Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

naso_nasko

Член на клуба
  • От него общо

    33
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което naso_nasko е написал

  1. naso_nasko

    Бобини

    Здравей, Ето и моят кратък опит след като оригиналните сдадоха багажа. Карах с бобини 4MAX около 2 години (толкова изкараха), сега съм с Magnet Marelli и се държат добре. За този ценови пояс под 100лв. на бройка толкова. Като качество мисля са съизмири с Тесла. Може и да пробваш вариант при който да смениш лулите на оригиналните бобини, това ще е най-добре ако ти реши проблема.
  2. Това си е ППХ (принудителен празен ход), буквално гориво не се подава в двигателя, няма горене и от там няма какво да генерира топлина. Нормално е при продължително спускане при тези условия двигателят да се охлади.
  3. да добавя и данните ми: Атанас Генов, тел. 0882 902 651
  4. Здравей, Моля те да ми изпратиш един календар по Еконт до гр.София офис "Вас Метал".
  5. Оказахте се прави колеги, долях почти до максимума и се оправи. Накладките и дисковете са нови. Благодаря за помощта. Проблема е решен!
  6. Не е под минимума и не е над максимума.
  7. Здравейте, Имам следния леко дразнещ симптом, при всяко тръгване и по-рязко ускорение ми присветва лампата за вдигната ръчна спирачка. Като спра с ускорението лампата изгасва. Някой да има идея от къде може да идва проблема?
  8. Здравейте, моя Галант го взех Март 2010 и бе оборудван с Yussa и до сега карам с него без какъвто и да е проблем. Ако не се лъжа е произведен 2008год., така че определено съм доволен от него. Бих търсил тази марка, когато му дойде времето.
  9. naso_nasko

    Скърцащи чистачки

    Да споделя и моя опит по въпроса. Дълго време и зс си се лъгах, че проблема ми е в перата или нещо подобно. Дори два комплекта чистачки смених - докато се убедя (за съжаление, късно), че проблема ми бе именно във втулките. В крайна сметка проблема дотолкова се задълбочи, че чистачките спряха да се движат. Моторчето прегря, но слава, Богу, все още се държи - дори и малко да е по-шумен в момента. Пробвах се да разглобя втулките, а те по никакъв начин нито се въртяха, нито помръдваха, махнах шайбата-зегерка, но пустата втулка така и така не излизаше. Колко ли не съветвах с чука, триъглника се потроши и в крайна сметка взех други рамена и ги подмених. Това ми реши проблема със скърцащите чистачки.
  10. Пробвах колега, но неуспешно. Алармата е с плаващ код и ме посъветваха или да си намеря друго дистанционно с платка, което да се препрограмира или да слагам нова аларма. Благодаря за линка, вече е на път от една седмица кутийката, поръчах си я защото единствената ми се разпадна :icon_crying:
  11. Здравейте, Търся си второ дистанционно за аларма кобра 777. Доколкото знам английския дилър на Мицубиши е слагал основно този модел аларма и ако някой разполага с такова излишно нека да пиши.
  12. Честито и безаварийно, за Хонда само плюсове мога да кажа.
  13. naso_nasko

    Galant 2.0 Sport Edition

    Моята е десен волан, но вкарана от Англия. Докараха я без кора, но е видно, че такава е имало някога.
  14. naso_nasko

    Galant 2.0 Sport Edition

    Питам, защото колегата разпродава Sport Edition и моята е същата. Предната ми броня е като на Avance и има една част от кората, която се захваща за нея (посредата отпред). Корите, които се продават ако не греша мисля са без тази част.
  15. naso_nasko

    Galant 2.0 Sport Edition

    Здравей колега, Имаш ли налична кора под двигателя?
  16. Рaдвaм се зa теб. Просто го споменaх и кaкто кaзaх не е проблем нa дизеловия двигaтел, a нa товa което ти пробутвaт зa зимнa нaфтa. Aко бяхме в другa действителност сигурно нямaше дa го споменa. Просто понякогa е нa късмет
  17. Подкрепям поста. В допълнение ще добавя само за един минус на дизела. Той не е точно негов проблем, но все пак непознавам човек, който през зимата с дизелов автомобил да не се оплакал поне веднъж от лоша (замръзнала) нафта. Може би е добре да се има в предвид и тази наша действителност.
  18. Аз също съм с автомобил десен волан. Просто свикнах с коефициента 1.61.
  19. Здравейте колеги, и аз да споделя моя опит до сега. Зимата карам с 195/65/R15 - класика . Наистина идват малко тясни на колата, вечно ми изглеждат една идея меки, въпреки, че налягането в тях е наред. Просто колата е тежка и ги деформира повече в зоната на контакт с асфалта. Поради по-голята височина спрямо широчината клатят повечко от нормалното, но и возията е още по-мека. Или иначе не съм имал някакви проблем с този размер, а и неравностите са до голяма степен туширани още на ниво гума. Относно летните, първоначално колата и имах с 215/45/R17 - отново класически размер. Няма такова друго усещане за контакт с пътя, страхотно е, но е повече от жалко да караш по нашите пътища с тях /всички знаем защо/. Последните две години карам 235/45/R17. Смятам, че това е максимално широката гума, която може да се монтира на Галанта. По-висока от 215/45/R17 и малко по-добре понася дупките, но така или иначе балоните никак не са рядкост. Тежки са и колата е по-мудна с тях. Това лято смятам да премина на 205/60/Р15, който смятам, че е най-оптималния варинат предвид пътищата ни.
  20. Здравейте, предполагам става дума за мен. Толкова държа на Пловдив и неотбелязах, че вече живея в София. Иначе само за информцая ще бъда в града около празниците за 3-ти Март. Извинявайте ако с това "Под прикритие" :good: съм всял смут. Надявам се, че и тогава бихме могли да се видим.
  21. Благодаря колега, според кода от платката на дистанционното се оказа, че е някаква Cobra. Намерих упътване от руски сайт, просто е трябвало да отида до колата да натисна двата бутона до угасване на светодиода на дистанционното и след това два пъти бутона за отключване и така се оправи. - било процедура за синхронизиране. Хубавото е, че покрай този случка ще се запозная с функциите на алармата ми.
  22. Здравейте, днес ми се появи следния проблем. След като смених батерията на дистанционното, то спря да функционира. Имам в предвид следното светодиода на дистанционното свети, но нито отключва нито заключва вратите. Галанта ми е 2001г. и дойде с това дистанционно, предполагам че е си е заводското. Съмнявам се, че докато търсех батерия оставих дистанционното без такава за няколко часа. Дали в това не се крие проблема? Това е снимката на дистанционното, ще съм благодарен ако някой може да каже за какво служи по-малкия пластмасов елемент (м/у ключа и дистанционното). Има такъв насрещник на таблото близо да ключа. Виждал съм това на доста Галанти затова смятам, че е част от заводската аларма или имобилайзер.
  23. Здравей Alex, имаш ли предна дясна главина и лагер главина за Galant 2001 2.0л.
  24. naso_nasko

    Шум при спиране

    Забравих да направя едно уточнение - шума от спирачките е по-скоро притракване съвпадащо с оборотите на колелото , т.е. при по-бързо въртене трака начесто и при спиране намалява честотата. Относно водачите на спирачния апарат, майстор им обърна внимание и не откри нищо нередно. Скърцането е само от дясно, а при пипане левия и десния диск са еднакво горещи.
  25. naso_nasko

    Шум при спиране

    Благодаря Ви за мненията и препоръките. На мен обаче не ми става ясно, защо след като шлайфах дисковете и си останах със същите накладки шума изчезна. Два дена карах и нямах абсолютно никакви забележкаи към спирачната система. При спиране плавно или рязко нямаше нито скърцане, нито каквито и да било шумове. След паузата от няколко дни без да я карам проблема се появи отново. Ако той е в ненаправата на профилактика на спирачната система или в лоши накладки, не би трябвало според мен след шлайф на дисковете той да изчезне.
×
×
  • Създаване...