Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

kesten

Член на клуба
  • От него общо

    694
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    9

Всичко което kesten е написал

  1. Здравей! В сайта на thule има каталог, в който по марка и модел на автомобил можеш да разбереш, какви греди и крепежи за тях са подходящи за твоят автомобил. И цялата палитра от приспособления за тях. Цена не коментирам!
  2. Странна ситуация. Сега прочетох, че круиз контрол може да се поставя само на 1,8 и 2,0.
  3. Не смятам, че е необходимо да правиш каквото и да е. Както вече съм коментирал, окабеляването е налично в много от случаите, вероятно и в този. Купуваш, слагаш и ползваш. Включва се заедно с подгрева за задното стъкло.
  4. Съмнявам се, че проблемът е бушон. Ако автомобила е хечбек, по-скоро е кабел. Осветлението на задния номер е част от габаритите и ако е бушон, ще има и други индикации. Относно ксеноните. Много изказвания и спорове има по темата. Моето мнение е, че проблемът не е толкова във вида крушка, колкото в реглажа на фаровете и нивелирането. Малко да е натоварена колата и светлинният поток се променя. Когато се прави реглаж, колата е празна. Дори без шофьор. Ако нямаш система за автоматично нивелиране, а вероятно нямаш, ще трябва ръчно да го правиш. Но за това никой не се замисля. И с по-силни крушки ще заслепяваш. Фарът е система от крушка и рефлектор, но всички забравят ролята им по отделно. Всички са се вторачили в крушките. Новите автомобили със светодиодно осветление и без рефлектори са по-заслепяващи, защото светлината идва директно от източника към очите. При останалите, рефлекторът казва, къде ще свети свещичката или яката крушка. Да, можеш да сложиш ксенон, вероятно ще виждаш по-добре, но направи и реглаж, за да не заслепяваш.
  5. kesten

    Камера

    Мда, термина "дървен философ" не изчезва след опита за замазване с последнито изречение. Даването на личностна оценка не ми е по вкуса. Някъде вече съм го коментирал въпроса, но вероятно няма да го намериш и ще ми се наложи да го повторя. И е само от личен опит! Не от четене в бг.мама. Може би трябва да започна с въпрос. Защо Mitsubishi са избрали това толкова неудобно място при седана? Убеден съм, на база поста ти, че нямаш представа. Това, че китаеца предлага камери за рамката на рег.номер, за подмяна на една от светлините за осветяване на въпросния номер е само защото се интересува от финансите ти и не го е грижа, къде ще я монтираш. Във форума може да се открие опит, помагащ на нуждаещия се, но и несъстоятелни коментари. Трябва да можеш да отсяваш. Но да се върнем на темата. Не е удачен избор за автомобили с номер в бронята. И не е заради светлината при заден ход. При рег.номера на капака става! И сега отговора. При шофиране по мокри или мръсни (прашни) нашенски пътища, камерата става неизползваема, когато ти потрябва. Лещата е каква?! Мръсна. Защо? Защото е твъде ниско! Честито! Ако трябва да слизаш, за да я почистиш (все някога се налага), язък че я имаш. Няма никакво значение оптиката. Нито ъгъла. Толкова. Това е причината, да я разкарам и да си мотирам на място, избраното от японците. Можеш да не отговаряш. Аз лично няма да го чета. Само ще увеличиш времето за отсяване на някой в нужда.
  6. kesten

    Камера

    Вероятно този продукт си има пазарната ниша, но за автомобили с вече монтиран парктроник е нелеп. Камерата на това ниво също е неприемлива, явно има защо производителят да е поставил стоковата на капака. Седаните са ощетени в този показател.
  7. Да, стават, но с малко преправяне. В крайна сметка ще е подмяна.
  8. kesten

    Камера

    Само от ebay. Няма значение годината. Камерата е само една. Важно е mmcs да има букса за нея. Тук надали някой има. Монтажа е свързан с разпробиване на капака и това отказва мнозина. Кабелчето също е предизвикателство. Не можеш да го поръчаш. Втора употреба почти е изключено да намериш - не е отделен, а част от сноп кабели между таблото и багажника. Трябва да си го правиш. И като финал - май ще трябва и активация в etacs- a.
  9. Вариант е не оригинален катализатор. Нямам представа що за стока е, но е нов и няма нищо общо с недорозуменията от по 100-на лева. Тъй като съвсем наскоро минах по този път, ще те насоча директно към сервиз. Цената е 600 лева. След 10 минути колата е готова, а след 30-ина километра загасва и чека. Звукът е неразличим от преди кражбата. Скъпичко, но пък си заслужава. Пък и вече няма да ти я пипат. Тъй като ще наруша някое правило за реклама, пиши ми на лично, за да ти дам координати. Поздрави!
  10. kesten

    Загуба на антифриз

    Огледай около капачката на радиатора и близките маркучи.
  11. Писах на едни пичове за проблема. Дадох им Вин кода. Ще ми кажат какъв етакс имаш и евентуално, какво може да се направи. Когато се ровичка, софтуерът си прави резервно копие, за да го върнеш, ако нещо се обърка, но за бош-а не съм сигурен. Убеден съм, че официалните сервизи могат да го преинсталират. Успех!
  12. Не съм чул с Бош да се ровичка в нашите машини. Както и да е. Ще трябва да се обърнеш към официален сервиз - те работят с mut 3, и да се надяваш, че могат да работят с него. Бившият Балкан стар мисля, че могат да се справят. По номера на етакса ще ти инсталират съответния софтуер. Номера на етакса се открива по vin кода. Това е начина без да се напрягаш и четеш много.
  13. kesten

    Салон за Lancer!

    Съмнявам се!
  14. Привет!

    Вероятно скоро ще ми се наложи смяна на крушките за фаровете - D2S. Каква марка и модел си заслужава без компромиси!? 

    Поздрави

    1. kesten

      kesten

      А вие какви предлагате?

  15. Да изтупам прахта от темата. Споделям, че към днешна дата, светлините са без проблеми. Та това е отговор на един от въпросите - какво толкова им е специалното. Осем години вярна служба.
  16. kesten

    Парктроник?

    Сваляш задната броня и там си има отметки, които са според япончетата. Или иначе казано, два сензора са почти на ъглите на бронята, а другите два са малко по-ниско между светлоотразителите и рег.номер.
  17. Привет!

    Мога ли да внеса членският внос по банков път?

    Поздрави!

  18. Тц, не става. Пробвано е. Само следи от чистачки.
  19. Благодаря за предложението! Ентусиазмът ми е защитна реакция на проба-грешка със стоки от поднебесната империя. За това и не фигурират в списъка ми с варианти - качеството е жалко. Да, евтини са, но колата не смятам да я продавам. В другият случай, рано или късно, откриваш, че скъпото е за предпочитане. По въпроса, във форумите се описват случаи на "препатили" с детайла, закупен от Али-то. Изводът им е, че оригиналното си е оригинално. Поздрави!
  20. Тъкмо сега е момента да "изплува" нов проблем при автомобилите ни - прецакан лентов кабел. Намира се зад волана и през него минава цялото управление от бутоните. Признаци: не може да се усилва/намалява музиката; изчезва подсветката на бутоните; бутоните са неактивни. Всичко се оправя при навит в някоя от посоките волан. Лечение: смяна на целият детайл 8619A018. Цената на нов е сериозна. Може и втора употреба, но е "котка в чувал" - временна история. За "лепене" с поялник забравете - щом гъвкава връзка се е пречупила, какво остава за твърда?! Смяна на кабел. Това е изхода! Трудно се намира кабел с походяща дължина и брой "пътечки". Предстои ми да мина по този път и ще го документирам, за да не се лутате и вие.
  21. Oчаквах, че ще са ти за смяна предните спирачни маркучи. Когато са прецакани(външни признаци няма), спирачките държат след натискане на педала, но не се връщат веднага след това.
  22. 1. Съединител. 2. Грее ли ти спирачният диск?
  23. Датчика на педала на съединителя е само за автомобили с ръчна скоростна кутия. На коли преди 2011 не е необходима активация. Круиз контрола се задейства при скорост над 40 км/ч. Не съм чел, какво си описал за датчика. На кратко. Старият, който ти е около педала за спирачката се сваля и на негово място се слага новият (който явно имаш). Старата букса обаче става неизползваема. Трябва да откриеш друга, която е хваната с тиксо за снопа кабели. Няма как да я объркаш. Това е.
  24. Да, ще работи. Имаш и окабеляването.
×
×
  • Създаване...