Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

curna_zvezda

Потребител
  • От него общо

    76
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което curna_zvezda е написал

  1. curna_zvezda

    P0421

    Здравей Колега, За 1.6 бензин - грешката е свързана със сондата след катализаторът. Ако на диагностика задната сонда не работи нормално и стабилно е от нея проблема, но ако е ок работата й, не е гаранция, че е от катализатора. Поздрави
  2. curna_zvezda

    P0421

    Здравей колега, Със същият случай съм от години за същата кола. Ходил съм при известни, неизвестни и Балкан стар майстори за диагностика, но така не получих конкретен отговор. Трия грешката с един китайски четец и карам. Тази година на техническия ми потвърдиха че катаализаторът ми работи и не ми препоръчаха да го махам. Потърси из форума има теми за тази грешка. Не смея да сменя сондата, че нова в доста пари. Поздрави
  3. Здравейте, Имам същият проблем от година и повече като двигателят е същият и няма газово. Грешката започна да се появява след смяна на 2-рата ламбда сонда с оригинална 2-ра ръка и според диагностиката и графиките работи нормално. Но при мен лампата не спира да свети, а си я чистя сам с телефон и блутут устройство за четене на грешки. Съмненията са или от време на време нещо да се случва с ламбда собдата или катализаторът да е тръгнал, но няма признаци катализатова да е фира (няма мизирзми на развалени яйца и т.н.). Не смея да го сваля, защото един път отрязан, после няма да има катализатор и струва не малко. Някъде бях чел за свещи, но свещите също ги смених и там не се оказа да е проблемът. С универсална сонда тествахме, но на диагностиката показва, че не се държи стабилно.
  4. curna_zvezda

    Ламбда сонда

    Здравей колега, Според мен са различни, че аз като сменях моята (долната) търсих специално да е за 1,6, но закупена втора ръка (1-вата) не изкара и седмица. С универсална за около 100-тина лева не работеше нормално/правилно. Ти за какъв двигател търсиш? Пробвай с универсална под диагностика да видиш как се държи работата на двигателя с уговорка да я върнеш ако не работи задоволително. Поздрави.
  5. Здравейте, Търся си само скоба за маншона на дясното ми каре (колата е Space Star 2003). Моето се беше скъсало и купих някаква скоба в магазин за авточасти, която не вдъхна доверие и гледам пак маншона не е хванат. Не ми се купува цял комплект, защото маншона е здрав и нищо му няма. Съвети от къде мога да си взема читава скоба също приемам. Благодаря предварително.
  6. Колега, от 1 година имах проблем с едното задно колело и ръчната. Скъса се жилото защото беше ръждясало. После не държеше. В крайна сметка се оказа, че спирачният механизъм на задното колелото е поизгнил вътре и пускаше спирачна течност. След рециклиране е ок. Та огледай спирачният механизъм също като съвет, защото аз дълго време се чудех защо нямам ръчна от едната страна докато не шурна спирачната течност. Поздрави
  7. Здравей Колега, Имам Space Star 1.6 2003г. Не съм запознат дали написаното от теб за 2 катализатора е вярно, но аз имам един катализатор с 2 ламбди (1 преди и 1 след катализатора) и при мен грешката е P0421. Този проблем го имам от близо година и колата си върви без проблеми със забележка, че на баир е леко спъната и бавно набира. Тези дни коментирах с Пламен (DJ Tymbi) проблемът и той ми каза за моята грешка, че може да са 3 проблемите: 1. Катализатора - да го сваля и видя през светлина дали не е на петна (за смяна) 2. Ламбда сондата (2-рата, която генерира грешката) че е проблемна. А точно тази сонда съм я сменял преди да почне да се появява грешката. 3. Ако гори охладителна течност през някоя гарнитура, но нямам спад на нивото на антифриз. Моята идея е сега като се затопли с един приятел да сваля катализатора и да го видя през светлина как е. Ако е на петна директно слагам резонаторно гърне. А ако катализатора (ще го запазя) е ок, то ще сложа резонаторно гърне и ще следя пак за грешката. Ако се появи отново ще трява пак да търся ламбда сонда или да купя нова, която беше около 300-400лв (оригинална). Китайските широкоспектърни бяха около 100 и малко. Надявам се инфото да ти бъде в помощ. Поздрави.
  8. Здравей колега, снимки можеш да видиш в предната страница на темата - там съм качвал. Цената е същата както съм описал в самата тема мисля че беше 3,60. Поздрави
  9. Здравейте, Искам да попитам радиатора на Space Star бензин, дали е еднакъв за 1.3, 1,6 & 1,8? Колата е с климатик. Благодаря предварително Лека и безаварийна.
  10. Здравейте, преди няколко месеца смених маслото на скоростната кутия на Space Star-a. По каталог събира 3,3-3,4л, но при мен побра само 3л. Хартиса ми 1л. Маслото е закупувано от тук От линка може да се намери пълна информация за маслото. Цена: 15лв. Намира се в София. Контакти лс или 0885 304 526. Весели и безавариини празници.
  11. Здравейте, Продавам 8бр гайки за Мицубиши М12х1,5мм 19мм. Купувал съм ги от колега от форума и са свалени от Галант по неговите думи в тази обява тук Закупих от тази обява 8бр 21мм и 8бр 19мм. Това лято събрах си комплект само от 21мм какъвто е оргиналният ключ на колата. Не са ми нужни и ги продавам за 5лв. За София. Контакти лс или 0885 304 526
  12. Здравейте, Имам една кутийка/корпус останала, която намерих в раницата ми. Беше запазена за колега от форума, но толкова време мина, че даже я бях забравил, а той така и не се свърза с мен повече. Някой ако има желание за нея може да пише. Поздрави и хубав уйкенд.
  13. Здравейте, След градушката, много коли бяха "окрасени". Пробоядисах колата и изчистих ръждите включително тази под стъклото на багажника, за което се наложи сваляне на стъклото. След време забелязах, че на кората на багажника ми капе по-малко оставяйки малка локвичка с "мазна" течност. Тъй като вече спря да капе вероятно става дума за маркуча на пръскалката за течност на задното стъкло, която е зимна и пълна с химия. Някой може ли да ми каже от къде се стига до нея, за да я проверя и съответно наместя ако майсторите са я пропуснали. Благодаря предварително. Поздрави,
  14. Т.е. новото масло ще е разредила тази грес и ще може да изтече и да се напълни цялата кутия с хубаво чистичко масълце?
  15. Здравейте, В крайна сметка си взех 4л от Elf Tranself NFP 75W-80, тъй като и в магазина ми показаха, че по каталози и производител това е маслото заместител за скоростната кутия. При смяната в старото масло нямаше стружки или друг леш, но кутията пое само 3л от новото масло. 4тият литър за сега ще го скътам, но се чудя дали ще ми трябва въобще.
  16. Аз търсех много време, в продавалника един продава за 80лв, по обявите в сайтовете за автомобили 2-ра ръка или на части от Асеновград само намерих и ми искаха 60лв и в крайна сметка се отказах. Изкормил съм пласмасовото копче и натискам едни малки пъпчици и така си отварям стъклото.
  17. Благодаря на колегата Mitsubishi , закупих си гайките. @Габо - гайките на москвичите вече са с антикварна стойност и са по-скъпи ;) Хубава вечер.
  18. Все още се търсят гайки - Сашо нямаше същият модел гайки както са на снимките.
  19. Здравейте, Има няколко теми за маслото за скоросните кутии на Space Star като ходих в БалканСтар ми потвърдиха информацията по долу: В БалканСтар продават наливно, което е около 30лв/л. Насочиха ме към Рено, тъй като те предлагат това Elf Tranself масло, но е скъпичко (5л е около 120лв). В интернет се продава 1л шишета ELF TRANSELF NFJ 75W80 1L за около 10-12лв/л, което е доста по-тънко като сума, а и като четох вече няма ЕLF TRANSELF TRX, негов заместител е ЕLF TRANSELF NFP, който в нета върви по 20-30+лв/л. Ето кратко описание на NFP & NFJ: Въпросите ми са: 1.Винаги има риск при закупуването то Интернет, но някой вземал ли е от определен сайт/фирма, където всичко е било ок. 2.За скоросните ни кутии, може ли да се ползва по-евтиното Elf Tranself NFJ 75W-80, чиято цена е на половина. 3.Да споделите за Магазин/и в София, където продават тези масла и да има гаранция, че не е менте маслото
  20. Благодаря за информацията и помощта! Смених си крушката! За хисторито във форума: Стопът от към калника е хванат с 3 като гумени коносовидни щипки. Излезе с леко поклащане наляво и надясно и издърпване. Фасунката,за да се извади с кабела се завъртат обратно по часовниковата стрелка,а крушката, която също се завърта, за да се освободи. Крушките за заден габарит/стоп и за мигачите са P21/5W 12V. В обявите в интернет показват, че са същите и за по-старият Space Star (преди facelift-a). Лека и безаварийна на всички!
  21. Извинявай за тъпият въпрос, но към щипките ли да го издърпвам или към себе си? Че бяха тръгнали да пукат някакви пластмаси и спрях.
  22. Здравей, Забелязах, че не ми свети габарита и спирачката от едната страна (мигача си работи). През платмасата видях, че е изгоряла крушката. Намерих в интернет че крушката е P21/5W, но искам да попитам има ли осбенност при свалянето на стопа - някакви щипки или на коя страна се издърпва след като му се развият двата винта, които го държат? Благодаря предварително! Хубав и безавариен ден.
  23. Здравейте, Питах една фирма дали могат да изготват подобна пласмасова кутийка за нашите ключове и ми казаха, че под 1000 бройки (не разбрах точно дали за поръчка или поръчка на месец е тази бройка ) не си заслужава да се изготвя матрица, която за малко пари не може да се изплати, а е много пари. Насочиха ме към стругар, който да изготви единични бройки. Намерих тази Volvo заготовка в интернет - http://www.alibaba.com/product-detail/Volvo-key-blank-without-logo-HU56R_1833481347.html Според Китайците чипа ще може да се монтира и оригинален ключ след рязане може да влезе там. Минимална бройка за поръчка за 10бр, а цената за бройка е малко под 2$ за бр. Много безаварийни километри.
×
×
  • Създаване...