Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Калпави съседи


Препоръчано мнение

Здравейте колеги,

 

Ще ми трябва един съвет от вас. Тъй като на всички ни е ясно че има много шофьори в София, няма как да няма калпави такива. При мен както винаги са накуп и проблемите са доста досадни. От скоро започнах да забелязвам бели драскотини по задната броня, първо беше една диагонална, после стана една права, после още една и така докато не стана цялата ми задна броня като драскана от котка. Едната установих че е от един черен мерцедес дето спира от време на време пред нас. Другите стотина по мое предположение (тъй като не съм там за да го видя) са от една женска с черно BMW, която изглежда паркира и отпаркира чрез бутане на брони. Снощи станах свидетел на това как паркира и задния ѝ ход приключва когато удари задната кола. Като ходих за оглед за веждата, питах дали ще можем да оправим драскотините и се оказа че не може, и трябва да дам 150 лв. за пълно боядисване (които са напълно излишни пари). Според моите наблюдения е дъщерята на дъртия който държи кооперацията на която съм наемател на единия апартамент и с който за мое нещастие също имаме дразги (първо беше музиката, после шума като цяло, наскоро се опитва да ми забранява да паркирам пред нас, защото нямало място те къде да паркират, а те разбираш ли живеели отдавна тук). Направо пишман станах със Софийски селяни (на миналата квартира пак същите проблеми и се махнах от там заради това, но явно тея хора са навсякъде).

Много ми е лесно да им нарежа гумите и да им надраскам колите, но гледам да действам като разумен зрял човек и да не падам на нивото на болшинството.

Как бихте ми препоръчали да подходя? Тези 150лв. за боя няма как да си ги взема, но бих искал ако я оправя да не я видя надрана отново на другия ден. Алтернативен вариант е да си сложа 6 теглича (2 отпред и отзад и 4 по краищата на колата), но не е много практично :D

 

П.С. И предната ми броня е била задрана някоя вечер, но то беше по-отдавна и става да се оправи за по-малко пари за щастие.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Admin

На мен ми направих колата "на нищо" пред блока. Освен предна и задна броня, която ми оправи Дани бояджията, са се получили много неприятни вдлъбнатини по страничните врати на моята кола от отварящите се врати на другите.

Сега трябва да пребоядисвам и вратите...:icon_censored:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Камера си сложи - да ти гледа към колата. Не е доказателство в съда, но ти ще знаеш кой е виновника.

 

И аз си го мислих това, но не винаги паркирам на едно и също място (от прозореца ми към едната посока се вижда целия път в частта в която се паркира, но за по-големи разстояния, трябва по-голяма разолюция на снимане, за да виждам нещо, т.е. доста голям хард диск в който да записва), а обикновено ми я задират вечер и ще ми трябва някоя по-добра, която е доста скъпа.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах същия проблем, преди да се преместя на село :icon_blush:

Иначе най-добрия вариант е ако си намериш гараж наблизо, поне вечер ще си спокоен. Но пък през деня все ще се намери някой да навакса, спасение няма.. :icon_crying:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз се отказах да се занимавам с такива ремонти.Стария ми Колт го пребоядисах целият, нямаше и месец и не си личеше.

Редактирано от S.Iliev
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Смени си квартирата и квартала и ядовете ще ти отпаднат , не може 3 пъти да попаднеш на едни и същи.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

първо беше музиката, после шума като цяло

 

Колега, замисли се първо към този проблем,все пак не си сам в сградата,нали :icon_hmm:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И моята кола е така. Освен, че нямам страна по броните която вече не е задрана, на скоро ми оправиха шофьорската врата, защото беше вдлъбната от стар удар (така я взех). И преди 2 седмици гледам, изпод мръсотийката която се бе насъбрала, че горе долу на същото място са ме одраскали http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_n_evil2.gif Ама така е, няма спасение. И аз съм си мислил много варианти и като заключение стигам до извода, че трябва човек да има гараж! Което пак не е спасение, защото през деня не ти се вкарва в гаража, защото не знаеш кога ще излезеш пак или пък знаеш и си паркирал за малко примерно, а и другото е, че все пак се паркираш на различни места из града. Явно в по-големите градове е това положението.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, замисли се първо към този проблем,все пак не си сам в сградата,нали :icon_hmm:

 

Споменавам го че по-скоро се заяждаха, музиката си се чуваше на нормално ниво, и се оплакваха, не знам аз ли съм глух или техния слух е кучешки.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Споменавам го че по-скоро се заяждаха, музиката си се чуваше на нормално ниво, и се оплакваха, не знам аз ли съм глух или техния слух е кучешки.

 

Няма да се плашиш, имам един познат в Монтана.. на който съседката отдолу се оплаква, че мишката на компютъра му като цъка се чува при нея и ѝ пречи :icon_doh:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че няма да е пресилено, ако кажем че във всеки вход на всеки блок има поне по един зевзек.

Примери колкото щеш. Познати от Плевен се нанасят в квартира (апартамент) в София и още същата вечер ги посещават полицаи, защото съседите под тях подали сигнал, че секат монети в апартамента. За щастие полицаите не са се впечетлили много, защото това била поредната жалба на двама възрастни пенсионери, които от години ги затрупват с жалби, за каквото се сетите. Приятел от месеци е тормозен от пенсионерка в съседен апартамент, заради "силната музика". В интерес на истината човека няма нито уредба, нито радио, а телевизор не гледат, защото в края на миналата година му се роди бебе. С една дума у тях можеш да си помислиш, че си глух, но съседката чува музика. Полицаите вече като отидат на адреса и с него си разказват вицове на площадката, а човека е следовател и въпреки това не може да се оправи със съседката.

 

Та колега Светнах, положението ти е с два изхода, което ще рече, че е безизходно. От една страна си на квартира в кооперация на баровци, а от друга човекът, с който имаш проблеми е собственик на сградата. Можеш да си потърсиш друга квартира, като се стремиш да отбягваш подобни сгради и се ориентираш към места, където живеят нормални хора като теб - достигнали някакво ниво със собствени умения, знания и талант. Там такива с купени книжки няма как да отцелеят, защото след 2-3 ожулени коли или ще ядат бой или ще си намерят колите, я без емблема, я без решетка, я без гуми.

Сигурно си спомняш десетките подпалени коли в София миналата година. Мислиш ли, че всички коли са изгорели без причина? Просто на някой не му издържат нервите, а в големия град си като в джунгла - бързо можеш да се скриеш.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз виждам няколко начина : 1.намираш друго място,каквото и усилие да ти струва(според мен по-разумният вариант) 2.приемаш играта им и започва партизанска война в съвременен вариант(играх я,ненужни нерви и хабене на енергия.Поне разбрах на кого мога да разчитам!) 3.стара кола(когато карах 30год опел аскона,въобще не ми пукаше как е бронята,дали съм я заключил....е,имаше парктроник-неприлично голям...тегличhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif.Но е въпрос на приоритети-кое е полезно,кое как те кефи,колко лъскаво да бъде...Ако тази кризисна ситуация ти пречи да живееш живота си както очакваш,премисли няколко пъти плюс

ове и минуси и действай! "В ръкопашния бой печели този,който пръв стреля!" -бил го казал Калашников За съжаление в София не мога да помогна.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

2.приемаш играта им и започва партизанска война в съвременен вариант(играх я,ненужни нерви и хабене на енергия.

Не забравяй, че за да се бориш със свиня трябва да влезеш в калта.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ето и моето предложение:

Боядисай бронята, вземи фактура - друг изход нямаш. Преди това я наснимай хубаво. Наснимай колата на момичето на местата където е ужулена.

А сега "войната": След като си разбрал кой ти е одрал бронята, отиди при нея, представи и фактурата и я питай дали ще плати. Покажи и снимките, ако искаш. Ако ти хлопне вратата, заведи и дело. Сигурен съм, че ако се замислиш хубаво, ще си припомниш, че някой твой приятел ти е споделил, че е видял преди време как е паркирала, задирайки в твоята броня. Ще я осъдиш. Ще те намразят. Но в бъдеще, ще внимават.

Прецени моралната страна.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не си струва да се занимавате. Такава е съдбата на колата ви. Инвестирайте времето и парите в нещо трайно или себе си.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Забиваш една кирка в капака на виновника,пък нека те пита защо. :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...