Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Благотворителност на клуб Мицубиши за 2009-та


Препоръчано мнение

  • Admin

Колеги, много съм щастлив да споделя в началото на новата 2009-та година, изключителното си задоволство от това, което постигнахме със скромните си средства за децата от дом "Българка" град Стара Загора.

 

Вчера имахме време да поговорим доста обстойно с директорката на дома г-жа Йонкова за това, от което имат нужда децата.

При една от визитите си подарихме стара компютърна конфигурация от нашия стар офис, напълно работеща. Оказа се че това е било доста добър вариант за тях, без да предполагаме, какво ще се случи в последствие. :)

Големите (над 12 години) са започнали компютърно ограмотяване, което има според нас е голяма инвестиция за бъдещето на тези деца, защото след 17-18 годишна възраст, те напускат дома и започват работа.

Всички знаем, колко са важни компютрите в днешно време и каква полза би имало това за тях за намирането им на работа с компютърна грамотност.

В някой от стаите по-големите деца имат такива, но нашата амбиция е да се опитаме да съберем малко по малко компютри, които работят и да им ги дарим.

 

Имаме намерение да подарим чисто нов компютър за администрацията в дома и принтер, от който имат нужда, според директорката.

Приемаме всякакви предложения за по-скромнички варианти, които биха им вършили работа.

 

Децата са подсигурени с добър порцион храна за деня и са на топло и чисто.

В занималните имат нужда от книги, DVD-та, аудио уредби.

Целта е да се подпомага тяхното образование за гледане на филми с образователна цел и учене на езици.

Роди се идея, компютърни специалисти от нашия клуб при визити да изнасят уроци по елементарна компютърна грамотност.

Например работа с Microsoft Office Word, Excel, Photoshop и т.н.

 

Децата, освен от играчки и излети сред природата, имат нужда от ремонт и периодично опресняване на стаите и коридорите. Тапети, латекс, блажна боя.

Всякакви идеи и коментари по темата са добре дошли.

Моля, всеки да отдели сериозност и отговорност по темата, защото си нямате на представа колко много щастие можем да дарим без огромни парични постъпления.

Закачам темата като "Важна тема" и я оставям в този раздел, за да я видят повече хора.

Банковата сметка за помощ на децата е:

 

Парите могат да бъдат внасяни, когато има среща на клуба или по сметка :

 

ProCredit Bank

Bulgaria

 

Сметка № :

BGN 1001025915 - IBAN - BG23PRCB92301001025915 (плащане в български лева)

BIC / PRCBBGSF

 

 

Банков код

23092309

 

Бенефициент по сметката: Светозар Ангелов

Основание на плащане - За дом "Българка"

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 122
  • Създадена
  • Отговор:

Най-активни потребители в тази тема

Най-активни потребители в тази тема

Публикувани изображения

Децата освен от играчки и излети сред природата, имат нужда от ремонт и периодично опресняване на стаите и коридорите. Тапети, латекс, блажна боя.

 

Да, и аз това забелязах при последното ни посещение със Светла в дома. Не може ли да се измисли нещо за напролет.... например да се купи боя, латекс и т.н. и лично ние да им боядисаме... смятам, че тази работа не е толкова трудна. Един такъв ден можем да им отделим.... не сме малко и ще се справим!

Относно компютърджийските неща ще прегледам какво работещо ми е останало и с удоволствие ще го даря, въпреки, че не е много. За Photoshop-a мисля, че ще си подпомогнем (специално аз гледам от там) чрез сайта с урочетата... има доста, които са за начинаещи и са интересни! Не знам вече какво друго да допълня, но с удоволствие ще помагам с каквото ми е по силите!

Доста силен клуб сме, можем всичко! ;)

 

:mitsu-smiley: :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз имам компютър, който не ползвам, и го дарявам за децата! Не е "последен модел" :icon_blush: , но ще им свърши работа. Процесора му е 1.7 GHz, видеокартата май беше FX 5200 GForce, има записвачка и т.н. И монитор - 17'. Само кажете на кого трябва да го дам и кога! А относно освежаването на стаите - пишете ме. Ще стане бояджия от мен :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.

Според мен, трябва да подходим малко по професионално към това наше начинание. Техниката е ясна, ще съберем който каквото има и ще ги дарим. А после какво ще правим? Ще ходим от дъжд на вятър да ги обучаваме, звучи ми малко несериозно :icon_blush: .

Колеги/приятели, на нас ни трябва план-график и поетапно да постигаме определени цели.

Първото, от което се нуждаем ние самите е да направим редовна система за събиране на пари, на които можем да разчитаме на 100% (що се отнася до дома в Стара Загора)

Ние самите не можем да се съберем да боядисваме, щпакловаме и тем подобни интервенции в строителството, поради няколко причини (тука говоря реални неща)

Първо: нямаме толкова свободно време (поне аз)

Второ: и да намерим време, ще го правим непрофесионално и ще загубим много повече, от колкото да наемем някой "майстор" който ще се ангажира изцяло за това, за което ще му бъде платено.

Според мен трябва да има конкретика, примерно казано: Физкултурният салон има нужда да му се направи освежаващ ремонт, той е еди колко си голям. Водим майстор/бригада на оглед, казват ни цифрата и плащаме от горе споменатия "фонд". И така поетапно ще постигнем много повече полезни неща отколкото да тичаме през няколко месеца да боядисваме по една стена или там каквото е необходимо.

Нека ръководството да помисли сериозно над такъв фонд и как може да се организира такова нещо.

Поздрави

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно си прав! Подкрепям те с две ръце. А що касае компютрите, аз скоро ще сменям домашния си и се чудех какво да правя със стария. така че ето още една бройка за децата барабар с монитора.

П.П. Компютърът е доста добър.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Admin

Точно така е. Едва ли ще боядисваме или участваме в ремонтни работи. Имаме си някакви планове, които са помощ към тези дечица, които са доброволни и не бива да прекаляваме. Все пак ние не сме благотворително дружество, а автомобилен клуб. Не сме слънце да огреем навсякъде, но мисля че инициативата да им съберем скромни парички за приоритетни неща се развиха положително.

За този дом се грижат и още хора. Имат си основен спонсор, който е англичанин и е директор на Марица-Изток.

Ние се опитваме да помогнем с малки неща, но от сърце! :icon_n_hands:

Веднага инициативата с компютрите даде резултат.

Ние от фирмата вече нямаме компютри за подаряване, но все пак останаха перфектни клавиатури, мишки, микрофони.

Оказа се, че и хора извън клуба също искат да помогнат.

Можем да купим доста неща.

На този етап до края на месеца можем да занесем не малко компютърна техника, която ще бъде само от полза за тях. :-)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз също си пазя старото ПЦ, хард дискът нещо прави проблеми и работи по-бавно, но другото е "сравнително" ново. Може и да се ползва за осъвременяване на някой техен по-стар. Колкото до боядисването....съмнява ме, че ще се наложи да боядисваме сградата :), но ако се наложи, при възможност с удоволствие бих участвал....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На този етап до края на месеца можем да занесем не малко компютърна техника, която ще бъде само от полза за тях. :-)
Светльо! Аз мисля че на този етап, това е единственото което можем да направим........Едно че сезона не е подходящ за строително ремонтни работи, другото е че всички знаем че зимните месеци са най тежки, за семейният бюджет.....Като се почне сега от подаръците за празниците, покупки на винетки, застраховки, данъци на коли -на къщи, повече сметки за ток, парно и т.н.......Засега който може да осигури някаква компютърна техника, да им занесем, а пък по нататък ще му мислим за боядисване и ремонти........Нека пукне пролет(а ние не)- дето се вика, ще организираме една акция, и ще направим каквото трябва............И тука е момента да изкажа благодарност на всички колеги, които участваха в набирането на средствата за новогодишните подаръци, защото без тях мисията щеше да бъде невъзможна.......Благодаря ви колеги, и се радвам че ви има, и че ви познавам....... :hi: ....... :mitsu-smiley:

...... :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги - подкрепям Big Boss за пускането на темата. Сигурно ползите и радостта, която ще донесе това на децата - това ще радва и трогне всеки.

Подкрепям и Марио относно последното мнение.

 

Ние в момента можем да си плануваме разни мероприятия и наши действия относно този дом. Но пък щото и други спонсори има, добре е все пак да имаме някаква представа коя точно нужда или необходимост можем да запълним - според нашите възможности.

Но нека сме водени от това, че всеки има нужда от любов.

 

До тук всичко което е направено от клуба ни е добре възприето.

Най добрата възможност за помощ е - събиране на средства. И после оползотворяване за най неотложни неща. Може да са компютри или дори и плащане за начална грамотност или други неща от каквито има необходимост във всяко семейство.

Пък междувременно на кой каквото му е възможно да предостави - ще си е от полза.

Защо да не си допринесем една радост, каквато е радостта от благодарните детски очи.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

В занималните имат нужда от книги, DVD-та, аудио уредби.

Целта е да се подпомага тяхното образование за гледане на филми с образователна цел и учене на езици.

 

По повод книжките ще опитам да говоря с мойто шеф да им подарим колекции детски книги и евентуално колекция "Географска енциклопедия", "Семейна енциклопедия" и още една - "Голяма детска енциклопедия". Останалите книжки са ни много тематични и конкретно ориентирани...

Светльо, благодаря ти за идеята, как не се бях сетила до сега!? :icon_blush:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като за предната инициатива по Коледа не успях да се включа навреме , а много искам и аз да допринеса с нещо , макар и малко да е то , да попитам дали все още е активна сметката която беше открита за Коледните преводи ???

Мисля че който няма стари компютри или техника би могъл да преведе пари и с тях да се закупи каквото е необходимо ...

Предполагам че има и други колеги които не са успяли да подпомогнат предната инициатива и искат да го направят сега или занапред. Моля , някой от Модераторите да добави в темата или да се сложи някъде на видно място тази банкова сметка , или пък да сложим линк към нея така че всеки заинтересован да направи своя принос за тази добра идея :icon_dance:

Подкрепям и идеята на bate_pleven за създаване на този "фонд" който да е активен през цялата година и на който да се разчита за всяка една инициатива която се предприема ...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Admin

Жени, това е добро предложение. :good:

Ники, сметката съм я добавил горе в темата.

Фонда от парите за децата се съхранява в Дани.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Жени, това е добро предложение. :good:

Ники, сметката съм я добавил горе в темата.

Фонда от парите за децата се съхранява в Дани.

 

Благодаря ти Светльо от името на всички които ще успеем да допринесем с нещо за благото на тези добри дечица ... :icon_blush:

Ако не успея да се видя с Дани , то първите работни дни ще преведа по сметката пари ... :icon_dance:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз пак да се намеся.

Колеги дайте да си поставим поне една конкретна цел.

След като се събра компютърна техника, дайте да осигурим на тези компютри и интернет.

Какво ще кажете?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз предпочитам да давам пари в брой на Дани, затова се надявам да го видя по-скоро!

Не само по Коледа стават чудеса и наистина това, което се прави за тези деца е незаменимо. И както каза Светльо, има хора и извън клуба, на които съм споменала за инициативата и които искат да помогнат..май добротата в сърцата на хората все още я има...В нашия офис имаше благотворителна инициатива...вместо за коледни картички, парите отидоха за якета и блузки за децата в един дом в Ямбол. Събрахме и лични средства за едно дете сираче в София, без никакви роднини...така че нека да има такива начинания...колкото повече, толкова повече!!!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Много се радвам за желанието и готовността да се помага на тези деца. Аз лично имам 17' монитор, който не ми трябва. Единствения проблем е буксата, която влиза във видеокартата-има прекъснати жички. Ако някой може да я смени да се обади.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, чудесно е било всичко, харесали са тортите и всичко останало, доволни са дечицата!

Сега да попитам: някой дали има стар микрофон и към него усилвател или както там се нарича. Едното дете- Голден,учи в музикално училище, пее и свири на йоника, има такава в дома, но към нея няма вход за включване на микрофон или колонка за такъв. Детето ходи по концерти, представлява дома и училището, но има слаб глас и трябва да се напряга много докато пее и свири. Явно нямам точна формулировка за това, което трябва, но ако някой от вас пази такова нещо от младини, аз лично искам да го купя и изпратя. Обещан е концерт на следващите срещи!Телефона ми го има в профила.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, чудесно е било всичко, харесали са тортите и всичко останало, доволни са дечицата!

Сега да попитам: някой дали има стар микрофон и към него усилвател или както там се нарича. Едното дете- Голден,учи в музикално училище, пее и свири на йоника, има такава в дома, но към нея няма вход за включване на микрофон или колонка за такъв. Детето ходи по концерти, представлява дома и училището, но има слаб глас и трябва да се напряга много докато пее и свири. Явно нямам точна формулировка за това, което трябва, но ако някой от вас пази такова нещо от младини, аз лично искам да го купя и изпратя. Обещан е концерт на следващите срещи!Телефона ми го има в профила.

 

 

За съжаление нямам подобно нещо останало, но има едни точно "музикантски" тонколони с вграден усилвател в тях и 2-3 входа (може и синтезатора да се включи освен микрофона) и съм виждал в оказиони такива втора употреба. Трябва да се провери само дали всичко му е в ред и ако намеря също ще се включа в покупката и ще го зарадваме!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

... но има едни точно "музикантски" тонколони с вграден усилвател в тях и 2-3 входа...

Ако ми кажеш как точно се нарича това нещо?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако ми кажеш как точно се нарича това нещо?

 

 

Ами май няма точно наименование или аз не го знам :(. Използват ги за улични по-леки озвучения, но наистина незнам как се нарича точно.

 

 

Ето така изглежда:

 

post-3637-1231152453_thumb.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.

Според мен, трябва да подходим малко по професионално към това наше начинание. Техниката е ясна, ще съберем който каквото има и ще ги дарим. А после какво ще правим? Ще ходим от дъжд на вятър да ги обучаваме, звучи ми малко несериозно :icon_blush: .

Колеги/приятели, на нас ни трябва план-график и поетапно да постигаме определени цели.

Първото, от което се нуждаем ние самите е да направим редовна система за събиране на пари, на които можем да разчитаме на 100% (що се отнася до дома в Стара Загора)

Ние самите не можем да се съберем да боядисваме, щпакловаме и тем подобни интервенции в строителството, поради няколко причини (тука говоря реални неща)

Първо: нямаме толкова свободно време (поне аз)

Второ: и да намерим време, ще го правим непрофесионално и ще загубим много повече, от колкото да наемем някой "майстор" който ще се ангажира изцяло за това, за което ще му бъде платено.

Според мен трябва да има конкретика, примерно казано: Физкултурният салон има нужда да му се направи освежаващ ремонт, той е еди колко си голям. Водим майстор/бригада на оглед, казват ни цифрата и плащаме от горе споменатия "фонд". И така поетапно ще постигнем много повече полезни неща отколкото да тичаме през няколко месеца да боядисваме по една стена или там каквото е необходимо.

Нека ръководството да помисли сериозно над такъв фонд и как може да се организира такова нещо.

Поздрави

Относно идеята на bate pleven за "фонд", се притеснявам да не се размие и да стане работата "ден до пладне", т.е нещо от сорта "аз май скоро давах пари, по-нататък (неограничен период от време) пак ще дам".

Сметката всеки я знае и който иска постоянно може да внася парички - от сърце. Има я на много места във форума, стига човек само да иска да я намери.

Аз мисля обаче, че кампанийните събирания на средства ще дадат по-добри резултати и всеки ще е запознат по-подробно за мероприятията които предстоят. Обикновено покрай "шума", който се вдига, се раждат много идеи, хората стават по-действени и си мисля, че резултатите биха били по-добри.

На пример покрай освежаващия ремонт на физкултурния салон (даден като пример по-горе), наред с предложенията за ремонта (а повярвайте, те са много важни, защото майстора ще каже - "ще направя каквото кажете") някой може да се сети, че има стара "медицинска" топка, която е "усвоил" по-рано като ученик и не му трябва, друг, че има колело, което не ползва вече и т.н., и така идеята да се развие.

Тогава можем да минем и на "тънкото изнудване" - "Ако всеки даде по 10(0)-20(0) лв (допълнителните цифрички са за който може да си го позволи) - ще направим такъв и такъв ремонт и децата ще имат това и това"...... И като се дава конкретика, че остават за събиране още ........ лв, може да се намерят още милостиви души (или спонсори)......

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

.......Имаме намерение да подарим чисто нов компютър за администрацията в дома и принтер, от който имат нужда, според директорката.

Приемаме всякакви предложения за по-скромнички варианти, които биха им вършили работа.

 

Децата са подсигурени с добър порцион храна за деня и са на топло и чисто.

В занималните имат нужда от книги, DVD-та, аудио уредби.

Целта е да се подпомага тяхното образование за гледане на филми с образователна цел и учене на езици.

Роди се идея, компютърни специалисти от нашия клуб при визити да изнасят уроци по елементарна компютърна грамотност.

Например работа с Microsoft Office Word, Excel, Photoshop и т.н.

 

Сега като започнахме да си говорим за всичко това. Аз ще предоставя един монитор 17" "View Sonic" работи си и е напълно изправен. От повече от година стой и не се ползва, щото си взех нови LCD-та.

Така по този повод можем скоро да организираме едно ходене на там и всеки който се сети за нещо да го носи.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Бих искал малко да доразвия чудесната идея на Бате_Плевен.

 

Хубаво е да си направим план за това, какво бихме искали да направим за тези деца, който едновременно да е съобразен с това какви възможности имаме. И да се стремим да си изпълним плана.

Ние сме автомобилен клуб, но заедно с това сме и ИТ Форум. Доколкото си спомням, имаше една тема, където всеки писа кой какво работи. Бях впечатлен и приятно изненадан от факта, че голям брой от колегите са на много добри позиции в биснеса с компютри, или като мениджъри в други области. Вече видях няколко поста на колеги, които казват, че имат читава компютърна техника, която не използват по някакви причини и желаят да я дарят.

Това само по себе си е прекрасно, но предлагам да го организираме малко по-внимателно.

 

1. Като начало предлагам да направим списък на наличната техника, която можем да дарим ние, като членове и фенове.

2. След това някой от колегите, който е по-навътре в компютрите да отсее нещата, които ще влязат в работа от евентуално попадналата ненужна вече техника (все пак не искаме да правим сметище в Дома, нали).

3. Колегите да преценят какви читави конфигурации можем да сглобим от наличното и какво трябва да закупим допълнително.

4. Като се разбере какво трябва да закупим допълнително, да си преброим познатите и приятелите в компютърни фирми. Може би те също ще пожелаят да участват в това дело, като дарят, продадат на себестойност, или просто по намалени цени липсващите ни машинки.

5. След това задължително трябва да се свържем с директорката и да я информираме за нашето намерение, дали го одобрява и най-важното- дали може да осигури подходяща за целта зала в дома.

6. И накрая- да го направим, заедно с конфигурирането на място. Това ще изисква време за организация, но според мен организацията е задължителна, за да не опорочим доброто намерение с прибързани действия.

 

По тази схема според мен ще спестим максимално пари, които можем да вложим, за да платим Интернета на Дома. А може да говорим и с местен провайдер за преференциални условия, нали... тук колегите от Стара Загора ще трябва да се намесят.

 

Но тъй като компютрите за мен не са по- важни от книгите (нали съм от по-старото поколение :) ), предлагам да се провери дали Домът разполага със собствена библиотека, която можем да захраним. Аз самият преди няколко месеца събрах всичките си книги по термодинамика, кинетика и металургия и ги закарах във Факултета по металургия в Скопие. Колегите оттам ми се оплакаха, че студентите нямали откъде да четат специализирана литература, та затова... хем да четат, хем да тренират английски, руски...... и собствения си език :) :) :) Повярвайте, усещането е неописуемо!

 

Това естествено не отменя барбекюто. Никой компютър не може да го замени него :)

 

Да не се увличам повече. Ако сте съгласни- давайте още идеи, да правим организация и да видим докъде ще успеем.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Искам само да кажа, че има местен доставчик на интернет (говоря за Стара Загора), който е пуснал на дома безплатно и го спонсорира, това е станало след като е направена компютърната зала там! :)

Това е информация от г-жа Йонкова от миналата година! Дано да е в сила все още! :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създаване...