели газове по редовният начин.
×
×
  • Създаване...