Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

maimun-m

Потребител
  • От него общо

    88
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което maimun-m е написал

  1. Колега, слуайно да ти се намира пулт за управление на електрически...

  2. Здравей, колега. Не прибързвай със съединителя; Или си смени майстора, за да ти дадът второ мнение; Много често проблема е във пласмасовите втулки на лоста, които са доста евтини, а смяната им е до 30 лв. (вкл. в Ратола); Втулките се купуват от там за цени може да питаш Миро или Цено); Поздрави и кажи какво е станало!
  3. maimun-m

    Роди ми се дъщеря!

    И аз да се включа към всички пожелания и каквото и да добавя, пак няма да е достатъчно, за да ти честитя, колега това най - голямо щастие. На всеки му подобно щастие.
  4. Колеги, някой да препоръча свестен автоключар? Отновно проблеми с патрона на стартера и се оказа, че ключарят, при който ходих (2 пъти вече) всъщност е проблема ; Мерси предварително. Забравих - да е в София :icon_n_blusha:
  5. maimun-m

    Още един щастливец....

    И мнооого безаварийни километри....
  6. За много години и мерси Веско. В интерес на истината нямам капачка. Пробвахме да се ориентираме по звука на моторчето, ама не се справихме. Отпушването с игла го пробвах първоначално (не стана), май остава вариант с маркуча.
  7. Колеги, някой да знае къде се намира задното казанче за течност на чистачките на Каризма 1,8, 96 г., хечбек? Моторчето ми работи (задното), на предните стъкла течността си е ок (никога не е замръзвала и е само концентрат), но течноста за чистачките за задното стъкло я няма никаква. Това ме кара да мисля, че има и задно казанче, в което няма индикатор за нивото на течността, пък очевидно е празно.
  8. Евала! :icon_n_king: :worthy: Нямам думи! Но за съжаление не успях да отворя рекламите в youtube
  9. maimun-m

    Изгоря нещо ама какво ?

    Да, също и на мен - на кутията са осочени кои са точно предпазителите. И успех!
  10. Много щастливи и парични години, колеги! Щастие да има за всички ни и любимата марка да продължава да не "изневерява" :icon_thumbup:
  11. Приятно изкарване на всички, много весели мигове и незабравими нощи! И разбира се - не пийте, ако ще карате или не карайте като пиете!
  12. Темата е много добра и лично аз се радвам, че си се сетил да я пуснеш, колега! Относно Рилските езера - х.Рилски езера е под всякаква критика убслужването; х. Скакавица - имайте в предвид, че има 1-2 стаи с по - малко от 8 легла...На които няма и чаршафи. Иначе никой не трябва да пропуска възможността да иде до езерата! Ако тръгнеш от 9 от Пионерска, за 1 час (максимум) си пеша до скакавица, от там по зимният път обикаляш всичките и се връщаш през летният път. Който отиде до там, да не пропуска Скакавишкият водопад! Уникален е! И цялата местност е невероятна и зарежда с много енергия!(за предпочитане е екскурзията да е лятото, без 1-15 август), за два дни; Не се препоръчва за деца под 5-6 год., но пак да се има в предвид, че децата трябва да са сикнали с натоварване, т.е. не е точно най - доброто преживяване за тях, ако не харесват природата. + това, в предвид, колко от децата са привърженици на излети, разходки, природа и вс. друго което е извън стаята и не е свързано с интернет.... :(. Но такова е времето. Жалко само, че съсипват местността с този лифт....наистина се губи романтиката и енергията на мястото. Има много добра х. в района - Гюндера.(то е по скоро хотелче), с добра кухня(поне беше до преди една година);
  13. maimun-m

    Mitsu Goes To Dupnitsa

    :worthy: Евала! А музиката..... Трябва да драснеш имената на още няколко такива песни. Много зареждащо!
  14. maimun-m

    Зареждане на гориво

    Честно казано не съм засичал разход на гориво от първоначалната покупка на колата, защото и да е повече, и по-малко, пак трябва да се сипва Но... до момента карах почти само на гориво (газ/бензин) от Шел, и в редки случаи OMV. Рядко на Лукойл, и то главно за да долея (няма много бензиностанции, които да са ми удобни). Снощи реших да заредя от Лукойл, ей така. Разликата между горивото от Лукойл и др. е просто огромна (в полза на Лукойл)!!! Ускорение - натоварване на мотор - шумове (никакви) + това нямах за цел да направя сравнение, а излизах от София, та ми беше на път бензиностанцията на Лукойл на Пловдивското, след караулката. със 140 - 150 км/ч не се усеща, че работи двигателя (нито на газ, нито на бензин), допълнително при тази скорост ускорението е повече от задоволително. Т.е. от тук натам картата ми за Шел май ще събира прах.
  15. Колега, при Каризмите е друго - има проблем някои път с корите и тампните за подпирането на кората над багажника(за последното имаше описание от колега от форума, но не мога да цитирам точно за какво става въпрос, тъй като не се сещам); При мен - наложи се да махна всички кори, за да видя коя опира и да я уплътня; всъщност скърцането в :mitsu-smiley: което карам идваше от търкането на метал в метал между "скобите" за захващане на задните седалки към купето и "втулките" за които се захващат (извинявам се за термините, но не съм експерт); Сега няма шум и в купето е тихо като в бебешка стая, като детето спи. Като се има в предвид и невероятната изолация на купето, направо е приказка.... Дано съм бил полезен и успех!
  16. :worthy: Евала!!!! Много добра промяна!
  17. Aga, точно това четох и аз в поста, който се опитах да копна, но май доста голям беше линка, та не го виждам....както и да е, там също имаше мнение (ако не се лъжа от Светльо, но може и да се бъркам), че на 25 К км е добре да се сменят.... Каризма ми е 1,8; 116 кс, но пак си мисля, че ставаше въпрос за същата модификация. За съжаление не успях да намеря темата. В същата тема, Мирослав посочи, че цената на NGK в Ратола е ~ 30 лв., така де, не е толкова много, а не искам да стане по - голямата беля (бобини).
  18. Здравейте, колеги. Извинявам се за повтаряне на темата и въпроса, но като човек не знае пита....Тъй като не съм сменял все още свещите, пък мина една година от покупката на "перлата", при ~ 9 300 км. Свещите не са със загар или каквото и да е било, нямам проблеми с палене(поне за сега, да чукна на дърво) и/или с движението(присецване), но тук .....................(съжалявам за дългият линк, но така излезе..) е посочено, че е добре да се сменят на 25 хил.км. Исках да попитам дали трябва да ги сменя, тъй като вече смяних другите консумативи и предпочитам да не се появи някой дразнещ проблем или да не може да запаля зимата . Също така в други теми се споменава за смяна и на кабелите за свещите. Нужно ли е и те да се сменят, при положение, че нямам "утечка", както и посочените по - горе проблеми, тъй като в момента 130-150 лв. излишни не ми се намират (световната криза се усеща :icon_blush: )
  19. Без да се обиждат колегите с Лансър или каквато и да е друга кола, но кое му е "бравото" след като в момент на световна криза и при напълно западнало, амортизирано и неизползваемо военно снаражение, някой взема л.к., който не стават за нищо друго, освен за "представителност". Не мога да разбера кое му е хубавото на тази покупка и то с наши пари! Все пак надявам се всеки си е направил сметката, че това са коли, платени с данъци. И за това удоволствие са изхарчени 1/2 мил. от бюджета !!! За осъвременяване на армията!Наистина се надявам, че може да стрелят, предпазват от куршуми или каквото и да е там било! Трябва да се съглася с теб колега, че това е още една умопомрачителна глупост. Дори да са добри колите, това няма нищо общо с целевото им предназначение(май не видях какво ще е).
  20. Колега, кой от двата самолета е твой? Със здраве да си я караш, а при следващото събиране, ще дойдеш да я видим на живо.
  21. Много жалко, колега. Дано да я оправиш, колицата. Наистина са добри машини, но ремонта принципно не е евтин (като за всички японски коли). За съжаление, Каризмите имат проблем с посоченият от теб маншон...Дано не си закъснял със смяната му. Важното е да сме живи и здрави, друго всичко се оправя. Успех и споделяй как въврви ремонта.
  22. Здравей колега. Тъй като съм с Каризма, пък и от Видин... Честно казано не съм сигурен кой е специалист по :mitsu-smiley: в града, но предполагам, че може да попиташ в лично Николай Николов, тъй като същият притежава една много добра красавица, която се съмнявам, че доверява на случайни и може да те упъти. Виж в началното, меню Каризма и там пише наистина всичко (преди една година по този начин си избрах кола, а сега съм влюбен). Едва ли може да търсиш съвет тук и да получиш мнение, че някоя друга марка (опел, форд или каквото и да е) е по - добра . Имаше мнение специално за Каризмата, че е като хладилник - само сипваш и караш. В повечето случаи е вярно, но всичко си е въпрос на късмет. Иначе като покараш малко колата, ще разбереш дали ти харесва - сравнително голямо вътрешно пространство, отчайващо здрава, много практична, разходи за гориво - много добри. За GDI ще видиш най - голям недостатък - не може да се слага газова, но в предвид развитието на цените на газта, както и очаквани промени в нормативната база на ЕС относно бутилките.....Въпреки това са си наистина специфични, нуждаят се от повече грижи, а пък и във Видин запознати с този двигател.... Ако имаш конкретни въпроси със сигурност ще получиш отговор, поради отношението на хората. Ако има нещо, драсни и лично, макар че съм пълен лаик на тема механика.
  23. Колеги, относно поправката на жилата - http://www.mikrondocev.com/ ;Дано да е от полза. pinger имах същият проблем като теб, но стана докато отивах на сватба, та трябваше да разглобя кората, докато съм се "избъцал" с дрехи, като за парад , да дигна стъклото и да сложа една отверка, за да не стои без прозорец все пак. Но това след първите 30- 40 мин. докато бях в църквата. Не успях една снимка да направ, само се оглеждах като "обран евреин" и през 5 мин. излизах на вън, за да пазя "любимата" Хубаво, че половинката(другата :rolleyes:, не :mitsu-smiley: ) е разбрана и не се нацупи, че всякакви ги има. Даже се майтапи, че и отиде прическата, докато карахме без прозорец. Нямаше как да дигна прозореца предварително - как да закъснееш за сватба, да не ти се женят приятелите всеки ден, я. Добре, че поне не валеше, че щеше да е голяма беля ) Взеха ми 80 лв., но момчетата (от време на време помагаше и втори) се мъчиха почти 2 часа. Показаха ми и механизма, имаше едно счупено зъбчета, пластмасовият канал бе малко поизкривен и на места липсваха едно - две парчета..). За съжаление ми дадоха само една, а не две година гаранция, но това едва ли толкова голям проблем. Модераторски контрол: Колега, обърнете внимание на правописа! Поправих повече от 10 правописни грешки в поста Ви.
  24. maimun-m

    Вече съм един от вас

    Браво, колега. Честита придобивка. Много безаварийни километри и хубави моменти :wub: :D Сервиз да видиш само като дръпнеш някой до там.
  25. maimun-m

    Челно стъкло

    За чакането е вярно. И при мен беше така. Даже постнах една тема по въпроса, но беше отдавна. И пак от ДЗИ ме пратиха, иначе нямаше да го намеря. Все пак стъклата си заслужават. Виж за обслужването..... :icon_doh:
×
×
  • Създаване...