Премини към съдържание

Лек проблем при палене сутрин


Desireous

Препоръчано мнение

Здравйте колеги има лек проблем с колата ми Mitsubishi Carisma 1.6 90hp 1996г.Сутрин когато градосите са под нулата при палене изчаквам помпата и после въртя пали веднага но с леко претръскване и не успява да дигне оборотите и огасва веднага.След това въртя пак и пали без никакви проблеми.Искам да ви попитам нормално ли е това.Прави го само сутрин при първото палене и то само ако е студено.

Редактирано от Desireous
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Може да разгледаш тази тема http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=4411

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,бенз.помпа при Каризма сработва заедно със стартера.До проблема ако може да се нарече така от разтояние едва ли може да ти се помогне.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

Тази сутрин палих колата при -10 градуса и ми го направи този номер. Запали от втория път.От много време не го беше правила този номер, но не ме дразни чак толкова.

Редактирано от MusicMAN
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При мен също го има, задържам стартера малко повече, около 3-4 секунди, и пали. :icon_rock:

Редактирано от jorkata-160
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз не въртя дълго на стартер. При мен когато е под -5, -8 пали и от третия път, но забелязвам, че като карам повече на бензин при студено време пали по-лесно, от втория или първия път при над 1-2 градуса. Мисля си, че кото карам на газ при студено време, помпата върти горивото, което като мине пред двигателя се стопля,връщайки се топло в резервоара, се получава конденз. Ако горивото е малко създава повече конденз и е възможно и помпата за засмуче част - вода, която или затруднява помпата или я пенсионира. Бях сипал добавка от Кауфланд за 10лв,/пише, че е и против конденз/, на части за 15литра в резервоара, след време сипах от ОМВ 100 октана за 10лв.

Това, което забелязвам, е че когато при студено карам на бензин и горивото е около 15л пали по-лесно/от първия път/.

Обикновенно карам градско на къси разстояния.

Редактирано от sviliv
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Имам го и аз този "проблем" с паленето ама само на под -10...Иначе винаги си пали от раз...На газ я карам ,сипвам 95,почти винаги е малко над червената черта...

Мисля че това са нормални явления за почти 20г автомобили...Карайте си Каризмите и бъдете внимателни на пътя с идиотите...Тука за две седмици на един същи маршрут ,две ударени Каризми и един Спейс стар...Много гадно ми става... :icon_censored:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Това ми прилича на заговор :D ! Преди десетина дни ми счупиха преден ляв мигач, добре, че се размина само с него,и леки драскотини по прекрасната гъвкава броня.НИЕ да сме здрави. :drinks:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...