Премини към съдържание

krasipet

Потребител
  • От него общо

    502
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    2

Всичко което krasipet е написал

  1. Удавено, удавено... колко да е удавено. https://www.youtube.com/watch?v=OJ6PptbLgmE
  2. Със жило съм. Дано да е грешка на Торка, а не на МАФ-а. В интерес на истината Торка го имам сложен на няколко устройства: Леново, два различни самсунга и на два таблета. На Леново-то моментният разход не искаше да ми го отчете, стоеше си празно квадратчето. Освен да пробвам как ще се държи със всички устройства.
  3. В реалният разход няма промяна, 10-11/100 на газ, а показанията за среден разход на дисплея на колата са си 8.5-9.5 л/100. Но все пак тази аномалия е (поне засега) в много тесни граници и дори когато съзнателно се мъча да карам в този диапазон ми е трудно. На равен път с празна кола и при натискане на газта на 17-20%, скоростта пада и за поддържане на скорост от 80-90 км/ч отивам на 22-25% по TPS, a при спускане (пак за поддържане на такава скорост) TPS-а е под 15%. То затова и улових аномалията косвено, по моментният разход, при плавно натискане и плавно отпускане на педала. И стойностите се променяха за някакви части от секундата, преди да влезе пак в нормалните граници. А програмката, която ползвам съм я написал в първия пост- "Torque pro", свързването е с ELM-327.
  4. Преди не съм го следил, но отчитането трябва да си е било в нормите, защото и моментният разход си беше нормален, без пикове там, където трябва да показва малки стойности. Просто не гледах ТПС-а, МАФ-а и вакуумът. По принцип живите данни ми трябваха за настройка на газовият инжекцион и следях само краткосрочните тримове на горивото STFT 1. И лятото нямах никакви проблеми. Само че времето захладня и при падане и на налягането в бутилката започна да ми набива грешка Р-0170 и затова се загледах в живите данни, че да оправя температурните корекции и корекциите по налягане на газта. Сега, когато се прибирах от работа (30 км път), нарочно карах в тези диапазони (скорост 60-70 км/ч) и закономерността бе следната: На празен ход разходът на въздух е 2 до 2.2 гр/сек (при горещ двигател) При ТПС 0%=> МАF 2 гр/сек и моментен разход 1.5-2 л/100 (движение по инерция) При TPS 15% => MAF 7-8 гр/сек и моментен разход 6-7 л/100 При ТПС 16.5%=> МАF 50 гр/сек и моментен разход около 40 л/100 При ТПС 18.5%=> МАF 350 гр/сек и моментен разход около 140 л/100 При ТПС 19.3%=> МАF 580 гр/сек и моментен разход около 200 л/100 При ТПС 20.2%=> МАF 9-12 гр/сек и моментен разход около 7-9 л/100 Няма значение при натискане или отнемане на газта, цифрите бяха в този диапазон. Цифрите не са точно, но порядъкът бе такъв
  5. Наскоро забелязох аномалия при живите данни на двигателя, която (поне засега) не се отразява на работата му. Първоначално видях, че в определени ситуации моментният разход скача до 180-190 и нагоре литра/100. Започнах да търся закономерност и постепенно я открих. Първо видях, че го прави само в диапазона 17-19% на отваряне на дроселната клапа, след което започнах да търся кое се променя в този случай... докато стигнах до показанията на дебитомера. СкАлата е до 100 g/s. На празен ход показва 4 g/s (студен двигател), когато вляза в проблемният диапазон показанията за въздуха скачат на максимум, индикатора "vacuum/boost" изписва "no data" и моментният разход и той скача. Някой да има идея за решаване на проблемът, без (на този етап) хвърляне на пари за нов дебитомер (а и дали изобщо проблема е в него?). Колата е Пинин 1,8 MPI, a живите данни ги гледам с ELM 327 и програмката Torque
  6. Пробвай първо с друго масло, преди да разглобяваш двигател. Moже и заради маслото да ти го харчи. Масло 5W30 e за студен климат, за умерен климат е 10W40, a за горещ климат 20W50. Това е според Ауто-дата. Аз съм с полусинтетика 10W40 VX500 на Yacco и на 10 000 км доливам половин литър.
  7. Да напомня, че освен вътрешните части на климатика има и външен радиатор. И ако там не се обдухва добре има такива симптоми, компресорът изключва, а вътре не охлажда. Може питата да е замазана или пълна с боклуци и да не се охлажда като хората. При мен беше парче картон между радиаторите, явно сложено от предния собственик в Австрия. Открих го съвсем случайно, 2 години след като бях купил колата, при смяна на термостат. Същото е и с домашните сплит системи. Замърси ли се радиаторът на външното тяло и спира да охлажда. Знам го пак от личен опит. На работа климатиците работят в силно запрашена среда- калцинирана сода. Особено единият климатик е много чувствителен (и е изложен директно на пушилката), затлачи ли се външният радиатор със сода и спира да работи. След измиване си тръгва като пич. Като казвам затлачване, нямам предвид пълно спиране на циркулацията на въздуха, а само тънък филм от сода върху ламелите на топлообменника, който пречи на охлаждането на фреона. Казваме му спиране, не поради достигане ниска температура на вътрешното тяло, а поради достигане висока температура на външното тяло. П.С. Картонът беше в колата от снимката на аватара.
  8. Крива гума; забит предмет в гумата, който стърчи над протектора, чуждо тяло в протектора. Причини бол, трябва да се огледа. Ако тресе при 120 км/ч, е на предна гума, а ако тресе при 140 км/ч е от задна. Това го научих преди 11 години в Германия. При мен беше задна гума със забит рапид с голяма глава и при 140 волана тресеше яко.
  9. Проявявам интерес, ако още са налични.
  10. Сложили сте глезотийки и сте му ударили секирата с газовата... Пинин на газ... само ако е 1.8 MPI (там пък се губят други неща, но пък пълно щастие няма). Среден разход- малко над 10 на сто.
  11. krasipet

    Проблем Грандис

    Какво ще рече "нищо не става", не завърта стартера, или стартерът върти, но не запалва двигателя?
  12. Не се полъгвайте по брандове. Има къде по-ремонтопригодни и също така добри уредби. На БРЦ само рейка да смениш и все едно си купил цяла уредба втора употреба.
  13. Аз пък, ако не пише за коя ос са (и ако не знам размера) не мога да ги различа. Не всеки преден диск е вентилиран и не всеки заден е плътен. Но в момента не това ми е до главата. Вчера след грешка Р0320 за 2-ри цилиндър ми издуха гарнитура. http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/sad.gif
  14. Видял е размери за предни и задни дискове... И аз се загледах как стоят джантите спрямо апаратите и... май няма шанс. Ще си джугам със стоковите или най-много да отида на 215/70 16. Там се надявам, че ще се вместят без да опрат в чашката на пружината. Тъкмо показанията на километража ще се доближат до реалната стойност, която трябва да показва.
  15. Въпросът ми е дали могат да се монтират 15" джанти на Пинин, или спирачният апарат ще дойде голям за тях? Идеята е да се поставят гуми с по-висок борд, но с еднакъв външен размер с оригиналните. Т.е. вместо 215/65 r16 да сложа 215/75 r15 или 215/70 r15.
  16. Както е писал колегата... и се благодари, че не е като при Фиат Крома, защото там се маха и компресора на климатика, а за да се махне компресора пък, се сваля половината предница.
  17. Има смисъл от изправяне, особено ако са нови дисковете. Тъкмо са се "отвърнали". Лятоска сменях дискове, сложих TRW. За 20 х. км пак започна да тресе. Сега ще купя още едни, а тези ще ги дам на познат стругар да им "вземе един вятър". Друг въпрос е, че волана и от други неща може, при спиране, да тресе- крива гума или разбито вътрешно каре.
  18. Изкарваш ли я тази кола извън пътя? Бавно и спокойно ли караш и не си любител на високи скорости? Постоянни шумове не ти пречат? Ако на трите въпроса отговота е "да"- купувай. И имай едно на ум за зимата... не е интересно тръгването (катерил съм заледен баир с изтрити летни галоши със спиране и тръгване на наклона). Интересно е спирането със втвърден от студа каучук. Спускал съм се с чисто нови летни гуми по сняг, с дрънчащ АБС и постоянна скорост, без да успея да намаля, добре че дойде равното, и че никой не ми изкочи пред колата. А колкото до размера, все ще събереш още един сантиметър по радиус, по ширина това ти е размера. И още нещо, тези гуми преди 5 месеца ми излизаха на 105 лв, а сега близо 130лв.
  19. На снимката е без рег. табела, или е бракуван и изоставен, или някой му е свил табелата. Ако е първото, може да се ползва само за донор. Ако е второто не се знае какви поразии са направени с табелата... Имахме на времето едни премеждия с блъсната кола с ВИН ударен на подкалника и при смяната на подкалника (купен от морга) се оказа, че колата донор е издирвана от митницата за невнесено мито.
  20. 4 години карах Вагона с всесезонни Nexen SB802, много добре се държаха, докато едната гума не се изкриви и й изкочиха конците отстрани. Миналият април смених Вагона с Пинин, който ми дойде с гуми Lapponia- зимни, с ДОТ 13-та. Лятото ми мина с тях. Ще ги карам докато свършат (досега, за 10 месеца, съм навъртял с колата 20 хил. км.) и ще търся всесезонни. Много хвалят Nexen N BLUE 4SEASON. Друг вариант, на който съм се спрял е китайската АТ на Gripmax, последната пък е хвалена в офроуд форума. На Gripmax излиза и една всесезонна с шарка на Michelin CrossClimate, на половин цена спрямо Мишлена, но за нея не виждам отзиви. Но пък аз... май все си купувам екзотични неща.
  21. 90000 км или 72 месеца... А най-добре е преди да се скъса, защото -> http://www.mitsubish...showtopic=31152 Темата е от 2013-та с продължение 2016-та...
  22. 1.8 MPI...чудесен за газификация. Разхода ще е пак толкова, но на газ.
  23. Същият проблем при мен (с Хюндая) се оказа, че е от датчика за температура. Лъже, че двигателят е студен и дави колата при топъл двигател, а при студен никакъв проблем. Като не палеше, миришеше на суров бензин.
  24. Няма втори лост, само със скоростния може да си играе човек. На мястото на лоста за раздатката има легенче за дреболийки.
×
×
  • Създаване...