Премини към съдържание

meshenaskara

Потребител
  • От него общо

    25
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което meshenaskara е написал

  1. Цена за комплекта 450лв. Гумите са в много добро състояние, летни с голям граифер, 16'' 205/55, купени са нови лятото на 2014 год, и съм ги карал не по вече от 4 месеца през лятото, джантите също са много запазени. За цена по отделно по договаряне. Гумите с джантите са в казанлък, но могат да се видят и в Пловдив. Тел: 0889636939 http://olx.bg/16-4h114-3-67mm-tsentralen-otvor-gumi-s-dzhanti-i74865048
  2. Някой има ли идея от къде ( сайт или магазин) може да се поръча добавка за задна броня на Carisma 2003.Прерових целия интернет и нищо не открих...Би трябвало да е нещо като магазин за тунинг части или нещо такова, сякакви други работи има но не и това :help:
  3. И при мен така се получава и като я огледах видях че имам скъсана задна пружина...виж да не ти е от ова
  4. И все пак причината да светне тази лампа разбра ли се каква е, или просто се изчисти с компютъра и повече не светна....Защото и аз имам такъв проблем, и при мене светна от нищото и неще да гасне и ще трябва да ходя на диагностика. Обаче сигурно ли е че като им дам 30-40 лева и ми угасят лампата (ако въобще успеят) после няма да се включи пак и да съм си дал парите на вятъра :icon_hmm:
  5. И все пак причината да светне тази лампа разбра ли се каква е, или просто се изчисти с компютъра и повече не светна....Защото и аз имам такъв проблем, и при мене светна от нищото и неще да гасне и ще трябва да ходя на диагностика. Обаче сигурно ли е че като им дам 30-40 лева и ми угасят лампата (ако въобще успеят) после няма да се включи пак и да съм си дал парите на вятъра :icon_hmm:
  6. И все пак причината да светне тази лампа разбра ли се каква е, или просто се изчисти с компютъра и повече не светна....Защото и аз имам такъв проблем, и при мене светна от нищото и неще да гасне и ще трябва да ходя на диагностика. Обаче сигурно ли е че като им дам 30-40 лева и ми угасят лампата (ако въобще успеят) после няма да се включи пак и да съм си дал парите на вятъра :icon_hmm:
  7. Колега, машинката на багажника дето заключва и отключва на какви пари можеш да ми я дадеш, че имам спешна нужда от нея- за Carisma 2003г.
  8. Колега, огледай под капака някаде дали имаш пищялка за алармата.Възможно е също и това другото копче да е за безшумно отключване и заключване ако имаш аларма.Моето дистанционно има такова копче с MUTE самоче аз съм си го вързал само като централно щото не съм купувал аларма.
  9. А пробвал ли си на запотено стъкло дали ще ти изчисти стъклото, зашото просто може да ти е изгоряла лампичката на копчето а всичко друго да си работи
  10. Ако си сигурен че е от двигателя а не от окачването виж да не са некакви лагери -примерно по генератора, защото аз имах такъв проблем, и като подам газ и тракането се засилваше
  11. Е колега те тея ролки не се ли държат на болтове... и тези болтове за да се развият мисля че не е нужно да се държи контра някаде.
  12. meshenaskara

    Въпрос осветление

    Някой разглобявал ли е този плафон до сега, щото се чудя дали има голяма опасност да му счупя щифчетата като го разкачам, а пък искам да си сменя крушката.Много здраво закрепен ми се струва моят и ме е страх да го напъна че да не го счупя.
  13. meshenaskara

    Оригинално CD

    Колега с тънки отверки е по лесно,защото после хваща6 за отверките и дърпаш, а с телта ще е малко по трудно , защото се хлъзга....а отверката я буташ леко докато опре в шифчето....после натискаш малко по силно, за да може отверката да избута щифта на страни и готово... това го правиш с всички 4 дупки, и после хваща6 за отверките.... дърпаш на страни да се законтрят и почваш да дерпаш CD-то към теб, като разклащаш наляво-надясно...Малко трудно излиза но става
  14. На този модел Carisma няма ли борд. комп., щото ако има то на него показва колко километра гориво ти остават според това с каква скорост караш.Щото от това много зависи разхода на колата
  15. Колеги тези зимни стелки малко не са ли бутафория, защото са гумени и се гънат и мачкат, особено задните ми вечно бяха натикани под предните седалки и всичкият боклук се изсипваше на мокета...Сега да се похваля малко :rolleyes: купих си рифелова ламарина 1,5мм дебела за отпред .... за отзад 3мм дебела, щото такава успях да открадна :D .... огънах я малко с чука и тук таме на ръка и стана като чистак барсак от завода ново :D .... тъй че по хубаво от ламарината не виждам за зимна постелка...Скоро ще кача снимки да се похваля и да одобрите дали се е получило B)
  16. meshenaskara

    Настройки дисплей

    Колега, моята Carisma е 2002-2003 мисля че моделите са еднакви би трябвало и дисплеите да са едни и същи. Обаче сигурен ли си че твоя дисплей има такава функция да показва дата, защото на моят не мога да открия такова нещо.В смисъл мъчиш се да откриеш дали показва дата и година или си сигурен че ги показва ,а пък не можеш да ги настроиш.
  17. Колеги, някой би ли казал диодите дето осветяват рег. номер, за да се сменят от вън ли става или трябва да се разкача кората на багажника. И да каже колко волта са и с какви крачета ( общто взето каккъв трябва да е диода ), ако може най лесно ще е със снимка. Че не ми се разглобява предварително, без да знам за какво става дума...Благодаря предварително B)
  18. meshenaskara

    Борд компютър

    Ако не я настъпваш, а си каараш нормално, разхода е нормален за града. Моята е 2003г 1.6л 16v и моя разход се варти около този.Преди няколко дена като я засякох минах 513км. с 43лв. газ ( около 150 километра градско и останалото извънградско със скорост около 120 км/ч най често ) като го сметнах и ми излезе разход 6,6л. на 100 км...И аз малко не можах да повярвам ама така излизат сметките....Като към тази газ има и 20лв бензин, ама той е за 2-3 мин. докато загрее колата и да мина на газ.
  19. Някой знае ли от къде може да се намери прозрачно, слънцезащитно, външно фолио. Че ми трябва за спукан стоп, а не ми се копува нов дето струва сумати и пари или ще е по нататъка, просто ми трябва да го залепя временно че да не влиза влага вътре и да не се изпотява...Аз проверявах в магазина на 3М в Пловдив но там нямаха ... даже като че ли и пича дето продаваше не беше чувал за такова прозрачно външно фолио. Става дума за такова или подобно -> http://www.carbon.bg/index.php?ID=10
  20. За една CARISMA 2003 година, дали ще може да се намери оригинален спойлер или някакъв какъвто да пасне, че да ми кажеш и на какви цени вървят за да знам дали да ти поръчвам ли, ако можеш да намериш.И ако има пусни някоя снимка да ги вида какви са, цвета нема значение.....Ако някой колега знае в околноститие на Стара Загора или Пловдив от къде могат да се намерят разни спойлерчета, брони , прагове и подобни пластмаси и чаркуляци ... да каже горе долу къде се намира или да драсне някое адресче на мястото.
  21. Ако имаш копче за централното на кората на вратата или някъде извътре в колата пробвай да вържеш централното за копчето, аз моята така съм я направил...по лесно се връзва така ( щото са само 3 жички - за отваряне, за затваряне и маса ).Иначе модула за централното, ако си с дистанционно би трябвало да е под волана в ляво или зад жабката най вероятно.Има и разни модули зад врътките на парното, ама там мисля е най малка вероятността да има нещо подобно.
  22. meshenaskara

    Биалетки?

    Някой може ли да ме просветли това -> http://namaleniavtochasti.com/1320-large_default/j65035ymt-yamato.jpg ,предна или задна биалетка е ( за Carisma 2003 година )? Защото на всякъде пише ,че е задна, а при мен са сложени отпред...и се чудя каква трябва да купя....И ако това не е стандартна предна, пуснете една снимка колеги да видя каква трябва да се купи... :please:
  23. Да, и при мен проблема се оказа от релето на генератора.Сменихме реле-регулатора и проблема се реши.
  24. При мен на Carismata ( 2003г. модел ) не можах да намеря такава букса под филтара,само кабели минават. Като че ли май няма друг вариант освен да е нещо по генератора, защото всичко друго проверих. Да речем дали може някой от всичките диоди по генератора да е изпушил, но да продължава да си зарежда 14,2 волта? В смисъл един изгорял диод да не оказва голямо влияние на работата на генератора, а само да свети лампата за акумулатора. :help:
  25. И аз имам един подобен проблем, и моята крушка за акумулатора свети, и ми изгърмя главния бушон дето е 100 ампера. А генератора си зарежда нормално. Преди 2-3 седмици са сменяни лагери и четки на генератора. На някой дали не му идва идея какво може да е изгоряло или какво може да се провери и да се смени за да спре да свети тазя лампа , че вече луднах :blink: :wacko: Иначе проблема се появи след като я бях дал в един сервиз да ми изправят вратите от ляво, че леко я бях сгънал. И си мисля, че само там са дали нещо на късо като са махали корите на вратите, щото едната я сменяха. Дано някой да има някаква идея какво се случва, че да удари едно рамо :icon_hmm: На всичкото от горе и през кабелите за свещите удря ток ( малко са за смяна :D ) , дали е възможно и от там да дава някакъв проблем ? Макар че я карам от бая време така с тези кабели и преди не е светела тази лампа....
×
×
  • Създаване...