Премини към съдържание

batgani

Потребители
  • От него общо

    10
  • Регистрация

  • Беше тук

Информация за профила

  • Пол
    Мъж

batgani's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Ами оказа се че цялата кутия е за смяна,че и съединителя.Реве ми се ама няма как.Майстора от няколко дни търси кутия втора употреба,но явно не е толкова лесно да се намери.Попитах го дали може и аз да помогна в търсенато,но той категорично отказа.Все пак се чудех дали може да се допитам до разбиращите тук,каква е приблизителната цена на кутия втора употреба и дава ли се някаква гаранция при евентуално закупуване.Модела е горепосочения:Каризма 1997г. 1.8 GLX. Благодаря!!!
  2. Благодаря ти за отговора ,но не разбирам какво общо може да има казанчето за спирачната течност със скоростите,благодаря все пак....!!!
  3. ЕЕЕЕЕЕ,съжелявам!!!!Модела е Carizma 1.8 GLX,116ps 1997г....Извинявам се отново за недоглеждането и благодаря на Роско!
  4. Здравейте всички!Днес се случи нещо крайно неприятно и ми се ще да съм подготвен за предстоящото.Докато е в движение автомобила,жена ми се опитва да включи на 3та и осъзнава че това е невъзможно.При спрян и загасен автомобил скоростите влизат,но в движение не става.По точно,потегля на 1ва,но се чува леко стържене,превключва на 2ра и стърженето се усилва.Освен това трябва лоста да се придържа за да не го "изплюе"кутията.3та,както и останалите скорости вече ги няма,т.е.,привключвам, освобождавам почти до горе(90%),но нищо.Съединителя ми се струва че е много омекнал,все едно нещо там вътре се е скъсало,но пък защо тогава зацепва на 1ва и 2ра. Дано правилно съм изложил проблема,който ми се струва отчайващо голям.Моля ви за мнения,какво би могло да е станало. Благодаря!
  5. batgani

    Carisma 1,6 Gl X

    Виж,разхода на гориво зависи и на какъв път караш.По принцип обичам да настъпвам педала и трябва да споделя че не съм развивал повече от 190,което е странно,колата не го "иска".Относно претенциозния двигател ГДИ,нищо не мога да кажа освен това което ме посъветваха немците. Както и да е,дано всеки е случил на кола..!!!
  6. batgani

    Carisma 1,6 Gl X

    mandosxx,ако си решил да со купуваш Каризма,няма какво да му мислиш.Моята е GLX 1.8 116ps 1997.Платих 280лв данък тази година,защото нашата кметица (Добрич)решила че трябва да плащаме високи данъци.Както и да е.колата е много добра и не смятам да я сменям.Купих я 2007 от Берлин,макар че целта ми беше Спейс Стар,но Каризмата се оказа по добра откъм пространство в купето,багажник и т.н.Разхода на гориво е 6-7л,извънградско.Взех я на 172000км,сега е на 190000 и почти нищо не съм првил по нея.Относно ГДИ мотора,самите немци не ги препоръчаха,защото бил много претенциозен.Зареждам 95 бензин и не мисля че има проблеми с това. Така че купуваи без да се притесняваш!Аз платих 2300 евро там,а тук до бг номера ми спря на около 6000лв,като смених косумативите. Успех!!!
  7. Благодаря за съветите! Оставих колата в местен сервиз, оказа се, че проблема с 5-та скорост е бил от някакви втулки и сега всичко е ок. Относно запалването - смениха някакво роторче(80лв) и четки. Надявам се, да не прави вече проблем. Колега! В целият ти пост, няма нито една главна буква поставена в началото на изреченията.
  8. Благодаря ти ,приятелю. Ще знам какво да искам, като ида при майстор.
  9. Здравейте!!!Имам проблемче с обичаната от мен и жена ми Каризма.Моделът е 1997,1.8 GLX.Когато я закупих преди около 2г. имаше проблем с 1ва дкорост.Преплитане ставаше с задна.След малко настройки всичко се оправи,но проблема отиде при 5та предавка.Включва доста трудно,почти винаги влиза 3та и след това като върна се оправя на 5та.Сега му намерих цаката.Леко и рязко надясно и нагоре и 5та си е ок,но се чува едно прихлопване,което ме притеснява. Чудех се какво ли се случва и какво трябва да направя....!!!??? Другият ми проблем е отскоро и се случва за 2ри път и то само на жена ми(тя кара колата всъщност,аз си имам служебна).При загасен автомобил,опитва да запали,но не става.Все едно ти е умрял акумулатора,но пък всичко свети на таблото.Ако се изчака известно време колата пали.Много странно.За 3мес.това се случи 2пъти. Някакви идеи????????? БЛГОДАРЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  10. здравейте,току що се регистрирах и с интерес чета темите.аз също съм собственик на каризма,придобих я октомври 2007 в берлин.като цяло колата е страхотна,много ми напомня пасата който имах преди години,но тази е по бърза.моделае GLX 1.8,116ps.веднага след като я закупих усетих проблем който не ми се стори мноиго безобиден,1ва и задна се дублираха,както и 1ва и3та,т.е. 1ва можеше да се включи по два начина,така че решението до България(2100км)беше да потеглям на 2ра.след като се прибрах ми направиха няква настройка отдолу и всичко си дойде на място,обаче сега пък 3та и 5та се дублират,т.е. 5та влиза трудничко,почти винаги се вкл 3та но на 2рият път става,освен това дори когато е на скорост лоста се дижи савсем свободно,в смисъл има сякаш някакъв луфт.Ако може да питам и още нещо,може ли windowlock да стане doorlock. Благодаря предваротелно!!!!
×
×
  • Създаване...