Премини към съдържание

Шум при спиране


Препоръчано мнение

Здравейте колеги, имам следния проблем с моя Галант. При спиране се появява скърцане в предно дясно колело. Поради тази причина миналата седмица шлайфах дискове и проблема изячезна. Накладките ги търкахме с шкуртка и изглеждаха добре с около 7мм феродо. Проблема днес отново се появи. След като измина няколко километра и спирачките загреят, се появява дразнещото скърцане и то само от дясно. Искам да отбележа, че като шлайфаха дисковете лъщяха, а днес като ги видях отново имаше петна по тях - 4 дни не съм я карал. Моля за съвет.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Как няма да са на петна дисковете,като накладките не лягат правилно на цялата си площ.С това търкане с шкурка...

Я вземи си купи едни нови накладки.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Проблема днес отново се появи. След като измина няколко километра и спирачките загреят, се появява дразнещото скърцане и то само от дясно. Искам да отбележа, че като шлайфаха дисковете лъщяха, а днес като ги видях отново имаше петна по тях - 4 дни не съм я карал. Моля за съвет.

Нормално е да се появят петна от ръжда, след каго не си я карал няколко дни..

То почти всеки ден вали дъжд, а и освен това колата е Галант ..:lol:

За проблема със спирачките си провери водачите на апаратите ...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги аз имам същия проблем , също с предно дясно колело . Аз смених целия спирачен апарат , но колелото продължи да грее и след като изминах 1000 км и другия спирачен апарат се разсвири. Аз също от утре спирам колата защото ме притеснява вече това.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да шлайфаш дисковете без да си смениш накладките и направиш профилактика на спирачните апарати си е безмислено.

За профилактиката - майсторите могат да кажат какво трябва да се смени и почисти.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Причина да задържа апарата може и да е позапушен спирачен маркуч. На педала не се чувства при задействането на спирачките, но след това накладките не могат да се върнат при проблемното колело и вече педалът се чувства твърд. Понякога връща налягането, друг път не и дискът грее. Една промивка на спирачната с-ма и нови маркучи ще дойде много добре.

По спирачния апарат - измиване, проверка на работната повърхност на буталото, внимателно зачистване, ремонтен комплект, нова спирачна течност.

Стържене може да причинява и ламаринката на накладките, както и тази от вътрешната страна на диска. Имах такъв случай с другата кола. Огъва се леко малко по-далеч от диска и край.

 

Дори кратко каране със задържана спирачка на някое колело е достатъчно да опече накладките и при спиране ще свири като влак. Шкурката не може да оправи проблема както нов комплект накладки.... ако някой иска да не му свири.

Дори на чисто новите коли им ръждясват дисковете. Това е едно от малкото неща, които се оправят в карането. Нормално е да става така. Това значи, че дискът е сух, накладките прилягат плътно без да оставят прах и колата ще спира.

И още нещо - когато дисковете се сменят или шлайфат за да се изправи кривото, не очаквайте колата да спира както преди. По-малко ще спира, ако не се сменят и накладките. На тях им трябва време да улегнат по дисковете.

Редактирано от Andy Van Der Drift
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, при мен имаше скърцане отляво при отпускане на спирачния педал - т.е при потегляне. С автоматик съм, с големите дискове. Естевтвено набедих дисковете и накладките, но след смяната им с нови проблемът остана -скърцане пак отляво. Моите наблюдения са, че апаратите не задържат. Проблема остава неясен. Поне за сега.

Някакви идеи от по-опитните колеги?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви за мненията и препоръките. На мен обаче не ми става ясно, защо след като шлайфах дисковете и си останах със същите накладки шума изчезна. Два дена карах и нямах абсолютно никакви забележкаи към спирачната система. При спиране плавно или рязко нямаше нито скърцане, нито каквито и да било шумове. След паузата от няколко дни без да я карам проблема се появи отново. Ако той е в ненаправата на профилактика на спирачната система или в лоши накладки, не би трябвало според мен след шлайф на дисковете той да изчезне.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да направя едно уточнение - шума от спирачките е по-скоро притракване съвпадащо с оборотите на колелото , т.е. при по-бързо въртене трака начесто и при спиране намалява честотата. Относно водачите на спирачния апарат, майстор им обърна внимание и не откри нищо нередно. Скърцането е само от дясно, а при пипане левия и десния диск са еднакво горещи.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Имах подобен проблем с предните дискове, до толкова бяха блокирали апаратите, че вече когато върви без да е натисната спирачката се чуваше как търкат накладките по дисковете. Взех ремонтни комплекти от Пламен, нови накладки и дискове .... сега немога да смогна да измия джантите, за 500 км стават черни, немоежеш да кажеш какви са на цвят. А и колата вече спира. Същото ще правя и със задните дискове, само че мисля да сложа Брембо намерил съм ги на добра цена, и уж завода производител пише че са с антикорозионно покритие, което ме навежда на мисълта, че може и да не ръждясват когато вали дъжд .... ама ще видим, до сега не съм видял такива дискове :)

Колега сменявай гумички, шлайфай буталцата на апаратите, слагай едни дискове и хубаво феродо и газ!

Редактирано от Anatoli
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За тези дискове пише, че са боядисани и вероятно покритието ще остане само там, където няма контакт с накладките.

 

Имам въпрос: Преди при спиране се чуваше от известно време едно стържене на метал, сега вече е постоянно. До колкото разбрах накладките имат някаква пластина и като стане време за смяна почва да опира издавайки характерен звук, по-настоятелен от лампа "заведи ме в сервиза". Възможно ли е този звук да се получава, ако накладката е доста износена и пластината стърчи над нея и в отпуснато състояние пак да опира по диска? Другия вариант е да не е останало нищо и да се търка метал в метал или спирачния апарат в диска, защото има ръб и да замине и апарата, което не е желателно в случая. 

 

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Тая тема май доста ще набьбне :icon_hmm: та и аз да си пиша за проблема :icon_hmm: - Шумьт при спиране от задните ми колела е голям- 1.Смених дисковете, не спря

2.Ходих в Ратола Пв за консултация-казаха ми че водачите(горните) са износени-направихме нови,сложих ги,и аз с шкурка минах феродото което е на 1г и не повече от 3000км и до Ксилифор няма проблеми.......обаче на врьщане пак се разсвириха,като са студени свирят,като загреят пак,вече незнам какво още искат :icon_hmm:

3.И спирачната течност е нова-Бош

Давайте сьвети и мнения от какво може да се получава шума? :rolleyes:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Накладките каква марка са? Предполагам се образува някакъв слой, който при използването им който свири. Отделно в една тема се коментираше  за съвместимост между отделните марки дискове и накладки, даже табличка имаше.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Отделно в една тема се коментираше за съвместимост между отделните марки дискове и накладки, даже табличка имаше.

Айде и този път безплатно, но следващият път някой трябва да черпи..:D

ТАБЛИЦА

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Накладките с който съм в момента са Ferodo Premium, незнам на таблицата кои би трябвало да са те, но съм определено доволен. Дисковете ги няма в таблицата, защото са Lpr нишо особенно, но мисля че комбинацията е добра.

 

А за Брембото, да наистина пише че имат антикорозионна боя. Brembo

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Накладките каква марка са? Предполагам се образува някакъв слой, който при използването им който свири. Отделно в една тема се коментираше за съвместимост между отделните марки дискове и накладки, даже табличка имаше.

Сега дисковете ми са Ашика, а накладките Кашияма(слагам само японски марки) :icon_hmm: ,обаче и сьс старите дискове пак свиреше :icon_crying: хем последните ми 3 смени все гледах да са различни марки накладки,щото и аз се сьмнявах че е в тях проблема ама......... :icon_hmm:

Редактирано от mmaanekena
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...