Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Добавяне на AUX към базовото аудио на Lancer X


Препоръчано мнение

Привет,

 

Този уикенд направих въпросната процедура. Видеото на един симпатяга от Текскс ми беше изключително полезно: Link

 

Ако някой реши да се занимава, то трябва да се имат предвид следните неща:

- Въпросните дупки на буксата са заети. Предполагам, че кабелите от тях отиват зад нишата м/у пепелника и контролите на климатика, където следващото ниво на оборудване има фабричен AUX вход. Може би има сравнително лесен начин да се ползват направо те и да се добави входа, където е предвидено, но това не съм го пробвал.

- Цветовете в клипа са много лош ориентир. Колите може да са различна версия, за различен пазар, произведени в различна година и.т. Важното е, че двата канала са на позиции 6 и 15. У нас аудио кабелите масово са чврвено и черно. При мен червеното съвпадна на номер 6.

- При монтажа на предния панел в таблото трябва да се намести най-горната линия. Понякога процепа е неравномерен. Получват се "вълнички", но напасването никаква философия не е.

 

Цялата операция е много проста, но все пак, ако някой има нужда от някакво уточнение, то аз съм на линия.

Редактирано от DIONISIUS...
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И аз добавих AUX преди няколко месеца, когато видях това видео. Но не ми се стори много практично да прекарам кабела през жабката. Пуснах го под панела на ръчната и скоростната и го изкарах през капачето пред подлакътниката, където са копчетата за отопление на седалките на по-високите нива. Когато не се ползва се прибира кабела и се слага капачето.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не съм запознат, кое ниво на оборудване какво има в сравнение с другите, но моята кола има фабричен AUX, но само с аудио чинчове. За мен ще е интересно добавянето и на видео. Скоро ще се заема и с тази задача. От скромния ми опит с тази марка установих, че окабеляването е стандартно за всички нива, само трябва де се закачат крайните устройства, монтирани в топ нивото. Тук идва и въпроса ми, защо не пробвахте с фабричен? Може би цената!? :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Цената на фабричната кутийка с двата чинча едва ли е висока, но аз не виждам никакво предимство. Така трябва всеки път да закачаш кабел, а иначе просто си ръгаш стерео жака в източника. В тази връзка решението на колегата UNNAMED е доста добро :good:

 

Аз не съм си играл много, защото и при мен това е само временно решение. Тръгнах от концепцията за интеграция на таблет, което за сега е просто идея. Има бая неща да обмислям и да смятам, но наличието на AUX е основополагащо. Така ще мога да комбинирам таблета с фабричния headunit. Минус при този вариант е, че качеството на звука не е кой знае какво, но плюсовете са доста - наличност, цена, опростен монтаж (управлението от волана и bluetooth-а са си остават)

Редактирано от DIONISIUS...
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Би ли ми разяснил, как става управлението от волана!? Мисла, че през AUX-а не става... Любопитен съм, какво имаш предвид и как си го постигнал :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз фабрично имам бутони на воланa за управление на аудиото. Ако сменя headunit-a ще трябва да търся преходници и т.н. за да накарам тези бутони да вършат работата, за която са предвидени. А като ползвам таблета през AUX-a на сегашния headunit този проблем отпада.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

kolio89, това е нормално. Съветвам те да извадиш тези кабели и да ги смениш с новите.

 

За смяната е необходимо да повдигнеш бялата лайсна отстрани на буксата. Тя държи всички жички по местата.

 

Успех, ако имаш нужда от съдействие пиши!

Редактирано от DIONISIUS...
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При мен вече има кабели на дадените позиции. Може ли някой да помогне.

 

Колега, тези кабели отиват до скрита букса, подготовка за AUX на следващото обурудване. Намира се долу в кухината зад радиото, закачена на щипки. Разкачи я от там и добавяш директно кабелите срещу съответния цвят.

 

Успех

 

П.П. http://forums.evolutionm.net/lancer-audio-security-all-models/297461-how-installing-mitsubishi-aux-mp3-cable-4.html на този линк можеш да видиш мнение №58!

Редактирано от UNNAMED
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...
  • преди 2 седмици ...

Директно свържи краищата на AUX-кабела срещу съответния цвят на кабела в буксата! Те така и така след това влизат в тази бяла букса с многото кабели към радиото.

Редактирано от UNNAMED
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 година ...

Здравейте. Обмислям да си "активирам" аудио входа на заводското CD.

Направи ми впечатление, че заводския кабел на :mitsu-smiley: има закачена кутийка която е филтър за шум, а масово по клиповете в нета само закачат обикновен аудио кабел с 3,5 аудио букса.

Някой имал ли е проблеми, без филтър?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не знам кой е Стоян :) , но предполагам щом сте го правили заедно и ти можеш да ми кажеш как е звукът ?!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм. Обаче не мога да споделя много наблюдения, защото 1. карам колата доста рядко и 2. засега не ми се е наложило да вкл. външен плеър за по-продължително време.

 

Обаче съм готов да ти покажа свършеното и сам да чуеш звука.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...