Премини към съдържание

Tamburo

Потребител
  • От него общо

    58
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Tamburo е написал

  1. http://www.cars.bg/c387310 Обявата трябва да съдържа задължителна информация за: типа на автомобилния възел или резервна част, нов или втора употреба е детайла/детайлите, цена, снимка/снимки или линк към такива и форма за допълнителна връзка/освен ЛС/ с продавача/купувача...." Оправете си обявата според правилата. Пускането само на линк към сайт за продажби, не е достатъчно.
  2. Не виждам нищо сложно в това да развиеш болчетата на капака и да си ги преброиш. Гарнитурата е гумена и после само си слагаш капака и си завиваш болчетата. За 5 минути работа.
  3. Колеги, по принцип тези колтове за които говорим ABS има заводски сложен само при големия двигател 1.6. При малкия двигател не е замислено да има (за съжаление). На моята обява пишеше че има ABS ама... няма. Въпреки това един колега със същото мицу 1.3 знам, че има ABS но явно е слаган допълнително както и задните му дискови спирачки (понеже пак 1.3 е без дискови, а 1.6 е със по каталожни данни). Та на колегата с добавения ABS се намираше кутията някъде между предния ляв калник и предния ляв фар. Неговата беше правоъгълна с четри тръбички излизащи от нея.
  4. Истината рано или късно намира всички B) :mitsu-smiley:
  5. Колеги компресията проверихте ли как е ?
  6. Само да ми оправят :mitsu-smiley: до утре и идвам !
  7. Ако IASHO е прав за горивната смес то вероятно има проблем при ламбда сондата и вероятно е за смяна. Горивната смес се определя на база информацията получена от ламбда сондата за изгорелите газове а също и от TPS-a. Но преди да предприемеш смяна на тези неша първо опитай това със стрелковия волтметър и би трябвало да си покаже.
  8. Tamburo

    Губи ми вода

    Погледни случайно дали не ти се качва нивото на маслото. Ако се качва по добре да не я караш а веднага да потърсиш медицинска помощ.
  9. Колега ако си сигурен че се чува гърмежа от въздушния филтър пробвай някъде на чист въздух да го махнеш и да видиш без него как е. Според мен не е много добра идея да се върти делкото без да се гледат предваренията на осцилоскоп. Погледни какво е състоянието на дистрибуторната капачка въпреки, че не знам дали ще можеш да прецениш. Ако модела ти е CA1A и ти се занимава вземи един стрелкови волтметър и го вържи по следния начин: плюса на волтметъра го вързваш към един конектор който е със стърчащи телчета и се намира под ръчката за отваряне на предния капак в купето, другия край свържи към маса която можеш да вземеш от запалката . Дай на контакт и преброй дългите и късите импулси и ги оповести тук. Ако импулсите са с еднаква продължителност и са непрекъснати то значи няма проблем в електрониката. :good: P.S. Модела можеш да разбереш от номера на рамата ако съдържа CA1A значи е CA1A. Не съм сигурен но мисля че и при другите модели така трябва да се мери грешката.
  10. Tamburo

    Тахомерите ?!

    Датчиците мисля че са в дистрибутора някъде, но от това, че ти падат едновременно стрелките съм склонен да си мисля че проблема е някъде из таблото. Да не би като са ти слагали алармата да са бутнали някой кабел ?
  11. Колега вероятно проблема с бензиномера е свързан спроблемите с електрониката по таблото, тъй като бензиномера не е със жило. С други думи поплавъка вероятно си е наред, просто някъде из кабелите на таблото има нещо прекъснато което може и оталармаджиитеда е направено.
  12. Tamburo

    Тахомерите ?!

    По-скоро прекъснат кабел или дефектирал конектор. На мен ми се е случвало на оборотомерада ми падне стрелката, но само веднъж два пъти. и като дам малко газ се оправя. Не знам какъв е твоя мицу но на моя колт 1.3 датчика за скорост влиза в скоростната кутия, а за оборотите не съм сигурен но мисля че трябвадае някъде в двигателя. Другия вариант еда есвързан към датчиците за Top Dead Center ида отиват в процесора или както някои му викат ECU. Но пак казвам за оборотите на двигателя не съм сигурен от къдесе вземат.
  13. Tamburo

    Тахомерите ?!

    Колега мисля че и на мен ми се е случвало нещо такова но не съм сигурен дали за едно и също си говорим. Не ми става ясно дали стрелките ти падат на нула или изгасва осветлението на таблото. Това вероятно е защото не знам какво означава да угасне тахометър.
  14. Tamburo

    Колт-а ми не запали!

    Колега аз на моя колт меря кода на грешката с един стрелкови уред. Предполагам, че ще можем да измерим и твоята. Ако искаш ми пиши на ЛС да се разберем нещо.
  15. Значи трябва да е татчика или кабелите на датчика в такъв случай
  16. Ми понеже пуснах един пост с подробни мои разсъждения относно разхода и взаимовръзките му със симптомите и все едно я пуснах в морето. Никой не каза даже 'ти си лут' :icon_refuse: .
  17. Tamburo

    Масло за хидравлика

    А някой знае ли каква е разликата между DEXRON II и DEXRON II D ?
  18. Чувствам се игнориран ! :bang: :icon_n_ermm:
  19. Колеги явно съм останал с грешното впечатление че дискутираме причините за повишения разход и начините за неговото премахване, а не това на кой колко му харчи колата :icon_n_gathering: . Според мен повишеният разход е симптом на нередност, която назрява за да се превърне в проблем :icon_n_giljotiini: . Съгласен съм с milenjs, че икономията е майка на мизерията, но за мен е важно звера ми да работи добре и да не ме остави на пътя в неподходящ момент :icon_drive: .
  20. Tamburo

    Масло

    Знам че вероятно знаеш но за да сме сигурни... нали когато мериш нивото на маслото си на абсолютно равно. Защото му трябва много малко наклон за да се промени значително на щеката. И аз преди време имах параноя за маслото но се оказа че е от наклоните. При мене даже се качваше нивото но накрая се оказа, че е параноя. Дано и при теб да е на психична основа само. :icon_angel:
  21. Колеги проблемът с разхода при въпросният модел се появи и при мен. До сега съм успявал до към 9-10 на сто да я смъкна а трябва да е към 6 най много 7. Студените дни ми гълташе и по 12. С нови капачка, палец кабели свещи съм и компресията на цилиндрите ми е доста добра, даже над нормалната. Интересното беше че след като проведохме процедурата по измерване на компресията в цилиндрите рестартирахме екуто и след това колата зазвуча по коренно различен начин. Стана по-тиха и и се качи мощността. И така още няколко карания. Сега пак придоби леко спортно звучене. От направените изследвания си правя извода че вероятно или ламбда сондата се подвежда от евентуално позадръстения катализатор или самата ламбда сонда е за смяна. Възможно е да са налични и двата проблема. Според мен при рестарта сме изтрили паметта на еку-то и то е започнало да определя горивната смес по подразбиране и като е натрупало грешни данни от ламбда сондата е почнало грешно да определя горивната смес. И така това е довело до изменение във звука на двигателя и съответно в разхода. Колеги, моля дайте мнение относно посоката на моите разсъждения.
  22. И за двете дати съм навит ! :icon_drunk: :icon_thumbup:
  23. Според мен е хронометър за да си засичам за колко секунди ще дигна от 0 до 500 :icon_thumbup:
  24. Айм ин ! Или казано на Български - навит съм и аз". Между другото какво стана с :mitsu-smiley: помещението във Варна? Някой има ли информация дали е отворило врати и къде точно се\ще се намира ?
  25. Сега като се зачетох се сетих, че и аз имам лек проблем със скоростите. Когато включвам на задна обикновено не влиза. Нужно е леко да отпусна съединителя и да придърпвам лоста докато задната щракне. Чудя се това дали се брои като проблем и свързано ли е със износването на съединителя и нуждата от смяна на маслото на СК.
×
×
  • Създаване...