Премини към съдържание

Питане за новия Lancer 1.5 109к.с.


Препоръчано мнение

Здравейте на всички!

 

Обичам я тази марка :mitsu-smiley:

 

Много се интересувам от новия модел на Lancer 1.5 109к.с.. Даже ходих да го тествам и много ми хареса - набира добре като влезе в обороти към 4000 някъде и нагоре. Малко са му къси скоростите до трета и купето му е малко тежичко за този мотор, но като цяло много ми хареса. Прочетох и другите теми в които беше засегната тази тема но там са засегнати всички мотори. Когато човек реши да дава толкова пари за кола искам да съм сигурен какво ще получа и какви ще са ми разходите, особено за гориво.

 

1. Колко харчи градско в София и то в най-големите задръствания?

 

2. Особено като е чисто нов и е на под 5-10000км. как е и има ли разлика след тези километри?

 

3. Колко харчи извънградско при 90-120км?

 

4. Колко харчи извънградско над 120км?

 

5. Колко според вас му е комбинирания разход?

 

Моля който кара такъв модел Mitsubishi Lancer да ми отговори.

 

Предварително благодаря за отговора и се извинявам, че пускам темата но за мен е много важно, и от вашите отговори ще зависи моето решение.

 

Поздрави на всички членове

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега.

Поздравления за :mitsu-smiley: избора.

Ето няколко поста, които може и да си чел :icon_blush:

 

По-скромничък съм - взех си 1.5 двигателя, понеже ще я карам предимно в града и разходът ми се стори доста важен. И не знам как е с по-мощните двигатели, но определено мога да кажа, че японците не са излъгали ни най-малко. Моят разход градско падна до под 6 на 100!!! Вярно избягвам задръстванията, ама с Колта преди под 8 не можех да падна при никакви обстоятелства.

 

А за ускорението мога да кажа само - е, няма такова! Наложи ми се на баир да изпреваря много бързо камион на 2ра и онова ме изстреля до 70 км/ч за нула време. После направо на 5та icon_rock.gif

 

Гледам други са забелязали, че има определен шум в купето... Малкият бензинов си е тихичък според мен. Сестра ми и тя си взе Лансър наскоро (дизел) и ми каза същото - моят е доста по-тих от нейния. В дизеловия си е доста шумно като за нова кола.

 

Самото движение по пътя се чува доста отчетливо. Но иначе новото си е ново. Не може да се сравни със стар автомобил.

 

Единственото, с което вече цяла седмица не мога да свикна е странното ускорение. Сякаш е на степени... не мога точно да го опиша, но не е равномерно. Да не говорим, че идвам от колта, дето като го бутнеш и скача.

Сутрин нагоре от центъра към Младост ми дава 6.6, а надолу - 5.7...
Някъде напред прочетох че колата с двигател 1.5 давала разход 6/100л. Извинявам се но това е пълен ъпсурд или си се объркал с новите контролери по таблото или датчика не е в изправност,първото е по вероятно. Аз имам същия двигател и за сега максималното което ми е показало за градско е 7.9л което е с 0.3л по малко от заводското. Но по долу от 7.5 не е падало и то без да я натискам,мен ме и страх още smile.gif!

За тея дето се интересуват от пластмасата,да наистина вътре е доста пластмасово все едно съм в стария Опел. Тази пластамса можеха да я използват по-пълзотворно ,като добавят някое отделение за вещи в повече.За качеството тепърва ще разберем.

За шума при моята версия с 1.5 за мен е много добра шумоизолацията,естествено че при кофти асвалт шуми,ама който иска да не му шуми да си купи кола с базова цена над 40000лв

 

И малко линкове, мисля, че бях чел някъде из линковете нужната ти информация:

тук

и тук

последният.

 

Поздрави!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, колега. Поздравления за правилния избор!

Аз карам същия Лансър, който си описал - мога само да ти кажа, че автомобилът е страхотен и няма да съжаляваш въобще за избора си!

Немога да отговоря на въпросите ти относно разхода, поради простата причина , че никога не съм го засичал. Карам си го с кеф вече 3 месеца и със всеки изминал ден се радвам все повече че притежавам :mitsu-smiley: ! :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте отново на всички,

 

Искам да те попитам m9ck като я караш вече 3 месеца, все пак не си ли поглеждал колко ти дава (поне приблизително). Вярно, че няма как да сравнявам градското в Пловдив с това в София.

 

Все пак ако има някой от София да ми напише разходите ще съм много признателен.

 

Поздрави

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Много е странно когато някой зададе въпроса "колко харичи" винаги съм се чудил защо хората задават този въпрос... Толкова е относително, че няма на каде повече... Зависи от това колко ти тежи десния крак, колко те мързи да сменяш скорости, колко се разхождаш, каде живееш, каде работиш, кога отиваш на работа, кога се връщаш.... НЯМА кой да отговори на този въпрос... В работата имаме 5 еднакви RAV4, всичките харчат различно.... а са г/д на едни километри, естествено моя води класацията още от началото защото показва двуцифрено число :icon_rock:

 

Най губо мога да ти кажа, че няма да ти харчи под 6 и няма да ти харчи над 12... :) Иначе колицата бива... не съм я карал но на място като я форсираш е като миксер, добре се справя с оборотите, все пак е :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Wonderfull,

 

Поздравления и от мен! Наистина няма да съжаляваш ни най-малко.

 

Аз също карам 1.5 и за разлика от колегата Толев доста обръщам внимание колко ми харчи... Пестелив съм си и това е :icon_blush: Всякакви разходи съм засичал досега. Всъщност, единият от горните пейстове е мое мнение - сутрин в 7 без нещо в София няма трафик и ми дава под 7 при всички положения (дори и под 6 понякога!). За моя най-голяма радост, в тежък трафик рядко влизам и не мога точно да ти кажа, но от това, което съм засичал досега, някъде около 9.5-10 л си ги харчи (това е с климата). Максимум 11 л, ако задръстването е наистина зверско, но аз съм влизал в достатъчно пикови часове и не ми е качвало толкова.

 

На дълъг път при 90 км/ч нямам търпение да я засичам, щото има магистрали все пак и там си я понастъпвам, но на кратки участъци от 30 км съм засичал и под 5л/100. Накъде толкова мисля, че ще си покаже и на по-дълъг път. При 120-130 км/ч на магистралата съм засичал без климатик 6-6.2 и с клима 6.5-6.8л/100. В момента, в който изляза от магистралата, макар че продължавам да си карам със 110-120 и не спазвам ограничението от 90, разходът ми веднага започва да пада. Варна-София с климатик, 3ма души в колата и при средна скорост от 120 на магистралите и 110 по пътя, ми дава 6.7л/100. Но съм забелязал, че моментният разход при 90 и при 120 е горе долу същият, когато е натоварена колата (явно инерцията при 120 помага), така че не очаквам да падне под 6, ако не се возиш сам.

 

Вече съм минал 6000 км и не усещам някаква разлика в разход на гориво. Но може да се дължи на това, че карам по-бързо в последно време. Определено в началото ми даваше по-малко, но тогава не включвах климатик и все още не я пришпорвах. Мисля си, че не разходът, а стилът на каране се променя :icon_rock: Колата наистина се усеща стабилна и позволява по-височка скорост.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Resource Manager,

 

Благодаря за отговора ти. Доста си изчерпателен. Ако имаш още някакви цифри да споделиш като комбиниран ще е супер. Искам комбинирания да е до 8,2 - това са 20 лева.

 

Поздрави

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Resource Manager,

 

Благодаря за отговора ти. Доста си изчерпателен. Ако имаш още някакви цифри да споделиш като комбиниран ще е супер. Искам комбинирания да е до 8,2 - това са 20 лева.

 

О, комбинираният със сигурност ще ти е под 8. Нямам преки наблюдения за София (само за Габрово, но там не се брои), но при положение, че на мен градско ми е под 7, си мисля, че нормално ще ти е около 7-7.5, ако влезеш в задръстване в града. Ако успееш да избегнеш задръстванията по обиколни начини, ти гарантирам максимум 7.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

 

в момента карам тестов лансер 1.5 (временно ми го дадоха докато дойде окъснелият аутландер).

Днес минах около 200 км, но мисля че имам достатъчно впечатления.

 

Разхода Бургас - Несебър ми дойде около 7.6 с скорост 120-130 + мн изпреварване, климатик и 31 гр. жега, което си е доста добре за мен.

Моторчето е държи високи обороти на 5та предавка, и съм сигурен че ако се кара 90-100 - разликата ще е поне 1л ако не и повече.

 

В ниските обороти няма силица, но при изпреварване като се слезе от 5та на 3та се изтрелва много добре.

 

Возията според мен е идеална за такъв автомобил. Шума от асфалта мисля, че идва от кофти изолирано багажно пространство, защото вече карах със свалена задна седалка и шума е много осезаемо по-силен. Подчертаам, че за класа си шумоизолацията е добра.. допринася за спортния характер.

 

Управлението е перфектно.

 

Блутута е мн готина глезотийка. Половин час си приказвах с колата :). Моля колегите да споделят дали има начин да се вкара тел. книга от мобилния в колата. Предполагам това може да стане като има навигацията, защото сега май може само поединично да се вкарват наново. Нямам книжка с инструкции и затова няма къде да прочета.

 

Климатроника се нагажда добре спрямо условията като е на "ауто", нещо което определено не мога да кажа за новото Л200.

 

Седалките са много удобни, въпреки че е ниско ниво на оборудване.. ненам как ще са кожените.

 

Истина е, че централния дисплей на радиото не може изобщо да се вижда при слънце и включени фарове.

 

Това е засега от мен, надявам се да съм бил полезен.

 

Поздрави.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

...

Истина е, че централния дисплей на радиото не може изобщо да се вижда при слънце и включени фарове.

....

 

 

И при Outlander-a е така и при още много марки е така. Все пак се приема, че като караш на фарове е тъмно и не ти е нужен толкова ярък дисплей.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И при Outlander-a е така и при още много марки е така. Все пак се приема, че като караш на фарове е тъмно и не ти е нужен толкова ярък дисплей.

 

Не е хубаво да се "приемат" такива работи. Все пак в много страни карането на фарове през деня (поне в определени сезони) е задължително. Яркостта на този дисплей би трябвало да може да се контролира с потенциометърчето за яркостта на дисплея.

 

Ако не - да има 2ри режим на късите фарове (на някои места го има - казват мъ daylight) при който вътрешните дисплеи да не се затъмняват.

Такива неща могат много лесно да се оправят от производителя при наличието на достатъчно основателни оплаквания от клиенти и желание от другата страна :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Днес се разходих до София по служебни дела и опитах да засека някакъв разход, на базата на показаното на дисплея. Сутринта, когато бързах и поддържах скорост около 130-140км/ч, на влизане в София показваше 8.4 / 100км. На връщане със спокойно каране ( около 110-120) , закова на 7.0/100км. Горивото - 95 Shell V Power. С 20 литра отидох от Пловдив до София, върнах се и имаше още за 50 км (пак според дисплея). Трябва да се отбележи, че не попаднах в големи задръствания. Моето заключение е: Мицито върви много , а малко харчи :rulez:

 

Поздрави!

 

http://img65.imageshack.us/img65/1276/mtmpxg4.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

Ходих на почивка миналата седмица до Созопол и с 4 човека на отиване ми даде 6.8 при скорост по магистралите 140-150 км/ч и малко климатик. На връщане бяхме 5 човека и при същата скорост с климатик ми даде 7.6.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Несебър - София - Несебър в 1 ден. 35 С жега.

 

на отиване 140 с изпреварване по пътя, и 150-160 по магистралата = 8.5 (без много движение).

 

На връщане - 180 о магистралата (цялата) и мн псуване на турски гастербайтери дето те засичат по баира и ти намалят скоростта .. и после зор в обороти докато набере нагоре пак над 160..

 

След магистралата само изпреварване .. предимно 3та-4та.. над 120-140 .. даде 8.8 .. ама и взех тока.. признавам си :)

 

За това миксерче под капака - добре върви ако знаеш в кои обороти да я държиш..

 

Поздрави

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 4 седмици ...
  • преди 2 седмици ...

Колеги,аз съм страшно изумен колко е икономична тая кола,като се има в предвид че карам само в комплекса Слънчев бряг-несебър,а това си е направо градско.Чиста лудница си е тука,но бордовия ми варира между 5.9 и 6.7 най много 7литра на 100км :blink: В сравнение с предишната ми кола,дето гореше 11-12 градско,направо се родих с това мицу! :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,аз съм страшно изумен колко е икономична тая кола,като се има в предвид че карам само в комплекса Слънчев бряг-несебър,а това си е направо градско.Чиста лудница си е тука,но бордовия ми варира между 5.9 и 6.7 най много 7литра на 100км :blink: В сравнение с предишната ми кола,дето гореше 11-12 градско,направо се родих с това мицу! :)

 

Нали! :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...