Премини към съдържание

zamesen79

Потребител
  • От него общо

    22
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което zamesen79 е написал

  1. Търся си ел. схеми за захранването на стартера за 1.6 90к.с. 1996г.?
  2. zamesen79

    Газов инжекцион

    Aко си усешташ добре колата ще намериш малка разлика,но когато стрелката е в лютеницата е все тая.
  3. zamesen79

    Съединител

    регулира се празния ход на педала,но положението на отделяне-не.
  4. zamesen79

    Space Star 1.3 или 1.8 с АГУ

    здравейте,собственик съм на каризма 1.6 повече от 5 г.днес харесах едно спеис старче за баща ми 1.6 98кс. с агу brc монтирано в италия доста читава колица и доста добре върви,но наистина тия пластмаси в купето са поне 5 нива по-ниско спрямо карисмата,и като че ли амортизацията по тях повече си личи,
  5. Няма да се плашиш моята понякога пали и от третия път .Нормално е при такива температури, няма да обяснявам защо заради такива "експерти", които те карат едва ли не да направиш основен ремонт на двигателя.
  6. zamesen79

    газова уредба

    без да се зачитам в коментарите,препоръчвам нов газ инж.(има колкото искаш и на изплащане)MASS!!!!!!!!!-ът е много скъп.!!!!!
  7. внимавай като развиваш гайките на тръбичките,да не скъсаш скобата с който е закрепен,,,,много са стегнати може да ти трябва помощник!
  8. Значи първо това което наричаме реле,не е точно реле,а регулатор,чиято работа е не само да стабилизира напрежението ,но и да държи по висока стойност от заряда на акумулатора за да може генератора да се самовъзбужда и да зарежда.Тоест от генератора към акумулатора,когато не е изпълнено това условие лампата свети . Лично аз съм виждал стойности окло 19.8до21в.,но 26 наистина е много. А що се отнася до акумулатора може да си гръмне просто :icon_hmm: Мнението е мое и не държа да съм прав.Има си майстори.
  9. Явно имаш проблем с регулатора на напрежението,виж го на схемата на колегата.В случая това което предлага колегата XEN може да си го спестиш,щото явно презареждаш,но ако е вярно това 26в. има голяма опастност да си скапеш цялата електроника!!!Дай на маистор да ти го провери това реле на генератора.Ако го търсиш,както аз реших,от БОШ ми казаха че е спряно от производство и ми поискаха 400 и незнам си колко евро :icon_rock: ,но споко има и други вариянти.
  10. Мисля, че не е от алтернатора,защото би трябвало когато извадиш тънката жица(и) от алтенатора така или иначе трябва да угасне лампата,поне на други коли е така,но тук не...,но наистина трябва да се види схема...,случайно ако някой разполага,или знае саит, :icon_blush:
  11. Един съвет за по-старите автомобили:не мийте двигателите,всички 0-пръстени,уплътнения,гарнитури,смеринги,букси,и др.нямат същите своиства като нови-пропускат!Да не забравяме ,че една пароструйка духа с над 150 бара.Помислете. А когато двигателя ми се срува позапрашен,го издухвам на копресора,радиатора също,и си карам :icon_thumbup:
  12. Искам да уточня,че лампата не свети постоянно,премигва когато минавам по неравности,направо си гасне когато спирам по-рязко,явно някъде има хлабава връзка,а ремъка си е ок.
  13. Здравейте,става въпрос за 1.6 90к.с.От известно време насам ми свети лапата акумулатор.Проблеми с алтернатора нямам,зарежда си нормално,без колебания в напрежението.Въпросът ми е има ли реле за тази лампа и къде е то?
  14. Вероятноста да не се случват такива работи е максимална ако просто си държиш колата в гаража,но няма как,трябва да се кара,а пътищата отесняха. Лично аз от повече от година карам с ударена задна дясна врата,мислех да я правия,ама май свикнах.
  15. Виж биалетки или накрайници тогава, лагерите и тампоните..
  16. zamesen79

    Скъсяване на пружини

    Колега, къде точно в Стамболийски?
  17. колега,мисля,че хората напоследьк нямат толкова свободно време,пьк и с моята каризма за5-6хил.лева по кви сбирки да ходя?,разбирам да е няква по-атрактивна кола,пьк тя....
  18. zamesen79

    Нормално ли е?

    Зависи,има значение на какъв терен си,на сняг или пясък може и да не ги повиши,на асвалт може и над 1000,нормално е.
  19. Повечето ключове имат гумичка и захващат свеща след кто я развъртиш...!
  20. Според мен, каризмите произведени в Холандия, са с шаси на рено.
  21. Здравейте, имам каризма 1.6 90 коня, като цяло съм доста доволен,карам я от 1,5год. Интересува ме някой знае ли за еднакви механизми, като ск.кутия, окачване, спирачни апарати, дискове? Дали стават от лагуна или меган? Вече съм ползвал за скоростите си части от лагуна, 2 пъти са по-евтини и се намират 5 пъти по лесно?!?
×
×
  • Създаване...