Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Мазда Демио vs Митсубиши Спейс Стар


Препоръчано мнение

Здравейте,

За напред ще ми трябва малко по-голям автомобил, но пък и да харчи малко по-малко предвид цените на горивата. Оглеждам се за Мазда Демио след фейслифт и Митсубиши Спейс Стар ГДИ. Ако някой има наблюдение над някоя от двете машинки или и върху двете моля да сподели. Говорим за возия, надеждност, разход, цена на резервни части.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, тук е ясно какъв ще е отговора. Задай същия въпрос във форума на Мазда и... там е също ясно, какво ще отговорят.

Защо не се поогледаш за Спейс Стар 1,6- обикновен MPI. Добра мощност, лесно се газифицира... и т.н. Вярно, че още е рядко срещан по бг пазара, но ще започне да навлиза все повече.

Редактирано от krasipet
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колегата от Стара Загора трябва да се чувства щастливец, ако си спре вниманието на Мицку GDI или Мицку като цяло. Защо ли? Ще разбере като му дойде времето. :icon_n_king:

Поздрави

Редактирано от svetliof
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

:mitsu-smiley: Здрасти колега, не само защото е митсубиши, но и защото си е по-хубаво ще ти препоръчам спейс стар, който и да е двигател. Спейса е малко по-голям и много по-удобен за шофиране та дори и от по-голямата Премаси, карал съм ги и двете и да ти кажа маздата не ми харесаваше: тежък волан при движение, изключително НЕУДОБНА седалка за шофьора, твърда возия, недостатъчно стабилна в завой, всичко това пък е в + за митсубиши. Мазда имат също много хубав форум можеш да разгледаш темите и тукашните теми за спейса и най-добре ще придобиеш представа и за двете, а още по-добре ще е да ги пробваш. Аз съм твърдо за спейса. :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За Mazda Premacy мога да допълня само, че я разглеждах (сядах) в нея по автосалоните. Хубаво ванче, но вътре таблото е толкова приближено към шофьора, че дясното ми коляно не може да се вее наляво-надясно както е при Мицку, а един вид е блокирано и опира в таблото, баш на капачката.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм 130 кила и в Mazda-та едва се събрах. Спейса е много по удобен.

 

Аз бих казал, че Вагона е още по-удобен, дори и с недостатъците му. И не е чак толкова голям, колкото изглежда. Но само това, че втори и трети ред седалки стават на голямо легло е предостатъчно за хора, които замръкват по реки и гори.

Редактирано от krasipet
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 година ...

Баща ми кара Демио (DW) 1,3i 2000-2002год запазена и внесена от Австрия. Доволен е от нея особено за градски условия - малка, маневрена, икономична, консумативите са прилични цени. Но за извънградски пътешествия милата издъхва, по-добре 1,5i, но и той не е кой знае колко по-мощен. Гният и не са разпространени и по моргите трудно едно време се намираха.

За Спейс Стара те първа събирам мнения, но мисля че е по-конфортен автомобил за семейна кола и за дълъг път.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Само не ми е ясно как разбрахте че на примасито возията е твърда или пък от друга тема возията на стара пак била твърда ? Вие WV карали ли сте ? Кажете тогава кой миниван вози добре сценика ли,галаксито ли,зафирата ли ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами за space star - имам такава и мога да кажа че вози твърдо, за сметка на това аз съм доста дълъг и обикновенно не ми е проблем возията ами седалките, именно те са ми страшно удобни. Като двете неща ги сравнявам с коли които съм карал повече - Lanos, Vektra A, A6 - от първите, Zafira A, Tacuma. Space Wagon-a вози мега мазно и е огромен, но по мой наблюдения всички разходи са х2 при него.

Редактирано от gruio
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мазда 2 след 2003г.е с купе на платформата на Форд фюжън и с двигател на Форд фиеста-5 генерация.Цялото окачване е на Форд, включително и спирачната система.Разхода е 8-9л.градско и 6л.извън градско.Мисля,че няма смисъл от повече коментари по сравнението на двете коли.Притежавам ги и двете.Докато на Спеса разходи има само за бензин и масло,то за Маздата до сега съм дал поне още 2000лв за ремонти.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Admin

Не бива да се изпада в крайности. :icon_thumbup:

Мазда Демио е хубава кола, но е по-малка.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Напълно прав е колегата.Мазда е перфектна кола за градски условия/малка и практична/.От две години карам такава количка но ми е малко малка и се оглеждам за нещо по-голямо.Така че след време може да се присъединя към форума на митцубиши.Безаварийни километри на всички.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Малиии, какви археолози имаме.:icon_clap: :icon_clap: :icon_clap:

Абе колеги, човека повече от година кара нещо различно от Мазда или Мицубиши.

Редактирано от krasipet
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...